2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Canim asi yuxunden otizimli oldugunu nasil anlamislar.Otizmi tetikliyen pek cok etken var.Neyse herkesin kendi karari biz yaptirdigimiz icin artik yapacak bisey yok gelecek gostercek herseyi
Ben ozel asi yaptirmiyorum ama 18. Ay asisi otizmi en cok tetikleyen asiymis birde bacakta aksama yapabiliyormus. Simdiden kafamda soru işaretleri var neden mecburuz yaptırmaya.

Ayyy bu cok.korkutucu bi haber gerckten allah yavrularimizi korusun bu arada cok.tv izlemekte otizim oluyormus ya cocuklar bizimkide hep tv karsisinda yiyor yemegini oda korkutuyor acikcasi beni :KK43:
Gökçe çok tv izlemiyordu ama bi iki haftadır izliyor ara ara. Çok ilgisini çekmiyor sanırım
iyi geceler herkese

İyi geceler sana da canım

Bilmiyorum ki canım. Kadın yapılan bir aşı yüzünden çocuğunun otizmli olduğunu ve bu yüzden dava açtığını söylemiş . Türkiye de değil ama.
Asilarda civa var bebekler henuz civayla tanismadiklari icin (balik vs.) Aniden verilen civa bebegin beyninde buyuk hasarlara sebep oluyor. Bunfan dolayi asidaki civa miktarini dusurduler ve civa miktari azaldi artik zararli degil diye savundular yerine malesef bi o kadar zararli olan aluminyum koydular aluminyumda otizm sebebi. Bir cok makalede bunlar yaziyor. Imkanim olsa bebegime hic asi yaptirmayacam saglik sektorunde cok sey dönüyor. Simdi 18 ay asisi otizme sebep olan asilardan biriymis. Birde zorunlu. Nasil isin icinden cikacagiz bilmiyorum kobay olduğumuzu dusunuyorum. Asilarin mutlaka faydasi vardir ama yan etkisi daha cok gibi geliyo bana

merhaba, benim kızım 18 aylık ve Kadınlar Kulübünde 2014 Şubat anneleri topiğindeyim. Sizin topik hareketli olunca son birkaç sayfanızı okudum ve sizinle benzer sorunlarımın olduğunu gördüm.

Özellikle pütürlü/katı gıda konusunda. Olayı kısaca özet geçeyim;

8-9 aylıkken pütürlüye geçişte çok zorlandım, belki zamanı değildi, yemeğini yedirirken bir pütür geldiğinde direkt öğürüyor ve bu sefer yediğini de kusuyordu. ben ısrarla denemeye devam ettim. 10-12 aylıkken ekmek parçalarını, omlet, balık gibi yumuşak besinleri ağzında döndürüp yutabilir olmuştu. üstelik kendi yemeğe meraklıydı. ben seviniyordum çok şükür blender bebeği olmadı diye. ama hoop bir diş çıkmaya başlıyor bizimki yine eski haline geri dönüyordu.
hala daha eliyle alıp ağzına götürdüğü bir besini çiğnemeye çalışıyor ve ağzına döndüremeyip diliyle dışarı ittiriyor.
ama bazen de aynı ya da benzer besinleri yutuyor. örneğin; makarna, pilav, kıyma, yumurta, erişte, iyi pişmiş minik kuzu eti, domates, şeftali, muz vb.
ancak bunları bizim ağzına vermemize izin vermiyor, kendisi ya eliyle ya da kaşıkla döke saça yemeye uğraşıyor. tabi kendini doyuramayınca, ben çorba ve muhallebilerle destek olmaya çalışıyorum.

kızımın bu diliyle dışarı ittirme hareketini hala yapmasına fena halde sinir oluyorum, acaba bu bir yeme bozukluğu mu?
dr. kadir tuğcu bebeklerde bu durumun genetik olarak geç gelişebileceğini ve sabırlı olmamızı söylüyor. dil bağı diye bir durum varmış ondan şüpheleniyorum ama olsa doktor götürüyoruz o söylerdi diye düşünüyorum. En son 15 aylıkken doktor kontrolümüzde 9.140 gr. 80 cm. di. Doktor persentilinde gerileme olduğu için kan tahlili istedi, sağlıklı çocuğa kan tahlilini pek istemesem de ilk defa yapılıyor diye yaptırdık. sonuçlar tüm değerler, hormonlar, tsh, demir, her şey normal, dolayısıyla bize ne bir iştah açıcı vitamin ne de başka bir şey önerdi. bu çocuğun tipi böyle dedi, idrar ve gaita tahlilinde de sorun yok. mesela çişini söylüyor bezine yaparken ve gayet rahat yapıyor. Doğduktan beri % 50 lik yani ortalama persentili takip ederken, şimdi % 25 lere düşmesine çok üzülüyorum.

