2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Canim asi yuxunden otizimli oldugunu nasil anlamislar.Otizmi tetikliyen pek cok etken var.Neyse herkesin kendi karari biz yaptirdigimiz icin artik yapacak bisey yok gelecek gostercek herseyi
Ben ozel asi yaptirmiyorum ama 18. Ay asisi otizmi en cok tetikleyen asiymis birde bacakta aksama yapabiliyormus. Simdiden kafamda soru işaretleri var neden mecburuz yaptırmaya.

Ayyy bu cok.korkutucu bi haber gerckten allah yavrularimizi korusun bu arada cok.tv izlemekte otizim oluyormus ya cocuklar bizimkide hep tv karsisinda yiyor yemegini oda korkutuyor acikcasi beni
Gökçe çok tv izlemiyordu ama bi iki haftadır izliyor ara ara. Çok ilgisini çekmiyor sanırım
iyi geceler herkese

İyi geceler sana da canım

Bilmiyorum ki canım. Kadın yapılan bir aşı yüzünden çocuğunun otizmli olduğunu ve bu yüzden dava açtığını söylemiş . Türkiye de değil ama.
Asilarda civa var bebekler henuz civayla tanismadiklari icin (balik vs.) Aniden verilen civa bebegin beyninde buyuk hasarlara sebep oluyor. Bunfan dolayi asidaki civa miktarini dusurduler ve civa miktari azaldi artik zararli degil diye savundular yerine malesef bi o kadar zararli olan aluminyum koydular aluminyumda otizm sebebi. Bir cok makalede bunlar yaziyor. Imkanim olsa bebegime hic asi yaptirmayacam saglik sektorunde cok sey dönüyor. Simdi 18 ay asisi otizme sebep olan asilardan biriymis. Birde zorunlu. Nasil isin icinden cikacagiz bilmiyorum kobay olduğumuzu dusunuyorum. Asilarin mutlaka faydasi vardir ama yan etkisi daha cok gibi geliyo bana

Canim hoageldin siz 18. Ay asisini yaptirdiniz mi? Endiselerim var benim ates vs. Oldu mu?

Sagdan soldan ilacsiz dogal yollarla bilmem nelerle tedavi okudum oglumu iyice hasta ettim. Hepsi hikaye ilacsiz cok cabuk ileliyor bu cocuklarin hastaliklari onune gecemiyorsun. Simdi vicdan azabi çekiyorum icim aciyor resmen
Canim gecmis olsun nereden bileceksin ki sen de hemen ilac vermek istemedigin icin bitkisel tedavi yapmissindir insallah bir an once iyilesir oglun
Ay ben bunu bilmiyordum benim farkli isim kullaniyorum gerci ama iyi oldu bilmem isimde pek kullanmayim bari desifre olmak istemem burasi benim icinde cok ozel
Aynen canim ben de o kadar cok ki unutkanlik dalginlik kafam bir milyon sanki yemekte yakiyorum para ustunu unutuyorum alisveriste bir de ikidir yaniyorum esimle disaridaydik sigara vardi elinde bebek arabasini suruyor unuttum sigarayi elimi arabanin tutma yerine uzattim sigaradan yandi elim dunde kardesimin elinde sigara varmis gormedim bir uzattim elimi konusurken bilegim yandi hemen su topladi kotu oldu millerin sigarasindan nedir cektigim yahu
Nazara gelmistir kuzucuk insallah istahi normale doner benim kizimda cok istahsiz bugunlerde
Ayyy bu cok.korkutucu bi haber gerckten allah yavrularimizi korusun bu arada cok.tv izlemekte otizim oluyormus ya cocuklar bizimkide hep tv karsisinda yiyor yemegini oda korkutuyor acikcasi beni
Benim teyzemin oglu kucukken surekli kral tv izliyordu kliplere bakiyordu ama oyle boyle degildi onune geciyorduk ismini soyluyorduk yuzumuze bakmiyordu eliyle ittiriyordu bizi durumu gittikce vahim bir hal almisti teyzem psikologa goturdu otistik dendi kulagi duymuyor olabilir dendi ama sonra kulaklarinda sorun yok dendi ozel egitime gitti senelerce teyzemin neler cektigini insanlarin ne kadar acimasiz yipratici oldugunu gorduk simdi 17 yasinda genc delikanli cok efendi orucunu tutar okul hayatida basarili cok seviyoruz onu ama asosyal biraz butun gun evde bilgisayar basinda tv tek basina etkilimi bilmiyorum ama sanimiyorum benim buyuk oglum tvle buyudu ama cok sosyal aktif bir cocuktu bicir bicirdi ikincide tv izliyordu ama o biraz daha asosyaldi gec konustu tv zararli ama birazda cocukla ilgili sanirim
iyi geceler herkese
İyi geceler canim ozledik seni oglun ve iyisinizdir insallah
Gökçe çok tv izlemiyordu ama bi iki haftadır izliyor ara ara. Çok ilgisini çekmiyor sanırım

İyi geceler sana da canım
benim kiziminda ilgisini cekmiyor tv bazen aciyorum baby tv yi falan sadece muzikli seyler oldugunda bakiyor cizgi film tarzi seyleri sevmiyor

Kizlar bebisleriniz gunde kac kere uyuyor beyza gunde 1 kere uyur aksamda 10da yatardi tatilden geldik gunde 2 kere uyumaya basladi uyutmamaya cok calistim ama ozamanda emerken uyuyakaldi simdide cok gec yatiyor siz nasil yapiyorsunuz

