2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kizlar oglum cigerlerini usutmus hava vermisler serum vermisler atesi dusmus terliyor simdi sma acildeki dr cocuk doktoruna goturun yarin demis ilac yazmamis simdilik bu gece icin rahatlatmidlar oksuruk falan yoktu aniden ates oldu ama soguk su icerken yakalamustim birkac defa sanirim soguk sudan:(

Kizlar oglum cigerlerini usutmus hava vermisler serum vermisler atesi dusmus terliyor simdi sma acildeki dr cocuk doktoruna goturun yarin demis ilac yazmamis simdilik bu gece icin rahatlatmidlar oksuruk falan yoktu aniden ates oldu ama soguk su icerken yakalamustim birkac defa sanirim soguk sudan:KK43:

Gecmis olsun canim.

Kizlar oglum cigerlerini usutmus hava vermisler serum vermisler atesi dusmus terliyor simdi sma acildeki dr cocuk doktoruna goturun yarin demis ilac yazmamis simdilik bu gece icin rahatlatmidlar oksuruk falan yoktu aniden ates oldu ama soguk su icerken yakalamustim birkac defa sanirim soguk sudan:KK43:
havada acayip yine terleyip soguduysa ustunde bi de her yer klima acik disarsi sicak
. gecmis olsun hemen toparlar ins

ayy tıplere bakkk, ıkısıde bırbırne saskın saskın bakıyor :):)
maşallahhh:nazar::nazar:

gecmıs olsun canım ,işallah cıddı bır sey deıldırr, dıstır umarım

canım bence elıne sureklı bır sey verın , mama sandalyesının onune falan koyun o kendı alsın, ben blendırı mak. 1 ay kullandım, oda ıstemıye ıstemıye, hanı cıgnemesınden zıyade yıyeceklerın besın degerı ölüyor dıye, sonrada zaten hep catallla pure halıne getırdım. mama sandalyesının onune tabakla koydum elını yuzunu her tarafını batırdı ama aldı elınle ınceledı saatlerce sora cıgnedı . ole ole cıgnedı kuzum , sende ole yapp, annem ne varsa verıyordu elıne, havuc, elma, sogan, salatalık... ne gelırse bır ıkı cıgenyıp tukuruyordu ama olsun alısıyor sonucta. sende uzulme canım ole ole alıssırr

Evet ilk fotograflariydi:))

kızlar doktordan geldik mira 8300 olmuş iki ayda 300 gr almış ve ilk kez boyu uzamamış 77 cm baş çevresi 44.9 zaten bişi beklemiyodum ne yiyoki ne alsın aşısını yapmadı yaşına bir gün bile olsa yapılmıyor sağlık bakanlığı talimatı varmış artık onun için cumartesi gidicez yine poposu için iki tane krem verdi dışkı değişimden olmuştur birde havalar sıcak biraz hava alması gerekiyor dedi ıslak mendil kullanma bi süre dedi bakalım inşallah hemen geçer
tabiki yediklerini çok yetersiz buldu beslenmesi için anne sütünü azalt dedi günde iki öğün çorba yemeliymiş mutlaka. Pütürlü yememesi büyük sorun tabi dedi ve ne olursa olsun kussa dahi alıştırmanız lazım yoksa çiğneme yetisini kazanamaz dedi. bir yaşında çocuklar normalde çubuk kraker bile yer artık bebeklikten çıkmalı fln gibi bi sürü şey söyledi annemle ben beş karış suratla çıktık muayeneden eşimde telaşlanmış suratımızı görünce direk ne olmuş poposuna diyo anlatınca o suratı görünce bende önemli bişi oldu sandım diyo
ben abartmıyorum oysa gerçekten moralim bozuldu iştahsız pütürlü zaten yiyemiyor kaldı ki günde iki öğün çorba bi kase yoğurt meyve ve kocaman bi kahvaltı nasıl yaptırayım ben bu çocuğa
inek sütünü sordum alerjiler bir yaştan sonra azalıyo zaten azar azar kaşar peynir fln tattığı için deneyebilirsiniz ama çok üstelemeyin zaten anne sütü alıyo yeterli dedi sadece sonrasına alışması için aralarda tattırın dedi

@Akaibu aşıdan sonra su çiçeği oluyo mu dedim aşının böyle bi etkisi olamaz dedi ne kdr canlı virüs olsada mutlaka aşıdan önce virüsü almıştır vücuduna dedi ama bu aşıların koruyuculuğu garanti değil sadece daa hafif atlatması içindir dedi

canım benim..moralinin bozulması çok doğal tabi ama çokta önemseme bence..sonuçta kızını en iyi sen tanıyor,biliyorsun..yemiyorsa nasıl zorlayacaksın?istemiyorsa ağlıyorsa nasıl kıyacaksın?doktorlar artık alışmış tüm herkese plak gibi aynı şeyi söylemeye,bazen annenin duygularını önemsemiyorlar..

