• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
güldencimmmm yeminle yazarken sen aklımdan geçmediyse ne olayım dedim bu siyah beyaz olmalıydı der
deryada doğustan fenerli olur herkes der dedim direk ikiniz geldiniz aklıma:52:
saol canım renkler dısında beğenmene sevindim:16:
sen dogur inşallah ben sana postalarım burda:16:

sağol canım eksik olma:38::13::16:

hoşgeldin :16:
zamanla tanırız birbirimizi daha çooook vakit var...
erkenden öğrenmeniz iyi olmuş aslında zaman kaybetmeden çaresine bakabilirsiniz üzülme lütfen..
elimizde değil başımıza gelenler...anna olacaz ama çabalamak emek vermek durumundayız..
bizde sperm var ama ben 4.denememi yapacam demekki nasip işi bu işler...

İnşallah en kısa sürede olumlu sonucu alırsın. Zor bi süreç, daha önce hiç aklıma bile gelmeyen şeyi şuan en odak noktasından yaşıyorum. Akla gelmeyen başa gelirmiş... Rabbimin takdiri, neden biz diye bile soramıyor insan inancından. Allah hepimize sabır versin. En çok buna ihtiyacımız var galiba... Sağol.

Dün kınamız vardı anca kendime gele bildim geçmişi okumaya çalışıyorum ama çok zor ilk defa okuyamadım :(
Buarada hayırlı cumalar canlarım hepinizin gönlünden ne geçiyorsa olur inşallahhhh güzel anne adayları :)

İnşallah en kısa sürede olumlu sonucu alırsın. Zor bi süreç, daha önce hiç aklıma bile gelmeyen şeyi şuan en odak noktasından yaşıyorum. Akla gelmeyen başa gelirmiş... Rabbimin takdiri, neden biz diye bile soramıyor insan inancından. Allah hepimize sabır versin. En çok buna ihtiyacımız var galiba... Sağol.

Cnm bende senin gibi tüp bebek hiç düşünmemiştim hemen bebişim olur demiştim olmadı :( 4 senedir çok saçma doktorlara gittim hep onun pişmanlığını yaşamışımdır 4. Senden sonra tüp bebek tedavisi oldum keşke o kadar beklemeseydim... ne güzel sen akıllı davranıp o kadar beklememişsin bana sorarasan bu senin için bi artı cnm ilk tedavin başarıyla sonuçlanır inşallahhhh

günaydınlaaarrr
hayırlı cumalaaaarrr..
rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin..
dualarda buluşalım:16::16:

Hepinize merhaba, galiba bende artık tüp bebek yaptırma kararı aldım.Sizler hangi süreçlerden geçtiniz şuan ki durumlarınız ne bilmiyorum ama birilerinin (ve özellikle benim halimden anlayan birilerinin) desteğine çok ihtiyacım var. Erkek faktöründen dolayı bebeğimizin olmayacağını ve tüp bebek yapmamız gerektiğini söyledi doktor. Ben 25 eşim 26 yaşında 1,5 yıllık evliyiz 5 aydır korunmuyoruz 1-2 motil progresif ve 1-2 immotil sperm bulundu denildi. Durumu öğreneli 20 gün oldu ve şoktan henüz çıkabilmiş değilim. Allah derman bekleyen herkese yardımcı olsun. Sizde bana akıl fikir verin ne olurrrr

canım benimde erkek faktörü.Ben de öğrendiğimde yıkıldım resmen bide doktor aşılama da olmaz direk tüp bebek merkezine gidin diyince şok geçirmiştim. Eşim kendini çok suçladı ama Allah a şükür şuan o evreleri atlattık. 2aşılama yapıldı şans olmadığı halde sonuç negatif şimdi tüp için iğnelere başladım bizde sizin gibiyiz ben 25 eşim 26.yaşımız daha küçük erken farketmemiz en büyük avantaj.sakin ol durumu kabullen,kendi kendini yeme ve birbirinize destek olun.Eşin kesinlikle kendini suçlu hissetmesin dile getirmeyebilir ama hisseder.Sen yanında ol canım benden sana tavsiye.Olsa da olmasa da Allah ın takdiri ama eşler birbirine lazım ömür boyu.

