• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Aynı bizde de var iki gözü birden hemde sütümü damlatıyorum siliyorum çay damlatıyorum bazen azalıyor ama geçmiyor napacam bilmiyorum :(

Valla pilates 20 dk yapıyorum deli gibi terletiyor ve baya yağ yaktırdığını hissettiriyor canım ya çok azimliyim acenu dan etkilendim bende :))

Çok geçmiş olsun canım ya eminim çabucak atlatıcaksın bu sorunu sen güçlü bi annesin

hahaha nanikkkk :33::33::33::33:

yaa ağlamak istiyorum.. nasıl 35 günde eski kilona döndün??? valla çok imrendim.. kaç kilo almıştın ve şuan kaç kilosun çok merak ettim :26: ben de 11 kilo aldım 6 sı gitti 5 kg var hala.. ama o 6 kilo da doğumda gitti zaten doğum sonrası hiç kilo veremedim.. (çok olduğu için şimdi kilomu yazmayayım :25:) zaten kilolu hamile kalmıştım.. o yüzden o 5 kg sanki 10 kg gibi duruyor.. acil vermem lazım ama tık yok.. :43:

bu arada benim de 37-38 gün sürmüştü.. iki gün duruyordu sonra tekrar adetin ilk günlerindeki kadar çok geliyordu.. hatta tam olarak 39.gün bitti..

kilo vermek için valla hiç bir gayret sarfetmedim 48kg la hamile kaldım 61kg oldum şimdi 35 günde 50kg geri döndüm durumdan memnun muyum? hayır.. Güçsüz düşüyorum ablam bebeğini taşıyamayacaksın diyor :) hamileyken iştahım bayağı açıktı şimdi eski mıymıntı iştaha geri döndüm sanırım ondan..

eylüls 4 te 2. ayımıza gircez dr.a en son 25 ağustosta gittik oğluşum 3.5 kilo doğdu dr 6.0 kg olmuş obez olcak dedi gerçekten çok mu almış anne sütü içio sadece

canım bizimki 3.3 kg doğdu 35 günlük 5.2 olmuş sadece anne sütü alıyor sütümden kaynaklanıyor annemin sütü de öyleymiş bebeklerine yararmış.

oğluşu olan anneler, bezi açmadan altına temiz bezi açıyorum tabi alt açma da var.. pipiye 1 yaprak tuvalet kağıdı kapatıyorum eğer hafif çiş yaparsa etrafa fışkırmıyor, emiyor.. önlem yani tavsiye ederim..

bende pipiye ıslak mendil koyuyorum etraf batmasın diye bazen öyleyken bile fışkırtıyor.

canım ben hemen kalıp sabunla yıkıyorum, havlupanda kuruyor sonra sepete, çamaşır ne zaman yıkanırsa atıyorum makinaya. hiçbir leke kalmıyor..

bende kaka bulaşan yerleri hemen sabun tozuyla ovalıyorum seriyorum kuruyunca kirli sepetine sonrada makinaya leke falan kalmıyor.

Selam arkadaslar, ben de 83,5 kg ile hamile kalıp 97 ile doğuma girdim. 48 gün oldu 86 yım ama daha da 1 gr gitmiyor 6. Aydan sonra diyetisyene başlicam kararlıyım ama şuan için ne yapabilirim ? Şu plates olayı nedir anlatın bakalım:)

İnşallah sorunsuz atlatırsınız canım

Ben de geleyim miiiiiiii:)

Arkadaşımda da vardı doğumdan sonra seninki gibi olmuştu atel kullandı ve geçti. İçini ferah tut ameliyata şartlandırma kendini atelle geçer inşallah

cnm nasıl moral oldu bu çok sağol :))

kızlar ben hızla eriyorum gogo gibi:) eski kilomdan alttayım şuan. çok su tüketiyorum,incir hoşsfı içiyorum e yemek yiyemiyorum tabi :)
ama daha fazla vermemem lazım.bana uykusuzluk yaramıyor bu arada.
kızımda çok emiyor maşaallah eritti beni :nazar:

bu arada 40 hurafelerinin hiçbirini yapmadım ve sağ salim çıktık kırktan hamdolsun :)

şu uykumuz gazımız da bir düzene girse bizden mutlusu yok :1:

Ben senin oğluşunu yerim :)

