2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Yasaya göre birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Aile Bakanlığı, 81 ilde bulunan İl Müdürlükleri vasıtasıyla müracatları 15 Mayıs'ta almaya başlayacak. Bu tarih öncesinde doğan çocuklar çocuk sayısına dahil edilecek.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÜCRET

Yasaya göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi'nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Böylece üç çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para ise bin 300 lirayı bulacak.

MÜRACATLAR 15 MAYIS'TA

Bu kapsamda 15 Mayıs itibari ile müracatlar alınacak. Müracatlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 81 ilde bulunan İl Müdürlükleri'ne yapılacak. Müdürlükler vasıtasıyla ailelere bilgiler verilecek, ve doğum hediyesi annelerin hesabına yatırılacak.

ÖNCE DOĞANLAR DA DAHİL

Konu ile açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 15 Mayıs öncesi doğan çocukların da çocuk sayısına dahil olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Anne üçüncü çocuğuna doğum yapmışsa 600 alacak, ikinci çocuğuna doğum yapmışsa 400, birinci çocuğuna doğum yapmışsa 300 lira alacak. Yani 15 Mayıs'tan itibaren doğan çocuk, ilk çocuk kabul edimeyecek." Gurbetçiler de yararlanacak Ailenin ekonomik durumuna bakılmaksızın doğum yapan her anneye verilecek 'doğum hediyesi' yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da kapsayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bundan sonra sadece Türkiye'de değil, yurt dışında, nerede olursa olsun, doğum yapan her anneye ilk altın devletten olacak. Annelerimizi bu anlamda desteklemek için ilk çocuğa, 300 TL ya da yarım altın, 2. çocuğa 400 TL, 3. çocuğa ise 600 TL yani tam bir altın, devletimizden dünyanın her yerindeki vatandaşlarımıza hediye” demişti. Aileler yurtdışı konsolosluklarına müracat edecek. Aile Bakanlığı, ailelerin listelerini alacak. Doğum hediyesi yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki banka hesaplarına yatırılacak.

bıde bole bır yasa cıkıyormus kızlar, secım gelıyor ya goz boyama. bakalım olur mu olmazmı gorcezz bende başka bır yerden alıntıladım

Kapalı alanda olacak. Çocuklar patlatıp yesin dedim ama bakalım.

geçmiş olsun canm bizde alerjiğiz üstelik gıdayada var o yüzden sıkma canını mevsim Geçişi diye baskınlamıştr ilaçla hemen toparlar inşallah eve kız

gevmis olsun canim bende de alerjik rinit sanirim umutta da var onda da agaclar cicek acinca burun tikanikligi basladi be gibi;(

Geçmiş olsun. Arenin cildide atopik ve en küçük bişeyde alerji oluyor. Üzülme sağlıklı ya çok şükür.

Gecmis olsun canım benimde küçük kizimda var bahar da ve yazda vücudunda dokuntuyle çıkıyo meydana ne kadar tedbir alırsam aliyim her yaz oluyo. verdiği krem ve surup ise yarar insallah hemen.

yaz yağmuru çok geçmiş olsun. arkadaşımın kızına doktor bir spreyden al demişti yatağına vakit geçirdiği yerlere sıkıyor.
hepinize teşekkür ederim kızlar daha önce oğlumu goturdugum Dr genetik olduğunu söylemişti alerjinin tabi bizlerde bu kadar belirgin olmuyor benim burun tıkanıklığı oluyor baharda ya da temizlik yaparken Burnum gidiklanir hep ama çocuklarda daha belirgin oluyor inşallah gecer zamanla Dr oglumda dikkat edilmezse astıma çevirir demişti ilerlemedi çok şükür stanki sprey tam olarak ne için kullanılıyor bir de ismini ogrenebilirsen sevinirim canım duymamistim boyle bir sprey ogluma da kullanırım

kizlarrr bu da benim `1`. iste ancak bu kadar yapabildim oglusuma :)) biraz daha tulle suslicem. sticker da iyi fikirmis @hiraysen . alt kisimlarinada onlardan yapistirirm belki :)))
Bn usendim tulle suslemeye :)
alıntılama olmuyor anlamadım neden ??
kızlar nasıl yapıyorsunuz bu 1 lerı yaaa tebrıklerrr
Yarenhelin
@hiraysen
kalin mukaavva kartonla bir yapip renkli kartonla kapladk canm diledgin gbide susleyeblirsin

@kmltm cnm nasıl oldu oğluş ilaç kullanmışmıydın?