Tüp e başlamadan bütün testlerini yaptır (kan,rahim filmi vs.)sorun varsa tedavini yaptır sonra tüp e geç. Allah ım hepimizin yardımcısı olsun. Hakkımızda hayırlısı canım :34:

Cnm bende senin gibi tüp bebek hiç düşünmemiştim hemen bebişim olur demiştim olmadı :( 4 senedir çok saçma doktorlara gittim hep onun pişmanlığını yaşamışımdır 4. Senden sonra tüp bebek tedavisi oldum keşke o kadar beklemeseydim... ne güzel sen akıllı davranıp o kadar beklememişsin bana sorarasan bu senin için bi artı cnm ilk tedavin başarıyla sonuçlanır inşallahhhh

İnşallah canım İçimdeki huzursuzluk beni yerimde durdurmadı. Bazı şeyler insana malum oluyor işte. Rabbim çok bekletmesin kimseyi yaşanılan çaresizliği o kadar derinden hissediyorum ki bebek veya başka bir derdi olan insanların hepsine elimde sihirli bir degnek olsada yardım ediversem diyorum. Şu mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine sen gönüllerimizin dileklerini kabul eyle... Derdi olana derman, hasta olana şifa, fakire zenginlik, bizim gibi bebek hasreti olanlara da SAĞLIKLI ve HAYIRLI evlatlar nasip eyle. Dermanı olmayan dert verme. Bugünümüze şükürler olsun.

3.gün embriyo transferi[TABLE="class: grid, width: 0"]
[TR]
[TD]Transferden
Sonraki günler
[/TD]
[TD]Embriyo Gelişimi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]1.gün[/TD]
[TD]6-8 hücreli embriyo dönerek, büyümeye ve gelişmeye devam eder.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]2.gün
[/TD]
[TD]Embriyo Morula evresine geçmiş ve hücre yoğunluğu artmıştır. Bölünme devam eder.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]3.gün[/TD]
[TD="align: center"]
Hücre sayısı 120 yi geçmiştir artık sayılamayacak durumdadır.Embriyonun içinde sıvı dolu boşluk oluşmuştur

buna blastokist denir.Balastokist etrafını saran kabuktan çıkmaya başlar (Hatching).
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]4.gün[/TD]
[TD]Kabuktan çıkma devam eder aynı zamanda embriyo tutunmaya başlamıştır.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]5.gün[/TD]
[TD]Yerleşme başlamıştır.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]6.gün[/TD]
[TD]Yerleşme (implantasyon) devam ediyor.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]7.gün[/TD]
[TD]İmplantasyon tamamlandığında, sonunda plasenta ve fetus olacak hücreler gelişmeye başlar.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]8.gün[/TD]
[TD]HCG bu gün itibari ile kanda dolaşmaya başlar.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]9.gün[/TD]
[TD]Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG artar. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]10.gün[/TD]
[TD]Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG daha da artar. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]11.gün[/TD]
[TD]HCG düzeyleri şimdi bir gebelik algılamak için yeterince yüksek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]12.gün[/TD]
[TD]Kanda gebelik testi zamanı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bu tablodanda anlaşılacağı üzere transferden sonra hemen tutunma olmuyor embriyo bölünmeye devam ediyor bu da embriyoya bağlı kimi yavaş kimi hızlı bölünür ve tutunma yerleşme süreside kişiye göre değişir.yerleşme olmadan BHCG salgılanmaz...3.gün embriyosunda gebelik tespiti 8.gün yapılabilir.erken tespit edilenlerde de dediğim gibi erken bölünme ve tutunma gerçekleşmiştir..normali 8.gün itibari ile bhcg nin artışa geçmesidir.12.güne test verilmesinin sebebide embriyo yavaş gelişmiş ve tutunmuşsa bhcg salınımı geç olacaktır bunun içinde en doğru gün 12.gün...
Ellerine sağlık ne güzel bir tablo ben bu bilgileri çok aramıştım ama bulamamıştım çok aydınlatıcı oldu.
rabbim bu mübaarek cuma gününde bizim gibi evlat isteyenn hiçbir kadının kucağını boş bırakmasınnnn.....
Amin canım inşallah
Rabbim hepimizin dualarını kabul eylesin. Lütfen strese girmeyin bu süreç oldukça hassas çok iyi biliyorum negatif düşüncelerden uzaklaşın, herşey gönlünüzce olsun.
Haklısın teşekkür ederim

canım benimde erkek faktörü.Ben de öğrendiğimde yıkıldım resmen bide doktor aşılama da olmaz direk tüp bebek merkezine gidin diyince şok geçirmiştim. Eşim kendini çok suçladı ama Allah a şükür şuan o evreleri atlattık. 2aşılama yapıldı şans olmadığı halde sonuç negatif şimdi tüp için iğnelere başladım bizde sizin gibiyiz ben 25 eşim 26.yaşımız daha küçük erken farketmemiz en büyük avantaj.sakin ol durumu kabullen,kendi kendini yeme ve birbirinize destek olun.Eşin kesinlikle kendini suçlu hissetmesin dile getirmeyebilir ama hisseder.Sen yanında ol canım benden sana tavsiye.Olsa da olmasa da Allah ın takdiri ama eşler birbirine lazım ömür boyu.

