- 31 Ekim 2014
- 803
- 996
- 63
- 39
çok güldüm ya eşîn numunelik babalardan topiğin bebelerini yollasak hepsini yedirir gibi geldi bana daDışarda da eline hippin hüpletilerek emilen meyve pürelerinden almış bissürü ya onu veriyor. Pipet gibi çekerek yemesi dilini geliştirir dedi bir de. Şok oldum acaba bu topiği mi takip ediyor, aranızdan biri eşim misiniz yoksa diye dumura uğradım :)))
Memnun o canım:)))Azad halinden memnunsa bence hiç ses etme:)
Yoksa sen misinHa ha hay ben söylemiştim pipeti şaşırdım vallahi
Aman kaçın kurtarın bebeleriniziçok güldüm ya eşîn numunelik babalardan topiğin bebelerini yollasak hepsini yedirir gibi geldi bana da
Çok geçmiş olsun canım, Allah korumuşKızlar elektrik çarptı beni. Oğlum şarj aleti manyağı. Telefona takıp çıkarmaya bayılır. Görünce de vermezsek ağlamaktan morarır. Ben de ğrizden çekip veriyorum gözümün önünde oynuyor prize takmaya çalışıyor ama bizim prizler kapalı bırakır sonra. Babasıyla bırakıp mutfağa gittim. Ağzına almış şarj aletini ben de bilmediğim için yerden alıp mutfağa yüksekteki prize takmamla priz patladı. sigorta yandi. İyi ki oğlum yanında değildi çok bişey olmadı bana da
Canım ben değil A apriori11 di çadır resmi paylaşan. Senin çocuklar 2 kişi olumca daha eğlenceli oynarlarlar çadırla:)
Piskopata bağlamış :)Eşim de bugün çiğ balık verdi eline, duyusal gelişim diye. Ayyy ne çektim bugün eşimden iyi ki çocuğa o bakmıyor :/
Baba paikopat sıkıysa geri çevirsin. Sütü bitirsin diye ana kucağı gibi üzerine uzatıyor azadı kilitliyor kollarıyla bitirmeden salmıyor.
Hahah direk grammerdan girmiş :))))Eşime çocukla evde ingilizce konuşmuyorsun diye dün babamın yanında söylenmiştim. Şu an mutfakta am is are dan bahsediyor. olayı tamamen yanlış anlamış
@cann10 apriori11 ve ben paylaşmıştık. Bizimki düz korsan çadırı ama baya sevdi oğlum. Bize hediye geldi ama oyuncakçılarda var
Begendim bir tane resmini esime gönderdim :)
somonla top şeklindeki balık kroketlerden ben yapmıştım. Tek lokmalık isterseniz atayım tarifini elimdeki kitapta var. Normal balık köfteside öyle.*arkadaşlar bir kaç ay önce burada somon köftesi ya da balık köftesi tarifi vardı, bizim kız o zaman balığı normal haliyle ya da çorbada yiyor diye tarif almamıştım. şimdi bütün çorbaları, muhallebileri yani kaşıkla beslenmeyi bıraktı, pilavlar ve köftelere sardı. balığı bazen yiyor bazen yemiyor ben de balık köftesi yapayım dedim, hayatımda hiç yapmadım, bu yüzden denenmiş ve miniklerce beğenilmiş olmasını istiyorum:)
*bu arada sizin topikte yeme sorununa rastlamıştım, bizde de var...yani vardı fazlasıyla...yutamama, katı gıda yiyememe, tükürme, öğürme, diliyle ittirme...vs. sonra bir haftalığına tatile gittik ve aksi gibi o dönem köpek dişlerini çıkarması sebebiyle bizim tarafımızdan kaşıkla beslenmeyi reddetti. kendi yemeyi tercih etti. biz de oteldeki açıkbüfeden ne bulduysak verdik, onu ver, o olmadı bunu ver, bunu sevdi, bunu ver...şeklinde...orada börek, köfte, gözleme, pilav, makarna, et, meyve...daha önce yemeyi başaramadığı bazı besinleri yemeyi öğrendi. tabi kendini pek doyuramadı ve tabii bu besinlerden biraz kabız oldu ama biraz zeytinyağı, armut, hurma gibi lifli besinlerle bu sorunu da aştık.
*şu anki durum kaşıkla yedirdiğim sadece yoğurt. onu da mama sandalyesindeyse kendi yiyor. bu arada 20 aylık, sizinkilerden büyük yani, yalnız mama sandalyesinde bizimle oturmaya alıştırmakla övündüğüm çocuk gezerek yemeye başladı. gezen tavuk gibi bik bik...ama o video açmalar, reklam açmalar, şarkı söylemeler, ibişlik yapmalar falan tarihe gömüldü...yani inşallah gömülmüştür:) konu çocuk olunca hiç kesin bir şey diyemiyorum...
siz neler yapıyorsunuz?
