http://www.mavibebegim.com/merhaba-bezsiz-hayat/
stanki
@pilise bi inceleyin derim madem aklınızda az çok var ben bu yazıya göre miranın hazır olduğunu düşünüyorum ama en büyük ve önemli eksik yürümüyor doğal olarak tabureye falan oturup kalkamıyor bu önemli bi kritermiş. yürümeye başladıktan bi kaç ay sonra iice sağlamlaştığında dengesi ben tuvalet eğitimi denicem.
ek gıdaya geçerken en büyük hatam illa altı ay diye diretmek oldu mirayı hiç gözlemlemedim belki dört ayında hazırdı bebeğim bu kez tüm ipuçlarını kaydediyorum illa 30 ay yok bilmem ne beklemicem
yazının hoşuma giden bir iki kısmını da alıntılayayım
Bu arada, tuvalet eğitiminde ne “çok erken” ne de “çok geç” diye bir durum yokmuş. Ama maalesef ki bizim insanımız da hep bir erken, geç söylemi var ve bu durumu maalesef ki çocuğun akıllı olması ile ilişkilendiriyorlar. Çook yanlış, çook saçma ve çook mantıksız… İşte bu saçma sapan söylemlerden bazıları:
İki yaşından önce bez bıraktıysanız: “Aaa çok erken” bu biiir. “Maşallah ne akıllısın sen” bu ikiii.
İki yaşından sonra bez kullanmaya devam ediyorsanız: “Aaa hala mı bez bağlıyorsunuz koskoca çocuğa” bu biiir. “Aklın her şeye eriyor da kıçındaki bezi bilmiyorsun bi tek” bu ikiii.
Dinlemeyin, bunlar safsatalar. Çocuğun aklıyla da gelişmişliğiyle de ilgili değil. Önemli olan çocuğunuzun bunu istemesi. Bez bırakmayı istemesi ve buna duygusal olarak kendini hazır hissetmesi!
Şimdiki aklım olsaydı çok erken diyenlere kapatırdım kulağımı ve çocuğumun sesini ve duygularını dinlerdim.
Bebeğim tam 23 aylıktı tuvalet eğitimine başladığımızda. Ve üçüncü gününde tamamlamıştık tuvalet eğitimini. Öyle hazırmış ki aslında. Bana düşen sadece yol göstermek ve bu süreci en keyifli hale getirip destek olmaktı.
instagramdan da takip ediyorum ben değişik oyun önerileri de var ve bence diğer blogerlar gibi kaf dağından yazmıyor yazılarını :))