2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
1- Bebeğiniz yüz üstü pozisyondan sırt üstü dönebiliyor mu?
2- Emeklemeye başladı mı?
3- 'Ba' 'Be' 'De' gibi heceler söylüyor mu?
4- Anlamsız sesler çıkarıyor mu?
5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?
6- Yürüteç ve/veya hoppala kullanıyormusunuz?
7- Bebeğinize 'gel' dediğiniz zaman kucağa gelmek üzere kollarını uzatıyor mu?
8- Yoğurt için keçi sütü mü inek sütü mü tercih ediyorsunuz?
9 -Bebeğinizin 6.aydaki kilo ve boyu ne kadar ?
10 - Tüm bebişleri öpüyorum.. :)
1.yüz üstünden dönüyor da sırtüstünden yüz üstüne dönme çalışmalarında henüz kolunu altından çıkaramıyor
2.yok canım nerdeeeeeee
3.garip ama en çok uzata uzata haav diyo
4.çok
5.genelde hergün yenileri ekleniyo ama favorimiz hala haaww
6.hayır
7.yatarken bana uzanıyor gelmek için ama başkasının kucağındayken cıkss
8.inek ama bana marankini yeri çok yakın bi gidip keçi sütü alayım diyorum bakalım
9.yatcaz kalkcaz hooopp pazartesi öğrencez
10.bizde :54:

sonunda emmy yaaa, kaç kez girdim kontrol ettim bugün, sonunda geldi hayırlı haberler :64: Allaha şükürler olsun...

ben çayımı aldım, şimdi izninle kitabımı okumaya kaldığım yerden devam ediciim :68:

:9:[/QUOTE]

çok çok sağol canımm çok şükür ki oğluşum epilepsi değil diyebiliyorum allahın izniyle.rabbim hepimizi korktuklarımızdan emin eylesin.ufak bi sevinç kutlaması yapalım dedik eve geç geldik telefondan da yazmak benim için çok zor(tamam itiraf ediyorum bu konuda pek becerikli sayılmam:27:)ondan biraz geciktim yazmada. hatta facedeki kızlarada dedim cevap yazamıyorum akşam yazıyım diye
oh maşallah hayatta en sevdiğim ikili çay+kitap sana iyi okumalar.bir ara birlikte de bi çay içelim mi(ay çıkma teklifi ediyomuşum gibi oldu:34:)

arkadaşlar şükür ki sonuçlarımız temiz çıktı artık dileyin benden ne dilerseniz modundayım.insanın ömründen ömür gidiyor.allah kimseyi evladıyla sınamasın.hastalık verdiklerine de şifalar versin...face e fotomuzu koyduk kafasında birsürü kabloyla masum masum uyudu yavrum ama ben dokuz doğurdum.drumuz hemen gidip baktı sonuçlara sağolsun bundan sonra gözlemleyin dedi ilaç yok yani.bu arada burayı başka bi çaresiz anne okursa ona da bilgi verme mahiyetinde şunu söyliim:bebeklerde titreme gerçekten de önemsenmicek bişey değilmiş,bir çok epilepsi nöbeti bu şekilde başlıyormuş:50:

canım gözünüz aydın Rabbim dermansız dert vermesin
nasıl sevindim anlatamam :)))

5- Bu anlamsız sesler her gün uzun uzun mu oluyor yoksa bazı günler sessiz oluyor mu bebeğiniz?

1- daha dönemiyor, kolunu kurtaramıyor
2- hayır
3- vaaaa diye bağırıyor ba yerine geçer mmi bilmiyorum
4- çooookk
5- gün gün değişiyor bazen çenesi düşüyor
6- hoppala aldık ama kullanmadık daha.
7- yabancı birinin kucağındaysa yada olduğu yerde sıkıldıysa gel yapınca geliyor yada ileri geri sallanıyor
8- keçi sütü bulmak zor, inek sütü kullanıyorum
9- 6 aylık olmadık daha. 5 ay 3 haftalığız
5 aylıkken 64 cm 7400 gr dık

çok çok sağol canımm çok şükür ki oğluşum epilepsi değil diyebiliyorum allahın izniyle.rabbim hepimizi korktuklarımızdan emin eylesin.ufak bi sevinç kutlaması yapalım dedik eve geç geldik telefondan da yazmak benim için çok zor(tamam itiraf ediyorum bu konuda pek becerikli sayılmam:27:)ondan biraz geciktim yazmada. hatta facedeki kızlarada dedim cevap yazamıyorum akşam yazıyım diye
oh maşallah hayatta en sevdiğim ikili çay+kitap sana iyi okumalar.bir ara birlikte de bi çay içelim mi(ay çıkma teklifi ediyomuşum gibi oldu:34:)
bende de şu telefondan var, klavyesi sayesinde çok rahat ediyorum, tablette bile böyle rahat yazamıyorum. bunda çatır çutur kaptırıp gidiyorum. zaten çenem düşük beni anca bu telefon paklıyor diyebilirim.
çıkma teklifine gelince ben de sana karşı boş değilim :9: tabi içelim, çay da içelim, kahve de içelim :)) çok sevindim teklifine. nerede oturuyorsun canım? özelden yazsana bana, mesaj atma hakkına ulaştın mı?

