2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ya kızlar azada kahvaltıda peynirli sucuklu yumurta yaptım. Adam baya da yemek istiyor sucuğu ama ben tereddütte kaldım şimdi. Hiç sucuklu yumurta vs yedirdinizmi bebeklerinize
Evet canım bu sıcak larda baharatlı yiyecek sıkıntı yaratabilir yiğit direk yemedigi halde ben fazla yediğim için sütten geçince alerji yaptı. Tabi her çocuk bir değil az az dene istersen ilkinde

Evet canım bu sıcak larda baharatlı yiyecek sıkıntı yaratabilir yiğit direk yemedigi halde ben fazla yediğim için sütten geçince alerji yaptı. Tabi her çocuk bir değil az az dene istersen ilkinde
Yok canım ya risk alamadım sadece yumurtasından verdin üç dört tane tavla zarı büyüklüğünde yemiş oldu o kadar. İnşallah ondan da bişey olmaz. Kalanını ben yedim :))) geçen hafta ben de baharatlı tavuk yapmıştım poposu çok fena kızarmıştı bi hafta coresatin kullandım da geçti ancak. Bıraktım artık baharatı ama yumurta yedirmek için denemediğim yol kalmadı ya bugün de böyle yapayım dedim ama pişman oldum sonra :/

@aysegul8901
Geçmiş olsn kizlar morluk için bitkisel merhem var arnica ismi eczanelerde satliyo tavsiye ederim vurduğu gbi sürünce hic morarmiyo morarmis yere suruncede geciriyo

İşte bu bahsettiğim krem o.. Dediğin gibi morluğu geçiriyor,hemen sürersen morarmıyor dendi de aldım ama tırt yani :KK45:

Kizlar komsumuzun bahcesi var sagolsunlar her sene incir toplayip bolca veriyorlar dunde verdiler yine bugun Eceye verdim sevdi internetten bakyim cok faydaliymis c vitamini disindaki butun vitaminler varmis ve sutun iki kati kalsiyum iceriyormus mutlaka bebislerinize verin kisa sure oluyor zaten faydalansinlar bu mucizevi meyveden
Çok faydalı gerçekten canım. Ama kerem alp pek sevmedi. Tuhaf geldi dokunmak bile istemiyo :)) Ben de başka meyvelerle karıştırıp vereyim bari

Kizlar size danismak istedigim birsey var biz cuma gunu tatile gitcez ya Ece yogurdu cok seviyor yogurtsuz yemek yemiyor neredeyse ben de soyle dusundum gitmeden bir gun once yogurt mayalayim kucuk kavanozlara bizde buzluk var onun icine koysam yol 3 saat sabah cikcaz evden serin olur 3 saat buzlugun icinde yogurta birsey olurmu acaba esim birsey olmaz dedi ama sizce ne yapayim
Canım yol kisaymis zaten bence dondurarak değilde buz kaliplariyla soğuk tutup götürsen daha iyi olur. Donup çözünunce yoğurt pütürlü gbi oluyordu yanlış hatırlamıyorsam

gökçede seviyo inciri. İçini vericem ama kabuk kısmını atıyo. Daha çok yedireyim bati

bende yemek hazırlıcam diyorum ama mesaiye kalmazsa o da. Kalırsa bende kalakalırım:KK53:
Bizimki unutmamış dün gece biiiyler dedi ama çok uykuluydum cevap veremedim:KK70: 12 buçuktu eve geldiğinde uyumuş kalmışım bende:))

Bende karnı yarık pilav falan salata falan mı yapayım. Yoksa kremalı tavuk mu yapayım emin olamadıydım

canım bize köyden yoğurt geldiğinde annem fazlasını buzluğa atar porsiyonlayıp. Çıkarıp çorba yapar onlada. Ama yenmek için nasıl olur bilemedim. Evde denesen iyi olur bence riske atmamış olursun

Ben olsam karniyarigi tercih ederdim cok severim:kk77:

Valla hiiiccc ugrasamam yemekle zaten diğer günler bol bol yapiyorum doğum gnmde evlilik yildonumumuzde o önceden yer ayirtir disarda.sikarsa unutsun bir sene basinin etini yerim. Sevgliyken doğum gnumu unutmuştu binpisman etmistm :) smdi bütün tarihleri sayar sorsan tektek :KK45::21: İlk bulustgumz GNU vs. :) yemek yapmiyorum ama pasta tatli fln yapiyorm.

