2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Bence de su vermek gerekiyor ben hergün vermiyordum geçen gün bir verdim yavrucak eller kollar bir hareketlendi verdikçe ağzını acıyor eşim kızdı vermiyorum diye artık hergün veriyorum

suyu veryordum ceyrek cay bardagi kadar ama 2 3 dogru duzgun vermiyodum bak az once verdim biraz simdi yine memeyi verdim yok agliyo ayagima aldim salliyom agzina emzigi verdim salliyom bakalim nolcak

Evet ben de karşıydın sütte su var diye su vermezdim ama mrğerse kana kana susamış yavrucuk. Hem daha rahat kaka yapıyor su içince. Her gün birkaç kaşık veriyorum ben

Bu arada kisacik bilgi !!!
Bugun pansuman icin oglumu goturdugumde aylik kontrolunude yaptirayim dedim bacilarim...
Yard.doc. gayet iyi bir doktor yani...
Bana geceleri uyandirip emzirmem icin tembihledi...
Ki uyudugunda bilincsiz ictigi sutun pek bir faydasi olmaz bebegine dedi....
Zaten 6 aydan sonra istemesende kalkacak saat basi senin kokunu almak isteyecek dedi...
Emmeyide bahane edecek dedi...
Bende o halde bu iki ayin tadini cikartayim dedim :KK73:
P.p.side biraz sismis cerrahi doktor bakti onada...
Sikinti olmaz gecer dedi ...
1 hafta banyo yok ogluma curumus sut kokacak artik :-)
Bir hafta pansuman yapacagim....
Sunnet dusunen anneler icin Doc.Dr. Salih Somuncu Goztepe Medical Park hastanesinde tavsiye ederim :KK9:
Cocuk doktorumuz : Yrd.Doc.Dr. Esra Kezer aklinizda bulunsun...
Tam anlamadım gece emzirmi emzirme yararsız mıdedi?yani gece uykuda emzirmk doğru mu değilmi?açıklarsan Mutlu olurum

Ikibucuk ay once atti tokati ama sen affedemedigin icin sorun devam ediyor. Yazdiklarin anlik ofke gibi gorunsede aslinda birikim. Dogrumu anladim canim.
Esin cok yanlis yapmış. Tokat atmasi kabul edilecek birsey degilken kaldi ki bunu baskalarinin yaninda yapmasi affedilir gibi degil. Ama esini en iyi sen bilirsin. Defalarca ozur diledi diyorsun hic mi azalmadi ofken

bızde bu arada tartılmaya gıttık, 3 aylık oldu yavrum, 62 cm 6 kılo cıktı, bu ay 500 gr almıs , çok uzuldum , hemsıre uzulme boya gıtmıs, normal bu , sakın mama verıyım deme dedı ama ne bıleyım şaşırdım, hep 1 kılo alan cocuk bu ay 500 gr almıs ,her zamanda meme verırım, öle 2 saat 3 saat ara sımdıye kadar hıc olmadı, max 1 saat emzır meden dururum.sızlerde nasıl durumlar 3 aylık bebeklerınız kac kılo boyu ??
Masaallah kizina cilegimm :nazar:
500 gr. Az gibi geldim.m
Doktorum bana haftada en az 150 gr. Almasi gerektigini soyledi cunku...
Ayruca o kadar sik emmesine ragmen kilo alimi gercekten az gibi...

Teşekkür ederim canım pazartesi gideceğim tedavilik birseymidir acaba yoksa operasyon gerektirir mi operasyon derse ne yaparım bebeğim var
Gecmis olsun bacim...
Ins. Onemli birseyin yoktur...:KK19:

Bugün cok calisan bir ben varım o zaman melemenlik yaptim sonrada ogkusumun odasini yapmamistik laminat parke dosendi dolabi falan geldi onlari temizledim simdide kiyafetlerini yerleştireceğim tabi buraya takilmayida ihmal etmedim:)
Masaallah aysegulum ne yapmissin sen oyle....:KK30:
Birden fazla yorma kendini bacim sutu oldukca etkiliyor cunku aklinda bulunsun :KK66:

Çok ilginç gerçekten ,sebebini çok merak ettim çnkü arası küskün olanlar dahi bu gibidurumlarda yakınlaşır,sormayıdüşünmedin mii
Bacim kardeslrim calisiyor....
Ablamda 2 hafta sonra evlenecek...
Oldukca yogunlar tamamda bana gelecek 5 dklari bile olmuyor iste...
Maazeretleri var yani kendilerince...
Offff offffff ne bilem oyle iste.... :cry:

Arkadaslar bisey soracam biz bugun 10 haftalik olduk kizim dunden beri emme de sıkinti yapiyo biraz emiyo agzina memeyi aliyo birakiyo sutumde var geliyo ama emmiyo emerken bana bakip oyle guluyo biraz basini mememde zorla tutsam da bu sefer agliyo bugun 5 6 sefer zar zor emzirebildim bide oglen 12 gibi emzirdim agzinda emzikle aksam 5 e kadar uyudu normalde iyice dalip uyudugunda emzigi kendisi agzindan atardi ayrica agzindan almaya calissam da birakmadi ne yapacagim dogru duzgun emmiyo agziyla mememde oynayip gulup duruyo
Bizde de vardi benzer durumlar o cikartiyordu ben veriyordum agzina bi saat suruyodu emme zamani...
Simdilerde yine basladi bu seferde kucagimda yata pozisyonuna aliyrum o etrafi incelerken veriyorum memeyi agzina...
Emip etrafi seyrediyo ama tek sorun var tasidigim icn kollarim kopuyor :KK53:
Birde sen dene istersen bacim hic yoktan emerse iyidir....

HayattAki tek akrabam uzaktan amcam. Ameliyatimda kimsem yoktu. Boynu bukuk kalmıştım. Eve gecince elti,kv varken esime amcam gelecek dedim. O da bana tokat atti. Ona sormadan nasıl böyle bir karar almisim bu ev onunmus, kv eltinin de hosuna gitti. Sonra ozur diledi hep. Ama 2bucuk aydir yataklarimiz ayri
Esim lohusayken ameliyatran sonra da evliligimiz suresince ilk kez tokat atti. Ve bunu eltimin kv nin onunde yapti
Bacim dur ne yapiyorsun oyle hemen bosanma falan...
Esin evet ayip etmis ama oyle evliligini de ha deyince bitirme be bacim...
Kv ve eltinin yaptigi sadece piskinlik...
Birak ne halleri varsa gorsunler....

Sinirle yuvani yikma derim ben cocugun var senin unutma bacim baba sevgisinden mahrum birakma...
Ins. En kisa zamanda araniz duzelir:nazar:
Eskisinden daha mutlu olursunuzda kv ile eltinde catlar...:KK6:

Tam anlamadım gece emzirmi emzirme yararsız mıdedi?yani gece uykuda emzirmk doğru mu değilmi?açıklarsan Mutlu olurum
Anammmm anlatim hatasi yapmisimmm :KK75:
Bacim emzirmemem gerektigini dedi...
Pek bir faydasi olmazmis...
8 saate kadar ac kalabilir dedi ...
Ama altini cizeyim 4 aylik olduk biz...
Ama her cocuk aciktiginda mutlaka kalkar dedi...
6 ayindan sonra surekli kalkacaklarmis basa donecegiz yine yani...

Çok şaşırdım çünkü ben en iyi gece emziriyorrum yoksa pek memede kalmaz ayıkken,acıkıp uyanırsa zaten sinirden ememiyor ondanönce davranmam gerekiyor yani :). 6aydan sonra sabaha dek uyutabilir bebek aslında.peki şimdi ne yapacaksın geceleri?