Mira çok sağlıklı ve her şeyden önemlisi anne sütü alıyor,daha var mı ötesi?bu öyle büyük bi nimet ki inan bana şu an emziriyor olsaydım 7x24 emsin başka hiçbişey yemesin umrumda olmazdı..topu topu 2 sene bu nimet sürecek,değerini bilmek gerek..

Mesela Efe'de 1.5 ayda sadece 100 gr almış,biraz üzüldüm tabi ama napiyim..çocuk istemediği yemediği zaman zorlamak,ağlatmakta olmaz ki kıyamıyorum..diş çıkıyor bide ya,onlarda etki ediyor..

Yani uzun lafın kısası kızını en iyi sen bilirsin..ölç tart içine siniyorsa tamamdır..

Gecmis olsun canim.

havada acayip yine terleyip soguduysa ustunde bi de her yer klima acik disarsi sicak
. gecmis olsun hemen toparlar ins
sagolun kizlar hava cok sicak @oslew oglumda hic dikkat etmez kendine sicak diye soguk su iciyor dondurma yiyiyor terli de olunca boyle oluyor onun bademcikleri alinmisti oyle de olunca direkt cigerlere iniyor

Kizlar face deki haziran annelerinde yazdm gecen emrenin gunluk beslenmesini.iki ara ogun arka arkaya veriyomusm dogru deglmis oglen de yemek vermeliymisim.kahvalti-meyve+ruseym-yogurt+biskuvi-aksam yemegi -muhallebi-gece mama seklinde veriyorm.

Meyve ve yogurt arka arkaya verilmemeliymis araya ana ogun koymaliymisim.siz yapiyomusunuz bunu?

İş yerindeki arkadaşım sürekli doktoruyla mailleşiyor. Kızı 21 aylık 12,5 kilo. Doktora hiç iştahı yok dedi, doktor ara öğünleri kes açıksın 3 ana öğünü sağlam yesin demiş. Ben ara öğünleri ana öğünlerin arasında veriyorum, peş peşe ara öğün vermemeye çalışıyorum hatta iştahı yoksa ara öğünlerin miktarını azaltıp açıksın diye bakıyorum. Bu aralar yine diş sıkıntımız var, zor yiyor.

Son düzenleme:
Bende bazen kemik bazen et suyu ile yapıyorum. Önce koyduğum et suyu normal oluyo ondan sonra sıcak su koyuyorum. Ne sebzesi koyuyorsun ki içine. Benim kurtarıcım oldu bu Çorba. :)
Mevsiminde brokoli yada karnıbahar yada havuç patates falan.

Bu arada @yaz yagmuru çok geçmiş olsn. Sanırım üşüttü inş. bian önce düzelir.
@kmltm bende sabah kahvaltısı öğlen yemegi akşam yemegi şeklinde verip aralarda meyve yulaflı yoğurt irmik tatlısı gibi şeyler yediriyorum. Ama kilo bakımından hala gerideyiz. Bence yedikleri emreye yetiyordur aç olsa çok huysuz bi bebek olurdu.
@minnakkartal arende hala pütürlü yiyemiyor yumurtayı bile blendır yapıyorum. Geçen nokta kadar çilek geldi ağzına diye bütün meyve tabagını kustu. Bazen elimle vereyim diyorum çiğniyor ama kaşıkla asla pütürlü şeyleri kabul etmiyor. Dr söylemedim bile çünkü söyleyeceklerini biliyorum. Ne yapayım yemiyor kusuyor aç mı bırakayım.