Dun peditusa basladm canm.burun tikanik.ates falan dustu sukur keyfi de yernde burun akiyo sadece

Ya minnakkartalın fotoda gördüm bugün dışarda bikaç kişi de de gördüm bebeklerinize evde çorap giydiriyormusınuz uyurken veya evde dolaşırken

Evet canm giyditiyorm bende

Canım hayırlı olsun yaşınız. Maşallah sonunda Ali Yasin'ide senide gördük. Ali Yasin'in artık bir yaşı var.
Hadi bakalım sıra Emre'de : )

Yess

kizlarrr bu da benim `1`. iste ancak bu kadar yapabildim oglusuma :)) biraz daha tulle suslicem. sticker da iyi fikirmis @hiraysen . alt kisimlarinada onlardan yapistirirm belki :)))
cok guzel canm ben de yapcm insallah firsat bulursam

Biz de cumartesi dugune gittik emreyi babaaannesine birakmstk.dondugmzde hci yuz vermedi banaama babasinin boynuna atladiben izindeym bi de calismiyorm dusun:))

Ben gündüz kısa çorap giydiriyorum kızlar ama patik coraplardan uzun olanları çıkarıyor gece uzun zamandır çorap giydirmiyorum

Bn usendim tulle suslemeye :)
kalin mukaavva kartonla bir yapip renkli kartonla kapladk canm diledgin gbide susleyeblirsin
ellerınıze saglık canım hepsı cok guzel de ben bu ucunu nasıl yaptınız onu anlamadım
hanı 1 ın ucu bıra kıvrımlı ya egımlı yaaa :)

Geçmiş olsun canım
Arabanız hayırlı olsun canım kazasız belasiz iyi günlerde kullanın inşallah
Ah canım ah aynı ben oğlum okula gitmeden dur diyorum ben wc ye gideyim de sen Eceyi oyala ondan sonra gidersin bütün gün bacaklarima yapışıyor ben iki tane çocuk daha buyuttum boyle birşey görmedim oğlanlar hareketlendiklerinde kendi kendilerine oyalaniyorlardi ama kizimda öyle birşey yok
Kızlar dileekzeyy buradan mı? Instagram da takip yollamış da
canım bende de dileekzeyy var ben de buradan sanmistim ama gecen gün kim acaba diye düşündüm hatta burada da sordum

Sordum canım ventolin ve flixotide kullanıyormuş. Öksürük krizine girince ve nefes alırken ince bir ses çıkınca kullanıyormuş. Ece ile arkadaşın kızının alerji türleri farklı olabilir doktoruna bir sor istersen canım.

Kızlar bugün akşam ustu kızimla evde yalnizdik o salondaydi ben de çocukların odasını topluyordum bir beş dakika oyalanmisimdir ondan sonra Eceye bakayım dedim Ece yok bir baktım balkona çıkmış kapısı açıktı ama sineklik kapalıydı sürme sineklik açıp çıkmış bir baktım dışarı bakıyor gel gel diyor aldım içeri ay Allah korusun vallahi nasıl açtı sinekligi aşağı dusemez simdilik panjur var ama ne bileyim insan korkuyor kapatirum kapıyı bundan sonra

Tamam canım sorarım bizde öksürük yok onunki biraz daha farklı sanırım teşekkür ederim

Gecmis olsun canim ece ye.valla emre o korumaligin parcasini yedikten sonra her seyi bekliyorum ben bu veletlerden

En korktuğum şey Allah korusun. Bi an bile gözümüzü ayırmıcaz resmen. Kıyamam ya kimi çağıyordu acaba :)

Biz de o bisikletlerden aldık canım oğlum çok sevdi hergün bahçeye çıkıyoruz tek sorun katlanmıyor arabaya çok zor sığıyor.

En korktuğum şey Allah korusun. Bi an bile gözümüzü ayırmıcaz resmen. Kıyamam ya kimi çağıyordu acaba :)
Evet canım bir anlık boşluk bile yetiyor Allah korusun bundan sonra koltuk koyacağım kapının önüne cikamasin diye bizde diğer kapıdan cikariz abileri asagidaydi çocuklar vardı aşağıda bayılıyor çocukları seyretmeye yoldan her geçene de bay bay yapıyor cok komik diyorum konuşmaya başlasa her gecenle konuşacak herhalde benim kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…