Aranızda benimle benzer sıkıntıları yaşayan var mı?
Canim hoageldin siz 18. Ay asisini yaptirdiniz mi? Endiselerim var benim ates vs. Oldu mu?

Sagdan soldan ilacsiz dogal yollarla bilmem nelerle tedavi okudum oglumu iyice hasta ettim. Hepsi hikaye ilacsiz cok cabuk ileliyor bu cocuklarin hastaliklari onune gecemiyorsun. Simdi vicdan azabi çekiyorum icim aciyor resmen :KK43:
Canim gecmis olsun nereden bileceksin ki sen de hemen ilac vermek istemedigin icin bitkisel tedavi yapmissindir insallah bir an once iyilesir oglun
@minnakkartalSenin eltiyi takibe aldım. Duvar önü resimleri havalarda tutarak resimler yaptığı yorumlar allahım bu kadarda belli edilmez yaa taklit etmeye çalıştığı. Çok bi fanatik gs da değil heralde senin bjk li oldugun gibi gs ilgili bi fanatiklik göremedim çünki resimlerde:)) ama onu bile benzetmeye çalışıp profil yapmış hey allahım gercekten ilginç merak ettiğim kadar varmış:))) bu arada ig adımı degistirmemde iyi olmuş ayferzey yazdım direk kadınlar kulubundeki kaydim çıktı benim meraklı yakinlarim ig adımı yazsalar beni burda bulmaları çok kolaymis hiç aklıma gelmemişti orasiyla burasinda aynı ismi kullanmak fazlasıyla tehlikeymisde haberim yok:)
Ay ben bunu bilmiyordum benim farkli isim kullaniyorum gerci ama iyi oldu bilmem isimde pek kullanmayim bari desifre olmak istemem burasi benim icinde cok ozel
Bende cok unutkanlik.basladi ya dun yemegi ocaga koydum unuttum ilk kez yemek unutuyorum bugun balkona kucuk bi sunger vardi kpydum 5 fk sonra alirim dedim ucmus asagi bahceye 5 dk dedigim kizimi uyuturken aklima geldi cok dalginligim var son zamanlar da aklim nerde bilmiyorum ayrica dunden beri sirtim cok agriyo kas gevsetici krem surdum yine ayni bide evde kas gevsetici ilac vardi dr un yazdigi onu da ictim bana misin demiyo dokuluyorum resmen :KK43: :KK43:
Aynen canim ben de o kadar cok ki unutkanlik dalginlik kafam bir milyon sanki yemekte yakiyorum para ustunu unutuyorum alisveriste bir de ikidir yaniyorum esimle disaridaydik sigara vardi elinde bebek arabasini suruyor unuttum sigarayi elimi arabanin tutma yerine uzattim sigaradan yandi elim dunde kardesimin elinde sigara varmis gormedim bir uzattim elimi konusurken bilegim yandi hemen su topladi kotu oldu millerin sigarasindan nedir cektigim yahu
Kizlar kvdeyken kizimin istahi kesilmisti 200 gr vermisiz ama kizim az biraz tombik oldugu icin kafama takmiyorum sicaktan yiyemedi kuzum herkes gobise bak ayy gobis dediginden kizimda takinti oldu hanimis gobis diyip karnina dokununca icine cekiyor her yasta kadin yine kadin :))
Nazara gelmistir kuzucuk insallah istahi normale doner benim kizimda cok istahsiz bugunlerde
Ayyy bu cok.korkutucu bi haber gerckten allah yavrularimizi korusun bu arada cok.tv izlemekte otizim oluyormus ya cocuklar bizimkide hep tv karsisinda yiyor yemegini oda korkutuyor acikcasi beni :KK43:
Benim teyzemin oglu kucukken surekli kral tv izliyordu kliplere bakiyordu ama oyle boyle degildi onune geciyorduk ismini soyluyorduk yuzumuze bakmiyordu eliyle ittiriyordu bizi durumu gittikce vahim bir hal almisti teyzem psikologa goturdu otistik dendi kulagi duymuyor olabilir dendi ama sonra kulaklarinda sorun yok dendi ozel egitime gitti senelerce teyzemin neler cektigini insanlarin ne kadar acimasiz yipratici oldugunu gorduk simdi 17 yasinda genc delikanli cok efendi orucunu tutar okul hayatida basarili cok seviyoruz onu ama asosyal biraz butun gun evde bilgisayar basinda tv tek basina etkilimi bilmiyorum ama sanimiyorum benim buyuk oglum tvle buyudu ama cok sosyal aktif bir cocuktu bicir bicirdi ikincide tv izliyordu ama o biraz daha asosyaldi gec konustu tv zararli ama birazda cocukla ilgili sanirim
iyi geceler herkese
İyi geceler canim ozledik seni oglun ve iyisinizdir insallah
Gökçe çok tv izlemiyordu ama bi iki haftadır izliyor ara ara. Çok ilgisini çekmiyor sanırım

