5 dk mı. spordan mı sayıyosun sen onu.
spor dediğin en az 20 dakika olacak.
bi de demişsin ki, arkadaşımla gezdim 1,5 saat onu spordan sayıyorum. hayır, olmaz.
bu yalana inandırmayın kendinizi.
bisiklet olur tabi ki.
hatta çooook da güzel olur.
iyice açılırsın, ve kahvaltını da güzel yaparsın.
kilo verme sürecinde senden fedakarlıktan başka bişey istemicem.
akşam 1 saat erken yat ama lütfen sabah kalk, sporunu yap ve ardından güzel bi kahvaltıyla güne başla.
bi zaman sonra benimsiceksin bu tarzı ve inan çok da hoşuna gidecek.
erken kalkan yol alır, erken kalkmanın hazzı bi ayrıdır. inan bana.
yüzmeyi es geçebiliriz madem öyle.
diyetten sıkılmadım diye bi şey yok.
diyetten sıkılır insan.
diyet yok, sağlıklı beslenmek var.
diyet kelimesini hayatınızdan çıkarın.
bi de kalorilere fazla takılma.
kalori saymak her zaman doğru bi yöntem değildir.
zira 1 avuç cevizin kalorisi çok yüksektir ama içerisindeki yağlar vücut için çok elzemdir. 
sizin almamanız gereken karbonhidratlı besinlerdir. özellikle yapay karbonhidrat.
doğal karbonhidratı demiyorum, zira domateste bile şeker vardır. bunlar vücudun gereksinimi için gerekli karbonhidratlardır.
dışardan aldığınız ekmek, corn flakes, 3ü1arada, pasta, çikolata vs. hepsi yapay karbonhidrattır ve vücuda zarar verir.
99 olabilirsin, ama kendini sıkman ve kurallara uyman lazım.
karanfil koymasan tabi ki olur.
kabuk tarçın olur, hiç farketmez.
her gün süt,peynir,yumurta fazla gelmez insana
ama her gün bunları yemek sıkar.
sütü,peyniri arada tüketebilirsin ama bıldırcın yumurtasını es geçme.
sabah kahvaltısını bol proteinli yaptığınız zaman öğlene kadar acıkmazsınız.
 
bi gün çok mu geç kaldın, yumurta haşlamakla zamanını harcamaktansa 2 bardak süt içersin o da seni tutar. 1 bardak değil bak; 2 bardak. (hiç bişey yemediğini farz ederekten)
her gün spor yapma
1 gün dinlenme günün olsun
vücuda o kadar da çok yüklenme
pazar günü dinlenme günün olsun mesela
çıkın eşinle dışarı, gezin.
yediklerinde abartmamak kaydıyla tabi.
özelden bi program önericem bakalım uyacak mı sana.
eğer uyarsa bi dene, sonucuna bakalım.
		
		
	 
canım tabıkı spordan gormuyorum. aynı sekılde 3 kat merdıven cıkıs ve 15 dk yuruyus ıle eve gıdıyorum. her 20 dk da en egc yarım saatte bır ısyerındeyken wc gıdıyorum yemek ve ofıs dısında da gunlluk yarım saat yuruyus oluyor. bunlar dıyet olsun olmasın her gun duzenlı olan seyler. eskıden spor olarak bes bucukta aksam yemegını ıste yerdım ve altı bucukta ısten cıkınca 1,5-2 saat tempolu yururdum nerdeyse her gun yapıyordum. sımdılerde ıse yarım saat bısıklet surmek ya da yarım saat plates bazı gunler her ıkısı de dahıl oyle spor yapıyorum.
ya bu gezme ısını ben burda ogrendım. spor sayılmıyorum demekkı hımmmm anlastık.
madem kı 20 dk dıyorsunuz ben ozaman her gun altıda kalkıyorum ozaman bundan sonra. 25 dk cok hafıf tempoda bısıklet kullanıyorum. ballı-sırke-lımonlu onu ac karnına mı ıceyım hemen uyanır uyanmaz yoksa spordan sonra mı ?
hafıf tempoda olacagı ıcın ve terlemeyı cok zor basaran bır yapım olmasından dolayı dus almama gerek almaz dıye dusunuyorum ama baktım kı dus almam gerekıyor ozaman bes bucukta kalkmam gerekır her gun. onu kontrol ederım artık. bısıkletten sonra, senın dedıgın sekılde kahvaltı yapıp ıse gıdıyorum ozaman. 
ben genellıkle on bucuk-onbır arası yatıyorum ozellıkle kısın boyleyım. dıyete basladıgım ılk zamanlar 12yı gecıyordu genellıkle ama kısın cabuk uykum gelır benım. 
erken kalkmaya alıstım dıger donemlerı gectım 4,5 yıllık evlıyım esım pazar gunu bıle en fazla dokuza kadar uyur nerdeyse 4 yıldır da aralıksız calısıyorum 6-6,30 arası uyanıyorum pazar gunu dısında. ama saat konusunda senı benı yonlendır zaten ozelden mesaj atmıssın ona gore plan yapalım ozaman canım. ben sımdı yazıyorum burdan sana.
pazar gunu harıc her gun 7 bucukta ıs bası yapıyorum. en gec altı bucukta uyanmam gerekır herzaman. spor yapacaksam daha erken uyanmak zorundayım. en gec 7:05 te evden cıkacak durumda olmalıyım. ısyerımde de kahvaltı yapabılırım yedı bucuk sekız arası sorun olmayacaktır oyuzden bunu oyle de ayarlayabılırız ama evde yapıyor olmak daha ıyı olur ısyerındeyken yavas yavas yemek avantajlı ama evde de daha rahat oluyor ınsan ofıs ortamına gore. 
yuzmeyı ıstıyorum zayıflayınca cok planım var bu konuda.
tamam duzeltıyorum kendımı kontrol etmekten cok sıkılmadım ama eskı motıvasyonum yok hava, yuruyussuz kalmak, bekledıgım kıloları verememek, saglık sorunları, esımle olan buyuk sıkıntılar ( gectıgımız ıkı ay boyunca cok sık tekrar ettı ) benım motıvasyonumu dusurdu bunlar. ya da herkesın yasadıgı sıkılma olayını yasadım bılmıyorum.
kalorı hesabı yapmıyorum kızlar az oldugunu soylemıslerdı ben gun boyu calısırken bır de zırt pırt her yedıgımı yazıp hesap yapmaya usenıyorum zaten bugun boyle uzun kaldıgıma bakma patronumuz hepımıze uyarı yaptı bu konuda. oyuzden kalorı sepetı falan ugrasmıyorum yanı.
yapay karbonhıdratları bıldıgın kadarı ıle bana sıralar mısın ?
99 olmak zorundayım. 100 ıle gırersem yenı, yaza kadar ıdeal bır kıloda olabılecegıme ınancım kalmayacak hedefı gectım 70-80 olacagımdan bıle suphe etmemı saglayacak kendımı tanıyorum ben. tum motıvasyonum cokecek olmazsa.
ok karanfıl koymuyorum kabuk tarcın hıc kullanmadım nasıl kullanıyoruz ???
ok sabah sut,peynır ve yumurta eksık etmıyorum.
sıkılınca tost yaparım arada sırada. 
bıldırcın yumurtası deneyecegım.
gec kalırsam ıkı bardak sut, hemen ıkı uc catal peynır, ve bır domates salatalık turunden bırsey yesem de oluyor ozaman dogru mu ???
kısın domates salatalık hem pahalı hem de hormonlu. onu ne yapacagız pekı ?????