2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kendi ülkelerinde iyi bir eğitim ve kariyer yapmışlarsa dünyanın her yerinde aynı statüde iş bulabilir herkes. Amerika'da birçok bilişim sektörünün ceo su hindistanlıdır. En iyi doktorlar İranlı ve kübalı Dr lardır dünyada ve Avrupa'da. Bizim uğradığımız eşitsizlikten toplumsal değişmeden dem vurmuşsun ama ben çok tehlikeli buldum düşüncelerini. Bir zamanlar batıda Karadeniz'de ucuza çalışıyorlar diye linç edilen Kürt işçilere saldıranlar da bugün güneyde suriyelileri linç etmeye çalışanlar da temelde senin savunduğun bu argümanları dayanak yapıyorlar. Elbet seni o saldırganlarla bir tutmuyorum ama düşüncelerindeki tehlikeye de dikkat çekmek istedim.
önceden bende tv de gazetede duyuyordum"işimizi elimizden aldilar,Evlerimizden oluyoruz ev bulamıyoruz vs vs"ne dio bunlar ırkçı pis insanlar diyodum ama gerçekten işin içine girdin mi olayın çok daha büyük boyutta ve kültürel toplumsal bozukluklara neden olacağını gördüm.kurt dediğimiz insanlar bizim insanımız her ne kadar kültürel farklılıklar her bölgede vardır ama sonuçta Türk.ama bunlar suriyeli tamamen farklı.zaten iyi eğitimli insanlar dedigin gibi her yerde is bulur ki bulunduğu ortama ayak uyar çevreyi toplumu değiştirmeye kalkmaz şu anda olduğu gibi.bunlar biz suriyeliyiz,mağduruz edebiyatının altına siginiyorlar(bir cogu)her koşuldan faydalanıp suistimal ediyorlar.

En bastanda dediğim gibi bunların sorumlusu onlar değil.bu olumsuz ortamdan siyasi kaygılar içinde olan,durumu idare edemeyip düzgün yonetemeyen tepemizdeki yönetimdir.bu olaylar bu sekildede kalmayacaktır.her gün haberlerde duyuyoruz suriyelilerle turklerin olaylarını.yarın daha daha daha büyüyecek bu olaylar malesef:(

önceden bende tv de gazetede duyuyordum"işimizi elimizden aldilar,Evlerimizden oluyoruz ev bulamıyoruz vs vs"ne dio bunlar ırkçı pis insanlar diyodum ama gerçekten işin içine girdin mi olayın çok daha büyük boyutta ve kültürel toplumsal bozukluklara neden olacağını gördüm.kurt dediğimiz insanlar bizim insanımız her ne kadar kültürel farklılıklar her bölgede vardır ama sonuçta Türk.ama bunlar suriyeli tamamen farklı.zaten iyi eğitimli insanlar dedigin gibi her yerde is bulur ki bulunduğu ortama ayak uyar çevreyi toplumu değiştirmeye kalkmaz şu anda olduğu gibi.bunlar biz suriyeliyiz,mağduruz edebiyatının altına siginiyorlar(bir cogu)her koşuldan faydalanıp suistimal ediyorlar.

En bastanda dediğim gibi bunların sorumlusu onlar değil.bu olumsuz ortamdan siyasi kaygılar içinde olan,durumu idare edemeyip düzgün yonetemeyen tepemizdeki yönetimdir.bu olaylar bu sekildede kalmayacaktır.her gün haberlerde duyuyoruz suriyelilerle turklerin olaylarını.yarın daha daha daha büyüyecek bu olaylar malesef:KK43:
İnsanlar savaştan, ölümden kaçarak geldiler..biz olsak ne yapacaktık..resmin bütününe bakmalıyız..kimse toprağını sevdiklerini bırakıp yabancı ellere gelmez mecbur kalmadıkça..ölmek yerine yaşamak için burdalar..
Hükümetin yaptığını doğru buluyorum..ülkemizde çok sıkıntı olsada kapıları kapatsak pek farkımız kalmazdı diye düşünüyorum..suriye bizim yanıbaşımız okyanus ötesi değil...akrabaları olan nice vatandaş var..biraz daha empatik bakmalıyız bencesi...

