2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
selam kızlar nasılsınız benim kızda hastalandı ateşlendi cumartesi günü hastaneye gittik idrar yolu enfeksiyonu olmuş kültür testi istedi doktorumuz antibiyotik başlayacağız rabbim hasta olan bütün bebeklere acil şifa nasip eylesin inş.
çok geçmiş olsun minik bebek; allah minik bebeğine şifalar versin
bugün gerçekten çok zor geçti benim için.bir de akşam gelince kızım hiç yüzüme bile bakmadı ama emzirdikten sonra yine gülücükler yaptı annesine yavrum :) Dediğin gibi Allah annelere dayanma gücü versin.Kadın olmak zor anne olmak daha da zor bugün daha da iyi anladım.

ne denir ki allah kolaylık versin.max 2 ay sonra ben de aynı şeyleri tecrübe edicem bakalım nasıl olacak.ama ben kararlıyım ya oğlumla birlikte yapabileceğim bi pozisyonda çalışcam ya da 3 yaşına kadar ev hanımlığı yapcam.ama tabii her işte aynı imkanlar olmuyo ben yine size göre şanslıyım.allah yardımcınız olsun

kızlar oğlumun dişlerinde hiç bir hareketlilik yok ama ben 2 güne kadar memelekete gitcem ebeler neneler dedeler emmiler teyzeler herkesleri görmüşken ne güzel bi kampanya yapcaktım.işte sloganımız:büyüük kampanya bu fırsatı kaçırmayın dişimizi gören ilk 10 şanslı gözlemciye hediye alma şansı bu fırsatı kaçırmayım diyosanız gözünüz ağzımızda olsun.....

sizce 2 güne kadar oğluşumun diş çıkarma ihtimali olabilir mi:((

kızlar öncelikle püre ve sonrasında da çorbalarınızı nasıl yapıyorsunuz? tam pürüzsüzlüğü nasıl sağlıyorsunuz? sebzeleri tencerede haşlayıp rendeliyormusunuz? yoksa haşladıktan sonra blender/robotla mı geçiriyorsunuz? içine başka ne koyuyorsunuz pürenin kıvamlı olması için?

kızlar öncelikle püre ve sonrasında da çorbalarınızı nasıl yapıyorsunuz? tam pürüzsüzlüğü nasıl sağlıyorsunuz? sebzeleri tencerede haşlayıp rendeliyormusunuz? yoksa haşladıktan sonra blender/robotla mı geçiriyorsunuz? içine başka ne koyuyorsunuz pürenin kıvamlı olması için?
ben susuklu tencerede haslayıp ınce sut suzgusunden gecırdım hep

ben susuklu tencerede haslayıp ınce sut suzgusunden gecırdım hep

benim bebiş yemiyor :( canım sıkıldı.sanırım fazla pütürlü geldi.yarın tekrar deneyeceğim 4 gün olacak.umarım artık yer elimden geldiğince süzdüm ama sanırım süt süzgüsü daha mantıklı hiç pütürtü kalmıyordur.ben de alıyım bari....çok sağol canım fikir verdiğin için.

benim bebiş yemiyor :( canım sıkıldı.sanırım fazla pütürlü geldi.yarın tekrar deneyeceğim 4 gün olacak.umarım artık yer elimden geldiğince süzdüm ama sanırım süt süzgüsü daha mantıklı hiç pütürtü kalmıyordur.ben de alıyım bari....çok sağol canım fikir verdiğin için.
ne demek canım , ben blendr yapmıyorum vıtamınlerı gıtmesın dıye ınce tulbentte aynı ısı gorur

günaydın kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim kızımda tez zamanda iyileşir inş. nasılsınız bebişler nasıl kuzularım benim onlar iyi olsunda gerisi boş

Merhaba Güzel Subat anneleri,
Ben nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.
Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.
Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.

Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.

Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesi verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.

Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.

Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmayı cok isterdim ama benim için pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.

Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin izinlerimizin bitiş tarihine yetiştirilmedi ama izni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.

Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?