*ben geçenlerde havuçu nasıl yedireceğimi bilemeyince, (makarnasına rendeledim,sevmedi, eline direkt versem sert geliyor) havuçlu,cevizli,tereyağlı,hindistancevizli minik toplar yaptım, kıvam vermek için de bisküvi koydum içine. o an aklıma gemedi ama daha sağlıklı olması için bisküvi yerine daha doğal bir şey de konabilir tabi.
bu minik topları pek beğendi, tok olmasına rağmen yedi. yanımda parka giderken götürüyorum orada ağzına veriyorum. benim gibi zayıf bebeği olanlar için sağlam kalorili bir atıştırmalı, tombiş bebişşler uzak dursun
*köfteyi kasaptan özel kıyma yaptırıp içine soğan rendeleyip biraz da ekmek içi koyarak yapıyorum. baharat olarak çok az kimyon karabiber ve tuz. kıyması çok yağlı olmadığı için biraz da zeytinyağı koyup yoğuruyorum. bunları minik bir lokmalık köfteler yapıyorum. top gibi alıp yiyor.
*balkabağının çorbasını yapıyordum geçen yıl yiyordu ama şu an çorba türü yediremediğim için balkabağından ne yapsam diye düşünüyorum, fikri olan var mı? kabak tatlısı yapmıştık nedense pek yanaşmadı,
*kahvaltıda verilen pankeklerden yapanınız var mı? armutlusu muzlusu pek bir duyuyorum ama hiç denemedim, yapan ve bebişi seven var mı aranızda?
vakit ayırıp paylaşım yapan olursa şimdiden teşekkürler,
bal kabağı ile pankek yapanlar var. Seviyorsa pankek türü şeyleri olabilir.*arkadaşlar bir kaç ay önce burada somon köftesi ya da balık köftesi tarifi vardı, bizim kız o zaman balığı normal haliyle ya da çorbada yiyor diye tarif almamıştım. şimdi bütün çorbaları, muhallebileri yani kaşıkla beslenmeyi bıraktı, pilavlar ve köftelere sardı. balığı bazen yiyor bazen yemiyor ben de balık köftesi yapayım dedim, hayatımda hiç yapmadım, bu yüzden denenmiş ve miniklerce beğenilmiş olmasını istiyorum:)
*bu arada sizin topikte yeme sorununa rastlamıştım, bizde de var...yani vardı fazlasıyla...yutamama, katı gıda yiyememe, tükürme, öğürme, diliyle ittirme...vs. sonra bir haftalığına tatile gittik ve aksi gibi o dönem köpek dişlerini çıkarması sebebiyle bizim tarafımızdan kaşıkla beslenmeyi reddetti. kendi yemeyi tercih etti. biz de oteldeki açıkbüfeden ne bulduysak verdik, onu ver, o olmadı bunu ver, bunu sevdi, bunu ver...şeklinde...orada börek, köfte, gözleme, pilav, makarna, et, meyve...daha önce yemeyi başaramadığı bazı besinleri yemeyi öğrendi. tabi kendini pek doyuramadı ve tabii bu besinlerden biraz kabız oldu ama biraz zeytinyağı, armut, hurma gibi lifli besinlerle bu sorunu da aştık.
*şu anki durum kaşıkla yedirdiğim sadece yoğurt. onu da mama sandalyesindeyse kendi yiyor. bu arada 20 aylık, sizinkilerden büyük yani, yalnız mama sandalyesinde bizimle oturmaya alıştırmakla övündüğüm çocuk gezerek yemeye başladı. gezen tavuk gibi bik bik...ama o video açmalar, reklam açmalar, şarkı söylemeler, ibişlik yapmalar falan tarihe gömüldü...yani inşallah gömülmüştür:) konu çocuk olunca hiç kesin bir şey diyemiyorum...
siz neler yapıyorsunuz?
*ben geçenlerde havuçu nasıl yedireceğimi bilemeyince, (makarnasına rendeledim,sevmedi, eline direkt versem sert geliyor) havuçlu,cevizli,tereyağlı,hindistancevizli minik toplar yaptım, kıvam vermek için de bisküvi koydum içine. o an aklıma gemedi ama daha sağlıklı olması için bisküvi yerine daha doğal bir şey de konabilir tabi.
bu minik topları pek beğendi, tok olmasına rağmen yedi. yanımda parka giderken götürüyorum orada ağzına veriyorum. benim gibi zayıf bebeği olanlar için sağlam kalorili bir atıştırmalı, tombiş bebişşler uzak dursun
*köfteyi kasaptan özel kıyma yaptırıp içine soğan rendeleyip biraz da ekmek içi koyarak yapıyorum. baharat olarak çok az kimyon karabiber ve tuz. kıyması çok yağlı olmadığı için biraz da zeytinyağı koyup yoğuruyorum. bunları minik bir lokmalık köfteler yapıyorum. top gibi alıp yiyor.