Kizlar bu kitaplardan almak istiyorum. Elinde bu kitaplardan olup oneren var mi?

Canim bir tane aldm ben de denemek icin hareketli bahce yi.iyiki de hepsini almadm begenmedim acikcasi.biraz agir gelr bizimkilere 2-5 yas yaziyo zaten.emre de genelde kemirdigi icin pek kullanamadik

Suriyeli turk kurt ne olursa olsun olum cok zor bunu anladim:(esimi aradim gecikebilirm dedi bugun sehit olan 4 polisin cenazeleri gelms merkeze kalabalik olabilirmis:(Allah rahmet eylesin hepsine ailelerine sabir versin.Yanibasimizda neler neler oluyo halimize binlerce sukur:(ben de kizardm bazen hatta dun gelen cocuklara kapiyi acmadim.biseye ihtiyaclari vardi sanirim ama napym yalnzdm belki arkalarinda biri vardr evi yoklatiyolardir diye acamadim:(icimde kaldi valla:(

İnsanlar savaştan, ölümden kaçarak geldiler..biz olsak ne yapacaktık..resmin bütününe bakmalıyız..kimse toprağını sevdiklerini bırakıp yabancı ellere gelmez mecbur kalmadıkça..ölmek yerine yaşamak için burdalar..
Hükümetin yaptığını doğru buluyorum..ülkemizde çok sıkıntı olsada kapıları kapatsak pek farkımız kalmazdı diye düşünüyorum..suriye bizim yanıbaşımız okyanus ötesi değil...akrabaları olan nice vatandaş var..biraz daha empatik bakmalıyız bencesi...
keşke doğru bir yönetim,doğru bir mülteci politikası izlenseydi bizde ve avrupada da o yavrucak ölmeseydi.akrabam yok ama empati çok iyi yapabiliyorum ,bende bir anneyim benimde bir yavrum var.o yavrucak Allah korusun bizim olabilir,o kacanlar biz olabilirdik.bu sahneler olmasın diye,yaşananlar olmasın diye doğru bir politika olmalı diyorum zaten.canlı bir şekilde gitmek istedikleri yere gitmekle is bitmiyor,öncesi bu ama sonrasında sosyal bir devletin onlara sunacaklari adam gibi olanaklarla hayatlarını idame ettirebilmek için kaçıyorlar.sokakta dilenmek,aşağılanmak icin gelmiyorlar.sınırları açıyorum gelin demekle keşke tüm her şey çözülse..resmin bütününe bu şekilde bakıyorum ben

Kıyıya vuran insanlık fotoğrafına dair bende bikaç şey söylemek istiyorum, hem kendim için bi özeleştiri hem de bundan sonra belki sokaklarda gördüğümüz suriyeli mülteci ailelere bakışımız biraz olsun değişir. Bazen ciddi anlamda nefrete varan söylemler oldu burda bile mülteciler için. Zor elbet zor. Dışarda yanımıza yaklaştıklarında hele ki çocuğum yanımdaysa ben de sinirlenirdim bazen. O yüzden o fotoğraf beni daha çok yaraladı. Sanki sinirleneceğim suriyeli dilenen çocuklardan biri eksilmiş gibi ve bunun vebali bendeyniş gibi hissettim. Hele bir de Avrupa da özellikle İzlanda da halkın devletin ırkçı politikalarına karşı çıkıp kapıların sonuna kadar suriyelilere açılmasını istemesi hatta suriyeli aileleri evlerinde barındırmak istemeleri beni bir kez daha utandırdı. Bunlar da benim naçizane düşüncelerin
bende sana katılıyorum. gözümün önünden gitmiyo o fotoğraf.
ya biz aynı duruma düşsek? ki hiç de imkansız gibi görünmüyo ülkenin haline bakılırsa(allahım yaşatmasın o günleri)
Suriyelileree ilgili nefretim hiç bi zaman değişmez ve degismiycektirde.malesef o yavruyu bende gördüm ve gerçekten çok üzüldüm.ama burda benim yanlışım onlara karşı direk nefretle dolmam.burda sorgulanması gereken onlar deil bu devlet,bu hükümettir.

