Bizimki de kucakçı oldu. Ama kolik gazlı olduğu için katılyo diye bırakamıyoruz. Şu kolikliği geçsin bir kaçgünlük eğitimden sonra alıştırmaya çalışıcam yatar pozisyona
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Anammm ben daha oglanla yemek yapmayi beceremiyorum siz korunmayi dusunecek kadar hayata donmussunuz bu adam beni bosamasa bari
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
al benden de o kadar ben ınanın deıl banyo dus bıle zar zor alıyorum oda kac gunde bır dusunun bu sıcakta bıde, yemek desen aynen bırlıkte zaten yemek hayal sırayla , valla bravo kızlar sızeeYa biz hala beraber yemek yiyemioruz esimle siz ne ara korunmaya gectiniz? Korkutmayin bacilarim arkadaslarim beni..
adet olmasanızda hamıle kalabılıyorusnuz su anda kızlar, doktorunuz soylemıs olması lagzım kı cevremde de ornekler var ıkıncı bır suprız olmasın korunun :26::44:Kizlar adet olmadan korunmaya gerek yok mu yani
benımkı 6-8 e gırıyor ama nerdeeeeee??? max 10 saattır uykusu. kıme cektı nıye böle bılmıyorum vallaaaBebekler kaç saat uyumalı?
Dokuz aylık rahim uykusundan henüz uyanan yenidoğanınızın gezegendeki ilk günlerinde de bol bol uykuya ihtiyacı olacak. Ancak geçiş dönemi, gelişmeye başlayan bilinç ve duygular nedeniyle biraz sancılı geçebilir. Bebeğimiz hangi dönemde ne kadar uyumalı?
lk 6 hafta: Yenidoğan genellikle günde 16-18 kadar saat uyur. Bazı bebekler sık aralıklarla uyanırken bazıları 4-5 saat kadar aralıksız uyuyabilirler. İlk haftalardan itibaren bebeğinize geceyle gündüz farkını öğretmeye başlamanızda fayda var. Bunun en kolay yolu, gündüz saatlerinde uyuyorken çocuğunuzu gündelik gürültülerden uzak tutmamak, sessiz olmak için özel bir çaba sarf etmemek ve uyuduğu ortamı karanlık hale getirmemek; gece saatlerinde uyuyorken ise tam tersine mümkün olduğunca aydınlık olmayan ve sessiz bir ortam sağlamaktır.
6-8. haftalar: Bu haftalarda bebek günde 14-15 kadar saat uyur. Geceyle gündüz farkları gözlenmeye başlanır. Beslenme aralıklarının uzamasıyla gece uykusu da uzamaya başlar. İkinci ay bebeğin günlük aile düzenine alışmaya başlaması açısından önemlidir. Artık, geceleri yatmadan önce bebeğinizi uyandırıp son bir kez besleyebilir, sabahları uyandırarak güne sizin uygun gördüğünüz zamanda başlamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin huzursuzluk ve ağlama dönemleri de (eğer kolik değilse) artık genellikle günün sonuna denk düşer ve huzursuzluğu kaka yapmayla sona erer. Bebeğiniz emip uyumaya kendini hazırlamıştır.
16. haftadan sonra: Bu dönemde bebeğin gece 7-8 saat kesintisiz uyuması beklenir. Bebek için kesintisiz uykunun anlamı, derin uykudan hafif uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmaktır. Gün içinde toplam 14 saat uyumalıdır. Hafif uykuya geçen bebek ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmamak gerekir ki tüm bunlar olurken hâlâ uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir.
20. haftadan sonra: Bu dönemden itibaren bebeğin kesintisiz gece uykusunun yanında öğleden önce ve sonra birer kez olmak üzere en az iki gündüz uykusu uyuması beklenir. Uyumasa bile bu saatleri yatakta kendi başına geçirmesinde yarar vardır. Toplam 13-14 saat uyuması beklenir.