*balkabağının çorbasını yapıyordum geçen yıl yiyordu ama şu an çorba türü yediremediğim için balkabağından ne yapsam diye düşünüyorum, fikri olan var mı? kabak tatlısı yapmıştık nedense pek yanaşmadı,
*kahvaltıda verilen pankeklerden yapanınız var mı? armutlusu muzlusu pek bir duyuyorum ama hiç denemedim, yapan ve bebişi seven var mı aranızda?
vakit ayırıp paylaşım yapan olursa şimdiden teşekkürler,
somonla top şeklindeki balık kroketlerden ben yapmıştım. Tek lokmalık isterseniz atayım tarifini elimdeki kitapta var. Normal balık köfteside öyle.
Şu havuçlu toplar yumuşak oluyodur kesin onu bi deniycem bende iyi fikir. İnce rendeyle falan rendelersem venim kızda yer belki.
Balkabağı çorbasını kızımda çok seviyo. Ben arada. Az suya bal kabağını dilimleyip koyuyorum. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyorıum. Pekmezle iyice karıştırıyorum. Pekmezi seviyo kızım onu da yiyo. Artkadaşımın tavsiyesiydi.
Başka türlüde kek içine falan koyuyolar sanırım. Onun dışında nadıl alır verilir bende bilmiyorum.
Pankekinde muzlusunu denedim. Üzerine de muz dilimleyip keçiboynuzu özü yada bal gezdirip veriyorum. Çekilmiş ceviz fındık falanda serpiyorum. Pankeki değilde muzu çok sevdiği için yiyo.
Köfteyi bende yağsız kıyma çektirip top şeklinde azıcık patates püresiyle yoğurup misket köfte gibi yapıyorum. Daha yumuşak olduğu için daha kolay yiyo.
bal kabağı ile pankek yapanlar var. Seviyorsa pankek türü şeyleri olabilir.
tarifteki balıklar somon değil ama ben somonlada denedim kroket olanını.balık-somon ile ilgili müsait olduğunuzda tarif atarsanız sevinirim:)
balkabağını bir de pekmezle deneyeyim, belki yer, bir de bu yeni tarifleri ve yiyecekleri çok açken vermek lazım galiba
kinoa buğday türü sanırım. Çünkü kısır dolma içi falan yapıyolar onla. Bende hiç denemedim ama. Ceviz değilde irmik falan daha iyi olur sanki. Balkabaklıyo bende deniyim. Kabıxlığa da iyi geliyoP pitipettie bal kabaklı pankek ve elmalı yulaflı topların tarifini ekliyorum. Kinoa ne olduğunu bilmiyorum ama onun yerine ceviz koysak da olur gibi geldi ben de deniycem bu kadının tariflerine güveniyorum. İndtagramın varsa bakabilirsin imrencecom
ben hala ayrı yemek yapıyorum evde pek düzenli beslenmediğimix için. Ama sevmediği şeyi zorla yemesindense sevdiğini yemesini tercih ederim sanırım. Yemek yemem için beni çok zorlarlardı sevdiğim bişey olsa bile çok istekli yemem hala.evet çünkü balkabağı mevsimindeyiz ve her şeyi mevsiminde yemesi ve alışması çok önemli, ilerdeki beslenme şeklini şu anki yedikleri belirliyor bence.
bir de her ne kadar yanlış olduğunu bilsem de örneğin o gün bizim yediğimiz yemeği beğenmediyse ve yemediyse gidip patates ya da makarna-mantı gibi pratik bir şey yapıyorum. bu çok mu yanlış acaba? nasılsa sevdiği yiyecekler verilecek diye bir şartlanma yapabilir. aranızda bu sıkıntıyı yaşayan var mı? ya da bilgisi olan?
P pitipettie bal kabaklı pankek ve elmalı yulaflı topların tarifini ekliyorum. Kinoa ne olduğunu bilmiyorum ama onun yerine ceviz koysak da olur gibi geldi ben de deniycem bu kadının tariflerine güveniyorum. İndtagramın varsa bakabilirsin imrencecom
tarifteki balıklar somon değil ama ben somonlada denedim kroket olanını. Eki Görüntüle 1672260 Eki Görüntüle 1672261
kinoa buğday türü sanırım. Çünkü kısır dolma içi falan yapıyolar onla. Bende hiç denemedim ama. Ceviz değilde irmik falan daha iyi olur sanki. Balkabaklıyo bende deniyim. Kabıxlığa da iyi geliyo
Evet canım o kitap. Ben seviyorum içindeki tarifleri. Kızım çiğneyemiyo pek o yüzden her şeyi deneyemiylrum ama denediklerimi yiyo hep.Ne yapsam derdinden kurtuluyorumcanım bu kitaptan bende de var sanırım, "bebeğimin beslenme kitabı " değil mi. içinde ikiz kızları olan bir annenin yaptığı yemekler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?