2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Merhaba arkadaşlar, benim bi sorum olacak oğluşum 4 ay sadece anne sütü içti 4 aydan sonra aralarda meyve püreleri verdim (doymadığı için)şimdi 6 aylık oğlum, 1 aydır aptamil devam sütü veriyordum geceleri, ama baktım doymuyor günde 2 yasa 3 kez vermeye başladım sütüm çok azaldı zaten oğlum emmek istemiyor emsede doymuyor mecbur devam sütü veriyorum 4 saatte bir acıkıyor çok çabuk açıktığını düşünmeye başladım akşamları çorba yapmaya başladım onu deneyeceğim. Birde bu devam sütleri kullanan varsa günde kaç kez verilmeli?

Merhabalar
Uzun zamandır forumu takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş :) 8 şubat doğumlu bir kızım var benimde.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Doktorumuz artık çorbalarının içine kıyma koyabileceğimi söyledi.bana biraz erken gibi geldi.aranızda kıymalı çorba yapan var mı? ne kadar kıyma kullanıyorsunuz?

Bugun doktor kontrolumuz vardı kızlar. Kızım 2 aydır kılo alıyordu fakat her ıkı ayda da yarımsar cm uzamıtı. Bu ay 3cm uzamıs. Cook mutluyum. Kızım suan 67 cm 7925 gr olmus. Saglıgı cok sukur yerınde.
Merhabalar
Uzun zamandır forumu takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş :) 8 şubat doğumlu bir kızım var benimde.Bugün doktor kontrolümüz vardı.Doktorumuz artık çorbalarının içine kıyma koyabileceğimi söyledi.bana biraz erken gibi geldi.aranızda kıymalı çorba yapan var mı? ne kadar kıyma kullanıyorsunuz?
hosgeldın arkadasım. Ben bır aydır corba verıyorum kızıma. Icıne kendım hazırladıgım et suyundan koyuyordum zaten. Kıymayı da artık koymayı dusunuyorum. Nasıl olsa her seyı artık puresıyle yıyor. Ama kıymayı ben ıkı kere cektırıp koymayı dusunuyorum. Dıger turlu kalın olur sankı.

1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
2- Emeklemeye başladı mı?
3- 'Ba' 'Be' 'De' gibi heceler söylüyor mu?
4- Anlamsız sesler çıkarıyor mu?
5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?
6- Yürüteç ve/veya hoppala kullanıyormusunuz?
7- Bebeğinize 'gel' dediğiniz zaman kucağa gelmek üzere kollarını uzatıyor mu?
8- Yoğurt için keçi sütü mü inek sütü mü tercih ediyorsunuz?
9 -Bebeğinizin 6.aydaki kilo ve boyu ne kadar ?
10 - Tüm bebişleri öpüyorum.. :)

1- yüzüstünden sırt üstüne dönüyor
2- henüz emeklemeye başlamadı
3- 'Ba' 'Be' 'De' gibi heceleri söylemiyor
4- Anlamsız sesler çıkarıyor
5- Hemen hemen her gün ses çıkarıyor ama bazen çok suskun oluyor çıt çıkmıyor.
6- almıştım beğenmedim geri iade ettim.yenisi alacağım
7- henüz ellerini uzatmıyor kucak istediğinde
8- ilk kez bugün keçi sütünden yapıcam (nasılmış yazarım sizlere :)
9 -Henüz 6 aylık olmadık 1 haftamız var,doktor kontrolü hafta sonu.

arkadaşlar şükür ki sonuçlarımız temiz çıktı artık dileyin benden ne dilerseniz modundayım.insanın ömründen ömür gidiyor.allah kimseyi evladıyla sınamasın.hastalık verdiklerine de şifalar versin...face e fotomuzu koyduk kafasında birsürü kabloyla masum masum uyudu yavrum ama ben dokuz doğurdum.drumuz hemen gidip baktı sonuçlara sağolsun bundan sonra gözlemleyin dedi ilaç yok yani.bu arada burayı başka bi çaresiz anne okursa ona da bilgi verme mahiyetinde şunu söyliim:bebeklerde titreme gerçekten de önemsenmicek bişey değilmiş,bir çok epilepsi nöbeti bu şekilde başlıyormuş:50:

Bugun doktor kontrolumuz vardı kızlar. Kızım 2 aydır kılo alıyordu fakat her ıkı ayda da yarımsar cm uzamıtı. Bu ay 3cm uzamıs. Cook mutluyum. Kızım suan 67 cm 7925 gr olmus. Saglıgı cok sukur yerınde.
hosgeldın arkadasım. Ben bır aydır corba verıyorum kızıma. Icıne kendım hazırladıgım et suyundan koyuyordum zaten. Kıymayı da artık koymayı dusunuyorum. Nasıl olsa her seyı artık puresıyle yıyor. Ama kıymayı ben ıkı kere cektırıp koymayı dusunuyorum. Dıger turlu kalın olur sankı.

Hoşbuldum teşekkür ederim :) doktorumuz kıyma yağsız olsun ve 2 kere çektirip çorbalarına bir ceviz büyüklüğünde koyabilirsin dedi.benim yaramaz sebze çorbasını hiç sevmiyor belki böylelikle yer diye düşünüyorum bende.en azından çorbada bir tat olacak:)

5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?
cevaplar;
1-evet gecebılıyor
2- hayır, herhangı bır gırısımıde yok :D
3-ade baba bebe dıyor adeyı abıye soyluyor takıp ettıgım kadarı ıle
4-cokkkkk:D
5-mutluysa cıkarıyor anlamsız seslerı bellı bı rıtuelı yok
6-yurutecı bugun geldı hemen basladım kullanmaya hoppala sevmıyorum
7- evet uzatıyor
8-ınek sutu kecı bulsam daha ıyı tabı ama temını zor benım ıcın
9-8500 gr 72 cm:nazar:
10- neden sordunku bunları :)

Hoşbuldum teşekkür ederim :) doktorumuz kıyma yağsız olsun ve 2 kere çektirip çorbalarına bir ceviz büyüklüğünde koyabilirsin dedi.benim yaramaz sebze çorbasını hiç sevmiyor belki böylelikle yer diye düşünüyorum bende.en azından çorbada bir tat olacak:)
bende kıyma yagsız dana etınden 50 gr olarak eklıyorum corbalarına blendr yapmadan yedırıyorum

benımkıde sebze corbasını sevmemıstı. 3 gun bekledım sonra ıcını ekledıgım sebzenın bırını cıkardım. Denedım. Olmadı baskasını cıkardım soonra. Oyle oyle neyle neyı sevdıgını anlayıp ona gore yaptım. Sevmedıklerını de sonra sonra alısınca ekledım.

1. Evet donebılıyor.
2. Evet.
3. Galıba evet.
4. Evet cıkarıyor.
5. Her zaman uzun uzun olmuyor ama sessız de olmuyor.
6. Yurutecı yarın alıyorum. Bugun babamız rahatsızlandı alamadık.
7. Yok benımkı kucagı sevmedıgınden acıkınca ya da sıkılınca gelıyor.
8.ınek sutu kullanıyorum.
9. 67 cm 7925 gr.
10. Melteme katılıyorum nıye sordunkı sımdı bunları?:)

benımkıde sebze corbasını sevmemıstı. 3 gun bekledım sonra ıcını ekledıgım sebzenın bırını cıkardım. Denedım. Olmadı baskasını cıkardım soonra. Oyle oyle neyle neyı sevdıgını anlayıp ona gore yaptım. Sevmedıklerını de sonra sonra alısınca ekledım.

bir sürü şey denedim bir türlü yediremedim :( kaşık mamasının içine karıştırıp veriyorum püre halinde ancak öyle yiyor.o zaman da ne kadar faydası oluyor bilmiyorum :(