Eklentiler

• $X10_Mini_Pro.webp
    $X10_Mini_Pro.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

1-dönüyor her yere dönüyor.
2-hepsini demeye başladı hatta babba dedde anne memme falanlar başladı
3- tam anlamıyla bi emekleme yokta poposunu kaldırıyor elle yada ayaklarına bişeyle destekleyince ilerleme var
4-hemde nasıl serenad yapıyo çığlıklarla
5-bazen uzun uzun bazı günler susuyo
6-hoppala Kraft xfactor aldık günde 5 dakika falan koyuyoruz yürüteç 7ay bitince alcaz
7-biri çağırınca kollarını uzatıyor yatarken kucak isterse kafasını göbeğini kaldırıyor birisi yada bişeyi yanına istersede gel gel yapıyo iki eliyle
8-yoğurt daha vermiyorum 6.ay kontrolünden sonra başlıcaz mayalmayabakalım
9-6.aya 1 haftamız var 5 aylıkken 66,5 8650idi

bende de şu telefondan var, klavyesi sayesinde çok rahat ediyorum, tablette bile böyle rahat yazamıyorum. bunda çatır çutur kaptırıp gidiyorum. zaten çenem düşük beni anca bu telefon paklıyor diyebilirim.
çıkma teklifine gelince ben de sana karşı boş değilim :9: tabi içelim, çay da içelim, kahve de içelim :)) çok sevindim teklifine. nerede oturuyorsun canım? özelden yazsana bana, mesaj atma hakkına ulaştın mı?
ahh benim düşük çenem için de bundan lazım sanırım.neyse şimdi beni masrafa sokma bakiim telefondan okuyorum bilgisayardan da yazıyorum işte bana yetiyo diye kendimi ikna etmeliyim.yaa özelden msj yazamıyorum hala.keşke faceyi iptal etmeseydin ordan rahatça görüşebilirdik diyorum bazen ama sana hak vermiyor da değilim.karışık günlerden geçtiğimiz şu günlerde sosyal medyanın arkadaşlar arasına nifak sokmakta üstüne yok.valla siyasi görüşü benle aynı değil diye oturup kahve fötürdettiğim arkadaşımla aramı açmak arkadaşlığımıza gölge düşürmek hiiiçç bana göre değil ama malesef bunları görüyorum bende.tercihine saygı duyuyorum.şimdi bekle bakalım benim 50 msjı doldurmamı hehe .senin de dediğin gibi ben de bu çene varken çok beklemezsin arkadaşım ama çok iyi olur çok isterim buluşur görüşürüz belki de devamlı sürecek bi dostluğa başlamız oluruz belli mi olur

ahh benim düşük çenem için de bundan lazım sanırım.neyse şimdi beni masrafa sokma bakiim telefondan okuyorum bilgisayardan da yazıyorum işte bana yetiyo diye kendimi ikna etmeliyim.yaa özelden msj yazamıyorum hala.keşke faceyi iptal etmeseydin ordan rahatça görüşebilirdik diyorum bazen ama sana hak vermiyor da değilim.karışık günlerden geçtiğimiz şu günlerde sosyal medyanın arkadaşlar arasına nifak sokmakta üstüne yok.valla siyasi görüşü benle aynı değil diye oturup kahve fötürdettiğim arkadaşımla aramı açmak arkadaşlığımıza gölge düşürmek hiiiçç bana göre değil ama malesef bunları görüyorum bende.tercihine saygı duyuyorum.şimdi bekle bakalım benim 50 msjı doldurmamı hehe .senin de dediğin gibi ben de bu çene varken çok beklemezsin arkadaşım ama çok iyi olur çok isterim buluşur görüşürüz belki de devamlı sürecek bi dostluğa başlamız oluruz belli mi olur

