2014 Kasım Anneleri Doğum Hazırlığı ve Doğum Hikayeleri

canım ağrım oluyor bugün biraz halsiz hissediyorum yani bırak oturmayı uzanmak bile rahatsız ediyor

yaaa arada oylee olmasıı normal canım belki rahim genişliyor bu hissettiğin baskı ondandır telaş yapma hic annesi yakın zamanda doktor kontrolün var mı yada bunu cokk hissetmeye baslarsan bi doktora gorun dilersen

yaaa arada oylee olmasıı normal canım belki rahim genişliyor bu hissettiğin baskı ondandır telaş yapma hic annesi yakın zamanda doktor kontrolün var mı yada bunu cokk hissetmeye baslarsan bi doktora gorun dilersen

canım ayın 1inde renkli ultrasonum var ben sadece etrafımda erken doğum olayları fazla denk geldi acaba dedim ama benim nasip olursa 4.bebişim
böyle durumları ilk defa yaşıyorum galiba korkuyorum

canım ayın 1inde renkli ultrasonum var ben sadece etrafımda erken doğum olayları fazla denk geldi acaba dedim ama benim nasip olursa 4.bebişim
böyle durumları ilk defa yaşıyorum galiba korkuyorum

canım ALLAH KORUSUN erken doğum gibi seyleri aklınaa getirme hicc annesi Allah bagıslasın tum evlatlarını bu bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah..bnce eger bu sekilde devam ederse seni rahatsız edecek boyuta ulaşırsa herhangi bir acilden de giriş yapıp bir jinekoloğa baktırabilirsin tatlım 1 ine kadar beklemen sart deil dediğim gibi cok rahatsız ediyorsa gorun ama için rahat olsun kuzun belkide kendine yer acıyor annesi

canım ALLAH KORUSUN erken doğum gibi seyleri aklınaa getirme hicc annesi Allah bagıslasın tum evlatlarını bu bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah..bnce eger bu sekilde devam ederse seni rahatsız edecek boyuta ulaşırsa herhangi bir acilden de giriş yapıp bir jinekoloğa baktırabilirsin tatlım 1 ine kadar beklemen sart deil dediğim gibi cok rahatsız ediyorsa gorun ama için rahat olsun kuzun belkide kendine yer acıyor annesi

çok tşk ederim canım içim rahatladı umarım benimki basit bir kuruntudur Rabbim sanada kolay doğumlar nasip etsin eeee tabiki tüm hamişlere
bu arada tavsiyeni dinlicem rahatsız etmeye devam ederse dra gidicem ya ben gerçekten hamişleri çok seviyorum çok ama çok iyi yürekliler :54:

çok tşk ederim canım içim rahatladı umarım benimki basit bir kuruntudur Rabbim sanada kolay doğumlar nasip etsin eeee tabiki tüm hamişlere
bu arada tavsiyeni dinlicem rahatsız etmeye devam ederse dra gidicem ya ben gerçekten hamişleri çok seviyorum çok ama çok iyi yürekliler :54:

ne demek canım gonlunu ferah tut birde sen biliyorsundur zatennn boylee cokkk cokkk agrıı olmadığı surece kanama olmadığı surece olan seyler normal..dediğim gibi kese genişliyor rahim genişliyor arada butur ağrıların olması normal..birde bebek sunada göbek deliğinin altından kasıga kadar olan kısımda duruyor biraz daha buyuşun ustte de o baskıları hissedecez:16:

ne demek canım gonlunu ferah tut birde sen biliyorsundur zatennn boylee cokkk cokkk agrıı olmadığı surece kanama olmadığı surece olan seyler normal..dediğim gibi kese genişliyor rahim genişliyor arada butur ağrıların olması normal..birde bebek sunada göbek deliğinin altından kasıga kadar olan kısımda duruyor biraz daha buyuşun ustte de o baskıları hissedecez:16:

sence 3 hamilelikte yapmadığım nazları toptan mı yapıyorum kocacığıma birazda hakkım mı acaba (şaka şaka bu aralar fazla yoruluyorum galiba) bu arada terapistim gibi oldun çok ama çok mersi :49:

sence 3 hamilelikte yapmadığım nazları toptan mı yapıyorum kocacığıma birazda hakkım mı acaba (şaka şaka bu aralar fazla yoruluyorum galiba) bu arada terapistim gibi oldun çok ama çok mersi :49:

