kızlar paşamı uyuttum yakın komsumu da eve oturtdum market e gıttım yarım st lıne ama uyanır dıyede genede acele ettım derken gelrken son ekmek almaya ugradım marketten hızlı adımlarla karsıya gecerkennnnnnnn
hopp ayagım takıl ben yerlerdee bacagım ve elım cok agrıdıı
uzun zaman oldudu dusmeyeliii yaaa cıdden canım cok yandı ama ben annelıgın verdıgı hısle kosar adımlarla geldım eve kı paşa ne uyanmıs ne aglamı kı pardusemı cıkarırkenn sesımı aldı heraldekı aglama basladı hemen emzırdım hemen emısırken gosumun ıcıne bakıyo sen benı nıe bıraktınn der gıbı yaaaaaaaaaaaaaa
evlatların bırakanlar nasıl bırakıyoo kı ALLAH NASIL -SABIR VERIYORR çok muhım br konu yaaaaaaaaaaa:44:
Canım tabiki herşeyin normali güzel ama anne ve bebek sağlığı her şeyden önemli.
Yarime katılıyorum kimisi normal doğumdan kimisi sezaryenden memnun ya da şikayetçi.
Arkadaşın dediği gibi doğum dedik geçti gitti çok şükür gaz sorunları vardı o da bitiyor bakalım neler bekliyor bizi:))
kızlar bana sağa sola sallanan oyuncaklı eğimli bir ana kucağı önerebilir misiniz?
amın cnm sagolsın ınlll acele edınce olyrr ıste bölsıı yaaaaaaaaaKızzz dikkat koşma öyle ya bişi olsaydı allah korumuş geçmiş olsnnn
Dişşşşş:18:
İnternetten anadizi diye arattır cnm sağ sol sallanama anadizi deniliyomş
bizde bugün aşımızı olduk. beklerken o kadar stres oldum ki ağlıycaktım nerdeyse.Eveeeeettttt Ertelemeler yüzünden yılan hikayesine dönen aşılarımız 10 gün gecikmeli olarak bugun yapıldı.. Gerçi babası götürdü kızımı ben oğlumla evde kaldım .. Hiç ağlamamış sorun olmamış maşallah.. Sizlere burda da söylediğim gibi rota aşısı yaptırmadım.. Oğluma da yaptırmamıştık .. Vazcaymadım yani))) Yeni evimizde pür neşeyiz artık... Bebekleriniz cok cok tatlı maşallah.. Nefideciğim ben sağlıkçıyım biliyorsun sana 2 bebekten müsait zaman bulabildiğim an bi şey yazıcam hep aklımda.. Özeline bak bi ara.. Önemli bi şey degil sadece bi bilgi paylaşıcam derslerden ))) Seviyoruz hepinizi mucuk sssssss
hiç korkma canım. hala daha bi sıkıntımız yok şükür.Ndd gözün aydın ne güzel atlatmissinız bizimki yarın korkuyorum
yani işte ben hep aynı şeyi savunuyorum... biri sezeryan olur, gık demez anında ayaklanır ağrı sızı çekmez... bi diğeri normal doğurur ama deformasyon çok olur... yada tam tersi... bu kişiden kişiye ve bünyeye göre değişkenlik gösteriyor demekki... kontrole gidince bakıcaz neden oluyo... ama o kan makattan gelmediğini biliyorum... rahimde kan gelen yerde acı da hissediyorum çünkü... neyse geçer inşallah...