Günaydın herkese.
Bu günde dayak yemiş gibiyim.
Bir şey sorucam. Çıkan dişler ne kadar zamanda büyüyolar. İlk dişimiz 3 hafta önce çıktı. Hala ucu var 2 mm falandır heralde boyu. Normal mi bu kadar yavaş büyümesi?

ayy tıplere bakkk, ıkısıde bırbırne saskın saskın bakıyor :):)
maşallahhh:nazar::nazar:

gecmıs olsun canım ,işallah cıddı bır sey deıldırr, dıstır umarım

canım bence elıne sureklı bır sey verın , mama sandalyesının onune falan koyun o kendı alsın, ben blendırı mak. 1 ay kullandım, oda ıstemıye ıstemıye, hanı cıgnemesınden zıyade yıyeceklerın besın degerı ölüyor dıye, sonrada zaten hep catallla pure halıne getırdım. mama sandalyesının onune tabakla koydum elını yuzunu her tarafını batırdı ama aldı elınle ınceledı saatlerce sora cıgnedı . ole ole cıgnedı kuzum , sende ole yapp, annem ne varsa verıyordu elıne, havuc, elma, sogan, salatalık... ne gelırse bır ıkı cıgenyıp tukuruyordu ama olsun alısıyor sonucta. sende uzulme canım ole ole alıssırr
canım bizim sorunumuz kusma azına pirinç tanesi gelsin kusuyor tükürse falan yine iyi ama doktor kussada alıştır diyo yine de eşim anne konuştuk akşam gün içinde aralarda denicez baktık çok kusuyo bi süre daha ertelicez çünkü çok üst üste kusarsa huy haline getiriyor

@minnakkartal canini fazla sıkma diyecem ama ister istemez sıkilir cunku annesin yemek yememe sorunu bizde de var ama ogurme puturlu yiyecek gibi bi sorunumuz olmadi sukur arada bogazina kaciriyo kizariyo yine benim kiz meyveyi nadir yer yedigi zaman da sevincten ucarim corba yapsam 3 5 kasigi gecmez yedigi bende sallamaiyom sallasam zaten deliriyom zaten 10 yasina kadar seni emecek hali yok eg 10 yasina kadar da yemek yemeden buyumecek heralde illa ki ha 1 yasi olur 1.5 2 yas olur yer biraz ac birak hatta gecen de yazmistim dr un biri iki ana ogum arada 5 saat olacak diyesoylemisti anneler elinde kasik tabak pesinde yemek yesin diye kosturdugu zaman cocuga aclik hissini birakmiyolar diye bii dene gerci hos ben birakiyom da noluyo ( umitsizlige kapilma her bebe de bi olmuyo) canini sikma bugunler de gececk
yazyagmuru yazyagmuru gecmis olsun canim ogluna
@aysegul8901 3.disler de cikmis gozunaydin topikte en gec dis cikaran umuttu galiba disin biri ciktimi arkasi corap sokugu gibi geliyo
evet bugün biraz aç bırakmayıda denicez tabi annem dayanabilirsem diyo bakalım ne güzel bi süredir rahattım nefret ediyorum doktora gitmelerden

geçmiş olsun canım hemencik iileşir inşallah hem havalar hemde azıcık dikkatsizlik zaten yine hemen herkes hasta dışarlarda ne biçim yaz

canım benim..moralinin bozulması çok doğal tabi ama çokta önemseme bence..sonuçta kızını en iyi sen tanıyor,biliyorsun..yemiyorsa nasıl zorlayacaksın?istemiyorsa ağlıyorsa nasıl kıyacaksın?doktorlar artık alışmış tüm herkese plak gibi aynı şeyi söylemeye,bazen annenin duygularını önemsemiyorlar..

Mira çok sağlıklı ve her şeyden önemlisi anne sütü alıyor,daha var mı ötesi?bu öyle büyük bi nimet ki inan bana şu an emziriyor olsaydım 7x24 emsin başka hiçbişey yemesin umrumda olmazdı..topu topu 2 sene bu nimet sürecek,değerini bilmek gerek..

Mesela Efe'de 1.5 ayda sadece 100 gr almış,biraz üzüldüm tabi ama napiyim..çocuk istemediği yemediği zaman zorlamak,ağlatmakta olmaz ki kıyamıyorum..diş çıkıyor bide ya,onlarda etki ediyor..

Yani uzun lafın kısası kızını en iyi sen bilirsin..ölç tart içine siniyorsa tamamdır..
bende hep beni emiyor diye rahattım ama doktor sütü bile azalt artık yemek yesin diyo haftasonu kayınpederimde niye bu çocuğu yedirmiyosun çok zayıf diyo sanki ben önünden alıyorum mira çok iştahlı da aman yeme diyorum son bir iki şeyleri deniyorum artık bunlarda olmazsa bişi diyene alın siz bakın görelim dicem birinin yanında bişi yedirirken iki öğürdüğünde aman kusacak bıraktır diyolar sonra benden koca kase yemek yedirmemi bekliyolar ah şu dışarılara kulaklarımı bir tıkayabilsem

Mevsiminde brokoli yada karnıbahar yada havuç patates falan.