hakkın tabi canım hamileilk her zaman hamilelik 1 i 3ü 5 i fark etmez:16: yapcan tabi nazını annesi:9: Allah hayırlısıyşa kucağına almaya nasip etsin:16: cok yorma kendini ama sen iki canlısın ayrıcaaa çocuklarında varr yükünü hafiflet bir sekilde senin iyi olmazz lazım çocuklarının annelerine ihtiyacı var :16:

gerçekten çok heyecanlı 4.bebeğim olmasına rağmen en ufak bişeyde kopuyorum inşallah banada yazmak nasip olur hepimize kolay ve hayırlı doğumlar
nasıl doğacak düşüncesiyle şimdiden uykularım kaçtı hamişler hepinizi gerçekten çok seviyorum :54:

İnan canım isterse 7. Olsun hepsinin ayrı bir heyecanı var inşallah Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin öğrenebildin mi cinsiyetini?

İnan canım isterse 7. Olsun hepsinin ayrı bir heyecanı var inşallah Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin öğrenebildin mi cinsiyetini?

henüz öğrenemedim canım kusura bakma malum yoğunluktan bakamadım sayfaya 3 oğlum var Rabbim inşallah hayırlısından sağlıklı birde kız evlat nasip eder. en başta sağlıklı ve hayırlı olsun inşallah...

günler geçtikçe insanı daha da heyecan basıveriyor. bebeğim nasıl olacak, kime benzeyecek, gözleri, saçları, teni... ama hepimizin söylediği tek bir şey var, Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin kızlar. güzel doğum hikayelerimizi paylaşmak nasip olsun. çoğu gitti azı kaldı zaten :16:

insallah ben de kasim annesi olucam :) Kizimi hergun artan merakimla bekliyorum,Allah hepimize saglikli yavrucuklar nasip etsin,en guzel hikayeler bizim olsun insallah :):49:

Burası terk edilmiş sanki kızlar!

Kimse doğum için hazırlık yapmıyor mu yoksa?

Sanırım herkes doğumdan çok bebiş için hazırlık aşamasında.. Ama Son 3 aya girildi artık yavaş yavaş doğum içinde hazırlık yapmanın zamanıdır.

Ama önce neler yapacağız onları bilelim dimi? Sizin için araştırıp, öğrendiklerimden bir yazı hazırladım ama biraz uzun oldu.Sıkılmadan okumanız dileği ile :)
Detaylarını gün gün paylaşacağım..
Sevgilerle..

Doğuma Hazırlık;

Bebek beklediğimiz dönemde doğuma hazırlık demek sadece bebeğin ihtiyaç listelerini tamamlamak, odasını hazırlamak vs. değildir. Bebeğimizi sağlıklı bir doğumla kucağımıza alabilmemiz için bedenimizi ve zihnimizide doğuma hazır hale getirmeliyiz.

Doğuma nasıl hazırlanılır?

Doğuma hazırlık genellikle annenin kendini en yüksek enerji düzeyinde hissettiği 2. Trimester döneminde başlamalıdır. Bunun için en uygun hafta 20. haftadır. Bu dönem itibariyle anne bebek ile gerekli duygusal bağıda sağlamaya başladığı için iş birliği yapabilir durumdadır. Doğuma hazırlık fiziksel ve zihinsel olarak iki aşamalı yapılmalıdır. Başlangıçta fiziksel hazırlık olarak düzenli ve dengeli beslenme ile doğru kilo alımı, düzenli beden ve nefes egzersizleri gereklidir. Zihinsel hazırlık olarak ise bebek ile bağ kurma, doğum olumlamaları, zihinsel gevşeme yapılabilir.

Fiziksel Hazırlık;

Beslenme;
Gebelikte beslenme asla iki kişilik yemek değildir. Bir çok gebe hamileliğin ilk aylarında bulantıları nedeniyle neredeyse sağlıksız seviyede beslenmekte ve bebeğe zarar vermekten endişe duymaktadır. Ancak bu durumun bebeğe olumsuz bir etkisi yoktur. Gebelikte beslenme ile ilgili bilinmesi gereken şey aslında çok basittir. Her besin grubundan gerektiği kadar yemek, Besin grubunu dörde ayırırsak, Et ve süt (protein grubu), sebze ve meyveler, Tahıl ve ekmek Grubu (karbonhidratlar), son olarak yağlar. Her öğünde bu dört gruptan da yeteri kadar yediğimizden emin olmalıyız.
Günde 3 ana 3 ya da 4 ana öğün yemek (az az sık sık) hem bebeğin yeterli beslenmesine hemde annenin kontollü kilo almasına yardımcı olacaktır.
Günlük beslenmemizde şekerli gıdaları mümkün olduğu kadar minimum seviyede tutmalıyız. Şekeri zaten doğal yolla (süt ve meyvelerden) aldığımız unutmamalı ve ekstra şeker ve tuzdan kaçınmalıyız.
Yediğimiz herşeyi bebeğe faydasını sorguladıktan sonra yersek, gereksiz ve zararlı gıdalardan uzak durmuş oluruz.

