Canim ben bunu ya yemek defterime yazacam ya da fotosunu cekecem nasil cekilir bilmiyorum.canım kuş başı et ya da kıymayı kavuruyorum. Soğan salça ekliyorum. Salçayıda kavurup pul biber karabiber. Kabaklarıda uzunlamasına 4 e bölüp 1 er cm kalınlığında doğruyorum. Onuda ekleyip arada karıştırarak iyice kavuruyorum. Briazda bulgur ekliyorum. 3 tane kabağa 1 yemek kaşığı kadar falan. Kaynar su ekleyip özlenmesini bekliyorum. Pişincede kıyılmış dereotu serpip üzerine bolca altını kapatıyorum. Üzerinede sarımsaklı yoğurt. Aslında normal bi tarif ama eşimin ailesi daha değişik yumurtalı falan. Ben hiç görmemiştim öylesini.
Dolmasınıda yine kıymayı kavuruyorum. Suyunu çekince soğan salça ekleyip yine kavuruyorum. Pirinç ekliyorum kıymayla yarı yarıya olana kadar. Maydonoz dereotu baharat ekleyip yarım çay bardağı su koyup birax pişiriyorum. Kabakları doldurup salçalı su yapıyorum üstüne gelene kadar. Yine üstüne sarımsaklı yoğurt.
İçini çiğden de dolduran var ama annem böyle yapar hep bana daha lezzetli geliyo.
Tesekkur ederim bi daha boyle yapayim biz dereotu pek almayiz yemeden curuyor alip deneyecem. Bende senin gibi yapiyorum ama dereotu ve bulgur eksikti. Bi de bunu deneyeyim