2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kızlar,
Bende bişi sorucam bebek kurabiyelerini mutlaka görmüşsünüzdür benim çok hoşuma gidiyo çok istiyorum kızım doğduğunda dağıtmayı ama bir yerde sorduğumda tanesi 3tl dedi sonra kv ve ablama konuşurken tadının Yenmiyecek kadar kötü olduğunu ve atıldığını eridiğini falan söylediler ben hiç tadmadım gerçekten kötümü?
Okadar parayı çöpe atmak istemiyorum ama çoktan özeniyorum yiyen varmı aranızda? En kötü 15-20tane yaptırılma çok yakınlarıma dağıtıcım siz ne dersiniz yaptıracak varmı aranızda?

gerçekten tatları çok berbat ben yiyememiştim bile...

bana bu kapı süsü, mıknatıslı bebek şekerleri felan çok saçma geliyor ya.. şahsen, bebeğini görmeye gittiğimde verdikleri o mıknatıslı şeyleri lavantaları felan hepsini çöpe atıyorum ben evimde saklamıyorum veya buzdolabı süsü olarak kullanmıyorum... etrafımdaki biçok insan da aynen bikaç gün saklayıp çöpe atıyor... çöpe atılacak birşey için neden uğraşayım, onun yerine bebeğimin bi ihtiyacını alırım... oyüzden ne bebek şekeri ne kapı süsü hiçbirini yaptırmayacağım... mevlitte de yemek ikramından sonra lokum-çikolata dağıtırım yeterli... sonuçta benim bebeğimin ne zaman doğduğu pek de kimsenin umrunda değil yani :)))))

Güzel anneler biz geldik bütün enerjimizle bugün kendimizi bomba gibi hissediyoruz maşallah...sizler nasılsınız ne var ne yok???
dün biraz ağrı çektik biliyosunuz ama eve gidip dinlenince geçti çok şükür..artık başlarmış böle ağrılar alıştırmamız lazım kendimizi:(
sabah sizin için oğlumla aynanın karşısına geçip poz verdik..bakın bakalım nasılız hala formdamıyız :)))ne form ama koca bi göbişle....hepinize güzel bir diliyorum ve faydalı paylaşımlar olsun..

Eki Görüntüle 706796

Anaaam kız senin göbiş çok tatlı olmuş, düz yuvarlak :34:

Eki Görüntüle 706783

iş yerinde iki hamileyiiz. bunlar arkadaşıma yaptığımız bebek şekerleri. bana da pusetlisinden yaptık dün. 55 tl gibi bi fiyata mal oldu :D
çok tatlı olmuşlarr:16::16::16:

Güzel anneler biz geldik bütün enerjimizle bugün kendimizi bomba gibi hissediyoruz maşallah...sizler nasılsınız ne var ne yok???
dün biraz ağrı çektik biliyosunuz ama eve gidip dinlenince geçti çok şükür..artık başlarmış böle ağrılar alıştırmamız lazım kendimizi:(
sabah sizin için oğlumla aynanın karşısına geçip poz verdik..bakın bakalım nasılız hala formdamıyız :)))ne form ama koca bi göbişle....hepinize güzel bir diliyorum ve faydalı paylaşımlar olsun..

Eki Görüntüle 706796
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
2. daha güzel sankiimm
Eki Görüntüle 706804