Beden Egzersizleri;
Hamileler için en çok tavsiyele edilen spor kesinlikle yürüyüştür, yaz aylarında ise bol yüzme tavsiye edilir.Ama sadece bu ikisi bedeni doğuma hazırlamak için yeterli değildir. Doğum bir kas işi dir. Bu nedenle şimdiye kadar farkında bile olmadığımız bir çok kasımızın aktif ve güçlü olmasına bir çok eklemimizin ise esnek olmasına ihtiyacımız var. Bu nedenle düzenli egzersizlerimize özellikle pelvis hareketlerini eklememiz bel ve sırt kaslarımızı güçlendirmemiz gereklidir. Ayrıca doğum öncesi ve sonrası güçlü olması gereken bir diğer kas grubumuz ise vajina kaslarımızdır. Bu kaslarımızı ise kegel egzersizleri ile güçlendirebiliriz.

Nefes Egzersizleri;
Doğum süreci başladığında bir diğer ihtiyacımızda doğru nefes alıp verebilmektir. Nefes egzersizleri hem doğum dalgaları ile kolay baş etmeyi, hemde etkili bir şekilde gevşemeyi sağlayacaktır. Nefes egzersizlerine erken başlamak ciğer kapasitemizi zamanla arttıcağımız için önemlidir. Ayrıca nefes egzersizi çalıştığımız süre içerisinde bebeğimize daha fazla oksijen göndermiş oluruz.

Zihinsel Hazırlık;

Doğum korkusunu Yenmek ;
Doğum başımıza gelene kadar ne olduğu ile ilgili fikrimizin olmadığı bir durum olduğu için, yaşadığımız kültüründen dolayı bir çoğumuzun kaygılara kapılmasına sebep olan bir süreçtir.
Ancak insanın bilmediği bir şeyden korkması çok normaldir. Doğum konusunda bize öğretilmiş en önemli ve en yanlış durum çok ağrılı olduğu yönündedir.Bir çoğumuz yaşanılmış kötü doğum hikayeleri ve doğum travmalarını görmüş ya da duymuş olmamızdan dolayı daha çok paniğe kapılabiliyoruz.
Ancak doğum istekli, bilinçli ve iyi hazırlanmış bir gebe için hiçte zor olmayabilir. Doğum bir kas işidir. Korku kasları gerginleştirir, gergin kaslar doğru çalışamaz, Doğru çalışamayan kaslar ağrı oluşturur. Ağrı daha çok korkuya neden olur ve kaslarımız daha çok gerilir.. Bu kısır döngü bu şekilde devam eder. Fakat zihnimizi ve bilinçaltımızı doğum konusunda korkular ve kaygılardan arındırırsak, etkili bir gevşeme ile doğumu olması gerektiği gibi yaşayabiliriz. Aynı zinciri düşünürsek kaslarımız gevşedikçe rahatlarız, rahatladıkça kaslarımızı doğru çalışır ve ağrıyı minimum seviyede hissederiz.
Zihnimizi gebelik boyunca olumlu telkinlerle, korkudan arındırabilir, başaracağıma ikna edebilirsek, doğum başladığında herşeyin kendiliğinden ve kolayca geliştiğine şahit olabiliriz.
Doğum anne ve bebeğin iş birliği ile gerçekleşen bir mucizedir.

güzel anneler doğum için egzersiz yapıyor musunuz?
neler yapıyorsunuz paylaşır mısınız?