çok çapkın çookkAhh bu Ali kaanın çapkınlığı nolcak böyleeee
acayip o sarı keltoş kafasından öpesim var öp bnm yerime nolur
bende çok özendim normal yapanlara ya size yani bende çok istedim 18 saat sancı çektim ama olmadı. bende sezeryandan çok korkuyordum korktuğum gibi olmadı ço rahat oldu hiç acım yok şu an benim ama kg veremedim hiç ben göbek 5 aylık gibi inşallah diyet eve gidince burda annem güzel güzel yapıp koyuyor önüme bende yiyorumben çok acı çekmedim ama diğer doğumları allah izin verirse sezeryan düşünüyorum... çünkü bende doğum sonrası bıraktığı hem psikolojik hemde fizyolojik olumsuz etkileri çok fazla... hala kendime gelebilmiş değiilim bu anlamda... bugünkü aklım olsa normal doğum yapmazdım...
bırak vermeyi üstüne aldım bile benherkes kilolarını vermiş ben daha hiç veremedim napıcam yaa
sabaha kadar mı maşallah valla benimki 2 saatte uyanırben de uyandırmıyorum, çok güzel uyuyo geceleri, gündüz acıktığında hemen uyanıyo, çok güzel yiyo, geceleri uyanmıyo ama, ben kendim yatmadan önce kızımı emziriyorum, o da sabaha kadar uyanmıyo, uyandırıyım diyorum ben de kalkamıyorum, ama acıksa uyandırır heralde,
ay bi geçse vallaİyi gunler diliyorum kizlar..dun kizmin asi guydu asilari yaptirmistik cok zor bir gun ve gece gecirdik atesini devamli olctuk ates problemi olmadi calpol kullandim...hep inledi yavrum uykuya dalamadi cok zordu yavrum icin sukurler olsun simdi biraz daha iyi ..
VSN... yaralarin bir an once iyi olur insallah ben dogum yaptigim gunden beri zaman zaman bunu yasiyorum ki ben ek olarak mama da veriyorum.. sana tavsiyem gogus kalkani ben hep oyle iyilestiriyorum eytin yagi ve tahin yagi cok iyi geliyor ama iyilesince surmeyi birakinca bir kac gun sonra yine tekrarliyor..su anda iki gogsumun alt kismi bicakla kesilmis gibi...sudacrem diye bir kremim var bebek icin aldim pisiklre iyi geldi uzerinde gogus yaralarina iyi gelir yaziyor simdi ondan surdum birini bakima aldim digeriylede canim yana yana emziriyorum ondan sonra nu bakima alacagimzaten benim aman aman sutum olmuyor...gecmis olsun canim
YARİM.. ben iki cesit dogumuda yasadim bana gore ikiside zornormal dogum cok iyi fakat seninde bahsettigin gibi sonrasi icler acisi birde takintili bir insansan psikolojiyi bozuyor ..son olarak sezeryanla kizimi dunyaya getirdim bundanda memnun kalmadim karnimdaki dikislerden dolayi atip kalkmak egilmek cok zordu bebegin agliyor nu bile yatagindan alamiyorsun ki ben birde sezeryan sonrasi 4 saat sonra ayaga kakip yurumeye baslamistim sonrasi da gunlrce dogum yapmis olmama ragmen sislerim inmei birde uzerine eklendi hep agladim itahimin kapanmasiyla bir 15 kilom gitti 10 kiloda yavas yavas gider deeeee gobek sorunu var normal dogumda ne gobek ne kilo kiz gibiydim her yer fit ti simdi zaman alacak sanirim.. cok konustum ...