Tüp e başlamadan bütün testlerini yaptır (kan,rahim filmi vs.)sorun varsa tedavini yaptır sonra tüp e geç. Allah ım hepimizin yardımcısı olsun. Hakkımızda hayırlısı canım :34:

Canım benim yaa inşallah hemen tutar. Benim hisrereoskopiye girmem gerekecek bi polip şüphesi var doktorun hemde tüp bebekten önce galiba yapılması iyi oluyormuş. Rahim filmini çektirdim. Şunu merak ediyorum aslında kadının yumurtlama sorunu olmasa bile iğne mi yapılıyor yada iğneler ne için yapılmakta. Daha hiç bi bilgim yok yeni yeni öğreniyorum benim doktor randevum 7 Ocakta canım. Hepimiz için hayırlısını diliyorum.

canım bişey sorucam lucrinin enjektörleri bitti eczaneden insülin enjektörü aldım 10 a kadar çekip yapıyorum ama içinde ilaç kalıyo çıkardıktan sonraa bi fikrin varmı??

hayırlı cumalar birbirinden güzel anne adayları, yasinimi okudum, hepimiz için dua ettim, allahım kabul etsin inşallah, yavrularımızı bir an önce versin bize

Canım benim yaa inşallah hemen tutar. Benim hisrereoskopiye girmem gerekecek bi polip şüphesi var doktorun hemde tüp bebekten önce galiba yapılması iyi oluyormuş. Rahim filmini çektirdim. Şunu merak ediyorum aslında kadının yumurtlama sorunu olmasa bile iğne mi yapılıyor yada iğneler ne için yapılmakta. Daha hiç bi bilgim yok yeni yeni öğreniyorum benim doktor randevum 7 Ocakta canım. Hepimiz için hayırlısını diliyorum.

Kendi yumurtanla da olur ama iğnelerle daha fazla sayıda yumurta elde ediyorlar.yumurtaların kimisi sağlıksız kimisi boş kimsi sağlıklı oluyor ne kadar fazla yumurta o kadar şans bu sebepten dolayı iğnelerle fazla sayıda yumurta elde ediliyor.senin hormon değerlerine göre günlük iğne dozu ayarlanıyor zaten.hergün aynı saatte kendin göbekten yapıyorsun iğneleri şeker iğnesi gibi küçük iğneler canım aklına takılan bişey olursa sor yardımcı olurum.hepimiz bu süreçlerden geçtik.tüp bebek olacağını öğrenince ağlamaktan kendimi harap ettim o iğneleri yapamam korkunç bişeymiş gibi geldi ama Allah ıma şükür ki bununla olabilme ihtimalimiz var :34:

İnşallah canım İçimdeki huzursuzluk beni yerimde durdurmadı. Bazı şeyler insana malum oluyor işte. Rabbim çok bekletmesin kimseyi yaşanılan çaresizliği o kadar derinden hissediyorum ki bebek veya başka bir derdi olan insanların hepsine elimde sihirli bir degnek olsada yardım ediversem diyorum. Şu mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine sen gönüllerimizin dileklerini kabul eyle... Derdi olana derman, hasta olana şifa, fakire zenginlik, bizim gibi bebek hasreti olanlara da SAĞLIKLI ve HAYIRLI evlatlar nasip eyle. Dermanı olmayan dert verme. Bugünümüze şükürler olsun.

Ne kadar güzel yazmışsın ve çok iyi birisin belli cnm bütün yazdıklarına tek tek aminnnnnnnnn ....
En kısa zamanda sana hayırlı ve en önemlisi sağlıklı bi evlat nasip eder inşallahhh allah yardımcımız olsun cnm

Ne kadar güzel yazmışsın ve çok iyi birisin belli cnm bütün yazdıklarına tek tek aminnnnnnnnn ....
En kısa zamanda sana hayırlı ve en önemlisi sağlıklı bi evlat nasip eder inşallahhh allah yardımcımız olsun cnm

Sağol canım ya teşekkür ederim güzel düşüncen için ama ben sokakta yüzünde mahzun, dertli ifadeli birini görsem. Onu tanımadan, ona söylemeden bile Rabbime dua eden biriyim ve o duayı ettikten sonra öyle bir mutluluk duyuyorum ki içimdeki ses benim dua ettiğim mutlu olacak diyor. Dua etmek huzur veriyor. Hepimizin sınandığı şey var. Allah en çok istediklerimiz veya en çok korktuklarımızla sınıyor bizi. Daha evlenmeden nişanlıyken eşime şu cümleyi kurardım " Sanki bebeğim bir yerlerde benden uzakta, kimsesiz, bana ihtiyacı var ve ben onu çok özlüyorum yıllardır hasretmişiz ve ayrı kalmışcasına" diyordum. Bunu hissedebilmek bile çok güzelmiş. Bebeğim bir yerde ve biz kavuşucaz birgün. (Hepimiz)