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih 09-11-2014. Hadi bakalım hepimize hayırlı olsun. Arkadaşlar ben çalıştığımdan dolayı yazılarınızı pek takip edemiyorum ancak her gün bebeğimle ilgili mutlaka birşeyler okuyup bilgi almaya çalışıyorum. Ayrıca mutlaka hergün bebeğime müzik dinletiyorum, hatta müziği kapattığımda niye sustu der gibi tepkiler alıyorum içeriden :)) Fazlasıyla heyecan verici. Doğumla ilgili açıkçası hem korkuyorum, hem diyorum doğuranlar nasıl doğurdu hatta bazen diyorum tarladan çalışan büyüklerimiz kegel egzersizi mi biliyordu veya pilates mi yapıyordu ki. Ama şunu da unutmamak gerekir ki onlar fiziken aktiftiler, sürekli tarlada, evde hareket halindeydiler. Dolayısı ile, işlerini bu kolaylaştırmış olabilir. Şimdi kendimi düşünüyorum sürekli bilgisayar başındayım ama aklıma geldikçe merdiven inip çıkıyorum şirkette artık asansör kullanmıyorum. Ayrıca akşamları da her akşam olmasa da haftada 2-3 kez mutlaka yürümeye özen gösteriyorum. Ev işlerinde de keza kendim yapmaya ( yapabildiklerimi tabii) gayret gösteriyorum ki hareket olsun da vücut tembelleşmesin diye.
Hazırlık olarak, ufak tefek şeyleri hazırladık elbette ama daha odamız konusunda bir fikrimiz yok. Aslında birkaç model beğendik iş gidip almaya kaldı diyebiliriz. Yine aynı şekilde, puset konusunda kararsızız. Kraft RLX modelini beğendik ama parası çok geldi, öte yandan rahat bir modele benziyor. Alan var mı ya da bu konuda bilgisi olan var ise paylaşır mısınız lütfen.
Arkadaşlar, içinizi ferah tutun, Allah yardımcımız olsun. Sağdan soldan denilenlere, anlatılanlara ben kulak asmıyorum. Size de tavsiye ederim. Her hamilelik, her anne adayı ve her bebek farklıdır. Hepsinde aynı olacak diye bir şey yok. Geçenlerde bana dediler ki senin göbeğin çok küçük, bebeğin tam gelişmiyor mu. Ben de doktorum gayet sağlıklı olduğunu ve kilo olarak da çok normal gittiğimi yani sadece bebeğimin kilo aldığını söyledim ki doktorum gerçekten bu konuda beni tebrik etti. O yüzden asla ve asla kulak asmayın, en iyisini doktorunuz bilir bunu kafanızdan çıkarmayın. Tabii doktorunuza güvenmek de ayrı bir olay ama bu vakte kadar zaten herkes doktorunu tartmıştır herhalde. Unutmadan, bu tarz söylentilere harcayacağım zamanı günlük tutmaya ayırdım. Bebeğime yazıyorum, ileride kitap haline getirip kendisine vereceğim.
Benim yazım da çok uzun oldu galiba, umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız minik kuzularımızı. Puset konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Burası terk edilmiş sanki kızlar!

Kimse doğum için hazırlık yapmıyor mu yoksa?

Sanırım herkes doğumdan çok bebiş için hazırlık aşamasında.. Ama Son 3 aya girildi artık yavaş yavaş doğum içinde hazırlık yapmanın zamanıdır.

Ama önce neler yapacağız onları bilelim dimi? Sizin için araştırıp, öğrendiklerimden bir yazı hazırladım ama biraz uzun oldu.Sıkılmadan okumanız dileği ile :)
Detaylarını gün gün paylaşacağım..
Sevgilerle..

Doğuma Hazırlık;

Bebek beklediğimiz dönemde doğuma hazırlık demek sadece bebeğin ihtiyaç listelerini tamamlamak, odasını hazırlamak vs. değildir. Bebeğimizi sağlıklı bir doğumla kucağımıza alabilmemiz için bedenimizi ve zihnimizide doğuma hazır hale getirmeliyiz.

Doğuma nasıl hazırlanılır?

Doğuma hazırlık genellikle annenin kendini en yüksek enerji düzeyinde hissettiği 2. Trimester döneminde başlamalıdır. Bunun için en uygun hafta 20. haftadır. Bu dönem itibariyle anne bebek ile gerekli duygusal bağıda sağlamaya başladığı için iş birliği yapabilir durumdadır. Doğuma hazırlık fiziksel ve zihinsel olarak iki aşamalı yapılmalıdır. Başlangıçta fiziksel hazırlık olarak düzenli ve dengeli beslenme ile doğru kilo alımı, düzenli beden ve nefes egzersizleri gereklidir. Zihinsel hazırlık olarak ise bebek ile bağ kurma, doğum olumlamaları, zihinsel gevşeme yapılabilir.