Selam arkadaslar, ben de 83,5 kg ile hamile kalıp 97 ile doğuma girdim. 48 gün oldu 86 yım ama daha da 1 gr gitmiyor 6. Aydan sonra diyetisyene başlicam kararlıyım ama şuan için ne yapabilirim ? Şu plates olayı nedir anlatın bakalım:)

Canım ben hergün gerda ile pilates in tekrarını ilk bölümden itibaren izleyip yapıyorum :) 20 dk sürüyor baya faydası oluyor bence dünde mekik çekmeye başladım bakalım işe başlamadan eski halime dönmem lazım :)))(

Allah allah doktorumuz süt damlat dedi ve gerçekten daha artmış gibi hissediyorum bende kaynatılmış ılımış suyla temizlicem artık ama masaj olayını nasıl yapıcaz 60 defa dairesel hareket mi yapıcaz keşke bende bir günde halletsem ya :(

Bizimde bikaç gündür gaz sorunumuz var :/

Gözün tam kenarında hissedeceksin zaten 30 sabah 30 aksam daireden masaj yap biraz icerdedir pınarı bebek oldukları için oradaki kemiğe onu bastırman gerek sonra iltihabın aktığını göreceksin damla olarak da sabah aksam netildex 1 damla kullan başka birşey yapma temizlemek hariç
Bende de doğduğundan beri vardı göz doktoruna götürmemi istedi doktorum onun tavsiyesi ile gecti. Allah yardımcın olsun

suzan kalça ve işitme testini biz kanunide yaptırdık . hemen yaptılar. randevu bile almamıştık. ayrıca ücret ödenmiyor.
hmm sago l cnm
iiz cnm sen ? yarim bursada ama evasudede gezmelerde sanirim tam bilmiyorum :)
hmm tm cnm sagoll
Kızlar sizden alıntı yapıp yorum yazmıştım ama ikisi de çıkmamış
Cybernuran harikasın senin azmin beni de etkiledi ben de toplam 10 kilo vermek istiyorum ama beş altıya da razıyım:))
Suzan canım inşallah siz de kolaycacık atlatırsınız bütün aşılarınızı
ınsl cnm yaaa
sizlere birşey sormak istiyorum.. ben kahvesever biriyim ve hamilelik öncesi baya içerdim... sonra haftada bir fincan filan içmeye başladım.. doğum sonrası hiç içmedim ama bu aralar yine canım çok istiyor.. geçen gün sütle yapıp içmiştim ama aranızda nescafe içen var mı? bebişe zararı olur mu acaba?
bende gecen hafta ctım hemde su gıbı bır dıkıs de hhe cok ozlemısım ama cok araıklı degıl uzun aralıklı ıcıyorum bennn

benim bebişiminde aynı şekilde cnm; sol gözümüz doğduğumuzdan beri akıyo,bende sabahları çaydan artan dem ile siliyorum,annemin taktiği ..ben bu durumu doktora sordum göz yaşı kanallarında doğum esnasında partikül kalabilir bi kaç aya kadar genelde gözyaşı ile atılır merak etme dedi,veya bir yaşına kadar ...