Biz de cikamiyoruz emre mama sandalyesinde en fazla yarim saat oturur sonra restorani turlamaya baslar:(bakalm annemlere birakcm buyuk ihtimalle ya da 3 kisi kutlycaz:-)

Ben artık kilosunu hiç takmıyorum. Biz daha 10 kilouı bile görmedik.
Bağışıklığı güçlensin diye bol bol meyve falan yedirmeye çalışıyorum. Zaten azıcık bişey yiyo çocuğunlukla. Onuda bol bol sebze et yesin diye uğraşıyorum.
Ekmek yedirmiyorum. Muhtemelen ondan da az kilo alıyo. Ama olsun bence sende o kadar takma. Ki kızının kilosu gayet iyi görünüyo ig de gördüğüm kadarıyla

Benm yegenim de 15 aylikken 8700 flandi.herkes cok zayif huysuz derdi.ben o zaman yeni dogum yaptgm icin ablama soylenenlerin etkisini anlayamamistim su an anliyorum ne kadar sinir oldugunu.koca gunde hicbisey yemezdi kiz.saatlerce yek verme giki cikmazdi anca meme.sonra toparladi yavas yavas.bence de onemli olan sahlikli beslenmesi.gokce meyvesini etini yiyo ne guzel.ekmek yemeyiversin ben de vermiyorum emreye.

:KK11:aklima geldi yine ya uyuzlar

Ben olsam karniyarigi tercih ederdim cok severim:kk77:

Biz de cikamiyoruz emre mama sandalyesinde en fazla yarim saat oturur sonra restorani turlamaya baslar:KK43:bakalm annemlere birakcm buyuk ihtimalle ya da 3 kisi kutlycaz:-)

Benm yegenim de 15 aylikken 8700 flandi.herkes cok zayif huysuz derdi.ben o zaman yeni dogum yaptgm icin ablama soylenenlerin etkisini anlayamamistim su an anliyorum ne kadar sinir oldugunu.koca gunde hicbisey yemezdi kiz.saatlerce yek verme giki cikmazdi anca meme.sonra toparladi yavas yavas.bence de onemli olan sahlikli beslenmesi.gokce meyvesini etini yiyo ne guzel.ekmek yemeyiversin ben de vermiyorum emreye.

:KK11:aklima geldi yine ya uyuzlar
Kremalı tavuğuda çok sever dağ kekikli yapıyorum. Karnıyarığıda. En iyisi eşime sorayım:KK53:

Ya şimdi zaten yarım kase çorbayı anca yiyp. Ekmek verince çabuk doyuyo çeyreğini anca yiyo. En azından vitamin alsın kilo alacağına diyorum bende.
Ekmeğide tahinr bala batırırsam anca yer sıpa

Canım çok canın sıkılacaksa hastalığını bahane et bulaşır diğer bebeklere diye gelemiyorum de bence. Zaten yeterince yıprandınız başbaşa güzel vakit geririrsiniz. Ben olsam gitmezdim herald
aslında hastalığın kuluçka evresi gerçekten bulaşıcıymış miraya bulaştığı gibi umarım miradanda başka bebişlere bulaşmamıştır şuan o evreyi geçtik çok şükür bahane etti gibi olsun stemiyorum zaten istediği bazı şeyler var onalrıda vermem lazım en kötü erken kalkarım artık

Ya o kıyaslamanın sonu gelmiyor canım ben de bu yaz köyde yaşadım. Bana bakamıyorsun bu çocuk niye böyle hiç olmamış falan diyenler oldu ne kadar üzülmüştüm :KK43: sonra ben de hepsine cevap vermeye başladım hiç yaşlarına başlarına bakmadan kırıp geçirip kaba cevaplar verdim sonra kimsenin sesi çıkmadı. Çok darlanırsan deliye vur sende kendini :KK66: mesela anne sütü almasıyla övün sen de :) kim kaldı 14. Ayda hala musluk gibi bebek emziren. Sakın sıkma canını ki biliyorum eltini de az çok zorlayacak seni oralarda ama şunu unutma mira daha yeni hastalığı atlattı. I yüzden sağlıklı olsun da bırak 8 kg olsun ne var yani
bunuda diyemiyorum artık sanki biraz daha iştahlı olsa biraz daha kilolu olsa daa kolay atlatırdı hastalığı neyse yinede şükretmek gerek saçmalıyorum işte ama yook bu kez susmam valla
ayyy herkes o kadar aynı ki laflar klişeleşmiş

Şeytan diyor koy bu lafların hepsini bi küreğe vur o teyzenin ağzına ağzına kürekle
bana da diyo bgn hafta sonu için dolduruyor beni :KK53:

o kadar işim var ki karman çorman herşey elimi atasım gelmiyor :KK12: evde elektrik yokmuş mira sıkılmış bu iki günde parka gitmicek annem oyalamak zor diyo bide anne meme diye odaları dolanıyomuş kuzum