Butun fotograflar birbirinden guzel hepsinin totolarini opeyim emi
bende emzirdim bir saatlik eltime gittim yıkmış ortalığı gelir gelmez emzirdim suratıma bile bakmadı sonra sonra barıştık anlıyor veletler artık yerim onların totosunu :)kızlar paşamı uyuttum yakın komsumu da eve oturtdum market e gıttım yarım st lıne ama uyanır dıyede genede acele ettım derken gelrken son ekmek almaya ugradım marketten hızlı adımlarla karsıya gecerkennnnnnnn
uzun zaman oldudu dusmeyeliii yaaa cıdden canım cok yandı ama ben annelıgın verdıgı hısle kosar adımlarla geldım eve kı paşa ne uyanmıs ne aglamı kı pardusemı cıkarırkenn sesımı aldı heraldekı aglama basladı hemen emzırdım hemen emısırken gosumun ıcıne bakıyo sen benı nıe bıraktınn der gıbı yaaaaaaaaaaaaaa
evlatların bırakanlar nasıl bırakıyoo kı ALLAH NASIL -SABIR VERIYORR çok muhım br konu yaaaaaaaaaaa:44:
canım bende öyle düşünüyordum devamlı elini vs emiyordu 24 saat çekmesem hayır demiyordu doktorda bu sütün yetmiyor demek değil dedi bebekler ilk 3-4 ay emmek ister devamlı 24 saat ver hayır demez sütünün yeteip yetmediğini anlmak için 10 ar günlük periyotlar ile kg ölçülmeli 10 günde 200-300 aldıysa normal demişti endişe etme bi kg suna baktırtkızlar benim kız doymuyor.hiç böyle olmazdı.sütüm şükür var.dakikalarca emiyor,sonra ağlıyor,huysuzlanıyor.gazını çıkartıyorum.az önce emdi uyudu.2 dakika sonra uyandı.omzumda gazını çıkarttı.bide baktım ki boynumu geveliyor;parmağımı verdim cokkudu cokkudu emdi.ben neyapacam.sütüm doyurucu değil mi yoksa.dediğim gibi sütüm var
maşallah kızçeneMerhabalar kısçeler ve onların melekleri
Nasılsınız bakalım
Kıslar ya benim betzamın burnu tıkalı ve öksürüyor ne yapmalıyım sizce.
Birde oyun halısını ne zaman almamız gerek bilen var mı.
Bis 75 günlük olduk artık yavaş yavaş dönğyoruz daha sk gülüyoruz aguluyoruz sesler çıkarıyoruz artık pek aglaması yok masallah kıslar
Demek kı zmn gectıkce hersey oturacak hayırlısıyla gaz sancımızda pek kalmadı gıbı
Umarım hepimizin sıkıntıları bebişlerımızın huysuzlukları bir an evvel rabbımın ıznıyle gecer
Kendınıze ve bebişlerımıze çoook dikkat edın
Öpüyorum bütün mınıkleri
Benım kısçem :):18:
sola yatmak en sağlıklısıymış canım.mrb arkadaslar 20 haftalık hamileyım uyudugum zaman sağamı yada solamı uyumam lazım ben sırt üstü uyuyrom nasıl uyuyam lazım ?
merak etme resmini gördük sen onlardan güzelsin.saol suzancım tabkde ole 4ayda olsa gunler gecmıscek bılıyorm o orda baska bı ulke hatta adada ben burda bebısler hm ona hem bana zor dua ole ınsallah dedgn gıbı
tabı cnm zor olmazmı bızım sadece netten ve telden gorsme sansmz olcak oda yutr dısı hattı ınternetı burdkaı gıbı her dakka olmcak gorusmelerımızı arada gelse gıtse koymaz okdrda . hepmız ıcın hayırlsıı canım
aslnda ben bırazda kıskanyom yabancı ulkede yabancı kadınlar flan ıs arkdsları.. guvenyorm esıme tabkde ama o cavur karılarna guvenmyorm
cık cık cık yaa nefıde haa..!!!!
evet ya cabucak kanyor masum bebecıkler meme veryosn susyo untveryolar hemen cok masum savunmasızlar yaa
ya ben szryana grdm ckdm pskolojm bozuldu normal dogm yapsam nolcakdı yapanları zaten hep taktır edyorm. ıkısde cok cok zor
ama banda sankı almıs glmsım bebegı gbme gelyor epıdural yaptm ama dogurmamusm gıbı bende de var eksklıgı
masallah bızde gorelım o gunlerı ıns
ben hep sola yattım tabıkı arada sagada ama sırt ustu hıc rhat edememısdım bebekde sevmezmıs zaten o yatıs seklını ole yanı
ağrı kesici ateş düşürücü başka ilaçlar da var.ben parol kullanıyorum.bir de dolven kullanıyorum.Bebek reflüsü için ne öneriyor doktorlar ya benim bebeğimdede var sanırım.Sakız çiğner gibi hareketler ediyor sürekli.