İyi geceler sana da canım
benim kiziminda ilgisini cekmiyor tv bazen aciyorum baby tv yi falan sadece muzikli seyler oldugunda bakiyor cizgi film tarzi seyleri sevmiyor

Kizlar bebisleriniz gunde kac kere uyuyor beyza gunde 1 kere uyur aksamda 10da yatardi tatilden geldik gunde 2 kere uyumaya basladi uyutmamaya cok calistim ama ozamanda emerken uyuyakaldi simdide cok gec yatiyor siz nasil yapiyorsunuz

Emre sabah 10 gbi uyaniyo.oglen 1.30-2 gbi bir saat uyuyo.aksamustu 6 gbi uyuyo tekrar bir saat kadar sonra gece 11.30 -12 de yatiyo.aksam uykusnu kaldirabilsem gece uykusuna erken gececek ama daha o asamaya gelemedik.malum buralarin serifiydim bir zamanlar:cool:

Bende profil resmimi değiştirdim eskiden mirayla igde olan bi fotomuz vardı Aslına bakarsan bebişlerin ismini bile yazmamak gerekmiş bazen tedirgin oluyorum tesadüfle bulunur mu diye burası o kadar Özgür Olduğum bi yer ki ve kendimi ii hissettiğim deşifre olması kabustan farksız
Geçmiş olsun canım ilaçla da ilerleyebiliyor bazen sonra başka ilaçlar yani olacağı varsa oluyo hırpalamamaya çalışsan kendini
benimde kabusum. Heleki eşimin ailesi tarafından birinin öğrenmesi. Eşim biliyo burda olduğumu ağzından kaçırır diye koekuyorum.

Bende cok unutkanlik.basladi ya dun yemegi ocaga koydum unuttum ilk kez yemek unutuyorum bugun balkona kucuk bi sunger vardi kpydum 5 fk sonra alirim dedim ucmus asagi bahceye 5 dk dedigim kizimi uyuturken aklima geldi cok dalginligim var son zamanlar da aklim nerde bilmiyorum ayrica dunden beri sirtim cok agriyo kas gevsetici krem surdum yine ayni bide evde kas gevsetici ilac vardi dr un yazdigi onu da ictim bana misin demiyo dokuluyorum resmen :KK43: :KK43:
canım emziriyo musun? Bu ağrıların kas değilde kemik ağrısı olabilir. Doktora git bence. Benimde kalçam böyleydi sağ tarafım felaket ağrıyodu. Kemiklerin ağrıyo dediler. Kas gevşeticide kullanılmıyomuş...

Canim gecmis olsun nereden bileceksin ki sen de hemen ilac vermek istemedigin icin bitkisel tedavi yapmissindir insallah bir an once iyilesir oglun

Ay ben bunu bilmiyordum benim farkli isim kullaniyorum gerci ama iyi oldu bilmem isimde pek kullanmayim bari desifre olmak istemem burasi benim icinde cok ozel

Aynen canim ben de o kadar cok ki unutkanlik dalginlik kafam bir milyon sanki yemekte yakiyorum para ustunu unutuyorum alisveriste bir de ikidir yaniyorum esimle disaridaydik sigara vardi elinde bebek arabasini suruyor unuttum sigarayi elimi arabanin tutma yerine uzattim sigaradan yandi elim dunde kardesimin elinde sigara varmis gormedim bir uzattim elimi konusurken bilegim yandi hemen su topladi kotu oldu millerin sigarasindan nedir cektigim yahu

Nazara gelmistir kuzucuk insallah istahi normale doner benim kizimda cok istahsiz bugunlerde