Fiziksel Hazırlık;

Beslenme;
Gebelikte beslenme asla iki kişilik yemek değildir. Bir çok gebe hamileliğin ilk aylarında bulantıları nedeniyle neredeyse sağlıksız seviyede beslenmekte ve bebeğe zarar vermekten endişe duymaktadır. Ancak bu durumun bebeğe olumsuz bir etkisi yoktur. Gebelikte beslenme ile ilgili bilinmesi gereken şey aslında çok basittir. Her besin grubundan gerektiği kadar yemek, Besin grubunu dörde ayırırsak, Et ve süt (protein grubu), sebze ve meyveler, Tahıl ve ekmek Grubu (karbonhidratlar), son olarak yağlar. Her öğünde bu dört gruptan da yeteri kadar yediğimizden emin olmalıyız.
Günde 3 ana 3 ya da 4 ana öğün yemek (az az sık sık) hem bebeğin yeterli beslenmesine hemde annenin kontollü kilo almasına yardımcı olacaktır.
Günlük beslenmemizde şekerli gıdaları mümkün olduğu kadar minimum seviyede tutmalıyız. Şekeri zaten doğal yolla (süt ve meyvelerden) aldığımız unutmamalı ve ekstra şeker ve tuzdan kaçınmalıyız.
Yediğimiz herşeyi bebeğe faydasını sorguladıktan sonra yersek, gereksiz ve zararlı gıdalardan uzak durmuş oluruz.

Beden Egzersizleri;
Hamileler için en çok tavsiyele edilen spor kesinlikle yürüyüştür, yaz aylarında ise bol yüzme tavsiye edilir.Ama sadece bu ikisi bedeni doğuma hazırlamak için yeterli değildir. Doğum bir kas işi dir. Bu nedenle şimdiye kadar farkında bile olmadığımız bir çok kasımızın aktif ve güçlü olmasına bir çok eklemimizin ise esnek olmasına ihtiyacımız var. Bu nedenle düzenli egzersizlerimize özellikle pelvis hareketlerini eklememiz bel ve sırt kaslarımızı güçlendirmemiz gereklidir. Ayrıca doğum öncesi ve sonrası güçlü olması gereken bir diğer kas grubumuz ise vajina kaslarımızdır. Bu kaslarımızı ise kegel egzersizleri ile güçlendirebiliriz.

Nefes Egzersizleri;
Doğum süreci başladığında bir diğer ihtiyacımızda doğru nefes alıp verebilmektir. Nefes egzersizleri hem doğum dalgaları ile kolay baş etmeyi, hemde etkili bir şekilde gevşemeyi sağlayacaktır. Nefes egzersizlerine erken başlamak ciğer kapasitemizi zamanla arttıcağımız için önemlidir. Ayrıca nefes egzersizi çalıştığımız süre içerisinde bebeğimize daha fazla oksijen göndermiş oluruz.

Zihinsel Hazırlık;

Doğum korkusunu Yenmek ;
Doğum başımıza gelene kadar ne olduğu ile ilgili fikrimizin olmadığı bir durum olduğu için, yaşadığımız kültüründen dolayı bir çoğumuzun kaygılara kapılmasına sebep olan bir süreçtir.
Ancak insanın bilmediği bir şeyden korkması çok normaldir. Doğum konusunda bize öğretilmiş en önemli ve en yanlış durum çok ağrılı olduğu yönündedir.Bir çoğumuz yaşanılmış kötü doğum hikayeleri ve doğum travmalarını görmüş ya da duymuş olmamızdan dolayı daha çok paniğe kapılabiliyoruz.
Ancak doğum istekli, bilinçli ve iyi hazırlanmış bir gebe için hiçte zor olmayabilir. Doğum bir kas işidir. Korku kasları gerginleştirir, gergin kaslar doğru çalışamaz, Doğru çalışamayan kaslar ağrı oluşturur. Ağrı daha çok korkuya neden olur ve kaslarımız daha çok gerilir.. Bu kısır döngü bu şekilde devam eder. Fakat zihnimizi ve bilinçaltımızı doğum konusunda korkular ve kaygılardan arındırırsak, etkili bir gevşeme ile doğumu olması gerektiği gibi yaşayabiliriz. Aynı zinciri düşünürsek kaslarımız gevşedikçe rahatlarız, rahatladıkça kaslarımızı doğru çalışır ve ağrıyı minimum seviyede hissederiz.
Zihnimizi gebelik boyunca olumlu telkinlerle, korkudan arındırabilir, başaracağıma ikna edebilirsek, doğum başladığında herşeyin kendiliğinden ve kolayca geliştiğine şahit olabiliriz.
Doğum anne ve bebeğin iş birliği ile gerçekleşen bir mucizedir.[/QUOT

çok güzel bir paylaşım olmuş cnm ellerine sağlık teşkküerler , içimi rahatlattı ..

