2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
merhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.

Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;

8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.

kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.

Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?
merhaba benim kızım bildiğin blendır bebesi aralarda eline verilen ekmeği minik makarna parçalarını fln yer ama geneli pütürde çevirir atar Dr kesinlikle alıştır dedi ama mümkün olmuyo zaten çok az yiyen iştahsız bi çocuk üstüne kusma sorunumuz var o Yüzden ben blendırla devamdayım ister kolaycı olayım ister geç kalayım yeterki Boğaz'ından bir iki lokma geçsin
Bu arada miranın persentili %80 lerden %15 lerd geriledi 13 aylık 8200 sadece zaten Yediği o kadar az ki kilo almasını beklemiyorum biz bi ara kusma için Reflü tedavisi gördük bi Sürü testte yapıldı Değerler normal Dr artık kusmaların psikolojik kilonunsa Yapısal Olduğunu gelişimini boyundan takip edeceğimizi söyledi doktor doktor gezip daa fazla araştırma yapıcam üstelik düşünüp üzerine gittikçe psikolojim bozuluyor mirada bende hatta eşimde mutsuz oluyoruz eninde sonunda yicek öyle yada böyle büyücek diyorum

O zaman dediğin gibi yapsan daha garanti olur canım. Ben de ki alt açma baya büyük iki tanesi yeter gibi gelmişti .
Evet canim cok küçüktü ama sabah 8 buçukta cikiyordum emzirip. Sagip bırakıyordum 10 gibi onu iciyordu. 12 buçukta evde oluyordum zaten zorlanmadim çok şükür. Süt izni kullandim öğleden sonra gitmiyordum.
ben alt açmayı sürekli bulunduruyorum yatağının altında. O kadar terliyo ki teri çarşafı geçip yatağa kadar gdiiyo. Yatağıda nasıl yıkayacağımı bilemedim. Onunla kapladım her yerini. Bi alez alsam iyi olacak onun için

Kizlar bebisleriniz gunde kac kere uyuyor beyza gunde 1 kere uyur aksamda 10da yatardi tatilden geldik gunde 2 kere uyumaya basladi uyutmamaya cok calistim ama ozamanda emerken uyuyakaldi simdide cok gec yatiyor siz nasil yapiyorsunuz

Kizlar bebisleriniz gunde kac kere uyuyor beyza gunde 1 kere uyur aksamda 10da yatardi tatilden geldik gunde 2 kere uyumaya basladi uyutmamaya cok calistim ama ozamanda emerken uyuyakaldi simdide cok gec yatiyor siz nasil yapiyorsunuz
2 kez uyuyoruz arada 1 kez uyuduğu oluyo sadece. 9:30 gibi yatıp 2 saat kadar bazen daha az, 2:30 gübi yatıpta 1 saat uyur.
En sonda 8:30 gibi uyur

Bizimde değişken bazen bir kez bazen iki ama kaç kez yatarsa yatsın gece uykusuna 12 den önce yatmıyo

Ben hem rotayi hem de menenjit asisuni yaptirdum doktorumuz ustune basa basa dedi kaldiki ben duruna gore kizimi hem devlete hemde ozele goturuyorum her iki doktorda onerdi asilariSonucta doktorkar oneriyor saglik ocagi daki pratisyen hekim degil bunlar cocuk doktoru ayrica internette cok fazla bilgi kirliligi var.devletin yaptirdigi ucretsiz asilari yaptirmayanlarda var zararli diye.Bence cocuk doktorlarini dinlemek en iyisi
Bende 3 doktora sordum üçüde yaptır dedi ama hala kafamda soru işareti var. Ticari amaçla satıldığını düşünüyorum. Rotayı düşün taşın 3.ayda zor yaptırdık. Menenjitte kafam iyice karıştı. Karma aşıların içinde de menenjit var. Birde ablamin bi müşterisinin oğlu aşı yüzünden otizmli olmuş. Hangi aşı bilmiyorum ama kafam karıştı iyice :(

O
İki kez uyur oglumda sabah 9.5 on arası 1saat öğlen 2.5uc arası 2 saat uyur. Akşam da en geç onda uyumus olur. Ama sabah 7 olmadan ayaktayiz.

