• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Ya arkadaşlar okudukça kafam karışıyor siz rota aşısıyla ilgili ne düşünüyorsunuz Allah aşına bir fikir verin bebeğimi en az 3 yaşına kadar kreşe vermeyi düşünmüyorum evde virüs getirecek kardeşte yok ama kreşe giden bebeklerle haşır neşir olacak kızım dr umuza danışıp son karsrı vericem ama sizdenfe fikir almak istiyorum yaptıracaksam 3. Ay dolmadan karar verip yaptırmam lazımmış:KK51:

Allah herkesin gönlüne göre versin canım çok sağol. Senin kuzun aşı olacak galiba. Melis' te geçen hafta perşembe oldu akşam ateşi 37.8 olunca yarım fitil verdim az huysuzluğu oldu ama. Atlatırsınız sizde canım merak etme.

Her akşam yıkıyorum canım. Saat 23:30 banyo saatimiz.

Evet ablacım. Uyuduğu zaman yapıyorum. Yani gazlı bir bebek değil evet. Mesela şuan oyun halısının içinde uyudu yavrum :))
Ya üşütmüyo mı? Evim gayet sıcak amA ben yine de korkuyorum. Üşüyor benimki üstelik küvetinin önünde elektrikli soba yakıyorum. Her gün yıkamYı çk istyorum hasta etmekten korkuyorum.

Ne marka senin telsiz ben karar veremiyorum bir türlü. Cızırtı vs oluyor mu? Bir de bazı telsizler evde modem ve telsiz telefon varsa Cızırtı yapıyormuş galuba.

Canım biz baya önce ev almıştık zaten hamileliğin son zamanlarında teslim edildi inşaatı bitti. Hamilelikte zor olur diye erteledik taşınmayı şu an oturduğumuz evde bize ait hani kira verme sorunu olmayınca yılbaşı sonrası demiştik. Bu evimde bende gerek duymuyorum çok rahat duyuluyor çünkü ama diğer evde yatak odaları üst katta olacağı için sorun olacak bir araştırayım dedim kafam karıştı :KK43:

:)) kendi çapımızda yazıyoruz işte birşeyler:)))

Hiç bitmeyen ev işleri, evde resmen atom karınca gibiyi. Sabah 8'de başlıyor mesai Melis' in altını aç emzir vitamini temizliği onu yatır. Kahvaltı et, o sırada makinaya çamaşır at. Evi süpür toz al. Bu arada süpürge sesinden uyumuş Melis hanım. Toz al , çamaşırları as. Duş al. Melis hanım uyandı altını aç emzir onunla oyun oyna. Oyun halısında çok eğleniyor. Müzik sesiyle oyun halısının içinde uyuyor. Doğru mutfağa akşam yemeğini yap. Bulaşık makinasını yerleştir. Arada Melis'i emzir. Akşam oldu zaten. Eşim gelir , hemen yemeğe mutfak toplanır sonra Melis hanımla ilgilenilir. Babası ile başbaşa bırakıp doğru ütü yapmaya. Ütü bitti Melis hanım yıkanır emzirilir karnı doyurulur ve Melis uyur. Etraf toplanır banyo malzemeleri yerleşir saat 12 yada 12 buçuk olmuştur zaten. Hergün aynı hemen aynı valla.
ben Fransa'dan getirtim canım Türkiye de kullandığım marka yok o yüzden tavsiye edeceğim bi marka da yok..Ama bizde çizimi sorun olmuyor çekiyorum odanın kapısını beline takıyorum çıkmazı süpürge bulasik is guc herseyi yapıyorum bence faydali bişey üstelik senin daha da ihtiyacın olacak artık

Abla nolsun buradan okudugun gibi
Orta yaramazlikta bir bebegim var
Esimle sorunlarim var, sutum azaliyor arada, humana icerek cozuyrm durumu
Oyle iste
:) 16 subatta ise baslayacam bende
Zayflamaya calisyrm

sorunlar gelir geçer sağlık olsun da gerisi ama er ama geç hallolur okumadım malesef msjları vaktim yok :(

Allah herkesin gönlüne göre versin canım çok sağol. Senin kuzun aşı olacak galiba. Melis' te geçen hafta perşembe oldu akşam ateşi 37.8 olunca yarım fitil verdim az huysuzluğu oldu ama. Atlatırsınız sizde canım merak etme.