Oyyyyyyyyyyyyyyyyyy... Doğum Hikayeleri diye görünce yüreğim pır pır oldu valla :rolleyes:
Ay buralara kimbilir neler yazıcaz... "Kızlarrr sancım 5 dk bir hastaneye gidiyoruz, kızlar bebeğimi kucağıma aldım" vs..
Heyecan tavan yaptıı :rolleyes: Geri sayım başladı... Şafak sayıyoruz ne güzel yaaaaaa... :KK9:

Normal doğum nedir?
Normal doğum, 38-42 gebelik haftaları arasında, kendiliğinden başlayan bir eylemle başla gelen tek bir bebeğin anne ve bebeğe zarar vermeden rahimden hazne yolu ile canlı olarak doğmasına denir.
Doğumların ancak %5 kadarı, doktorunuzun olası doğum tarihi olarak belirlediği günde gerçekleşir.

Doğumun başladığı nasıl anlaşılır?
Doğumun başladığının habercileri; rahim ağzını kaplayan kanlı, sümüksü bir madde olan ‘doğum nişanı'nın gelmesi, bebeğin içinde bulunduğu su kesesinin açılarak ‘suyun gelmesi' ve düzenli aralıklarla gelen, giderek sıklaşan ‘doğum sancıları'dır.
Bu belirtilerin hepsinin sırayla ve her kadında aynı şekilde olacağı düşünülmemelidir.
Su az ya da çok geldiğinde sancılar başlamamış olsa bile derhal hastaneye başvurmak gerekir.
Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduklarında bunlara yalancı doğum ağrıları denir. Bazen gerçek doğum ağrılarını taklit eden yalancı doğum ağrıları gebe kadın ve eşini telaşlandırır ve hastaneye gitmelerine neden olur. Hastanede yapılan muayeneden sonra doğum başlamadığı için evlerine geri gönderilirler. ‘Gerçek sancıları' ‘yalancı sancılardan' ayırt etmeye yarayan bazı genel belirtiler mevcuttur.

Gerçek doğum kasılmaları
Kasılmalar düzenli, güçlü ve sık olup daha uzun sürer.
Kasılmalar devamlıdır ve daha güçlü bir hal alır. Dinlenme ve masaj ile geçmez.
Kasılma bel, kasık ve karında her noktada aynı hissedilir. Yayılıcı tarzdadır.
Rahim ağzında açılma ve yumuşamaya neden olur.
Yalancı doğum sancısı
Kasılmalar düzenli ve güçlü olmayıp uzun süreli olmaz.
Yürümekle, dinlenmekle ve masajla kasılmalar hafifler, sonlanır.
Kasılma bel, kasık veya karında tek noktada hissedilir.
Rahim ağzında açılma ve yumuşamaya neden olmazlar.

Hastaneye ne zaman gidilmeli?
Gerçek doğum kasılmaları başladığında hemen hastaneye gitmek gerekmez. Kasılmalar beş dakikada bir geldiğinde hastanede olmalısınız. Bu arada suyunuz gelirse, kanamanız olursa hiç zaman kaybetmeden derhal hastaneye gidilmelidir.
Gebelik dönemi normal geçse bile, doğumun hastanede yapılması oluşabilecek sorunlar için önlem almak, sorun oluştuğunda da zamanında müdahale olanağı sağlar.
Evde geçirilecek süre içerisinde ne yapılabilir?
Önce sakin olunmalıdır.
Duş alınabilir.
Dolaşılabilir ya da istirahat edilebilir.
Masaj yaptırılabilir. (Örneğin bir masaya dayanarak omurganızın iki tarafından aşağıya doğru yapılacak yoğurma hareketi, el ayasıyla bel ve kalça üzerine basınç uygulanması rahatlatabilir).
Katı ve sıvı gıdalar fazla miktarda alınmamalıdır. Gerekirse çok küçük yudumlarla sıvı ya da limonlu buz parçaları, çikolata alınabilir.
Kıymetli takı ve eşyalarınızı evde bırakıp, sade ve rahat bir kıyafet giyiniz.
Sağlık karnenizi ve gebelik süresince yapılan tüm tetkikleri dosyanızla birlikte çantanıza koyunuz.