Bu arada @yaz yagmuru çok geçmiş olsn. Sanırım üşüttü inş. bian önce düzelir.
@kmltm bende sabah kahvaltısı öğlen yemegi akşam yemegi şeklinde verip aralarda meyve yulaflı yoğurt irmik tatlısı gibi şeyler yediriyorum. Ama kilo bakımından hala gerideyiz. Bence yedikleri emreye yetiyordur aç olsa çok huysuz bi bebek olurdu.
@minnakkartal arende hala pütürlü yiyemiyor yumurtayı bile blendır yapıyorum. Geçen nokta kadar çilek geldi ağzına diye bütün meyve tabagını kustu. Bazen elimle vereyim diyorum çiğniyor ama kaşıkla asla pütürlü şeyleri kabul etmiyor. Dr söylemedim bile çünkü söyleyeceklerini biliyorum. Ne yapayım yemiyor kusuyor aç mı bırakayım.
ben şimdi eline verip azar azar denicem blendırı bi tık daa az yapıcam ama baktım çok kusuyo zaten yediği iki lokma eskisi gibi dibine kadar blendırlanırım dediğin gibi aç bırakacak halimiz yok

Günaydın herkese.
Bu günde dayak yemiş gibiyim.
Bir şey sorucam. Çıkan dişler ne kadar zamanda büyüyolar. İlk dişimiz 3 hafta önce çıktı. Hala ucu var 2 mm falandır heralde boyu. Normal mi bu kadar yavaş büyümesi?
bence normal canım bizimkide öyle olmuştu şimdi üstler çıkalı 2 hafta oldu yeni yeni belli olmaya başladı ki altlar daha uzun sürmüştü

canım bizim sorunumuz kusma azına pirinç tanesi gelsin kusuyor tükürse falan yine iyi ama doktor kussada alıştır diyo yine de eşim anne konuştuk akşam gün içinde aralarda denicez baktık çok kusuyo bi süre daha ertelicez çünkü çok üst üste kusarsa huy haline getiriyor

evet bugün biraz aç bırakmayıda denicez tabi annem dayanabilirsem diyo bakalım ne güzel bi süredir rahattım nefret ediyorum doktora gitmelerden

geçmiş olsun canım hemencik iileşir inşallah hem havalar hemde azıcık dikkatsizlik zaten yine hemen herkes hasta dışarlarda ne biçim yaz

bende hep beni emiyor diye rahattım ama doktor sütü bile azalt artık yemek yesin diyo haftasonu kayınpederimde niye bu çocuğu yedirmiyosun çok zayıf diyo sanki ben önünden alıyorum mira çok iştahlı da aman yeme diyorum son bir iki şeyleri deniyorum artık bunlarda olmazsa bişi diyene alın siz bakın görelim dicem birinin yanında bişi yedirirken iki öğürdüğünde aman kusacak bıraktır diyolar sonra benden koca kase yemek yedirmemi bekliyolar ah şu dışarılara kulaklarımı bir tıkayabilsem

ben şimdi eline verip azar azar denicem blendırı bi tık daa az yapıcam ama baktım çok kusuyo zaten yediği iki lokma eskisi gibi dibine kadar blendırlanırım dediğin gibi aç bırakacak halimiz yok

bence normal canım bizimkide öyle olmuştu şimdi üstler çıkalı 2 hafta oldu yeni yeni belli olmaya başladı ki altlar daha uzun sürmüştü
Anladım canım sağol. Hiç büyümüyomuş gibi gelince akşıma takıldı :)

canım benim kızımda 8200 ki yediği halde.. seninki kustuğu halde bu kadarsa bence sorun yok.. sağlığı yerinde olsun yeter.. bence dr dediklerini sağlığı ile ilgili sorun varsa kafana tak derim.. ileri de bugünleri düşündüğünde yaptığın bazı şeyler saçma gelecek.. bence kızınla Anın tadını çıkar yerse yer yemezse yemez.. sen zorla yemek yiyebiliyor musun? ya da acıkma saatlerin değişmiyor mu? Elif Hira yiyor doyduğu zaman ya böğk yapıyor ya da kafayı çeviriyor yedirmeyi bırakıyorum..
kardeşimin oğluna küçükken yemekleri zorla yediriyorlardı ve sonradan ağzında tutmaya ve ağzını açmamaya başlamıştı. tam 9 yaşına kadar kendisi yemek yemedi annem ve kardeşim küçük bir çocuk gibi ona yedirirlerdi.. 10 yaşında ve kendisi yemek yemeye başladı.. ne kadar zorlarsan o kadar zorlaşıyor hayat...