1-Döne döne bütün odayı dolaşıyor yaramaz
2-Geri geri gidebiliyor ileriye doğru bir kaç hamlesi de oluyor bazen
3-Söyleyebiliyor
4-Anlamsız sesleri saat farkı gözetmeksizin çıkartıyor :)
5-Her gün uzun uzun oluyor
6-Hayır
7-Evet uzatıyor
8-İnek sütü kullanıyorum
9-Boyu: 67 cm
Kilosu: 7320 gr.

cevaplar;
1-evet gecebılıyor
2- hayır, herhangı bır gırısımıde yok :D
3-ade baba bebe dıyor adeyı abıye soyluyor takıp ettıgım kadarı ıle
4-cokkkkk:D
5-mutluysa cıkarıyor anlamsız seslerı bellı bı rıtuelı yok
6-yurutecı bugun geldı hemen basladım kullanmaya hoppala sevmıyorum
7- evet uzatıyor
8-ınek sutu kecı bulsam daha ıyı tabı ama temını zor benım ıcın
9-8500 gr 72 cm:nazar:
10- neden sordunku bunları :)

neden sorabilirim ki :) tabiki bebişlerimizin gelişim süreçlerini aşağı yukarı bilmek ve bizim cimcimenin arkadaşları ile hangi becerileri yapıp yapmamasının normal olduğunu ölçebilmek için :) misal,arkadaşımın bebeği bizden 3 hafta önce doğdu ve süper emekliyor .. bizimkinde henüz tık yok :D

1. Hayır, bir becerebilse de ben de onu yüzüstü durmaktan terlemiş ve terleri şakaklarından akarken ve bağırırken bulmaktan kurtulsam :emir_bebek:
2. Hayır. Biraz sürünme gibi kendini ittiriyor sadece.:44:
3. Hayır.:44:
4. Tabi ki. Bazen sus artık dediğim dahi oluyor :36:
5. Artık her gün oluyor gibi. Sessiz olduğumuz son günü hatırlayamadım. :97:
6. Hayır, kullanmıyorum, kullanmayı düşünmüyorum.:19:
7. Hayır ama sabırsızlıkla bekliyorum beni tercih ettiğini açıkça görebilmeyi :116:
8. İlk kez bu akşam kızım için yoğurt mayaladım, yarın yiyecek inşallah, tabiki inek sütü. Keçi bulmam çok zor, madoda ya da marketlerde kutu keçi sütleri var ama kutu sütleri yoğurtta tercih etmiyorum. :107:
9. Bebeğimin 5. Aydaki boy ve kilosunu dahi bilmiyorum; doktorumuz yıllık izne çıkmış, o muayaneyi atladık. Şu anda 5 ay 10 günlük, benim minnakım topiğin en minnakı, biz aslında mart bebeğiyiz. Boyu 4. Ayda 66 cm idi, kilosunu 7300 gr olarak ölçüyorum şu anda:26:.
10. Biz de senin bebişini öperiz o zaman canım :54:

arkadaşlar şükür ki sonuçlarımız temiz çıktı artık dileyin benden ne dilerseniz modundayım.insanın ömründen ömür gidiyor.allah kimseyi evladıyla sınamasın.hastalık verdiklerine de şifalar versin...face e fotomuzu koyduk kafasında birsürü kabloyla masum masum uyudu yavrum ama ben dokuz doğurdum.drumuz hemen gidip baktı sonuçlara sağolsun bundan sonra gözlemleyin dedi ilaç yok yani.bu arada burayı başka bi çaresiz anne okursa ona da bilgi verme mahiyetinde şunu söyliim:bebeklerde titreme gerçekten de önemsenmicek bişey değilmiş,bir çok epilepsi nöbeti bu şekilde başlıyormuş:50:
sonunda emmy yaaa, kaç kez girdim kontrol ettim bugün, sonunda geldi hayırlı haberler :64: Allaha şükürler olsun...

ben çayımı aldım, şimdi izninle kitabımı okumaya kaldığım yerden devam ediciim :68:

:9:

Back
X