Selam kızçeler DURU'mun kuruyan cicişlerini ütüleyip
yine geldik yanınıza:1::1::1::1:
Bakın ben kızçeme ne aldım:1::1::1::1:
Çok oldu alalı ama yıkadım onları.
Çizgililer çorap şeklinde çıngırakları var
Diğer minik olanlar ise el bileklerine takılıyor
onlar da çıngıraklı.Dikkatini çeker diye aldım
ve farkındalığı artsın diye:1::1::1::1:
Doğuştan bilmiş onlar ama ne yapalım işte :9::9::9::9:
çoook tatlılar nerden aldın benimde bebişimin oyuncağı yok sadece halası masalcı şirin ve masalcı ayı almş o kadar
Al benden de o kadar, çok ince eleyip sık dokuamay gerek yok bence de, ne kadar üzerine düşülürse o kadar sorun çıkar ve bence nanemollah olmaya gerek yok, geçmişşte analarımız nasıl hamile kalmış, neler taşımış, hergün süt mü içmişler, ceviz kayısı badem mi yemişler, haftada 2 akşam çipura mı yemişler, biraz geniş olmakta fayda var, daha bi kere bile "ben hamileyim bunu yiyemem, bunu taşıyamam" diye nazlanmadım, hala balkonumu da yıkarım, ütü mü de yaparım, herşeyden kararında da yerim ve kimse alınmasın tercih meselesi tabiki ama biraz gevşek bırakın kendinizi, hamilelik hastalık değil ki, hayat devam ediyor sonuçta.

:46::46::46::46::46::46::46:

Bende tecrübeli arkadaşlardan bu soruların cevabını merak ediyorum.Zira seninle aynı durumdayım

Ancak ön fikrim hastaneye çikolata ve atıştırmalık ikramlar ve lohusa şerbeti

Mevlüt içinde bu şekerlerden lokumlardan mıknatıslı hatıra kalabilecek objeler yaptırılabilir diye düşünüyorum :31:

canim benimde oglum oluyor , görmedim napim 8 sene düşünmedik , 8 sene üstüne olcak :33::33::33::33::33::33:

ben hastanede dagitmiycam , buna karar verdim , çok gelen olmaz hastaneye , mevlutte dagiticam , hem kutu içinde lokum yada seker hemde tüllü lavanlati magnetli çok detayli olmayan şekerlerden , çünkü lokumlari yedikten sonra herkes kutuları atacak :53: en azından digerleri hatıra kalır dolap susu vs yapilir. tane işi satılıyor 40 kurustan basliyo , ben böle düşündüm .

ben hastanede dağıtmak için çok az sayıda alayım diyorum belki gelen olursa elleri boş gitmesinler :1:

Bugün anlatmıştım canım:
Ben Eminönün'den aldım.Herşeyi kendim yapmak istedim.
Belki daha pahalı geldi ama ne bileyim uğraşmak istedim.
50 adet küçük kutu(içlerine lokum koyacağım),50 adet kutu üzerine yapıştırmak için
tahta süsler,50 adet kız bebek elbiseli,çantalı içlerine badem şekeri koymak için keseler,Bunları
yapıştırmak için mıknatıs,50 adet badem şekerlerini koymak için tül,yaklaşık 100 metreye yakın
değişik değişik kurdelalar,50 adet hazır minik pembe kurdela,1 adet yaptıklarımı asmak için
beyaz ağaç=TOPLAM 140 TL verdim...
Kutuları hazırladım,lokumları koymak kaldı.Ama daha erken diye düşünüyorum.
Lokum ve badem şekerlerini de Koskadan alacağız.Aslında çokta değil.
Hem lokum hem badem şekeri dağıtmayı düşünüyorum.Ayrıca şeker hamurlu
kurabiye ve lohusa şerbeti ikram edeceğim hastanede.Biz biraz kalabalık
sülaleyiz ancak yeter.
Ben bunları hastanede kalırsa eve gelenlere dağıtacağım.
Ailemdekilere de 30 adet havlu siparişi vereceğim DURU yazılı
onları dağıtacağım.Kim ne derse desin görmemiş HAVVA'nın
DURU'su olmuş:1::1::1::1::1::1:

Hem lavantalı mıknatıslı bi süs birde kutulu lokum mevlütte dağıtmak için çok olmaz yani. bende öyle yaparım olmazsa. ama ben kendim alıp yapamam. hazır bişeyler almam lazım.

gerçekten tatları çok berbat ben yiyememiştim bile...