Sevgiler,

annesinin kızçesi işe başlamışsın hayırlı olsun inş. ilk gün benimde çok kötü geçti ama zamanla alışıyorsun ben kızımı 79 günlükken bıraktım canım benim çok küçüktü ama ne yapalım şartlar öyle gerekiyor onlar için çalışmak zorundayız hiç değilse annen bakıyor ya bakıcıya bırakanlar ne yapsın benimde kv bakıyor saolsun hiç gözüm arkada değil ilk günden beri eminimki benim kadar ilgi gösteriyor kızıma

bebeklerde yatma saati sorunları ve gece boyunca kesintisiz uyku için yapılması gerekenler...

all about aylin: Aletha Solter der ki;

bi kızım bi de blogum var. 15 aylık olmasına rağmen hala memede uyuyor. bu yazdıklarımı geç keşfettim. sizlerin başına gelmeden bilin istedim. belki de başınıza gelmiştir. ama hiç bişey için geç değil. yeter ki çözümü olsun.. :)

bebeklerde yatma saati sorunları ve gece boyunca kesintisiz uyku için yapılması gerekenler...

all about aylin: Aletha Solter der ki;

bi kızım bi de blogum var. 15 aylık olmasına rağmen hala memede uyuyor. bu yazdıklarımı geç keşfettim. sizlerin başına gelmeden bilin istedim. belki de başınıza gelmiştir. ama hiç bişey için geç değil. yeter ki çözümü olsun.. :)
benim oğlanın nerde ne şekilde uyumak istediği günden güne farklılık gösteriyor
önceleri emerken gözlerini kaşımaya başldığında yada gözleri kapandığında yatağına koyunca uyuyordu
şimdi başlıyor ağlamaya
son bir haftadır beni iyice bunaltmadan uyumuyor
kendi kendine uyuması konusunda araştırma yapıyorum nette

benim oğlanın nerde ne şekilde uyumak istediği günden güne farklılık gösteriyor
önceleri emerken gözlerini kaşımaya başldığında yada gözleri kapandığında yatağına koyunca uyuyordu
şimdi başlıyor ağlamaya
son bir haftadır beni iyice bunaltmadan uyumuyor
kendi kendine uyuması konusunda araştırma yapıyorum nette

diş çıkarma dönemleri başlamış sizde... zaten ağlamaları ayırd edince neden olduğunu buluyorsunuz. ama bazen iş işten geçmiş oluyor. olayı çözdüğünüzde olay bitmiş oluyor :D bi uyku arkadaşı edinmesini sağlayın. emzikle uyuyorsa yatağına birkaç emzik bırakın diyor bi sürü yazıda. hepsini hatmettiğim için biliyorum. ama kendime faydam yok o ayrı :D bi de mutlaka bi uyku ritüeliniz olsun. zamanla çocuk bunu benimsiyor ve yatma zamanının geldiğini anlıyor kendini buna gore hazırlıyor. ve benim myaptığım hataya düşmeyin. 6 aydan sonra gece beslenmesini yavaş yavaş bırakmaya calısın. bebekler büyüdükçe memeden ayırmak zorlasıyo hatta imkansızlasıyo

diş çıkarma dönemleri başlamış sizde... zaten ağlamaları ayırd edince neden olduğunu buluyorsunuz. ama bazen iş işten geçmiş oluyor. olayı çözdüğünüzde olay bitmiş oluyor :D bi uyku arkadaşı edinmesini sağlayın. emzikle uyuyorsa yatağına birkaç emzik bırakın diyor bi sürü yazıda. hepsini hatmettiğim için biliyorum. ama kendime faydam yok o ayrı :D bi de mutlaka bi uyku ritüeliniz olsun. zamanla çocuk bunu benimsiyor ve yatma zamanının geldiğini anlıyor kendini buna gore hazırlıyor. ve benim myaptığım hataya düşmeyin. 6 aydan sonra gece beslenmesini yavaş yavaş bırakmaya calısın. bebekler büyüdükçe memeden ayırmak zorlasıyo hatta imkansızlasıyo
cevabınız için teşekkür ederim
oğlumun ne emziği gözü görüyor ne uyku ardaşını
ben baya zorlanacağım galiba
Allahtan şimdi evdeyim de dayanabiliyorum yoksa her iki saatte bir uyanmasından işyerinde uyuklar kalırdım herhalde