Ben burda sabahtan aksama kadar bir suru insanla uğraşırken aldığımız kit kanaat maaşla iki kişi çalışırken onlar tek başına gelip unv std nasıl akademik kadroya dahil oluyorlar.daha dün gelmiş kişiler.yabancı kontenjanı unv okumaya giriyorlar.bizim yavrularınizla yıllarca öss bilmemne hazırlanıyor. Vb bir çok örnek verebilirim.
He bunlardan bi tek suriyeli mi yararlanıyor Hayır tabiki,tüm yabancılar.ama hükümetin onları desteklediği din kardeşlerim die ortada dolaştıklari asikarken bu olanaklardan gavur dedikleri yabancılar bu derece istifade edemedi.en azından mahalle kulturunde suriyeliler gariban oldu.ama hepimizden iyi yadiyorlar.bir kiraya bakın adam geliyor 1 500 2000 veriyor ,ev sahibide pişkin pişkin sana niye veriyim diyor.bir Amerikalı ingiliz vs kiraları artırdı durumunu ben hiç hatırlamıyorum.vardır elbet ama azınlıktadir.
Almanyada Türklerden nefret etmelerini şimdi çok iyi anlıyorum.ülkeyi resmen asimile etmeye çalıştılar ki bir kısım ole.yarın öbür gün bizde ole olucaz.gelenlerin hiç biri gitmicek yarın yavrularımizda onlarla buyuycekk.onlar gibi olucaz belkide.

He bunlarin sorumlusu onlar mi değil,tek sorumlusu bu hükümet.!!!
aslında dediğinin tam tersi oluyo.
ülkemize gelen insanlara madem buraya geldiniz asimile olun bize uyun diyoruz.ben başka bir ülkeye gitmiş olsam burda davrandığımdan farklı davranmam. ha çevreye rahatsızlık veriyosam uyarıları dikkate alır gerekli önlemleri yaparım. ama bazen o kadar insanlık dışı tavırlar oluyo ki ters tepkide verebilirim gerekirse.

senin meselen biraz talihsizlik. sorun yaratan bir tek suriyeliler değil. kendi ülknin bi vatandaşıylada aynı sorunları yaşayabilirdin. hatta daha fazlasını bile yaşayabilirdin. ben lisedeyken üst komşumuz gece yarısı darbuka çalardı mesela.
bu evinde deaynı meseleyle karşılaşıp komşunun tepkisini söylediğinde ne yalan söyleyeyim var olan kızgınlığından dolayı uyarının ayarının yerinde olmamış olabileceği için komşunun o şekilde tepki verdiğini düşündüm. tamamen ön yargı olduğu içinde yorum yapmak istemedim...

yabancı kontejyanından faydalananlarda öyle alelade insanlar olmuyolar başarılı insanlar oluyolar. onları eğitimden mahrum etmek tüm insanlığın ayıbı olur.
işsiz kalan evsiz kalan insanlar içinde suriyelileri değil fırsatçı vatandaşlarımızı suçlaman gerek.
üç kuruş fazla para kazanmak için insanların maduriyetini kullananlar yine bizim insanlarımız. sigortasız izinsiz karın tokluğuna çalıştırıyolar o insanları.