canım benim kızımda 8200 ki yediği halde.. seninki kustuğu halde bu kadarsa bence sorun yok.. sağlığı yerinde olsun yeter.. bence dr dediklerini sağlığı ile ilgili sorun varsa kafana tak derim.. ileri de bugünleri düşündüğünde yaptığın bazı şeyler saçma gelecek.. bence kızınla Anın tadını çıkar yerse yer yemezse yemez.. sen zorla yemek yiyebiliyor musun? ya da acıkma saatlerin değişmiyor mu? Elif Hira yiyor doyduğu zaman ya böğk yapıyor ya da kafayı çeviriyor yedirmeyi bırakıyorum..
kardeşimin oğluna küçükken yemekleri zorla yediriyorlardı ve sonradan ağzında tutmaya ve ağzını açmamaya başlamıştı. tam 9 yaşına kadar kendisi yemek yemedi annem ve kardeşim küçük bir çocuk gibi ona yedirirlerdi.. 10 yaşında ve kendisi yemek yemeye başladı.. ne kadar zorlarsan o kadar zorlaşıyor hayat...
bende hep böyle düşünüyodum aç olsa mutsuz olmaz mı ağlamaz mı yediği yetiyor demek ki diye ama herkes sinirimi bozuyo buna doktorda dahil oldu belki mira yese de kilo almayacak bunun garantisi yok ki ama yok anlatamıyorum bu sefer miraya yükleniyorum sonra kaşık görünce öğürmeye başlıyo hatta ağzında tutmalarda başladı suyla yutturuyorum ve belki benim yüzümden ileride böyle sorunlarımız bile olabilir kendimi frenleyemediğim için bu kez annem ve eşim daha çok destek olucak biraz pütürlüyü biraz da yeme aralığını uzatıp denicez olmazsa bende artık zorlamıcam

@minnakkartal ayrıca miranın kg su çok da anormal değil yani en azından topiğin ortalamasını alınca gayet normal göründü bana.
Ben 2 hafta sonra eşimin ailesinin yanına gidice asıl o zaman görücem kıyaslamayı stresi. Bi de bizim kıyaslandığımız ağır siklet biri. 1 yaşındayken 13 kg olup şu anda 1,5 yaşında 18 kg ve 97 cm boyunda bi insan irisiyle karşılaştırılacak oğlum ve normal olan o anormal zaafiyet geçiren benim oğlummuş gibi muamele görücem :(( bana laf soktukları yerde pişman ederim onları da bazen şaşkaloz eşim de kıyaslamaya gidiyor işte ona hiç tahammülüm yok. Ben de yazık o bebeğe tam bir obez adayı diyorum obez değil kalıplı diyorlar te allahım.

Canim istersen yumusak seylerle ve ona yediriyomus gibi degilde sen yerken o tadiyomus gibimi yapsan mesela sen ortada bi yerde corba icsen illaki yanina gelecektir yemek icin bile olmasa dagitmak icin illa gelecektir o ara çorbaya ekmek batirip kucuk kucuk her geldiginde versen biz boyle basladik mesela ama hic zorlamadim geldi verdim tukurdu gitti geri geldi yine verdim yine verdim derken benimle yemek yer oldu ekmek daha yumusak olur sanki bizde dun makarnaya basladik ama ben yerken yine geldi geldi oyle yedi onune koyunca yemiyor ama ben yersem kosarak geliyor
bende hep böyle düşünüyodum aç olsa mutsuz olmaz mı ağlamaz mı yediği yetiyor demek ki diye ama herkes sinirimi bozuyo buna doktorda dahil oldu belki mira yese de kilo almayacak bunun garantisi yok ki ama yok anlatamıyorum bu sefer miraya yükleniyorum sonra kaşık görünce öğürmeye başlıyo hatta ağzında tutmalarda başladı suyla yutturuyorum ve belki benim yüzümden ileride böyle sorunlarımız bile olabilir kendimi frenleyemediğim için bu kez annem ve eşim daha çok destek olucak biraz pütürlüyü biraz da yeme aralığını uzatıp denicez olmazsa bende artık zorlamıcam

Back
X