cevabınız için teşekkür ederim
oğlumun ne emziği gözü görüyor ne uyku ardaşını
ben baya zorlanacağım galiba
Allahtan şimdi evdeyim de dayanabiliyorum yoksa her iki saatte bir uyanmasından işyerinde uyuklar kalırdım herhalde

merak etmeyin. uyuklamazsınız... kendimden biliyorum. :) 5.5 aydır uykusuz gidiyorum işe. aynı dediğin gibi bazen hiç uyumuyorum bazen de toplam 2-3 saat uyuyorum. çok nadir uykumu aldığım oluyor.. ama bünye bi süre sonra alısıyo bu duruma. hatta anneme gittiğimiz zamanlarda onlar yat sen biz bakarız dese bile (sabah 7 de uyanıyor kızım genelde) ben de kalkmış oluyorum.

merak etmeyin. uyuklamazsınız... kendimden biliyorum. :) 5.5 aydır uykusuz gidiyorum işe. aynı dediğin gibi bazen hiç uyumuyorum bazen de toplam 2-3 saat uyuyorum. çok nadir uykumu aldığım oluyor.. ama bünye bi süre sonra alısıyo bu duruma. hatta anneme gittiğimiz zamanlarda onlar yat sen biz bakarız dese bile (sabah 7 de uyanıyor kızım genelde) ben de kalkmış oluyorum.
Allah yardımcınız olsun
paylaştıklarınızdan faydalanacağım

çok geçmiş olsun minik bebek; allah minik bebeğine şifalar versin

ne denir ki allah kolaylık versin.max 2 ay sonra ben de aynı şeyleri tecrübe edicem bakalım nasıl olacak.ama ben kararlıyım ya oğlumla birlikte yapabileceğim bi pozisyonda çalışcam ya da 3 yaşına kadar ev hanımlığı yapcam.ama tabii her işte aynı imkanlar olmuyo ben yine size göre şanslıyım.allah yardımcınız olsun

Amin inşallah.Allah bütün annelerin yardımcısı olsun.En azından bebeklerimiz 1 yaşına gelene kadar annelere yarım gün çalışma imkanı tanınsa ne kadar güzel olurdu :) ne yapalım Allah kolaylığını verecek bir şekilde hepimize.

annesinin kızçesi işe başlamışsın hayırlı olsun inş. ilk gün benimde çok kötü geçti ama zamanla alışıyorsun ben kızımı 79 günlükken bıraktım canım benim çok küçüktü ama ne yapalım şartlar öyle gerekiyor onlar için çalışmak zorundayız hiç değilse annen bakıyor ya bakıcıya bırakanlar ne yapsın benimde kv bakıyor saolsun hiç gözüm arkada değil ilk günden beri eminimki benim kadar ilgi gösteriyor kızıma

Teşekkür ederim çok sağolun.Dün çok kötüydüm ama bugün daha iyiyim zamanla alışacağım.Sonuçta dediğiniz gibi onlar için çalışıyoruz.Annemin bakıyor olması benim için gerçekten büyük bir şans benim kadar iyi baktığına eminim.Zaten kızımda anneannesiyle çok iyi anlaşıyor ama anne yüreği işte aklım hep onlarda :)

selam kızlar nasılsınız benim kızda hastalandı ateşlendi cumartesi günü hastaneye gittik idrar yolu enfeksiyonu olmuş kültür testi istedi doktorumuz antibiyotik başlayacağız rabbim hasta olan bütün bebeklere acil şifa nasip eylesin inş.
canım beniim. geçmiş olsun kuzucuğa. hiiiç telaşlanma benim kızımda da oldu. ilaçla beraber bol bol su içirmeye de çalış canım. mikrobu daha kolay atmasını sağlar.