Calpol yasaklandı demişti birileri.Ateş olunca ne kullanıcaz?
Bende normal doğum yaptım ve hala sarı akıntı devam.Kontrole gidemedim haftaya gitcem bakalım ne diyecek.Daha ilişkiye giremedim korkudan acırsa diye.off valla.
rota aşısı yaptırmayanlar neden yaptırmıyor bildiğiniz birsey varsa banada söyleyin :)
kızlar benim kız doymuyor.hiç böyle olmazdı.sütüm şükür var.dakikalarca emiyor,sonra ağlıyor,huysuzlanıyor.gazını çıkartıyorum.az önce emdi uyudu.2 dakika sonra uyandı.omzumda gazını çıkarttı.bide baktım ki boynumu geveliyor;parmağımı verdim cokkudu cokkudu emdi.ben neyapacam.sütüm doyurucu değil mi yoksa.dediğim gibi sütüm var
yani işte ben hep aynı şeyi savunuyorum... biri sezeryan olur, gık demez anında ayaklanır ağrı sızı çekmez... bi diğeri normal doğurur ama deformasyon çok olur... yada tam tersi... bu kişiden kişiye ve bünyeye göre değişkenlik gösteriyor demekki... kontrole gidince bakıcaz neden oluyo... ama o kan makattan gelmediğini biliyorum... rahimde kan gelen yerde acı da hissediyorum çünkü... neyse geçer inşallah...
kısssss buzluk şutu değil canımmmm havucu buzluga koy soğuk ver yani maksat soğuğun uyuşturucu ve ağrı dindirici özelliğinden yararlanmak ... Bi zamanlar buz torbalı epilasyon cihazları vardı ya onun gibi canım.. Diş kasıyıcıyı da buzluga koy soğuk ver yaniay sorma nasıl dustum anlamdım ama kendım egeldım kosturmaktan hehe ayy yeterkı bole cıksn nazarr daha kotusunden korusun YAradannnnnnnnnnnnn
buzlugun suyu emıcek ama su verıyorum gunluk 2-3 yudum ama sımdı havuc suyu ıle buzluk su ı olurmukı yaaaa nasıl kasınıyoo ama yaaaaaaaaaa
Bebek reflüsü için ne öneriyor doktorlar ya benim bebeğimdede var sanırım.Sakız çiğner gibi hareketler ediyor sürekli.
Calpol yasaklandı demişti birileri.Ateş olunca ne kullanıcaz?
Bende normal doğum yaptım ve hala sarı akıntı devam.Kontrole gidemedim haftaya gitcem bakalım ne diyecek.Daha ilişkiye giremedim korkudan acırsa diye.off valla.
rota aşısı yaptırmayanlar neden yaptırmıyor bildiğiniz birsey varsa banada söyleyin :)
Bizim şe şimdilik ateş yok bakalım bu gece nasıl geçecek ???? Geçmiş olsunbizde bugün aşımızı olduk. beklerken o kadar stres oldum ki ağlıycaktım nerdeyse.
ilk önce koluna yaptılar hiç tepki vermedi.
sonra bacağına biraz yüzü buruştu ikinci bacağında biraz ağladı.
sonra babası geldi konuşmaya başladı oğlumla.başladı gülücükler saçmaya.
eve gidene kadarda uyudu.
hiçte korktuğum gibi olmadı.
ateşini sürekli kontrol ediyorum bir sıkıntı yok.
ateş düşürücü vermedim ben gitmeden önce. sağlık ocağındaki doktor eve gidince verin demiş. ama ben vermedim yinede. bişeyi yok çünkü
kalça usg side oldu onda da bir sıkıntı yokmuş. mutlu mesut geldik bugün evimize.
bu arada mesajını aldım canım. çok teşekkür ediyoruz biz sana
tsekkur ederım tatlım o senın kalbının guzellıgı moral verdın banamaşallah kızçene
sola yatmak en sağlıklısıymış canım.