ahh ahhh bende çok istiyordum sünnet ama eşimi ikna edemedim bi türlü,hala uğraşıyorum hala yok diyo başka bişey demiyo :S oğluna kıyamıyooo:emir_bebek::emir_bebek:
ınsl cn bende p.tesı goturecegım ınsl dr aa
slm kızlar inşallah iyisinizdir ve bebişleriniz de iyidir biz de kızımla iyiyiz en azından iyi olmaya çalışıyoruz şu topuk kanı belası başımızı ağrıtıyor biraz ama bunu da atlatıcaz inşallah. doğumun başından beri takibimizi yapan drumuz her şey normal tiroid hormonu normal bir sorun yok diyor sağlık ocağındaki ebe aradılar hastaneye sevkinizi yaptım değerler sınırda çıkmış diyor olana miniğime oluyor habire kan alıyorlar vampir gibi kuruttular kızımı inşallah allahın izniyle bu durumdan da tez zamanda kurtuluruz sizlerde bir sorun yoktur inşallah foruma giremiyorum fırsat bulup kim ne yaptı hiç haberim yok aklım da burda hep daha güzel haberlerimizle tekrar görüşmek üzere bayanlar hepiniz öpüldünüz
ALLAH KOLAYLIK versın cnm benım dua ıle ınsl sonuc temıs cıkar artık yaaa
kızlar hamilelikte vücudun su toplamasıyla bileğimdeki damarlarda sıkışma olmuş karpal tüner sendromu diye bir rahatsızlık olmuş sağ bilek ve baş parmağımda.
hamileliğin son aylarında ağrı oluyordu bileğimde önemsemedim.
ama kızımı taşımaktan ilerlemiş tabi.
direk ameliyat dedi bilekten.
bende hayır dedim.
bir alet var onu alıcaz yarın.
ama resmen baş parmağımı aşağı doğru oynatamıyorum şuan.
salı bir doktora daha gidicez.
kızımı alırken emzirirken acı çekiyorum resmen.
dua edin oda ameliyat demesin ve geçsin bu rahatsızlık.
kızıma rahatça sarılmadan nasıl ederim :((
şifa dılegımle cnm
Merhaba güzel anneler
Biraz gecmisi okudum bebeğinin gözü akanlar var. Aynı sorun bizde de vardı. Doğuştan göz pınarının tikali olması ile alakalı. Süt damlası çok yanlış bir davranış biraz araştırırsanız. Temizlerler bile kaynamış ılık olmuş suyla işletilin pamuk ile temizlenmesi gerekiyor. Günlük 60 kere göz masajı yapmanız gerekiyor 30 sabah 30 aksam ben bu sekilde bir günde atlattım. Ama giz pınarını hissetmeniz doğru yere masaj yapmanız gerekli. Bunu da araştırıp bakabilir sınız.

Gelelim benim derdime yavrularınızın gazı başladı mı. Başladıysa nasıl bas ediyorsunuz. Bende bu konuda doğal yardımlar istiyorum
gaz ıcın masaj yapıyorum pırt pırt cıkıyo valla oksa zınco adlı bıtkısel ılac kuanıyorum 3 ogun oda yardımcı oluyoo cok sukr atlatıyoruzzz

göz pınarı masajını aratırıcam ınsll sagoll
canım bizim de akıyor, hafif çapak oluyor damlayı 5 gün kullandık ama geçmedi malesef:50:

ya benim iki hamileliğimde de parmaklarım uyuştu ama doğumdan sonra geçti şükür..
aynennnn pöffffffff

Gözün tam kenarında hissedeceksin zaten 30 sabah 30 aksam daireden masaj yap biraz icerdedir pınarı bebek oldukları için oradaki kemiğe onu bastırman gerek sonra iltihabın aktığını göreceksin damla olarak da sabah aksam netildex 1 damla kullan başka birşey yapma temizlemek hariç
Bende de doğduğundan beri vardı göz doktoruna götürmemi istedi doktorum onun tavsiyesi ile gecti. Allah yardımcın olsun

Çok teşekkür ederim canım hemen yaptım inşallah bizimkide sizinki gibi 1 günde geçer :)

Ay süper bende denicem hemen annem 20sinde yıkadığımızda bir tas su içine bir çaykaşığı tuz koyup karıştırıp üzerinden bi döküvermişti sonr tekrar duru suyla yıkamıştı :)

Biberonumuz geldi çok rahat emiyor onunla çok şükür :) yalnız benim kız biberona aşık oldu sürekli ağzında tutmak istiyor çekmiyor emmiyor ağzında illa gevelicek :))) emzik denedik almadı ne yapıcam bilmiyorum valla :))))

:1: Oh Oh maşallah:nazar:, Bu kuzular da çok fenalar hemen alışıveriyolar bişeye, acaba ona özel emzik var mıdır?

kızlar büyüme ataklarını bir okuyun derim 40lı dönemdeki bebekler bu süreçten geçiyormuş ondanmış bu uyumama emme isteği vs ;)

teşekkürler kızlar inş. salı günü doktor başka bir yol gösterir...

kızlar kızım 42 günlük oldu hani 40 çıkınca düzene girerdi bu minikler hepten bozuldu düzeni :(
gündüz asla uyumuyor 10-15 dakika ayık uykular...
sürekli memede sürekli gaz çıkarmak istiyor uykuda bile ıkınıyor...
nasıl halledicem bu sorunları bilmiyorum..