Benim teyzemin oglu kucukken surekli kral tv izliyordu kliplere bakiyordu ama oyle boyle degildi onune geciyorduk ismini soyluyorduk yuzumuze bakmiyordu eliyle ittiriyordu bizi durumu gittikce vahim bir hal almisti teyzem psikologa goturdu otistik dendi kulagi duymuyor olabilir dendi ama sonra kulaklarinda sorun yok dendi ozel egitime gitti senelerce teyzemin neler cektigini insanlarin ne kadar acimasiz yipratici oldugunu gorduk simdi 17 yasinda genc delikanli cok efendi orucunu tutar okul hayatida basarili cok seviyoruz onu ama asosyal biraz butun gun evde bilgisayar basinda tv tek basina etkilimi bilmiyorum ama sanimiyorum benim buyuk oglum tvle buyudu ama cok sosyal aktif bir cocuktu bicir bicirdi ikincide tv izliyordu ama o biraz daha asosyaldi gec konustu tv zararli ama birazda cocukla ilgili sanirim

İyi geceler canim ozledik seni oglun ve iyisinizdir insallah
benim kiziminda ilgisini cekmiyor tv bazen aciyorum baby tv yi falan sadece muzikli seyler oldugunda bakiyor cizgi film tarzi seyleri sevmiyor
tv çok tetikliyomuş gerçekten. Bende uzak tutmaya çalışıyorum. Daha çok kendim sıkıldığım için açıyorum. Baktım artık gözünü alamıyo çocuk. Sürekli tvden radyo dinliyoruz. Hem ben sıkılmıyorum. Hemde gökçe çok odaklanmıyo.
Otizme direk sebep olmasa bile şöyle bir etkisi varmış.
Tvde görüntüler çk hızlı değişiypolar. Özellikle reklam ve çizgi filmlede. 3 sn bazen dha bile kısa oluyomuş. Çok tv izleyen çocuklarda beyin bu tempoya alıştığı için monoton şeylere odaklanma zorlaşıyomuş. Örneğin okulda hocanın sabit bir şekilde tahta önünde aynı kıyafetlerle durmasına bakmak beyni yoruyomuş. Dikkat dağınıklığı oluyomuş

bende de ciddi derece unutkanlık var çok şükür işime bi kaç kez yansıdı oda sorun olacak büyük şeyler değildi iş yerinde hata yapmamak için o kadar çok not alıyorum takvimime o kadar hatırlatma yazıyorum ki inanamazsınız o yüzden özellikle evde bi çok şeyi unutur oldum ödüp kopuyo ütüyü unutucam pencere açık kalacak ya yemeği unutursam diye ağrıların içinde geçmiş olsun canım

iyi geceler herkese
iyi geceleri kaçırdım ama günaydınlar olsun keşke biraz düzelme oldu haberlerini alsak

benimde kabusum. Heleki eşimin ailesi tarafından birinin öğrenmesi. Eşim biliyo burda olduğumu ağzından kaçırır diye koekuyorum.

canım emziriyo musun? Bu ağrıların kas değilde kemik ağrısı olabilir. Doktora git bence. Benimde kalçam böyleydi sağ tarafım felaket ağrıyodu. Kemiklerin ağrıyo dediler. Kas gevşeticide kullanılmıyomuş...

tv çok tetikliyomuş gerçekten. Bende uzak tutmaya çalışıyorum. Daha çok kendim sıkıldığım için açıyorum. Baktım artık gözünü alamıyo çocuk. Sürekli tvden radyo dinliyoruz. Hem ben sıkılmıyorum. Hemde gökçe çok odaklanmıyo.
Otizme direk sebep olmasa bile şöyle bir etkisi varmış.
Tvde görüntüler çk hızlı değişiypolar. Özellikle reklam ve çizgi filmlede. 3 sn bazen dha bile kısa oluyomuş. Çok tv izleyen çocuklarda beyin bu tempoya alıştığı için monoton şeylere odaklanma zorlaşıyomuş. Örneğin okulda hocanın sabit bir şekilde tahta önünde aynı kıyafetlerle durmasına bakmak beyni yoruyomuş. Dikkat dağınıklığı oluyomuş