bana bu kapı süsü, mıknatıslı bebek şekerleri felan çok saçma geliyor ya.. şahsen, bebeğini görmeye gittiğimde verdikleri o mıknatıslı şeyleri lavantaları felan hepsini çöpe atıyorum ben evimde saklamıyorum veya buzdolabı süsü olarak kullanmıyorum... etrafımdaki biçok insan da aynen bikaç gün saklayıp çöpe atıyor... çöpe atılacak birşey için neden uğraşayım, onun yerine bebeğimin bi ihtiyacını alırım... oyüzden ne bebek şekeri ne kapı süsü hiçbirini yaptırmayacağım... mevlitte de yemek ikramından sonra lokum-çikolata dağıtırım yeterli... sonuçta benim bebeğimin ne zaman doğduğu pek de kimsenin umrunda değil yani :)))))

Yapanlara saygım sonsuz, hevesleniyo insan ama bende senin gibi düşünüyorum.Bugüne kadar kimseninkini saklamadım çok yakınlarım hariç.Çöpe gidiyolar genelde o kurabiyeler de aynı şekilde israf gibi geliyo banada.Çikolata ve lokum mantıklı ama.Sonuçta ikram da yapmak lazım:)

Yapanlara saygım sonsuz, hevesleniyo insan ama bende senin gibi düşünüyorum.Bugüne kadar kimseninkini saklamadım çok yakınlarım hariç.Çöpe gidiyolar genelde o kurabiyeler de aynı şekilde israf gibi geliyo banada.Çikolata ve lokum mantıklı ama.Sonuçta ikram da yapmak lazım:)

Allah izin verirse zaten akika kurbanı keseceğiz bebeğimiz için, o yüzden hem o etleri dağıtacağım hem de mevlütte ikram edeceğim... mevlüt ve kurban benim için birinci sırada.. :)

Al benden de o kadar, çok ince eleyip sık dokuamay gerek yok bence de, ne kadar üzerine düşülürse o kadar sorun çıkar ve bence nanemollah olmaya gerek yok, geçmişşte analarımız nasıl hamile kalmış, neler taşımış, hergün süt mü içmişler, ceviz kayısı badem mi yemişler, haftada 2 akşam çipura mı yemişler, biraz geniş olmakta fayda var, daha bi kere bile "ben hamileyim bunu yiyemem, bunu taşıyamam" diye nazlanmadım, hala balkonumu da yıkarım, ütü mü de yaparım, herşeyden kararında da yerim ve kimse alınmasın tercih meselesi tabiki ama biraz gevşek bırakın kendinizi, hamilelik hastalık değil ki, hayat devam ediyor sonuçta.

Ben de senin gibi düşünuyorum canım. Ama her kesin vücüdü değişik onu da kabullanmak lazım, bence eski zamanla şimdiki zaman kadınları arasında fark var onu da unutmamız lazım. Ekoloji muhit yediğimiz içtiğimiz derken baya çok şey değişti tabii ki insan vücüdü da daha zayıf düştü. Alınma ama şu yaşlı teyzeler '' amaaan kızım niye zırt pırt doktora gidiyorsunuz, biz de 8-9 tane doğurduk tarlalarda ve doktora gitmedik'' demasına çok uyuz oluyorum. Otur da anlat :52:

Çok değil annem az bile...İnanın ben böyle çok mutlu oldum
Hafif dolgun,memişler tam kıvamında,eşimin her gün kızçem senin güzelliğine güzellik katıyor demesi:1::1::1::1::1:
(çok hoşuma gidiyor da)mutlu olmama neden oluyor..Boy uzun olunca,biraz da zayıf olunca kötü duruyordu eskiden
Şimdi beğeniyorum kendimi ayıptır söylemesi:31::31::31::33::33::33::36::36::36:
Çok sıkıcı bir hava var ALLAH'ım affetsin ama bugün tatil günü ilan ettim bana hergün
tatil,bayram ama neyse.Bugün bol bol yiyip içeceğim:56::56::56::56::56::56:
Ya benim canımmmmmm kola çekiyor :18::18::18::18::18:İÇsem mi içmesem mi?
Azıcığı fazlası da zararlı ama ne yapsam acep?