seni teselli edeyim; telefon yazımda çok rahat ama büyük kusurları da var: örneğin pat diye açtığım bir internet sayfası kapanabiliyor, çok fazla donuyor, hele ki fotoğraflar filan çok yer kaplıyorsa. ekranı bayağı minik. yani iphone kusursuzluğunda ve böyle klavyeli bir ürün lazım senin benim gibi tiplere :) yani benim telefon da çok matah birşey değil canım, sen sıkma canını. laptopta yazmak iyidir, candır :) zaten telefonda da smiley ler çıkmıyor, beğen de yapamıyorsun, fotoğraf da yükleyemiyorsun.
yani arkadaşlık teklifine ne denir ki? inşallah tabi ki, ben de çok isterim arkadaşlığımızı reele taşımayı. :16: inşallah birimiz avrupa birimiz anadolu yakasında değilizdir? benim facebooka küsüşüm hemen evliliğimin ertesine dayanır; kına gecelerine, düğünlerine, evlerine-bebeklerine hayırlı olsuna gittiğim, takılarını taktığım arkadaşlarım beni evlendiğim gün yalnız bırakıp, bir telefonla dahi tebrik etmeyip facebookta duvarıma "mutluluklar canımmmmmm" yazdığını görünce, bir de tanıyor olabileceğin kişiler kısmında gerekli gereksiz insanları karşıma çıkarınca, siyasi meseleler de üzerine eklenince, insanların nasıl vitrin manyağı olduğunu, zeka kırıntısı barındırmayan aptal paylaşımlar yaptığını, benim kocam bir çay demlemeye üşenirken arkadaşlarımın kocalarıyla sarıyerde brunch a gittiğini filan görünce burası bana yaramaz dedim ve acayip bir tiksinti geldi :9: şimdi hayatımda bir elin parmağını geçmeyecek arkadaşım var belki ama beni gerçekten önemsediklerini biliyorum. böyle çok daha mutluyum. yazışmak güzel, telefonda konuşmak daha güzel, buluşmaksa en güzeli bana kalırsa :34:

Son düzenleme:
dün yoğurt bahsi geçmişti ya, az önce inek sütü ve ürünlerine alerjisi olan bir bebeği olan arkadaşım bebeği için yoğurt mayalarken günlük keçi sütü kullandığından bahsetti, keçi sütünü migrostan alıyormuş. 3M migroslarda bulunuyormuş, ayrıca organik ürün reyonları da var. arada gidip tavuktu, yumurtaydı, süttü almak lazım hanımlar, ne dersiniz?

süt içmeyi reddeden bebeğim şimdi de ek gıdaları yutmuyor. ağzında bekletip boğulunca kusuyor. dr. herhangi bir sorun yok dedi. inat yapıyormuş. gece gündüz bölük pörçük uyuyor. çok üzülüyorum ve korkuyorum hasta olur diye. dualarınızı eksik etmeyin. Allah hiçbirimizin yavrusuna sıkıntı hastalık vermesin. çok zor çokkk :(

süt içmeyi reddeden bebeğim şimdi de ek gıdaları yutmuyor. ağzında bekletip boğulunca kusuyor. dr. herhangi bir sorun yok dedi. inat yapıyormuş. gece gündüz bölük pörçük uyuyor. çok üzülüyorum ve korkuyorum hasta olur diye. dualarınızı eksik etmeyin. Allah hiçbirimizin yavrusuna sıkıntı hastalık vermesin. çok zor çokkk :(
ne kadar sıkıntılısındır, ne kadar üzülüyorsundur kim bilir. bence problem devam eder ve bebeğin alması gereken kilonun altına düşerse bir çocuk psikiyatristi ile görüşüp yardım alabilirsin. bebeklik dönemi yeme bozukluğu olabilir. ya da bebeklik dönemi ile çalışan birinden pedagojik yardım. sana özelden isim önermemi ister misin?

allahım ne zor seydır yemeyen bebek. Benım ruyalarıma gırıyordu artık aramadıgım kısı kalmamıstı. Ne denedıysem ıse yaramamıstı. Sonra kendı kendıne bıgun yemeye basladı. Cok sukur allahıma. Sende yıpratma kendını. Ve sakın zorlama bebegı. Ac olunca mutlaka yer. Emınım cokkk uzulyorsundur. Ama kotu dusunme oyle hastalık falan. Allahım korusun bebeklerımızı. Bebek=sabır mıs. Allahım dermansız deret vermesın.

1 evet dönüyor
2.hayır ama uğraşıyor
3.evet:)
4.evet
5.hiç sessiz olmuyor
6 yürüteç kullanıyorum
7.evet uzanıyor
8.inek sütü
9.8300 kg ve 68 cm

dün yoğurt bahsi geçmişti ya, az önce inek sütü ve ürünlerine alerjisi olan bir bebeği olan arkadaşım bebeği için yoğurt mayalarken günlük keçi sütü kullandığından bahsetti, keçi sütünü migrostan alıyormuş. 3M migroslarda bulunuyormuş, ayrıca organik ürün reyonları da var. arada gidip tavuktu, yumurtaydı, süttü almak lazım hanımlar, ne dersiniz?