merak etme resmini gördük sen onlardan güzelsin.
ağrı kesici ateş düşürücü başka ilaçlar da var.ben parol kullanıyorum.bir de dolven kullanıyorum.
bebekler bir sıkıntıları olduğunda da veya uykusu olduğunda, ağrısı olduğunda birçok sebepten de emme isteği duyuyor.illa aç olduğundan değil canım.yeni emzirdiysen hala yapıyorsa başka sıkıntısı var demektir.
nasılsınız kızlar ben de oturdum muhteşem yy ı izliycem.brazdan muhteşemin topiğine giderim buraya da gelşirim arada.oğlum da uslu durursa tabi
yok cnm uzulme benmde 7klom var hala ama sankı 6sı gobekde gıbıherkes kilolarını vermiş ben daha hiç veremedim napıcam yaa
ayneeenkilo bende vermişim bolca... baskül öyle diyo ama göbek hiç de öle demiyo...
evet ya sahane bısı ustndekı ordege hele bayılıyo vurup dryo guluyo sonrada masallah gunumu kurtaran bısı:)Biz de tinny love ev tipi anakucağı var, üstündeki dönenceyi kızım çok seviyo, yatırıyorum ona bakarak gülüyo, öyle yatırıyorum baya bi vakit geçiriyo öyle.. Dönence gerçekten çok güzel oluyomuş, bi de yatağı için alacağım inş.
ay cnm dıkkat ett cok gecmıs olsun Allah korumuskızlar paşamı uyuttum yakın komsumu da eve oturtdum market e gıttım yarım st lıne ama uyanır dıyede genede acele ettım derken gelrken son ekmek almaya ugradım marketten hızlı adımlarla karsıya gecerkennnnnnnn
masallah alıkaan a cnm sevndım aglamamsına bızım cuma benm bayraklı oglum kesın ama kesın aglıcakbizde bugün aşımızı olduk. beklerken o kadar stres oldum ki ağlıycaktım nerdeyse.
ilk önce koluna yaptılar hiç tepki vermedi.
sonra bacağına biraz yüzü buruştu ikinci bacağında biraz ağladı.
sonra babası geldi konuşmaya başladı oğlumla.başladı gülücükler saçmaya.
eve gidene kadarda uyudu.
hiçte korktuğum gibi olmadı.
ateşini sürekli kontrol ediyorum bir sıkıntı yok.
ateş düşürücü vermedim ben gitmeden önce. sağlık ocağındaki doktor eve gidince verin demiş. ama ben vermedim yinede. bişeyi yok çünkü
kalça usg side oldu onda da bir sıkıntı yokmuş. mutlu mesut geldik bugün evimize.
bu arada mesajını aldım canım. çok teşekkür ediyoruz biz sana
bugun bzde ole olduk valla emzkle uyttum uyrken bıle sureklı emzgnı emdıkızlar benim kız doymuyor.hiç böyle olmazdı.sütüm şükür var.dakikalarca emiyor,sonra ağlıyor,huysuzlanıyor.gazını çıkartıyorum.az önce emdi uyudu.2 dakika sonra uyandı.omzumda gazını çıkarttı.bide baktım ki boynumu geveliyor;parmağımı verdim cokkudu cokkudu emdi.ben neyapacam.sütüm doyurucu değil mi yoksa.dediğim gibi sütüm var
ay cnm sn naptn ole bende szryan oldm evet ayaga kalkdm hemen ama temzlik fian esmle yaptk hep bı baktr ıhmat etme cekersın sonrdaBende sezercik yaptım hemen ayaklandım hatta hastanede gazım çıksın diye yürüyüş yapman gerek dedikleri andan itibaren hiç yatmadım eve geldiğimin ertesi günü evi sildim süpürdüm banyoyu cifledim filnan derken sonuç yapıştırma olan dikişlerim açıldı halada çekiyorum ama yatmak yok tabi bende hala keşke enerjim olmıyaydıda yatsaydım yaramı terletmeseydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?