Emre sabah 10 gbi uyaniyo.oglen 1.30-2 gbi bir saat uyuyo.aksamustu 6 gbi uyuyo tekrar bir saat kadar sonra gece 11.30 -12 de yatiyo.aksam uykusnu kaldirabilsem gece uykusuna erken gececek ama daha o asamaya gelemedik.malum buralarin serifiydim bir zamanlar

benimde kabusum. Heleki eşimin ailesi tarafından birinin öğrenmesi. Eşim biliyo burda olduğumu ağzından kaçırır diye koekuyorum.

canım emziriyo musun? Bu ağrıların kas değilde kemik ağrısı olabilir. Doktora git bence. Benimde kalçam böyleydi sağ tarafım felaket ağrıyodu. Kemiklerin ağrıyo dediler. Kas gevşeticide kullanılmıyomuş...

tv çok tetikliyomuş gerçekten. Bende uzak tutmaya çalışıyorum. Daha çok kendim sıkıldığım için açıyorum. Baktım artık gözünü alamıyo çocuk. Sürekli tvden radyo dinliyoruz. Hem ben sıkılmıyorum. Hemde gökçe çok odaklanmıyo.
Otizme direk sebep olmasa bile şöyle bir etkisi varmış.
Tvde görüntüler çk hızlı değişiypolar. Özellikle reklam ve çizgi filmlede. 3 sn bazen dha bile kısa oluyomuş. Çok tv izleyen çocuklarda beyin bu tempoya alıştığı için monoton şeylere odaklanma zorlaşıyomuş. Örneğin okulda hocanın sabit bir şekilde tahta önünde aynı kıyafetlerle durmasına bakmak beyni yoruyomuş. Dikkat dağınıklığı oluyomuş

bende de ciddi derece unutkanlık var çok şükür işime bi kaç kez yansıdı oda sorun olacak büyük şeyler değildi iş yerinde hata yapmamak için o kadar çok not alıyorum takvimime o kadar hatırlatma yazıyorum ki inanamazsınız o yüzden özellikle evde bi çok şeyi unutur oldum ödüp kopuyo ütüyü unutucam pencere açık kalacak ya yemeği unutursam diye ağrıların içinde geçmiş olsun canım

iyi geceler herkese
iyi geceleri kaçırdım ama günaydınlar olsun keşke biraz düzelme oldu haberlerini alsak

benim eşimde biliyo zaten buluşmaya o bıraktı beni ki ne olsa aman git kkya sor diyo yada ben bişi sölüyorum anneme fln sor bakalım kimden öğrenmiş nerden duymuş diyo ama sorun burda hem sevincimi hem üzüntümü paylaşıyorum ve akrabalarımdan hiç kimsenin beni bu kadar yakından bilmesini istemiyorum neye üzüldüm neye sevindim ne bana dert oldu eşime de sıkı sıkı tembihledim annem ve kardeşim dışında kimseye burdan bahsetmiyo

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar oğluma ilk kez bulamaç kahvaltı yedirebildim ve hepsini yedi. Daha önceki yüm demelerde kusmuştu. Ama bugün artık vermem lazımdı 2 gündür aç geziyor oğlum diş yüzünden ne yemek ne uyku, rezil hallerdeyiz blendırlı karışım ne mübarek şeymiş normalde 2 saatte yiyeceği ki yi e hepsini bitiremez sıkılır bırakırdı, 5 dk da yedi bitirdi :))) 2 üçgen peynir, 1tatlı kaşığı labne, 1 yrmek kaşığı yoğurt, 5 zeytin, 1 yumurta ve biraz ekmek içi hepsini blendırdan geçirdim. onun doyduğunu gördüm ya :)

bu arada terapi randevum bugün kızlar. Gerçi geçen akşam içimden ne geliyorsa açık açık söyledim, biraz kırıldı ama zaten aramız kötüydü battı balık yan gider bari azıcık benim için rahatlasın, benim içimin şişi insin dedim. Öyle de oldu, ilk kez başım yastığa değer değmez hiçbişey düşünmeden uykuya daldım :)) ayrıca bugün eşimin doğumgünü. Kendisi unutmuştu ama ben geceyarısını geçince öpüp kutladım şaşırmış, kendisi bile unutmuş. Ben de herşeye rağmen unutmam ama kutlamak için kafam aynı çalışmaz bu durumda dedim. Eskiden olsa ne sürprizlerle kutlarım şaşırtırdım. Bugün de istediği şortlardan alıcam iki tane bi de küçük pasta alırım o kadar.

bende bi yandan vicdan azabı çekiyorum 1 Ay emek verdim diye bir yandan mutlu oluyorum. 1 aydır toplasan 2-3 ü geçmez yumurtasını bitirdiği. Şimdi hepsini bulamaç yaptım zeytin peynir yumurta ceviz kaju tereyağ ruşeym. Çatalla ezip hippin yulaflısından azıcık yapıp karıştırdım. 15 dk ya sürdü ya sürmedi. Doya doya oyun oynadık. Şuan gereksiz bir rahatlık var resmen üstümde.

Terapide inşallah beklentini karşılar.
Bence eşine söylemen iyi olmuş. Söylemiyoruz birikiyo saçma sapan yerlerde patlıyoruz. O zamanda suçsuzken suçlu oluyoruz resmen..

afiyet olsun yarasın küçük adama.
eşininde nica yaşları olsun sizinle sağlıkla..içini dökmen de ii olmuş konuşmadıkça daa çok birikiyor biriktikçe büyüyo minik sorunlar devleşiyor terapiyle birlikte inşallah iice rahatlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…