Kendi yumurtanla da olur ama iğnelerle daha fazla sayıda yumurta elde ediyorlar.yumurtaların kimisi sağlıksız kimisi boş kimsi sağlıklı oluyor ne kadar fazla yumurta o kadar şans bu sebepten dolayı iğnelerle fazla sayıda yumurta elde ediliyor.senin hormon değerlerine göre günlük iğne dozu ayarlanıyor zaten.hergün aynı saatte kendin göbekten yapıyorsun iğneleri şeker iğnesi gibi küçük iğneler canım aklına takılan bişey olursa sor yardımcı olurum.hepimiz bu süreçlerden geçtik.tüp bebek olacağını öğrenince ağlamaktan kendimi harap ettim o iğneleri yapamam korkunç bişeymiş gibi geldi ama Allah ıma şükür ki bununla olabilme ihtimalimiz var :34:

İğneleri kendimiz mi yapıyoruz bunuda bilmiyordum. Ya Sabr... Ne diyeyim bilemedim şimdi zor bir süreç ama umudumuzla bütün zorlukları gögüslicez inşallah. Biliyomusun ben doğru düzgün ağlayamadım bile. Ağlasam biraz rahatlarım belki ama eşimi üzmemek için güçlü durmam gerek diye kendime telkinler veriyorum. Anneme ailemden kimseye söylemedim bile (üzülmesinler diye) Eşim ve eşimin ailesi biliyor sadece. Aklıma geldikçe sorarım mervecim çok sağol. Herşeye rağmen çok şükür.

Sağol canım ya teşekkür ederim güzel düşüncen için ama ben sokakta yüzünde mahzun, dertli ifadeli birini görsem. Onu tanımadan, ona söylemeden bile Rabbime dua eden biriyim ve o duayı ettikten sonra öyle bir mutluluk duyuyorum ki içimdeki ses benim dua ettiğim mutlu olacak diyor. Dua etmek huzur veriyor. Hepimizin sınandığı şey var. Allah en çok istediklerimiz veya en çok korktuklarımızla sınıyor bizi. Daha evlenmeden nişanlıyken eşime şu cümleyi kurardım " Sanki bebeğim bir yerlerde benden uzakta, kimsesiz, bana ihtiyacı var ve ben onu çok özlüyorum yıllardır hasretmişiz ve ayrı kalmışcasına" diyordum. Bunu hissedebilmek bile çok güzelmiş. Bebeğim bir yerde ve biz kavuşucaz birgün. (Hepimiz)

Ağlıcam şimdi çok etkilendim :(
Bebeğine en kısa zamanda kavuşacaksın cnm allahın izniyle ...

İğneleri kendimiz mi yapıyoruz bunuda bilmiyordum. Ya Sabr... Ne diyeyim bilemedim şimdi zor bir süreç ama umudumuzla bütün zorlukları gögüslicez inşallah. Biliyomusun ben doğru düzgün ağlayamadım bile. Ağlasam biraz rahatlarım belki ama eşimi üzmemek için güçlü durmam gerek diye kendime telkinler veriyorum. Anneme ailemden kimseye söylemedim bile (üzülmesinler diye) Eşim ve eşimin ailesi biliyor sadece. Aklıma geldikçe sorarım mervecim çok sağol. Herşeye rağmen çok şükür.

içine de atma canım yalnız kaldığında ağla rahatlarsın şahsen ben öyle rahattım kendimi ilk ögrendiğimde.bende eşim yokken deşarj oldum ağlayıp ağlayıp bizde söylemedik başta kimseye eşim söylemek istemedi.sonradan ikna oldu onun annesi babası ve benimkiler bliyor başka kimsenin haberi yok.Çocuk soranlara daha var araba alcaz onu alcaz bunu alcaz çalışmam lazım biraz daha diye geçiştiriyorum. Hakkımızda hayırlısı canım. Bismillah diyip başladım Allah ım sonunu hayırlı etsin inşallah :nazar:

Ağlıcam şimdi çok etkilendim :(
Bebeğine en kısa zamanda kavuşacaksın cnm allahın izniyle ...

Bugün bende çok duygusalım affedersin canım, güzel şeyler düşünelim. Bizim gibi bebeğini zor elde edecek annelerin çocukları fena kıymetli olacak hele bir de oğlum olursa gelinin çekeceği var hehee :1: Damadında tabi :) Hepimize ikizler üçüzler versinde bu günlerin rahatlıgını arayalım :52::52::52:

Back
X