- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
merhaba benim kızım bildiğin blendır bebesi aralarda eline verilen ekmeği minik makarna parçalarını fln yer ama geneli pütürde çevirir atar Dr kesinlikle alıştır dedi ama mümkün olmuyo zaten çok az yiyen iştahsız bi çocuk üstüne kusma sorunumuz var o Yüzden ben blendırla devamdayım ister kolaycı olayım ister geç kalayım yeterki Boğaz'ından bir iki lokma geçsinmerhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.
Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;
8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.
kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.
Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?
Bu arada miranın persentili %80 lerden %15 lerd geriledi 13 aylık 8200 sadece zaten Yediği o kadar az ki kilo almasını beklemiyorum biz bi ara kusma için Reflü tedavisi gördük bi Sürü testte yapıldı Değerler normal Dr artık kusmaların psikolojik kilonunsa Yapısal Olduğunu gelişimini boyundan takip edeceğimizi söyledi doktor doktor gezip daa fazla araştırma yapıcam üstelik düşünüp üzerine gittikçe psikolojim bozuluyor mirada bende hatta eşimde mutsuz oluyoruz eninde sonunda yicek öyle yada böyle büyücek diyorum