ne denebilir ki istanbulda bebek büyütmek çok masraflı çookk.anadolu da yüzüne bakılmayan besin maddeleri ist da organik etiketiyle satılıyo biz de bayıla bayıla alıyoruz napalım.bana ahmet marankinin tükanı çok yakın ctesi günleri organik pazar açıyolar ineboludan köylüler getirip satıyo sebze meyve.ayrıca reyonlarda da sürekli keçi ürünleri yumurta gibi şeyler var.daha oğlum için oraya başlamadım ama kızım için alış veriş yaparken zavallı kocamın kabusuydu orası.zira yumurtanın tanesi1,5 ıspanak 7-8,pırasa7-8,küçücük marullar 4-5,elma armut gibi ucuz meyveler 5 liradan satılıp hanımda çocuk için diyip deli gibi alış veriş yapınca zavallı adamın bünyeye alerji yaptı ordaki organik ürünler.ama çocuk için,mecburi,almak gerek,hasta mı olsun,hep yapay mı beslensin,yazık değil mi yavruma,bebeğime kıyacağımıza paramıza kıyalım..............vs vs di mi ama???(bunlar kocayı ikna sözlerim tabii siz artırabilirsiniz zira söz konusu alış veriş ve çocuklar olunca anneler oldukça üretken:1:)

bebek büyütmek gerçekten çok keyifli ama bir o kadar da zor.ama boşuna denmemiş cennet annelerin ayakları altındadır diye.seni anlayabiliyorum ama üzülme açlıktan hasta olmaz sadece yemek yemesi gerktiğini öğrenir diye düşünüyorum.umarım bu bir adaptasyon dönemidir, çabuk atlatır ve çabucak bir düzene girersiniz.valla bizim mahallede bi çingene ailesi yaşıyor(yanlış anlaşılmasın lütfen hakir gördüğüm için yazmıyorum kesinlikle)çocuklar yaz kış çıplak ayak yerlere basıyolar biz gözümüzden sakınıyoruz ama netice de bizimkiler ufak bi rüzgarda hemen hasta onlarınkiler hergün sokakta dipcik gibiler maşallah.yani anlayacağın yiyecekse yer uyuyacaksa uyur sende kendini üzdüğünle kalırsın.(laf aramızda sana böyle diyorum ama benimde senden eksik kalır yanım yok aslında))

bebek büyütmek gerçekten çok keyifli ama bir o kadar da zor.ama boşuna denmemiş cennet annelerin ayakları altındadır diye.seni anlayabiliyorum ama üzülme açlıktan hasta olmaz sadece yemek yemesi gerktiğini öğrenir diye düşünüyorum.umarım bu bir adaptasyon dönemidir, çabuk atlatır ve çabucak bir düzene girersiniz.valla bizim mahallede bi çingene ailesi yaşıyor(yanlış anlaşılmasın lütfen hakir gördüğüm için yazmıyorum kesinlikle)çocuklar yaz kış çıplak ayak yerlere basıyolar biz gözümüzden sakınıyoruz ama netice de bizimkiler ufak bi rüzgarda hemen hasta onlarınkiler hergün sokakta dipcik gibiler maşallah.yani anlayacağın yiyecekse yer uyuyacaksa uyur sende kendini üzdüğünle kalırsın.(laf aramızda sana böyle diyorum ama benimde senden eksik kalır yanım yok aslında))

bana da bu cümle komik geliyor. açlıktan hasta olmaz ne demek. olmuyosa niye uğraşıyoruz bu kadar. benimki gibi suyla beslensin bebekler.

Dün 6.ay kontrolümüzden geldik..
Kızım 8700 gr olmuş..
Ek besinlere ilave olarak yumurta sarısı, pekmez, peynire başladık..
Buarada kızım desteksiz oturmaya da başladı..:nazar:

bana da bu cümle komik geliyor. açlıktan hasta olmaz ne demek. olmuyosa niye uğraşıyoruz bu kadar. benimki gibi suyla beslensin bebekler.

büyük ihtimalle senin yaşadıklarına benzer şeyleri 6-7 yıl önce yaşamış,1,5 yaşına kadar denemediği tarif kalmayan ama çocuğuna hiç bir şey yediremeyen yese de içinde dışında ne varsa kusan bir bebekle uğraşan,etrafında kendine göre daha ilgisiz annelerin çocuklarının kendi çocuğundan daha sağlıklı olduğunu görüp iyice sinirlenen,çoğu kez kendini zavallı hisseden,bazen anneliğini sorgulayan ama zamanla uğraşmaya gerek kalmadan işlerin rayına girdiğini görünce onca zaman boşuna kendini yıprattığı için üzülen ve bir çok keşkesi olan bir anne olarak KENDİMCE sana destek ve moral vermek istemiştim.ama açıkçası teselli ve moral için söylediğim sözlerin komik bulunacağını hiç hesaba katmamıştım.......

Back
X