- Konu Sahibi papatya3459
- #46.021
Kızlar bebişlerinize anne sutu dısında katı gıdalardan neler vermeye basladınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar bebişlerinize anne sutu dısında katı gıdalardan neler vermeye basladınız
hosgeldın arkadasım. Ben bır aydır corba verıyorum kızıma. Icıne kendım hazırladıgım et suyundan koyuyordum zaten. Kıymayı da artık koymayı dusunuyorum. Nasıl olsa her seyı artık puresıyle yıyor. Ama kıymayı ben ıkı kere cektırıp koymayı dusunuyorum. Dıger turlu kalın olur sankı.Merhabalar
Uzun zamandır forumu takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş :) 8 şubat doğumlu bir kızım var benimde.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Doktorumuz artık çorbalarının içine kıyma koyabileceğimi söyledi.bana biraz erken gibi geldi.aranızda kıymalı çorba yapan var mı? ne kadar kıyma kullanıyorsunuz?
Bugun doktor kontrolumuz vardı kızlar. Kızım 2 aydır kılo alıyordu fakat her ıkı ayda da yarımsar cm uzamıtı. Bu ay 3cm uzamıs. Cook mutluyum. Kızım suan 67 cm 7925 gr olmus. Saglıgı cok sukur yerınde.
hosgeldın arkadasım. Ben bır aydır corba verıyorum kızıma. Icıne kendım hazırladıgım et suyundan koyuyordum zaten. Kıymayı da artık koymayı dusunuyorum. Nasıl olsa her seyı artık puresıyle yıyor. Ama kıymayı ben ıkı kere cektırıp koymayı dusunuyorum. Dıger turlu kalın olur sankı.
cevaplar;1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
2- Emeklemeye başladı mı?
3- 'Ba' 'Be' 'De' gibi heceler söylüyor mu?
4- Anlamsız sesler çıkarıyor mu?
5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?
6- Yürüteç ve/veya hoppala kullanıyormusunuz?
7- Bebeğinize 'gel' dediğiniz zaman kucağa gelmek üzere kollarını uzatıyor mu?
8- Yoğurt için keçi sütü mü inek sütü mü tercih ediyorsunuz?
9 -Bebeğinizin 6.aydaki kilo ve boyu ne kadar ?
10 - Tüm bebişleri öpüyorum.. :)
bende kıyma yagsız dana etınden 50 gr olarak eklıyorum corbalarına blendr yapmadan yedırıyorumHoşbuldum teşekkür ederim :) doktorumuz kıyma yağsız olsun ve 2 kere çektirip çorbalarına bir ceviz büyüklüğünde koyabilirsin dedi.benim yaramaz sebze çorbasını hiç sevmiyor belki böylelikle yer diye düşünüyorum bende.en azından çorbada bir tat olacak:)
benımkıde sebze corbasını sevmemıstı. 3 gun bekledım sonra ıcını ekledıgım sebzenın bırını cıkardım. Denedım. Olmadı baskasını cıkardım soonra. Oyle oyle neyle neyı sevdıgını anlayıp ona gore yaptım. Sevmedıklerını de sonra sonra alısınca ekledım.Hoşbuldum teşekkür ederim :) doktorumuz kıyma yağsız olsun ve 2 kere çektirip çorbalarına bir ceviz büyüklüğünde koyabilirsin dedi.benim yaramaz sebze çorbasını hiç sevmiyor belki böylelikle yer diye düşünüyorum bende.en azından çorbada bir tat olacak:)
bende kıyma yagsız dana etınden 50 gr olarak eklıyorum corbalarına blendr yapmadan yedırıyorum
1. Evet donebılıyor.1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?
benımkıde sebze corbasını sevmemıstı. 3 gun bekledım sonra ıcını ekledıgım sebzenın bırını cıkardım. Denedım. Olmadı baskasını cıkardım soonra. Oyle oyle neyle neyı sevdıgını anlayıp ona gore yaptım. Sevmedıklerını de sonra sonra alısınca ekledım.
1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
cevaplar;
1-evet gecebılıyor
2- hayır, herhangı bır gırısımıde yok
3-ade baba bebe dıyor adeyı abıye soyluyor takıp ettıgım kadarı ıle
4-cokkkkk
5-mutluysa cıkarıyor anlamsız seslerı bellı bı rıtuelı yok
6-yurutecı bugun geldı hemen basladım kullanmaya hoppala sevmıyorum
7- evet uzatıyor
8-ınek sutu kecı bulsam daha ıyı tabı ama temını zor benım ıcın
9-8500 gr 72 cm
10- neden sordunku bunları :)
1. Hayır, bir becerebilse de ben de onu yüzüstü durmaktan terlemiş ve terleri şakaklarından akarken ve bağırırken bulmaktan kurtulsam1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
sonunda emmy yaaa, kaç kez girdim kontrol ettim bugün, sonunda geldi hayırlı haberlerarkadaşlar şükür ki sonuçlarımız temiz çıktı artık dileyin benden ne dilerseniz modundayım.insanın ömründen ömür gidiyor.allah kimseyi evladıyla sınamasın.hastalık verdiklerine de şifalar versin...face e fotomuzu koyduk kafasında birsürü kabloyla masum masum uyudu yavrum ama ben dokuz doğurdum.drumuz hemen gidip baktı sonuçlara sağolsun bundan sonra gözlemleyin dedi ilaç yok yani.bu arada burayı başka bi çaresiz anne okursa ona da bilgi verme mahiyetinde şunu söyliim:bebeklerde titreme gerçekten de önemsenmicek bişey değilmiş,bir çok epilepsi nöbeti bu şekilde başlıyormuş![]()