allah bizi kimsenin eline düşürmesin. biz özgür yaşamayı rahat yaşamayı seven bi milletiz. bir yere sığınmak durumunda kalırsak eminim suriyelilerden daha çok sorun yaratırız.
Kislik domates sos yapan hanimlar bu sosun kavanozunu actiktan kac gun icinde tuketmek gerekiyo kac kilo yapmistiniz ne kadar kavanoz cikti bende hafta sonu yapmayi.dusunuyorum da insallah becerebilirim
canım kolaymış bence yaparsın. bende açıldıktan sonra fazla uzun durması sağlıklı olmaz diye düşüp küçük kavanozlardan aldım. 350-400 ml anca alıyodur heralde. içim rahat etsin dersen onlardan alabilirsin

D delimavi35 ben domatesi yemeklerde cok kullaniyorum actiktan iki uc gun sonra bitiyor bozulmuyor ben de genelde bir kiloluk kavanozlara yaptim o kavanozlar bitince mecburen 3 tane buyuk kavanoz kullandim ama onlari yemege acmayacagim kiymali pide yaptiriyorum bazen onun icine kullanirim

Suriyeli turk kurt ne olursa olsun olum cok zor bunu anladim:KK43:esimi aradim gecikebilirm dedi bugun sehit olan 4 polisin cenazeleri gelms merkeze kalabalik olabilirmis:KK43:Allah rahmet eylesin hepsine ailelerine sabir versin.Yanibasimizda neler neler oluyo halimize binlerce sukur:KK43:ben de kizardm bazen hatta dun gelen cocuklara kapiyi acmadim.biseye ihtiyaclari vardi sanirim ama napym yalnzdm belki arkalarinda biri vardr evi yoklatiyolardir diye acamadim:KK43:icimde kaldi valla:KK43:

Yok yok iyi yapmışsın açmamakla,hiç içinde kalmasın canım..kötü bişey değil yaptığın sonuçta,öncelikle kendini ve çocuğunu düşünmen gerek tabi..

Kizlar bugun arabamizi aldik butun gun banka noter ugrastik noter cok kalabalikti Eceyide goturdum aksama kadar anca bitti isimiz aksam da ailece yemege gidip arabayi kutladik :KK66:

Oooh süper..Aldınız sonunda,hayırlı olsun canım..kazasız belasız inşallah

cilek31 konuya dahil olayım diye sana cevaben yazdım fakat hitabım geneldi.. Düşüncelerimi paylaştım..benimde akrabam yok ..sadece türkiyeye yakınlıklarını ifade etmek istedim...
Keşke daha düzgün bi mülteci politikası izlenseydi, kesinlikle katılıyorum..ama mevcut durumda o insanlara kızmak yerine anlamaya çalışmak diyorum.tabiki hepsi masum mazlum olmayabilir ama kuraldır, istisnalar kaideyi bozmaz düşüncesindeyim..

biraz önce kv aradı. komşudaymış çocuk görmeye gitmiş.bebeğin çok gazı varmış sen gökçeye ne içiriyodun diye sordu. humananın kimyonlu rezene çayını içiriyodum. kendimde içiyodum. söyledim bende.
o zamanlar kızıyodu bana içiriyosun bunları çocuğun beynini kurutuyomuş bunlar diypdu (nasıl kuruyosa beyin artık)
arkadan kadına bunu içir bak bizim gelin iyi bilir çocuğun gazı olmadı diye komşuya söylüyo. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

biraz önce kv aradı. komşudaymış çocuk görmeye gitmiş.bebeğin çok gazı varmış sen gökçeye ne içiriyodun diye sordu. humananın kimyonlu rezene çayını içiriyodum. kendimde içiyodum. söyledim bende.
o zamanlar kızıyodu bana içiriyosun bunları çocuğun beynini kurutuyomuş bunlar diypdu (nasıl kuruyosa beyin artık)
arkadan kadına bunu içir bak bizim gelin iyi bilir çocuğun gazı olmadı diye komşuya söylüyo. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.
İlahi kayınvaliden :D

Back
X