Yok canım ya risk alamadım sadece yumurtasından verdin üç dört tane tavla zarı büyüklüğünde yemiş oldu o kadar. İnşallah ondan da bişey olmaz. Kalanını ben yedim :))) geçen hafta ben de baharatlı tavuk yapmıştım poposu çok fena kızarmıştı bi hafta coresatin kullandım da geçti ancak. Bıraktım artık baharatı ama yumurta yedirmek için denemediğim yol kalmadı ya bugün de böyle yapayım dedim ama pişman oldum sonra :/
Bu sıpalar pek bi Hassas evet.baharata falan gelemiyolar hic. ya popo lari kızarır ya pi...leri:)))aman benimde gözüm korktu valla bişeyi yerken on kez düşünürüm artık bu atlattigimiz alerji durumundan sonra.

Kizlar dun dr gittik kizim hala 11 kilo olmamis 5 aydir yerinde sayiyor nasil moralim bozuldu 4 tane azi disi çıkıyormus ondan dedi boyu 4 cm uzamis. Uyku icin sipraktin verdi dun verdim gece guzel uyudu.

Ben artık kilosunu hiç takmıyorum. Biz daha 10 kilouı bile görmedik.
Bağışıklığı güçlensin diye bol bol meyve falan yedirmeye çalışıyorum. Zaten azıcık bişey yiyo çocuğunlukla. Onuda bol bol sebze et yesin diye uğraşıyorum.
Ekmek yedirmiyorum. Muhtemelen ondan da az kilo alıyo. Ama olsun bence sende o kadar takma. Ki kızının kilosu gayet iyi görünüyo ig de gördüğüm kadarıyla

Betülde 4 kilo doğdu ama şu an 9 kilo hiç bi doktordan da 3 katı olması lazım ya d ane bileyim zayıf bu çocuk gibi bişey duymadım maşallah diyim çok hastalanmaz çabuk atlatır algısı açık bi çocuk falan filan bunlarda bana yetiyo @Akaibu betül bol bol ekmek yer kilonun ekmekle alakası yok yani :) ona verdiğim çorbayı ben içemem içine ekmek koyuyorum maşallah tavuk çorbası tarhana ezogelin itirazsız içer bi öercimek çorbasını sevmiyo ekmek elinde gezer genelde ama yine de 9 kilo
Şaşırdığımda şu görenler 1,5 yaşında diyince şaşırıyo daha büyük sanıyolar boyu uzun olduğu için sanırım

@yazyagmuru bisey olmaz bence.yolunuz kisa buzlukta varms nasl oksa gider gitmez dolaba koyarsin ohh miss:))

Arende yoğurtsuz hiçbişey yemez ve bizim yolumuz uzun. Orda nasıl yapıcam bilemiyorum. Sizin yol hem kısa hemde buzlugun içinde olacakmış. Bişey olacağını sanmıyorum.

Sebamed 50 faktör canım.. Aynen :KK39:

Heeee hamlaştı diyosun yani :rolleyes: eeh artık inşallah benim kide öyle olur,pek umudum olmasa da..

Bu hafta tüm marketlerin indirimleri güzel..hepsine gideceğim bende :KK71:

Geçmiş olsun :cry:
Aaaay dünde Efe benzer bişey yaptı..uykusu vardı,sallana sallana yürüyordu..dengesi kaybolmuştu..elinde benim telefon,kapı kirişine küüüt diye kafayı bi geçirdi,yeminle o an kapının izi alnında çıktı ve tabi anında ağlamaya başladı..şişti ve morardı..sürekli Hirudoid jel sürdüm,şişi morluğu engelliyor hesapta..

Bencede bişey olmaz..hem yol kusa hemde buzluk varmış..

gökçede seviyo inciri. İçini vericem ama kabuk kısmını atıyo. Daha çok yedireyim bati

bende yemek hazırlıcam diyorum ama mesaiye kalmazsa o da. Kalırsa bende kalakalırım:KK53:
Bizimki unutmamış dün gece biiiyler dedi ama çok uykuluydum cevap veremedim:KK70: 12 buçuktu eve geldiğinde uyumuş kalmışım bende:))

Bende karnı yarık pilav falan salata falan mı yapayım. Yoksa kremalı tavuk mu yapayım emin olamadıydım

canım bize köyden yoğurt geldiğinde annem fazlasını buzluğa atar porsiyonlayıp. Çıkarıp çorba yapar onlada. Ama yenmek için nasıl olur bilemedim. Evde denesen iyi olur bence riske atmamış olursun