24-48. haftalar: Gündüz toplam 3-4 saat uyuyan bebeğin gece aralıksız 11 saat uyuması beklenir. Ama çoğu ebeveyn bu kadar şanslı değildir. Çünkü bu aylarda bebeklerin, gündüz edindikleri dönme, tırmanma, emekleme gibi yetenekleri gece yatakta devam ettirmek istedikleri ve uykuya dalamadıkları görülür. Bebeğin özellikle 24-48. haftaları arasında birden yabancılara hatta sıklıkla gördüğü bakıcı veya teyze, dayı gibi tanıdık olan yüzlere karşı tepkili olmaya başlaması mümkündür. Bebeğiniz tanıdık olmayan mekanlarda kendisini huzursuz hissedecek ve özellikle annesine daha sıkı sarılacaktır. Bu duygusal tepki ayrılık kaygısı olarak adlandırılır. Bebeğinizin duygusal ve ruhsal gelişiminde önemli olan bu dönemde aslında bebek çevresindeki kişilerden farklı bir birey olduğunu anlamaya başlar ve anne babadan ayrılma kaygısı yaşar. Çeşitli uyku problemlerinin yaşanması son derece normaldir. Özellikle uyandığında kendini karanlık bir ortamda bulursa, anne babasını kaybettiğini düşünüp üzüntüyle ağlayabilir. Anne babaların bu kritik döneme dikkat etmeleri ve bebeğin ihtiyaç duyacağı her an yanında olmak için ayrı özen göstermeleri gerekir.
ALINTIDIR
Kizlar doktor bize bir sure kayganlastirici kullanmamizi söylemişti. Hormonlardan dolayı kuruluk oluyormus
Günaydın güzelleerr ve melekleri...
Mutlu pazarlar...
Aynen canım benim oğlumunda kızarık kat yerleri.ben zeytinyağ sürüyom herzaman da deil.el yapımı pişik kremide sürüyom.Arkadaşlar oğluşumun sıcaktan koltuk altlari kızarmış vücudundski büküm yerleri kizariyor sizler bunun için bişi yapıyor musunuz yada pisik için hangi kremi kullaniyorsunuz
Banada kirkalti gün oldu bizde de deneme falan olmadı hoş kanamam bitti ertesi gün adet oldum da seninki bitti mi
Arkadaşlar oğluşumun sıcaktan koltuk altlari kızarmış vücudundski büküm yerleri kizariyor sizler bunun için bişi yapıyor musunuz yada pisik için hangi kremi kullaniyorsunuz
Arkadaşlar oğluşumun sıcaktan koltuk altlari kızarmış vücudundski büküm yerleri kizariyor sizler bunun için bişi yapıyor musunuz yada pisik için hangi kremi kullaniyorsunuz
doğum kanaması 30'lu günlerde bitti benim canım regl olmadım daha..ama zaten olacağım da şüpheliçünkü ben 1.düşük zamanımdan beri (hamile kaldığım zamana dek 1.5 sene) düzensizleşmişti ve her ay hastaneye gidiyor söktürücüyle hastalanıyordum..o yüzden yine öyle devam etcek diye korkuyorum
Canım, eşime al demiştim weenin basit bi el pompası.
Benim memeye dokunsan süt geliyo
Oyüzden sağması kolay oluyo.bide sağdıkça süt çoğaldı.
Önceden fazlasını sağıp döküyodum şimdi bebeğime veriyom uyurken falan alıyo.daha uzun uyuyo hem.
ben sezeryan oldum bugün 50.günümüz ve daha bi deneme falan olmadı..aaaay acır mı ki acaba :18:
bnm de sezeryan oldu cnm 40ım çıkınca başladık hemenmaşallah eşin sabırlı demk ki bzmki 40ı zor etti acımıyor da kuruluk oluyor birz zor oluyr baştan sonra normale dönüyor senin kendin de istemen önemli yani kurulk olmaması için
Kizlar merhaba. Dogumda aldiginiz kilolari vermeye basladiniz mi ya da yaptiginiz ozel bir sey var mi? Zira kilo veremiyorum. Dogum yapali 1 ay oldu. 33 kilo almistim. 13 kilo verdim ve durdu
valla elimden geldiğince geciktiriyorumpekte sabırlı olduğu söylenemez o değilde ben hiç şikayetçide değilim bu durumdan valla,gayet iyi daha bi düzen oturmadı,ben ne yemek ne ev işi hiçbişey yapamıyorum araya bide onun sıkışması çokta şart değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?