2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ben artık geçtim kg almasını falan acayip takıyordum kafaya. Oğlum 4 kg doğdu, Dr 1 yaşında doğum kgsunun 3 katı olmalı dedi yani 12 kg. Ama oğlum 14 ayını bitirdi daha 10,5 kg :/ Allah'tan boyu uzuyor

Ben artık kilosunu hiç takmıyorum. Biz daha 10 kilouı bile görmedik.
Bağışıklığı güçlensin diye bol bol meyve falan yedirmeye çalışıyorum. Zaten azıcık bişey yiyo çocuğunlukla. Onuda bol bol sebze et yesin diye uğraşıyorum.
Ekmek yedirmiyorum. Muhtemelen ondan da az kilo alıyo. Ama olsun bence sende o kadar takma. Ki kızının kilosu gayet iyi görünüyo ig de gördüğüm kadarıyla
Benim kiz 9 aylikken 10 kiloydu doymak bilmezdi 5 aydir kilo almiyo boy uzuyo haliyle zayif gorunmeye basladi istahida yok tabi onemli olan saglikli olmasi azi disleri bizi bu hale getirdi aylardir cikmak bilmiyo. Ekmek pek yemiyor eline aliyor ekmekleri ufalayip her yere atiyo. Her gun supurge tut sonra. Neyse kiloyu takinca benim psikolojim bozuluyor takmamaya calisacam bunada sukur. Haziran bebislerinin hepsi ayni.

Ya kızlar azada kahvaltıda peynirli sucuklu yumurta yaptım. Adam baya da yemek istiyor sucuğu ama ben tereddütte kaldım şimdi. Hiç sucuklu yumurta vs yedirdinizmi bebeklerinize
BN daha hc vermedim zaten sucuk sosis salam jambon vermeyi hic düşünmüyorum durmuş bekletilmiş ürünler çok bakteri var içlerinde sen az vermissn bisey olmaz bnce

aslında bende yapmam normalde. Ama evdeyim başka bişey yapamıcam.aslında eşim dedi dışarıda yiyelim mi diye dr. Gökçe de çok erken uyuyo. Dışarı gidince hızlıca yeyip kalkmak zorunda kalıyoruz bi halt anlamıyoruz:)
bnde anneme birakirm zaten gerci hira uyuyo bebek arabasinda yda mam sandalyesinde takiliyo. :)

üç saatten bir şey olacağnı sanmıyorum canım ama hiraysenin dediği gibi ekşirse gittiğiniz yerden temin edersin artık

size de geçmiş olsun canım bende morluk için kullanıyorum ama pek işe yaradığı söylenemez gerçekten

ben ne yapayım hastalıkla birlikte iice perişan durumdayız şuan 8 kilo her gören afrikalı muamelesi yapıyo çocuğa üstelik haftasonu eltimin kızının doğüm günüğ var mirayla akran bi sürü çocuk kıyaslamanın allahı yesede kilo almasa ona da razıyım günlük yediği ek gıda en fazla bi kase çorba yoğurt meyve kahvaltı herşey :KK43:
BN olsam gitmezzdm canm. Hastaligi bahane yapardm iyilesse bile. Kiysslama yapanlardan nefret ediyorum :KK11:

İşte bu bahsettiğim krem o.. Dediğin gibi morluğu geçiriyor,hemen sürersen morarmıyor dendi de aldım ama tırt yani :KK45:
hira ya çok kullanım ise yaradi her seferinde çok vuruyo kafasini biyerlerede. Bnmde kolun morarmisti dgne gtcektk surdm uç gün sürekli geçirdi

hira ya çok kullanım ise yaradi her seferinde çok vuruyo kafasini biyerlerede. Bnmde kolun morarmisti dgne gtcektk surdm uç gün sürekli geçirdi

Peki aynı kremden mi bahsediyoruz canım?

image.webp

Çok geçmiş olsun. Bizimki şurupla düşmemişti, fitil yapmak zorunda kaldık 3 fitille sabahı ettik. Fitil aklında olsun canım.