bizde ikigündr annemden evimize geldik;bizimkininde düzeni çok bozuldu;dün gece resmen uyumadı her 40-45 dakikada bir kalktı resmen çıldırıyodum,yatağında yatmadı resmen;eşimi içeri yolladık biz oğlumla yatakodasında yattık ,her kalkışta resmen berbat durumdaydım uykusuzluktan,tam kızıcam o boncuk gözleriyle bi bakıyo bana içim eriyo resmen :)))

gündüz uyusun diye yıkadık azcıkta ıhlamur verdim,daha yeni yeni gözünü kırpıyo ama resmen ayık uyuyoo yani,odaya giriyorum bakıcam hemen açılıyo gözleri..ve ben hala gözümü kırpmadım,resmen içim bayılıyoo
eşimde meğerse bugün işe gitmicekmiş,eğer bilseydim gece canına okurdum,işe gidecek diye hiç dokunmadım :S
bu akşam ayvayı yedi emzirip emzirip ona satıcam walla
:1::1:

:1: Oh Oh maşallah:nazar:, Bu kuzular da çok fenalar hemen alışıveriyolar bişeye, acaba ona özel emzik var mıdır?

Baktım internetten ama göremedim canım ya biberonu lastikle kafasına sabitlemeyi düşünüyorum. :))))

kızlar büyüme ataklarını bir okuyun derim 40lı dönemdeki bebekler bu süreçten geçiyormuş ondanmış bu uyumama emme isteği vs ;)

Acaba bizimki de mi öyle bir atağa geçti ki :)) peki ne kadar sürüyormuş canım bu uyumama sürekli emme isteği ?

Birde kızlar kızımın yüzünde nokta nokta kabarcıklar çıktı neden oldu bilmiyorum napsam geçerki :(

bizde ikigündr annemden evimize geldik;bizimkininde düzeni çok bozuldu;dün gece resmen uyumadı her 40-45 dakikada bir kalktı resmen çıldırıyodum,yatağında yatmadı resmen;eşimi içeri yolladık biz oğlumla yatakodasında yattık ,her kalkışta resmen berbat durumdaydım uykusuzluktan,tam kızıcam o boncuk gözleriyle bi bakıyo bana içim eriyo resmen :)))

gündüz uyusun diye yıkadık azcıkta ıhlamur verdim,daha yeni yeni gözünü kırpıyo ama resmen ayık uyuyoo yani,odaya giriyorum bakıcam hemen açılıyo gözleri..ve ben hala gözümü kırpmadım,resmen içim bayılıyoo
eşimde meğerse bugün işe gitmicekmiş,eğer bilseydim gece canına okurdum,işe gidecek diye hiç dokunmadım :S
bu akşam ayvayı yedi emzirip emzirip ona satıcam walla
:1::1:

Bebeklerimiz anlaşmışlar annelerini uyutmamaya :) Gece evin içinde saatlerce döndüm durdum ne yaptıysam etkisi hep kısa sürdü,bi türlü tam uykuya dalamadı.Gaz sancısı vardı sanırım,sürekli ağladı ve en son ben de başladım ağlamaya sinirden.Sonra aklıma,evde bulunsun diye aldığım Milupa Papatya Çayı geldi ve çok da işe yaradı yarım saat içinde sakinleşip uyudu.Sen de dene istersen canım,Allah kolaylık versin hepimize gerçekten annelik zormuş kızıyoruz sinirleniyoruz yoruluyoruz ama öyle masumlar ki sinirlendiğim için kendime kızıyorum.

Merhaba güzel anneler
Biraz gecmisi okudum bebeğinin gözü akanlar var. Aynı sorun bizde de vardı. Doğuştan göz pınarının tikali olması ile alakalı. Süt damlası çok yanlış bir davranış biraz araştırırsanız. Temizlerler bile kaynamış ılık olmuş suyla işletilin pamuk ile temizlenmesi gerekiyor. Günlük 60 kere göz masajı yapmanız gerekiyor 30 sabah 30 aksam ben bu sekilde bir günde atlattım. Ama giz pınarını hissetmeniz doğru yere masaj yapmanız gerekli. Bunu da araştırıp bakabilir sınız.