Her akşam yıkıyorum canım. Saat 23:30 banyo saatimiz.

Evet ablacım. Uyuduğu zaman yapıyorum. Yani gazlı bir bebek değil evet. Mesela şuan oyun halısının içinde uyudu yavrum :))

iyi işyte ne güzel uslu kızınla gezmelere çıkarsan bize de gelin annesi belki benim oğlana bulaşır usluluğu biz hep evdeyiz bekleriz inşallah :)

birisi daha dedi Dr rota yi önermiyor diye anlamıyorum niye önermiyorlar ya..tarihini okudum ilk yapılan aşılar bebeklerde bağırsak düğümü yapmış sonra aşıyı durdurup yenisini üretmişler ve hiç sorun olmamış neden önermiyorlar Dr larıniz bi açıklama yapin arkadaşlar buraya yazıyorsunuz kafamı karışıyor.benim Dr yapalım dedi yan etkisi var mı dedim Hayır dedi açıklamasını yaptı ama sizin dolar neden önermiyorlar o doktorun bildiğini bizim ki bilmiyor mu anlamadım :))

Vay ortmek de iyi fikir
bende dokuz şubatta başlıyorum olunca dönem ile beraber kv de bakacak benim bebise de bırakıp gitmek zor olacak bilmiyorum nasıl olacak bazen düşünüp gözlerim doluyor ama çalışmak zorundayım onun geleceği için tek maaş ile geçinmek bu devirde zor valla yoksa..

canım çok teşekkür ederim haklısın ne iyiyse onu yapçam bu mamadan çok iğrendi ya sevemedi bi tane daha denerim ilerlryen zamanlarda sütüm azaldı birden bire bi de buraya aütüm var sağamıyorum yazmıştım şu sütüm çocuğumun doymas için yeterli mi onu bile bilmiyorum :-(

canım çok sağol aslında takmamak gerekiyo ama ben çok düşünceli ve hassas biriyim bu yüzden söylenilenleri hazmedemedim gerçi kimse kolayına kaçıp mama veriyosun bi de eşim işsiz diyoaun lafını kaldıramazdı heralde

canım sağoll herşey geride kalcak inşallah . eşimin eczacı arkadaşı mama konusunda yardımcı oldu. sütüm var emziriyorum ama acaba kalitesiz ve doyurmuyo mu diye endişe yaşadım çükü gazını çıkarıyo kaksnı yapıyo ağlayarak emiyo sağma konusunda problem yaşıyodum ama şimdi çok azaldı sütüm önceden ağır dolu olan göğslerim birden hafifledi bomboş sanki

aminn canım sağol güzel duaların ve verdiğin cesaret için. herşey yoluna gircek inşallah . bende elimden geldiğince emziriyorum şu an mamayı reddetti ama sütüm azaldı bebepimin de beslenme ihtiyacı zamanla artçak sanırım yetmiycek sütüm. o zaman mecbur mama kullancaz mama tüketen bebeklerde sağlıklı akıllı çok şükür ben onun için ne iyiyse onu yapıcam elimden geldiğince. dersleerime yoğunluk verdim bu zor günleri atlatmak için başarılı olmalıyım belki de bu durumları yaşamak hayatımda bi kamçı oldu başarmam konusunda herşeyde bi hayır var halimize bin şükür

canımmm kesinlikle senle alakası yok Bnde senin gibi merak ederdim normal ama söyleyiş biçimine göre fark var ben buraya bişey yzmdan defalarca okuyup öyle paylaşıyorum biei kırılmasın üzülmesin diye