Gökçenin de bu sefer ateşi çok dirençliydi. Fitil yaptım 39.5 dan 40 a çıktı. Hemen acile gittik. Orda dolven verdiler. 15 dk ılık duşa soktular. 38.6 a anca düştü. Sonrası 10 iğne :KK43: biz atlattık şimdilik. İnşallah sizde biran önce iyileşirsiniz.
1 gunde nasil bronşit oldu anlayamiyorum. Onceki gun ortalarda fir donen gulucukler sacan cocuk sonraki gun atesler icinde bronsit :( Allahtan ikinci cocugum yoksa ben mi beceremiyorum diye vicdan azabi cekerdim hos simdide kendimi yiyip bitiriyorum da nerede hata yaptim diye. Komsuya gitmistik 12-13 yaslarinda bir cocuk hastaydi ondan bulasti galiba :(
Canım çok baharat var ya onda belki sıkıntı yaratabilir. Ayferzey e çok mu baharatlı yedin demiş ya doktor.
ama kendin kıyma alıp az baharatlı sucuk yapabilirsin azada. İstediğinden istediğin kadar koyarsın. Kıyma porsiyonlar gibi porsiyonlayıp buzluğa atarsın. Kıymalı yumurta pişirir gibi pişirirsin.
Annem evde sucuk yapar öyle buzluğa atardı her kurbanda.
Bende gökçeye bu kurbanda öyle yapmayı düşünüyorum
Tarif verebilir misin hamarat hatun. Sucuk, kiymali tavuk..
Kizlar dun dr gittik kizim hala 11 kilo olmamis 5 aydir yerinde sayiyor nasil moralim bozuldu 4 tane azi disi çıkıyormus ondan dedi boyu 4 cm uzamis. Uyku icin sipraktin verdi dun verdim gece guzel uyudu.
Canim benim kizimda uykuyu hic sevmezdi bazen sabahlara kadar uyumazdi ama yinede sipraktini onermezdi drumuz. Sende bir arastir istersen

1 gunde nasil bronşit oldu anlayamiyorum. Onceki gun ortalarda fir donen gulucukler sacan cocuk sonraki gun atesler icinde bronsit :KK43: Allahtan ikinci cocugum yoksa ben mi beceremiyorum diye vicdan azabi cekerdim hos simdide kendimi yiyip bitiriyorum da nerede hata yaptim diye. Komsuya gitmistik 12-13 yaslarinda bir cocuk hastaydi ondan bulasti galiba :KK43:

Canim benim kizimda uykuyu hic sevmezdi bazen sabahlara kadar uyumazdi ama yinede sipraktini onermezdi drumuz. Sende bir arastir istersen
Canim kendini suclama hic salgin var ne kadar kollasakta engel olamiyoruz hasta olamlarina:(

1 gunde nasil bronşit oldu anlayamiyorum. Onceki gun ortalarda fir donen gulucukler sacan cocuk sonraki gun atesler icinde bronsit :KK43: Allahtan ikinci cocugum yoksa ben mi beceremiyorum diye vicdan azabi cekerdim hos simdide kendimi yiyip bitiriyorum da nerede hata yaptim diye. Komsuya gitmistik 12-13 yaslarinda bir cocuk hastaydi ondan bulasti galiba :KK43:

Canım sucuğa dair bi tarifim yok:) annem kıymayı çektirir ona göre baharatını kasaptan alır yoğurur. Bi gece dinlendirip porsiyonlayıp buzluğa atardı.
Sarımsak tuz karabiber kimyon yeni bahar pul biber konuluyo sanırım sadece.
Karabiberle pul biber koymadan az tutarak diğer baharatlarıda yapılabilir gibi geldi bana:KK53:
Kurbanda dener başarılı sonuç alırsam burda paylaşırım. Hatta az bişey deniyim bi ara evdeki kıymayla. Hiç olmadı azar azar yemeklerine eklerim.

Kıymalı tavuk derken kremalı tavuğu diyosun heralde.
Onu da 2 parça göğüs etini orta boy kuş başı şeklinde doğrayıp sabahtan süt ve soda koyduğum kapta bekletiyorum akşama kadar( daha yumuşak ve lezzetli oluyo ama beklemese de olur)
Tavayı kızdırıp 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyuyorum. Tavukların sütünü süzüp onları ekliyorum. Kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyorum hiç dokunmadan kapağını kapatıp. Suyu bitmeye yakın bi iki diş sarımsağı doğrayıp atıyorum üzerine de bi tane kapya biberi jülyen doğrayıp kavuruyorum biraz. Sonra az bi tereyap ve kekik ekleyip tavuklar biraz kızarır gibi olana kadar karıştırarak pişiriyorum. Sonra bi paket krema döküp üzerine bolca karabiber ekliyorum ve tuz.
1-2 dk kadar pişirip alıyorum.

Baya lezzetli oluyo. Tavuk dünyasındaki kremalı dağ kekikli tavuğu çok seviyodul. Eşim sen evde yaparsın dedi baktık aynısı oluyo cidden. Mantar falanda eklenebilir heraldr brn yemediğim için denemedim. 2 kişilik bu

Kizlar dun dr gittik kizim hala 11 kilo olmamis 5 aydir yerinde sayiyor nasil moralim bozuldu 4 tane azi disi çıkıyormus ondan dedi boyu 4 cm uzamis. Uyku icin sipraktin verdi dun verdim gece guzel uyudu.