Gelelim benim derdime yavrularınızın gazı başladı mı. Başladıysa nasıl bas ediyorsunuz. Bende bu konuda doğal yardımlar istiyorum

teşekkürler kızlar inş. salı günü doktor başka bir yol gösterir...

kızlar kızım 42 günlük oldu hani 40 çıkınca düzene girerdi bu minikler hepten bozuldu düzeni :(
gündüz asla uyumuyor 10-15 dakika ayık uykular...
sürekli memede sürekli gaz çıkarmak istiyor uykuda bile ıkınıyor...
nasıl halledicem bu sorunları bilmiyorum..

nurse harveys şurup kullanıyorum günde 3 kez 1 cay kasıgı.Bıtkılse bır şurup.Birde kendım yarım cay bardağı suya yarım cay kasıgı kımyon koyup ıcıyrum

Maşallah oğluşunaaa :nazar:

Mama vermekten çok yeterince anne sütü verememek üzüyor beni :( ama napalım kendimizi üzersek daha çok azalır sütlerimiz
Ben 2 gün önce bi dilim baklava yemiştim dün sütüm artmıştı şerbetli tatlılar arttırdı sandım dün yine yedim ama bugün 20 ml azalmış düne göre sanırım maydonoz arttırdı sütümü bugün hep maydanoz yicem bakalım sonucu ne olacak :/
maydonoz degil dereotu sütü arttırır.maydonoz yeme sakııın.

Slm kızlar.bugün doktora gittik birkaç gündür gündüzleri huzursuz olduğunu söyledim.5 dk 30 dk aralıklarla uyuduğunu ,uykuya dalamadığını .
Yediklerin dokunuyordur,cevizli yumurtalı şeyleri hergün yeme,domatesi yemekte ye ama çiğ çok tüketme.baharat,acı,kuruyemiş yeme.bebeği huzursuz eder dedi.
Diyetisyene de yazlık meyvelerden buzluğa atıp kışın vereyim mi diye sordum.hiç bir vitamini kalmaz gerek yok,kışlık meyvelerden yesin mevsiminde vitaminini alsın,yoksa posa vermeye gerek yok çocuğa vitaminsiz dedi.vitamini kaybetmemesi için şoklaman gerek oda mümkün değil ev ortamında dedi.
2.ay aşılar için ateşi çıkmadan şurup verme dedi.
Şimdilik bizden bu kadar.

Anaaam çok yorulduuum, dogurana kadar canım çıktı şimdi de uyutana kadar çıkıyor :) siz ninni soyluyo musunuz? Ben bi dandini dandini diye basliyorum bi sure sonra sacma sapan soylemeye basliyorum bazen kendime gulesim geliyo :D ben kafayı kırdım sanırım :32:

Kızlar beni belki biliyosunuzdur bebeğimi emziremiyorum hep pompayla sağıp veriyorum sabahları güzel süt oluyor ama akşam 10 a kadar azala azala 20 ml e kadar filan düşüyor bende mecbur geceleri 3-4 defa mama veriyorum :( bugün dayanamadım doktora sordum doktorum normal dedi akşamları süt azalırmış gün içinde anne sütü veriyorsan gece mama vermemde sakınca yok hem daha uzun ve rahat uyur bebeklerin uykuyada ihtiyacı var dedi ama gelgelelimki benim kızım gündüzleri 10 dk.dan fazla uyumuyor sürekli süt sağar ve bebeği besler pozisyondayım su bile içemiyorum devamlı süt istiyor . 40ı çıktıktan sonra hızlı bir şekilde iştahı artacak dedi doktor benim sütüm yetmeyecek gündüz de mama vericem diye korkuyorum :((( inşallah hepimizin güldür güldür sütü olur bebişlerimizi bol bol besleriz
canım bende akşamları mama veriyorum. yoksa oğlum çok kızıyor süt az geliyor diye. bende çok takmıştım bu durumu kafama ama napalım aç kalmalarından iyidir. gün içinde hep beni emiyor sadece akşamları veriyorum.
kızlar bebekleri hıçkırık tutunca bir şey yapıyor musunuz?:44:
canım ben bişey yapmıyorum. ama bi kere yengem limon vermişti oğluma arkasındanda su. geçti hıçkırığı ama ben gereksiz buluyorum böyle bişeyi. geçiyo sonuçta bi zararıda yokki hıçkırığın

Back
X