Yanınızda ne getirmelisiniz?
Anne için ;
Gecelik ya da pijama (emzirmeye uygun, penye yada pamuklu)
Atlet, kilot, emzirme sütyeni-göğüs pedi, çorap
Terlik
Hijyenik kadın bağı (yoğun günler için olanlardan)
Havlu, sabun, tuvalet kağıdı, diş fırçası, tarak,
Bebek için;
Zıbın/badi, tulum, çorap,başlık,eldiven, yelek, hırka
Battaniye
Hazır bez, alt silme bezi
Hangi hastaneye gidilmelidir?
Öncelikle kontrole gittiğiniz hastaneye başvurunuz.
Hastane seçimini son ana bırakmayınız.
Seçtiğiniz hastane; temiz ve hijyenik, ilgili, güler yüzlü, kaliteli, uzman personelin bulunduğu, ulaşımı kolay, evinize yakın, ‘Bebek Dostu' (emzirmeyi teşvik eden, destekleyen), sosyal güvenceye ya da bütçeye uygun, anne ve bebek için yoğun bakım, ameliyathane vb. olanakları olan bir kurum olmalıdır.
Seçtiğiniz hastanenin ilgili birimlerini önceden mutlaka gezip, personelinden bilgi alınız.

Hastanede neler olacak?
Hastaneye gittiğinizde önce doğumunuzun gerçekten başlayıp başlamadığını anlamak için, vajinal (alttan) muayene olacaksınız. Ayrıca size kasılmalarınızın ne zaman başladığı, suyunuzun gelip gelmediği sorulacak. Doğumunuz başladıysa yatışınız yapılacaktır. Kabulünüzden sonra odanızda elbiseleriniz çıkartılıp gömlek giydirilir.
Sağlık personeli sizin ve bebeğinizin durumunu ve ilerlemeyi takip edeceklerdir.
Vajinal Muayene
Bu muayene, doğum eyleminizin gidişatını kontrol etmek için ara ara gerçekleştirilir.
Yaşamsal bulgular
Kasılmalarınız, kan basıncınız, vücut ısınız ve nabzınız düzenli olarak kontrol edilecektir.
Fetal monitör
Doğum öncesinde kullanılan NST, doğum takibi esnasında da kullanılır. Rahim kasılmalarınız ve bebeğinizin kalp atımları, karnınıza yerleştirilen iki elektrotla gözlemlenebilir.
Damardan beslenme
İhtiyaç durumunda gücünüzün korunması ve sıvı kaybından korumak için sıvılar damar yoluyla da verilebilir.
Rahim kasılmaları esnasında neler yapabilirsiniz?
· Doğumun yönetiminin sizde olduğunu unutmayın. Yani doğumunuzun kaptanı sizsiniz.
· Kendinizi, doğum hakkındaki olumsuz ön yargılardan uzak tutmalısınız.
· Doğumu uzun, ağır ve bitmeyen ağrılar olarak düşünürseniz, doğum yapmak size altından kalkamayacağınız bir şey gibi görünecektir.
· Dikkatinizi sancıdan başka bir şeye yoğunlaştırmak yerine, her saniyesini hissederek onu karşılayın, çünkü her kasılmada bebeğinizi kucağınıza almaya daha da yakınlaşıyorsunuz.
· Doğum sancılarını güçlü bir değişimin müjdecisi olarak öğrendiğimizde, yapabildiklerimiz hayret verici olur.
· Kasılmaların verdiği rahatsızlığı gidermek ve bebeğinize bol oksijen göndermek için nefes egzersizlerini uygulamalısınız. Kasılmaların başlangıcında ve bitiminde kullanacağınız derin nefes çalışmalarına ise gebeliğinizde başlamalısınız. Etrafla ilginizi kesip nefesinize konsantre olmalısınız. Kasılmalarınız geçtiğinde ise, gevşeme egzersizleri uygulayıp dinlenmelisiniz. Doğum sırasında nefes ile kendinize gömülerek boşlukları bulun.
· Doğumhane personeli ile işbirliği yapınız.

Back
X