Kıyıya vuran insanlık fotoğrafına dair bende bikaç şey söylemek istiyorum, hem kendim için bi özeleştiri hem de bundan sonra belki sokaklarda gördüğümüz suriyeli mülteci ailelere bakışımız biraz olsun değişir. Bazen ciddi anlamda nefrete varan söylemler oldu burda bile mülteciler için. Zor elbet zor. Dışarda yanımıza yaklaştıklarında hele ki çocuğum yanımdaysa ben de sinirlenirdim bazen. O yüzden o fotoğraf beni daha çok yaraladı. Sanki sinirleneceğim suriyeli dilenen çocuklardan biri eksilmiş gibi ve bunun vebali bendeyniş gibi hissettim. Hele bir de Avrupa da özellikle İzlanda da halkın devletin ırkçı politikalarına karşı çıkıp kapıların sonuna kadar suriyelilere açılmasını istemesi hatta suriyeli aileleri evlerinde barındırmak istemeleri beni bir kez daha utandırdı. Bunlar da benim naçizane düşüncelerin
bende sana katılıyorum. gözümün önünden gitmiyo o fotoğraf.
ya biz aynı duruma düşsek? ki hiç de imkansız gibi görünmüyo ülkenin haline bakılırsa(allahım yaşatmasın o günleri)
Suriyelileree ilgili nefretim hiç bi zaman değişmez ve degismiycektirde.malesef o yavruyu bende gördüm ve gerçekten çok üzüldüm.ama burda benim yanlışım onlara karşı direk nefretle dolmam.burda sorgulanması gereken onlar deil bu devlet,bu hükümettir.
Ben burda sabahtan aksama kadar bir suru insanla uğraşırken aldığımız kit kanaat maaşla iki kişi çalışırken onlar tek başına gelip unv std nasıl akademik kadroya dahil oluyorlar.daha dün gelmiş kişiler.yabancı kontenjanı unv okumaya giriyorlar.bizim yavrularınizla yıllarca öss bilmemne hazırlanıyor. Vb bir çok örnek verebilirim.
He bunlardan bi tek suriyeli mi yararlanıyor Hayır tabiki,tüm yabancılar.ama hükümetin onları desteklediği din kardeşlerim die ortada dolaştıklari asikarken bu olanaklardan gavur dedikleri yabancılar bu derece istifade edemedi.en azından mahalle kulturunde suriyeliler gariban oldu.ama hepimizden iyi yadiyorlar.bir kiraya bakın adam geliyor 1 500 2000 veriyor ,ev sahibide pişkin pişkin sana niye veriyim diyor.bir Amerikalı ingiliz vs kiraları artırdı durumunu ben hiç hatırlamıyorum.vardır elbet ama azınlıktadir.
Almanyada Türklerden nefret etmelerini şimdi çok iyi anlıyorum.ülkeyi resmen asimile etmeye çalıştılar ki bir kısım ole.yarın öbür gün bizde ole olucaz.gelenlerin hiç biri gitmicek yarın yavrularımizda onlarla buyuycekk.onlar gibi olucaz belkide.
He bunlarin sorumlusu onlar mi değil,tek sorumlusu bu hükümet.!!!
aslında dediğinin tam tersi oluyo.
ülkemize gelen insanlara madem buraya geldiniz asimile olun bize uyun diyoruz.ben başka bir ülkeye gitmiş olsam burda davrandığımdan farklı davranmam. ha çevreye rahatsızlık veriyosam uyarıları dikkate alır gerekli önlemleri yaparım. ama bazen o kadar insanlık dışı tavırlar oluyo ki ters tepkide verebilirim gerekirse.
senin meselen biraz talihsizlik. sorun yaratan bir tek suriyeliler değil. kendi ülknin bi vatandaşıylada aynı sorunları yaşayabilirdin. hatta daha fazlasını bile yaşayabilirdin. ben lisedeyken üst komşumuz gece yarısı darbuka çalardı mesela.
bu evinde deaynı meseleyle karşılaşıp komşunun tepkisini söylediğinde ne yalan söyleyeyim var olan kızgınlığından dolayı uyarının ayarının yerinde olmamış olabileceği için komşunun o şekilde tepki verdiğini düşündüm. tamamen ön yargı olduğu içinde yorum yapmak istemedim...
yabancı kontejyanından faydalananlarda öyle alelade insanlar olmuyolar başarılı insanlar oluyolar. onları eğitimden mahrum etmek tüm insanlığın ayıbı olur.
işsiz kalan evsiz kalan insanlar içinde suriyelileri değil fırsatçı vatandaşlarımızı suçlaman gerek.
üç kuruş fazla para kazanmak için insanların maduriyetini kullananlar yine bizim insanlarımız. sigortasız izinsiz karın tokluğuna çalıştırıyolar o insanları.
allah bizi kimsenin eline düşürmesin. biz özgür yaşamayı rahat yaşamayı seven bi milletiz. bir yere sığınmak durumunda kalırsak eminim suriyelilerden daha çok sorun yaratırız.
Kislik domates sos yapan hanimlar bu sosun kavanozunu actiktan kac gun icinde tuketmek gerekiyo kac kilo yapmistiniz ne kadar kavanoz cikti bende hafta sonu yapmayi.dusunuyorum da insallah becerebilirim
canım kolaymış bence yaparsın. bende açıldıktan sonra fazla uzun durması sağlıklı olmaz diye düşüp küçük kavanozlardan aldım. 350-400 ml anca alıyodur heralde. içim rahat etsin dersen onlardan alabilirsin