Ben artık kilosunu hiç takmıyorum. Biz daha 10 kilouı bile görmedik.
Bağışıklığı güçlensin diye bol bol meyve falan yedirmeye çalışıyorum. Zaten azıcık bişey yiyo çocuğunlukla. Onuda bol bol sebze et yesin diye uğraşıyorum.
Ekmek yedirmiyorum. Muhtemelen ondan da az kilo alıyo. Ama olsun bence sende o kadar takma. Ki kızının kilosu gayet iyi görünüyo ig de gördüğüm kadarıyla

Betülde 4 kilo doğdu ama şu an 9 kilo hiç bi doktordan da 3 katı olması lazım ya d ane bileyim zayıf bu çocuk gibi bişey duymadım maşallah diyim çok hastalanmaz çabuk atlatır algısı açık bi çocuk falan filan bunlarda bana yetiyo @Akaibu betül bol bol ekmek yer kilonun ekmekle alakası yok yani :) ona verdiğim çorbayı ben içemem içine ekmek koyuyorum maşallah tavuk çorbası tarhana ezogelin itirazsız içer bi öercimek çorbasını sevmiyo ekmek elinde gezer genelde ama yine de 9 kilo
Şaşırdığımda şu görenler 1,5 yaşında diyince şaşırıyo daha büyük sanıyolar boyu uzun olduğu için sanırım

sadece ekmekten diye demedim canım. Karbonhitratlar da oldukça kilo aldırır ya. Belki de ekmek yemediği için diye fikir yürütüyorum sadece. Çok hareketli brlkide ondan pek almıyo. Çok yediği zamanda böyleydi çünkü. Ekmek yemediği için kilo almıyo yese alır diye başımı ütülüyolarda benim.
Gerçi ekmek yemediği için karbonhidrat alsın diye patates bulgur baklagili eksik etmem ama benim bile kafama sokmuşlar bak:KK53:
Gökçrde 3.400 doğdu. 9.100 gr dı. İki aydır da girmedim hiç. Gidesimde yok aslında.

Benim kiz 9 aylikken 10 kiloydu doymak bilmezdi 5 aydir kilo almiyo boy uzuyo haliyle zayif gorunmeye basladi istahida yok tabi onemli olan saglikli olmasi azi disleri bizi bu hale getirdi aylardir cikmak bilmiyo. Ekmek pek yemiyor eline aliyor ekmekleri ufalayip her yere atiyo. Her gun supurge tut sonra. Neyse kiloyu takinca benim psikolojim bozuluyor takmamaya calisacam bunada sukur. Haziran bebislerinin hepsi ayni.

Emre de 2390 gr dogmustu su an 11.5 kilo.yasinda da 10 kilo falandi.biz 3 e degil 5 e katlamisiz demek kilosunu:KK70:

Efe yaşını geçene kadar hep olması gerekenden önde gitti..boyda da kiloda da..ama yaşı itibari ile yeme düzeni falan herşey değiştiği ve şu an hiçbişey yemediği için durum vahim..

Fakat ben hiç takılmadım kiloya boya..doktor "sağlıklı" dediyse gerisi teferruat oldu hep benim için..bazen bazı konularda relax oluşumu seviyorum :KK45:

Biz en son Efe tam 14 ayını doldurduydu gittik doktora..
81 cm / 10.520 gr'dı..

Oglum yurumeye baslamisti 10-15 adim atiyordu ki hastalikla beraber 3 adimda bir dusmeye basladi :(

Tesekkur ederiz teyzesi:)Tavuklu tarifi kopyaladm hemen:))okurken bile canm istedi valla en kisa zamanda denycem:KK19:bu arada ben pideli kofte yaptm:KK76:yazdigim iki tariften de vazgectim:-)
tavsiye ederim cidden. Eşim tüm iş yerine söylemiş. İş yerinden birini görsek bi gün tavuğunu yemeye gelicez diyolar:KK53: eşim her hafta yaptırıyo nerdeyse. Bu arada aklında olsun soputmadan piştiği an alıp direk yerseniz daha nefis soğuyunca biraz sertleşiyo tavuklar
Pideli köfte nasıl oluyo ki?
Bende ne yapıyım diye sordum kremalı tavuk dedi. Yanınada közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber bi de yeşil salata istedi. Hiç alakaları yok ama canı bunları istemiş:KK53: o da gelirken tatlı alcakmış bakalım ne alcak:kk77:

Back
X