Vall dün akşambnm canım bişiyi çok çekti. Yaptım yedim. Yanında da kolasız gitmeyen bişi. Normal kola içtim küçük bi bardak. 7 aydır içmiyorum. bi bardaktan bişi olmaz..:B

GÖBİŞLİ ANNELER MERHABA :) Bugün yeni girebildim okudum geçmişide herkes iyi çok şükür.Bende iyiyim işyerindeyim çayımı adım açık bi şekilde hem içiyorum hem okuyorum :) Birde akşam kına var ne giysem die düşünüyorum birde sizce oynasammı birazcık şöle ( severmde oynamayı :)) yoksa bi kenardamı otursam :(

GÖBİŞLİ ANNELER MERHABA :) Bugün yeni girebildim okudum geçmişide herkes iyi çok şükür.Bende iyiyim işyerindeyim çayımı adım açık bi şekilde hem içiyorum hem okuyorum :) Birde akşam kına var ne giysem die düşünüyorum birde sizce oynasammı birazcık şöle ( severmde oynamayı :)) yoksa bi kenardamı otursam :(

Birazcık oynamanın zararı olmaz canım bence bebişte zıplar içerde :1::1:
eğlenir kafanı dağıtırsın oh ne güzel:24::49:

Allah izin verirse zaten akika kurbanı keseceğiz bebeğimiz için, o yüzden hem o etleri dağıtacağım hem de mevlütte ikram edeceğim... mevlüt ve kurban benim için birinci sırada.. :)

Aynen canım benim için de öncelikli olan mevlit ve kurban.Allah I'n izniyle.
Kurabiyeleri zaten yiyememişlerdi bir yakınım yaptırmıştı,şeker hamurlu.millet ısırmış ısırmış atmış çöpe yazık olmuş.
Ben lokumdur çikolatadır hastanede vereceğim ama kurabiye yerine tatlı-tuzlu kuru pasta alacağım.gelen yiyor valla atıltırmalık gerekiyor bence.
En azından yenir yazık çöpe gitmez.

Yengem ablamın düğününde hiç oturmamıştı.doğuma 1,5 ay vardı.tabi abartmadan.kendisi de çok sever oynamayı .dikkatli ol çocuk eli kolu çarpmasın karnına oyna ne olcak.

tamamdır kızlar evet oynıcam bugün hem kendim için hemde sizin için şöleee kafa dağatıcam beeee :)

Mevlüt ne zaman okutacağız biz?
Doğum tarihim 18 temmuzda olursa ramazana
denk geliyor.Artık ramazandan sonra okutacağım ben:26::31::31::52::52::52:
Bizim mevlütler de çok kalabalık oluyor en az 100 kişi gelir :18::18::18::18:
Kıçzem sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin de tatlı telaşı da atlatırız artık:52::52::34::34::34:

Mevlüt ne zaman okutacağız biz?
Doğum tarihim 18 temmuzda olursa ramazana
denk geliyor.Artık ramazandan sonra okutacağım ben:26::31::31::52::52::52:
Bizim mevlütler de çok kalabalık oluyor en az 100 kişi gelir :18::18::18::18:
Kıçzem sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin de tatlı telaşı da atlatırız artık:52::52::34::34::34:

ben kırkı cıksın ıstıorum bıde ınş. bızm koyde evın onunde ıstıorum bzmde cok kalabalık olur cunku kır mevlutu yapıcam ınş oğlusuma :)

ben kırkı cıksın ıstıorum bıde ınş. bızm koyde evın onunde ıstıorum bzmde cok kalabalık olur cunku kır mevlutu yapıcam ınş oğlusuma :)

Ayyyy ne kadar güzel olur köyde mis gibi açık havada oyyyyy çok
hoşiuma gitti.ALLAH'ım o günleri de göstersin bize(amin)

Back
X