Sagdan soldan ilacsiz dogal yollarla bilmem nelerle tedavi okudum oglumu iyice hasta ettim. Hepsi hikaye ilacsiz cok cabuk ileliyor bu cocuklarin hastaliklari onune gecemiyorsun. Simdi vicdan azabi çekiyorum icim aciyor resmen :(

Biz esimle iyiyiz ama ulkenin durumu cok geriyo beni.hele ki buralar karisik.diken ustundeyiz.dun gece 1.30 gbi oyle bi patlama sesi geldi ki odumuz koptu:KK43:umarim bir an once cozulur dua ediyorum
Ben gökçe için pasaport çıkartmayı bile düşünüyorum. Ülkenin durumu hiç hoşuma gitmiyor. Gökçenin geleceği düşündürüyor. ABD için 10 yıllık vize alabiliyorum. Ne olur ne olmaz kızımın vizesi cepte olsun. Bisey olursa oraya gönderirim diye düşünmeye bile başladım :(

@minnakkartalSenin eltiyi takibe aldım. Duvar önü resimleri havalarda tutarak resimler yaptığı yorumlar allahım bu kadarda belli edilmez yaa taklit etmeye çalıştığı. Çok bi fanatik gs da değil heralde senin bjk li oldugun gibi gs ilgili bi fanatiklik göremedim çünki resimlerde:)) ama onu bile benzetmeye çalışıp profil yapmış hey allahım gercekten ilginç merak ettiğim kadar varmış:))) bu arada ig adımı degistirmemde iyi olmuş ayferzey yazdım direk kadınlar kulubundeki kaydim çıktı benim meraklı yakinlarim ig adımı yazsalar beni burda bulmaları çok kolaymis hiç aklıma gelmemişti orasiyla burasinda aynı ismi kullanmak fazlasıyla tehlikeymisde haberim yok:)

Kizlar resmen verilmis.sadakamiz varmis beyza kanepelere cikiyorya artik kafa.ustu.nasil dusuyosa anlamadim.ama kafa ustu gidiyodu tek.bacagindan nadil yakaladiysam dusmeden kurtardim cok.sukur ama cok.korktu cok agladi kuzum :KK43:
geçmiş olsun canım. Allahtan düşmeden yakalamışson

Bende 3 doktora sordum üçüde yaptır dedi ama hala kafamda soru işareti var. Ticari amaçla satıldığını düşünüyorum. Rotayı düşün taşın 3.ayda zor yaptırdık. Menenjitte kafam iyice karıştı. Karma aşıların içinde de menenjit var. Birde ablamin bi müşterisinin oğlu aşı yüzünden otizmli olmuş. Hangi aşı bilmiyorum ama kafam karıştı iyice :KK43:
işte bende bundan korktum. Tabi olmama ihtimalleride var ama ya olursa düşüncesi.
Allah sakınsın böyle dertlerden kuzularımızı..

Sagdan soldan ilacsiz dogal yollarla bilmem nelerle tedavi okudum oglumu iyice hasta ettim. Hepsi hikaye ilacsiz cok cabuk ileliyor bu cocuklarin hastaliklari onune gecemiyorsun. Simdi vicdan azabi çekiyorum icim aciyor resmen :KK43:
geçmiş olsun canım.. İlaçsız iyileştirende var. Ama sizinkinin ilerleyesi varmış belli ki. Çok şükür ciddi hastalıklar yok. Suçlu hissetme kendini. İnşallah çabuk toparlanır

@minnakkartalSenin eltiyi takibe aldım. Duvar önü resimleri havalarda tutarak resimler yaptığı yorumlar allahım bu kadarda belli edilmez yaa taklit etmeye çalıştığı. Çok bi fanatik gs da değil heralde senin bjk li oldugun gibi gs ilgili bi fanatiklik göremedim çünki resimlerde:)) ama onu bile benzetmeye çalışıp profil yapmış hey allahım gercekten ilginç merak ettiğim kadar varmış:))) bu arada ig adımı degistirmemde iyi olmuş ayferzey yazdım direk kadınlar kulubundeki kaydim çıktı benim meraklı yakinlarim ig adımı yazsalar beni burda bulmaları çok kolaymis hiç aklıma gelmemişti orasiyla burasinda aynı ismi kullanmak fazlasıyla tehlikeymisde haberim yok:)
Bende profil resmimi değiştirdim eskiden mirayla igde olan bi fotomuz vardı Aslına bakarsan bebişlerin ismini bile yazmamak gerekmiş bazen tedirgin oluyorum tesadüfle bulunur mu diye burası o kadar Özgür Olduğum bi yer ki ve kendimi ii hissettiğim deşifre olması kabustan farksız
Sagdan soldan ilacsiz dogal yollarla bilmem nelerle tedavi okudum oglumu iyice hasta ettim. Hepsi hikaye ilacsiz cok cabuk ileliyor bu cocuklarin hastaliklari onune gecemiyorsun. Simdi vicdan azabi çekiyorum icim aciyor resmen :KK43:
Geçmiş olsun canım ilaçla da ilerleyebiliyor bazen sonra başka ilaçlar yani olacağı varsa oluyo hırpalamamaya çalışsan kendini