benim eşimde biliyo zaten buluşmaya o bıraktı beni ki ne olsa aman git kkya sor diyo yada ben bişi sölüyorum anneme fln sor bakalım kimden öğrenmiş nerden duymuş diyo :KK45: ama sorun burda hem sevincimi hem üzüntümü paylaşıyorum ve akrabalarımdan hiç kimsenin beni bu kadar yakından bilmesini istemiyorum neye üzüldüm neye sevindim ne bana dert oldu eşime de sıkı sıkı tembihledim annem ve kardeşim dışında kimseye burdan bahsetmiyo :KK59:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar oğluma ilk kez bulamaç kahvaltı yedirebildim ve hepsini yedi. Daha önceki yüm demelerde kusmuştu. Ama bugün artık vermem lazımdı 2 gündür aç geziyor oğlum diş yüzünden ne yemek ne uyku, rezil hallerdeyiz :KK43: blendırlı karışım ne mübarek şeymiş normalde 2 saatte yiyeceği ki yi e hepsini bitiremez sıkılır bırakırdı, 5 dk da yedi bitirdi :))) 2 üçgen peynir, 1tatlı kaşığı labne, 1 yrmek kaşığı yoğurt, 5 zeytin, 1 yumurta ve biraz ekmek içi hepsini blendırdan geçirdim. onun doyduğunu gördüm ya :)

bu arada terapi randevum bugün kızlar. Gerçi geçen akşam içimden ne geliyorsa açık açık söyledim, biraz kırıldı ama zaten aramız kötüydü battı balık yan gider bari azıcık benim için rahatlasın, benim içimin şişi insin dedim. Öyle de oldu, ilk kez başım yastığa değer değmez hiçbişey düşünmeden uykuya daldım :)) ayrıca bugün eşimin doğumgünü. Kendisi unutmuştu ama ben geceyarısını geçince öpüp kutladım şaşırmış, kendisi bile unutmuş. Ben de herşeye rağmen unutmam ama kutlamak için kafam aynı çalışmaz bu durumda dedim. Eskiden olsa ne sürprizlerle kutlarım şaşırtırdım. Bugün de istediği şortlardan alıcam iki tane bi de küçük pasta alırım o kadar.

Kızlar oğluma ilk kez bulamaç kahvaltı yedirebildim ve hepsini yedi. Daha önceki yüm demelerde kusmuştu. Ama bugün artık vermem lazımdı 2 gündür aç geziyor oğlum diş yüzünden ne yemek ne uyku, rezil hallerdeyiz :KK43: blendırlı karışım ne mübarek şeymiş normalde 2 saatte yiyeceği ki yi e hepsini bitiremez sıkılır bırakırdı, 5 dk da yedi bitirdi :))) 2 üçgen peynir, 1tatlı kaşığı labne, 1 yrmek kaşığı yoğurt, 5 zeytin, 1 yumurta ve biraz ekmek içi hepsini blendırdan geçirdim. onun doyduğunu gördüm ya :)

bu arada terapi randevum bugün kızlar. Gerçi geçen akşam içimden ne geliyorsa açık açık söyledim, biraz kırıldı ama zaten aramız kötüydü battı balık yan gider bari azıcık benim için rahatlasın, benim içimin şişi insin dedim. Öyle de oldu, ilk kez başım yastığa değer değmez hiçbişey düşünmeden uykuya daldım :)) ayrıca bugün eşimin doğumgünü. Kendisi unutmuştu ama ben geceyarısını geçince öpüp kutladım şaşırmış, kendisi bile unutmuş. Ben de herşeye rağmen unutmam ama kutlamak için kafam aynı çalışmaz bu durumda dedim. Eskiden olsa ne sürprizlerle kutlarım şaşırtırdım. Bugün de istediği şortlardan alıcam iki tane bi de küçük pasta alırım o kadar.
bende bi yandan vicdan azabı çekiyorum 1 Ay emek verdim diye bir yandan mutlu oluyorum. 1 aydır toplasan 2-3 ü geçmez yumurtasını bitirdiği. Şimdi hepsini bulamaç yaptım zeytin peynir yumurta ceviz kaju tereyağ ruşeym. Çatalla ezip hippin yulaflısından azıcık yapıp karıştırdım. 15 dk ya sürdü ya sürmedi. Doya doya oyun oynadık. Şuan gereksiz bir rahatlık var resmen üstümde.

Terapide inşallah beklentini karşılar.
Bence eşine söylemen iyi olmuş. Söylemiyoruz birikiyo saçma sapan yerlerde patlıyoruz. O zamanda suçsuzken suçlu oluyoruz resmen..

afiyet olsun yarasın küçük adama.
eşininde nica yaşları olsun sizinle sağlıkla..içini dökmen de ii olmuş konuşmadıkça daa çok birikiyor biriktikçe büyüyo minik sorunlar devleşiyor terapiyle birlikte inşallah iice rahatlarsın

Back
X