@yaz yagmuru uç saatten birşey olmaz bnce. Yada buz dolu bi kaba koyucan kavanozlari gdene kdr erimez belki biz surubunu öyle yapmistik 12 saat yol gittik. Yada hc risk almican hotelin yoğurdundan vericen.sen dene eğer ekşime varsa vermezsin

üç saatten bir şey olacağnı sanmıyorum canım ama hiraysenin dediği gibi ekşirse gittiğiniz yerden temin edersin artık

size de geçmiş olsun canım bende morluk için kullanıyorum ama pek işe yaradığı söylenemez gerçekten

ben ne yapayım hastalıkla birlikte iice perişan durumdayız şuan 8 kilo her gören afrikalı muamelesi yapıyo çocuğa üstelik haftasonu eltimin kızının doğüm günüğ var mirayla akran bi sürü çocuk kıyaslamanın allahı yesede kilo almasa ona da razıyım günlük yediği ek gıda en fazla bi kase çorba yoğurt meyve kahvaltı herşey :KK43:
sagolun kizlar buzlugun icinde gotureyim bakarim gidince de eksime olmus mu diye olmussa vermem birsey olmamissa veririm

Betülde 4 kilo doğdu ama şu an 9 kilo hiç bi doktordan da 3 katı olması lazım ya d ane bileyim zayıf bu çocuk gibi bişey duymadım maşallah diyim çok hastalanmaz çabuk atlatır algısı açık bi çocuk falan filan bunlarda bana yetiyo @Akaibu betül bol bol ekmek yer kilonun ekmekle alakası yok yani :) ona verdiğim çorbayı ben içemem içine ekmek koyuyorum maşallah tavuk çorbası tarhana ezogelin itirazsız içer bi öercimek çorbasını sevmiyo ekmek elinde gezer genelde ama yine de 9 kilo
Şaşırdığımda şu görenler 1,5 yaşında diyince şaşırıyo daha büyük sanıyolar boyu uzun olduğu için sanırım
Masallah Betul e canim bunye meselesi bence de benim kizim 3.900 dogdu ve persentilde hep ustteydi dr cok iyi gidiyor ama bu git gide dusecek ve buyuyunce senin kilonda olacak muhtemelen dedi hep evet son zamanlarda kizim persentilde orta degerlerde corbalarini zor da olsa yiyiyor ama meyveyi cok seviyor su ana kadar sevmedigi bir meyve olmadi ama peynir yemiyor pekmez recel bal sevmiyor onlari da birseylerin icine katip veriyorum ama artik hareketlendi cok kilo almasini beklemiyorum guzelce yemegini yesin yeter bana

Çok faydalı gerçekten canım. Ama kerem alp pek sevmedi. Tuhaf geldi dokunmak bile istemiyo :)) Ben de başka meyvelerle karıştırıp vereyim bari

Canım yol kisaymis zaten bence dondurarak değilde buz kaliplariyla soğuk tutup götürsen daha iyi olur. Donup çözünunce yoğurt pütürlü gbi oluyordu yanlış hatırlamıyorsam
Baska bir meyvenin icinde verebilirsin yabda yogurt seviyorsa yogirdun icine de koyabilirsin canim kansizliga falan da iyi geliyormus cok faydasi varmis yogurdu dondurmayacagim canim buzlugun buz kaliplari var kaliplarla buzlugun icinde muhafaza etcem hatta yanina kucuk bir de pet sise buz yapip koyarsam bayagi soguk tutar gibi geliyor

sadece ekmekten diye demedim canım. Karbonhitratlar da oldukça kilo aldırır ya. Belki de ekmek yemediği için diye fikir yürütüyorum sadece. Çok hareketli brlkide ondan pek almıyo. Çok yediği zamanda böyleydi çünkü. Ekmek yemediği için kilo almıyo yese alır diye başımı ütülüyolarda benim.
Gerçi ekmek yemediği için karbonhidrat alsın diye patates bulgur baklagili eksik etmem ama benim bile kafama sokmuşlar bak:KK53:
Gökçrde 3.400 doğdu. 9.100 gr dı. İki aydır da girmedim hiç. Gidesimde yok aslında.

Kızlar daha yeni yeni yumurta yemeye badladigimizdan kizimda bende yiyemiyorduk bugün krep yaptim yedik cok şükür tavdiye ederim icine labnede kattim peynirde yemis oldu :KK66:
Oh afiyet olsun. Bende yapmıştımda gökçe hanım sevmedi. Oturdum kendşm yedim:))

Back
X