Bende 3 doktora sordum üçüde yaptır dedi ama hala kafamda soru işareti var. Ticari amaçla satıldığını düşünüyorum. Rotayı düşün taşın 3.ayda zor yaptırdık. Menenjitte kafam iyice karıştı. Karma aşıların içinde de menenjit var. Birde ablamin bi müşterisinin oğlu aşı yüzünden otizmli olmuş. Hangi aşı bilmiyorum ama kafam karıştı iyice :KK43:
Canim asi yuxunden otizimli oldugunu nasil anlamislar.Otizmi tetikliyen pek cok etken var.Neyse herkesin kendi karari biz yaptirdigimiz icin artik yapacak bisey yok gelecek gostercek herseyi

geçmiş olsun canım. Allahtan düşmeden yakalamışson

işte bende bundan korktum. Tabi olmama ihtimalleride var ama ya olursa düşüncesi.
Allah sakınsın böyle dertlerden kuzularımızı..

geçmiş olsun canım.. İlaçsız iyileştirende var. Ama sizinkinin ilerleyesi varmış belli ki. Çok şükür ciddi hastalıklar yok. Suçlu hissetme kendini. İnşallah çabuk toparlanır
Peki ya menejit olursa dusuncesi de var.Surjyelilerin yurda girmesiyke pek cok hastalik tetiklendi gorulmeyen hastaliklar gorulmeye basladi ulkenin elli yillik asi takviminin icine ettiler.Bunlarla ilgili yazilarda var nette

Bende cok unutkanlik.basladi ya dun yemegi ocaga koydum unuttum ilk kez yemek unutuyorum bugun balkona kucuk bi sunger vardi kpydum 5 fk sonra alirim dedim ucmus asagi bahceye 5 dk dedigim kizimi uyuturken aklima geldi cok dalginligim var son zamanlar da aklim nerde bilmiyorum ayrica dunden beri sirtim cok agriyo kas gevsetici krem surdum yine ayni bide evde kas gevsetici ilac vardi dr un yazdigi onu da ictim bana misin demiyo dokuluyorum resmen :( :(

Kizlar kvdeyken kizimin istahi kesilmisti 200 gr vermisiz ama kizim az biraz tombik oldugu icin kafama takmiyorum sicaktan yiyemedi kuzum herkes gobise bak ayy gobis dediginden kizimda takinti oldu hanimis gobis diyip karnina dokununca icine cekiyor her yasta kadin yine kadin :))

Canim asi yuxunden otizimli oldugunu nasil anlamislar.Otizmi tetikliyen pek cok etken var.Neyse herkesin kendi karari biz yaptirdigimiz icin artik yapacak bisey yok gelecek gostercek herseyi
Bilmiyorum ki canım. Kadın yapılan bir aşı yüzünden çocuğunun otizmli olduğunu ve bu yüzden dava açtığını söylemiş . Türkiye de değil ama.

Bende cok unutkanlik.basladi ya dun yemegi ocaga koydum unuttum ilk kez yemek unutuyorum bugun balkona kucuk bi sunger vardi kpydum 5 fk sonra alirim dedim ucmus asagi bahceye 5 dk dedigim kizimi uyuturken aklima geldi cok dalginligim var son zamanlar da aklim nerde bilmiyorum ayrica dunden beri sirtim cok agriyo kas gevsetici krem surdum yine ayni bide evde kas gevsetici ilac vardi dr un yazdigi onu da ictim bana misin demiyo dokuluyorum resmen :KK43: :KK43:
Bendede var ne yazikki daha oncede yazmistim hepimizdede var oldugu ortaya cikmisti hep yorgunluktan.oluyor canim bu arada emziriyomusum bilmiyorum ama emzirirken kas gevsetici ilacta kremde kullanılmıyor diye biliyordum

Bilmiyorum ki canım. Kadın yapılan bir aşı yüzünden çocuğunun otizmli olduğunu ve bu yüzden dava açtığını söylemiş . Türkiye de değil ama.
Ayyy bu cok.korkutucu bi haber gerckten allah yavrularimizi korusun bu arada cok.tv izlemekte otizim oluyormus ya cocuklar bizimkide hep tv karsisinda yiyor yemegini oda korkutuyor acikcasi beni :(

Back
X