@minnakkartal sana bir kaç önerim olacak, eğer gün içerisinde huzursuz bir bebek değilse mira kız o zaman çok fazla yemek için zorlama, çünkü her çocuğun yapısı farklıdır, kimi anne sütüne daha düşkündür, kimi yemeklerin üstüne tatlı niyetine içer, kimi bebek her verileni yer, kimisi öğürür.
Kv bana aşıladığı bir şey var, yemiyorsa asla ısrarcı olma, bırak yemesin, aradan biraz zaman geçince çok az da olsa mutlaka yiyecektir.
bizim bebekler daha tam yutmayı, çiğnemeyi tam olarak halledebilmiş değiller, ağızlarına farklı bir dokuda yiyecek geldiği zaman öğürüyor, yemek istemiyorlar, bunu kendin de deneyebilirsin. Sadece ön dişlerinle mira kıza vermek istediğin şeyi sen de tat, ama bir anne gibi değil, ilk defa yiyormuş gibi, dokusuna bak, ağzında nasıl bir izlenim veriyor kapat gözlerini bir deneyimle, bebekler için yepyeni bir dünya için göreceksin ki çok zor onu yemek, hele bize kolay gelen şeyler onlar için inanılmaz derecede karmaşık.
Neyi ne kadar yiyor çok bilmiyorum ama, sebze ağırlıklı mı, meyve ağırlıklı mı yoksa hamurişi ağırlıklı şeyleri mi daha çok seviyor gözlemle, neyi çok seviyorsa onu neden sevdiğini bulmaya çalış, tat, koku, yumuşaklık vs? ve diğer verdiklerinde de benzer şeyleri vermeye çalış.
Dipnot: Eğer sana akıl vermek gibi düşündüysen kusuruma bakma