Ay allahım bi de sakin kategorisinde olan bir oğlum var ona rağmen mahvokdum ya nasıl yoruldum ve tek bir ev işi yapamamış olmama rağmen :( eşim biraz gecikince akşam da bana kaldı. Her akşam işten gelince ona havale ediyordum bebişi, bugün akşam da bana kaldı bayılacam artık

Bugün cok calisan bir ben varım o zaman melemenlik yaptim sonrada ogkusumun odasini yapmamistik laminat parke dosendi dolabi falan geldi onlari temizledim simdide kiyafetlerini yerleştireceğim tabi buraya takilmayida ihmal etmedim:)

Tüm bunlar olurken oğluş napıyordu? Aaaay bana şu an bu dediklerin hayal gibi geliyor,benim hâlâ özel ihtiyaçlarımı bile karşılayamadığım oluyor..Efe mi çok huysuz yoksa bu geçici bi dönem mi hâlâ karar veremedim :KK11:

Tüm bunlar olurken oğluş napıyordu? Aaaay bana şu an bu dediklerin hayal gibi geliyor,benim hâlâ özel ihtiyaçlarımı bile karşılayamadığım oluyor..Efe mi çok huysuz yoksa bu geçici bi dönem mi hâlâ karar veremedim :KK11:
Uyuyor iki saat falan sonrada emziriyorum pusete yatirip yanima aliyorum konusa konusa yaoiyorum islerimi zaten uzun sure kucakta kalinca skliyor arada da kucagima aliyorum opup kokluyorum sonra tekrar pusete irdan gulucukler saciyor bana:)

Çok şaşırdım çünkü ben en iyi gece emziriyorrum yoksa pek memede kalmaz ayıkken,acıkıp uyanırsa zaten sinirden ememiyor ondanönce davranmam gerekiyor yani :). 6aydan sonra sabaha dek uyutabilir bebek aslında.peki şimdi ne yapacaksın geceleri?
Aynen bacim benimkide en guzel geceleri emiyordu ....
Bundan sonra doktorumu dinleyecegim...
Uyandirmayacagim artik...
Ama soyle bir durum var su an sunnetli oldugu icin gece birkez uyandirir altini degistiririm merhemini yenilerim...
hazir uyanmisken bide emziririm...
Ama bi hafta kadar sonra kendisi istedigi kadar uyusun pasanin...
Ayrica 6 aydan sonra bebekler daha sik uyanirlarmis annenin kokusunu almak isterlermis....
Baglari guclendirmek adina :KK66:

Arkadaşlar bebislerinizi gece uykusuna saat kaçta yatiriyorsunuz ben onbirde yatıyorum acaba gec mi oluyor
bizimde oyle bazen aksamlarida uyuyo ama gece uykusuna bu saatlerde anca geciyo ama kendi oyle olusturdu saatleri gunduzdr uyuyo ama kacla kac arası belli olmuyo bazen sabah bazen ogle uzeri gibi

valla bana pek mantikli gelmedi neden gece etkili olmasinki sonucta nasil yetiskinlerde gece yemek daha cok kilo aldiriyo bebeklerde de oyle olmasi gerekmez mi tamam gunduzde cok hareket edemeselerde elleri kolalri oynuyo surekli gece ye ic yat

HayattAki tek akrabam uzaktan amcam. Ameliyatimda kimsem yoktu. Boynu bukuk kalmıştım. Eve gecince elti,kv varken esime amcam gelecek dedim. O da bana tokat atti. Ona sormadan nasıl böyle bir karar almisim bu ev onunmus, kv eltinin de hosuna gitti. Sonra ozur diledi hep. Ama 2bucuk aydir yataklarimiz ayri
ayh ne demek o ev onunmus, onun oldugu kadar senınde. bı tek akraban amcan gelıcek çokmu yanı dogum yapmısın gelmıycekmı yanı. alhalhalhalla:KK47:

Masaallah kizina cilegimm :nazar:
500 gr. Az gibi geldim.m
Doktorum bana haftada en az 150 gr. Almasi gerektigini soyledi cunku...
Ayruca o kadar sik emmesine ragmen kilo alimi gercekten az gibi...
bende anlamadım, evet gunluk 20 gr dıyorlar mın.oncekı aylarda 1 kılo, 1,200 gr alıyordu bu ay böle oldu :( hemsırede ortalamaya vurursan ay basına 800 gr ıyı dıyor. boya vermıs dıyor , bı ayda 3 cm uzamıs, bende anlamadım vallaao_O

nasıl yaaa:KK61: 6 aydan sonra duzelecegıne ıyıce yıne mı basa doncez, neden kııı anlamadım ben:KK43:

Back
X