benim oğlumda memeyi ısırıyor dişi yok ama kabarmadı bile epey acıtıyor sonrada yüzüme bakıp gülüyor yaramaz yatıp yuvarlanıyor devamlı ileri hızlı hızlı gidemesede emekliyor ve yatar pozisyondan oturur pozisyona geçiyor oturuyor bu sabah yumurta verdim azıcık deneme amaçlı ama yutmuyor bende hemen su verdim öyle yuttu bugünde keçi peyniri alıp deniycem bakalım yiyecek mi akşamda yoğurt yapacam inşallah olur bu sefer mercimek gaz yapıyor doğru bizim oğlan ossura ossura dolanıyor evde ya zeytini falan nasıl yutuyorlarki sizinkiler ben dün muz ezdim onuda yutmadı daha sıvı şeyleri daha iyi yiyor

mavusbebek ben sabahları kendime rezene çayı yapıyorum sekersiz. kızımın yumurtasını ilk bir kaç vermemde o çayla sulandırdım biraz. öyle yedirdim. muzu da ezdikten sonra katılığı biraz gitsin diye su kattım. zeytini de çay kaşığıyla iyice ezip veriyorum. ama canım bence zeytinden önce püreli çorbalara alıştır . hızlı gitme. benim kız 20 gün yemedi bişey. tadına bakıp bakıp tükürdü hep. bi de aklıma gelmişken bir yiyeceğe alıştırırken (yanı daha sevmeye başlamadan) yerken su içirmedim tadını bozmasın diye. bitince verdim. benim kız şuanda yiyor verdiklerimi ama hala ilk lokmayı deneme amaçlı bi tükürür. sonrakini yer. ayrıca ben her yiyeceği ilk denerken önce dudaklarına bir değdiriyorum dilini sürüp tadına baksın diye. bunu bi yerde okumuştum. sonra severse kendi açıyor zaten ağzını. umarım yazdıklarımın biraz da olsa faydası olur canım.

Güzel annişlere selamlar, bebişlere öpücükler :)Bayramın 1.günü çıktığımız tatilimizi dün itibari ile bitirdik. Kızımı hemen hemen hergün denize soktuk, ilk gün tedirgin olsada sonradan çok sevdi:) Şu şemsiyeli, korunaklı simitler varya ona bindirdik bol bol ayak çırpıp eğlendi,hatta hafiften bronzlaştı bile :)Şimdiden gelecek seneyi bekler oldum kızımın deniz sefasını yeniden görmek için:)
Dün gecikmiş 6.ay doktor kontrolümüzü yaptırdık aşılarımızı olduk.2 şubat doğumlu olduğu için biraz geç kaldık.Aşılarını oldu, kilo :8300 gr, boy 67 çıktı.Demir ferrum ve devit verdi, ferrum iyi değilmiş dedim ben kendi kızımada kullandım merak etmeyin rahat olun dedi ama yine içim rahat değil :(Yemek programı verdi bu ilk hafta anne sütüne ilaveten saat11de meyve suyu ve saat 16da yoğurt.Bugün başladım şeftali sıkıp 2 tatlı kaşığı verdim çok beğendi, yoğurt yapamadığım için hazır bebek yoğurdu babymix verdim yarısını yedi şapır şupur ama suratını ekşitti çok komikti hatta dayanamayıp videoya çektim bu halini:)
Bu gece yoğurt makinesi ile yapacağım yoğurt ama maya olarak ne kullanayım bilemedim, siz ne kullanıyorsunuz. Bebek yoğurdu babymix, activia ve organik pınar yoğurt aldım üçünüde günlük inek sütünde deneyeceğim bakalım nasıl olacak, umarım yoğurdu severde bolca kalsiyum alır,ben hiç sevmiyorum hamilelikte bu yüzden kalsiyum takviyesi kullandım.
Bu konuda tavsiyelerinixzi bekliyorum kızlarr

Back
X