canım ya nasıl oldu bilmiyorum buraya yazdım sütüm öok sağamıyorum diye sonra gece sütüm birden azaldı :-( çocuğa yetiyo mu ona bile emin değilim

teşekkür ederim desteğin için çok şükür evimizde bi huzuursuzluk çıkmıyo birbirimize destek oluyoruz eşim bebek bakımı konusunda herşeyle ilgileniyo evin temizliğini yemeğini bile yapıyo sağolsun bi yandan işe gircek diye korkıyorum bi o var destwk olan . bugünler geride kalcak inşallah. ben 2 yıl öpretmenlik yaptım eşimde kendi mesleğini yaptı durumumuz gayet iyiydi bebek için de birikim yapmıştık ama zaman iöinde herşeyin üst üste gelmesiyle böyle oldu .
canımm gönlünü açmışsın içtenlikle allah senin de yardımcın olsun bu dar günlerden bolluğa eriştirsin evine bereket versin. çok teşekkür ederim

Amin canım ,Rabbim seninde esine hayırlı risk kapilari acsin,gönlünün muradini versin.. ve evi olmayan herkese ev nasip etsin.

bende bebelac kullanıyordum gdo OLDUĞUNU hiç duymadım sma yı araştırdım netten gold serisi yazıyor onumu kullanıyorsun sma nında Çeşitleri varmı kullanan varsa sizler hangisini kullanıyorsunuz yardım Edermisiniz
Gold Sma aynen.. :) uyku duzeni oturdu ayrica daha uzun uyuyor ,masallahı var.. sma her markette yok ama.

bende dokuz şubatta başlıyorum olunca dönem ile beraber kv de bakacak benim bebise de bırakıp gitmek zor olacak bilmiyorum nasıl olacak bazen düşünüp gözlerim doluyor ama çalışmak zorundayım onun geleceği için tek maaş ile geçinmek bu devirde zor valla yoksa..

olsun ablam kızımı 40 günlük bbekken bıraktım ben de onlar için mecburuz tabi

olsun ablam kızımı 40 günlük bbekken bıraktım ben de onlar için mecburuz tabi
en çok benden uzaklaşır mi acaba diye düşünüyorum ama sonra da bi bebek annesinden uzaklasamazdiye düşünüyorum Sabah 8.30 dan 15.00 a kadar okulum öğle arası bir saat bölüm var evime 1 km uzaklıkta bi okula atandım gidip gelebileceğim ama ondan ayrılmak zor geliyor

canım kolik için neden calpol veriyorsun, verme.. uyusun da kafam biraz rahat olsun diye mi düşündün? benim bebeğim de kolik. ilacı yok onun, çocuğu ilaçls sakinleştirmek kolaya kaçmak sadece

fazla beslenen bebeğin kakası da yeşil olabiliyormuş, öyle bi durum olabilir mi_

sma gold almıştık ama mamayı bıraktık biz. golden goat ve hipp tavsiye ediliyo en çok. golden goat anne sütüne en yakın olan keçi sütü bazlı, hipp de organikmiş. sma bazı bebeklerde kabızlık yapıyomuş.

evet hem tükürüğü arttı hem de köpürüyo :) normal ki

hayır canım gaz sancısı değil, meleğin de dediği gibi gaz olsa hep günün aynı saatlerinde olmaz. sebebi tam olarak bilinememekle beraber bebeğin anne karnını özlemesi, dış dünyaya hazır olmaması demek aslında. erken doğanlarda daha çok olmasının sebebi bu. çok kucağa, memeye alarak, güvende hissettirerek ona yardımcı olabiliriz. haftanın en az 3 günü yaklaşık 3 saat aralıksız ağlar kolik bebekler, 3 ayda da geçer genelde

o zaman sen koliğin bitişini düzeltilmiş aya göre hesapla zeyy88cim, öyle oluyomuş.
Anam anam ayvayı yedik ozaman yaa daha 2. Aydayız biz ozaman :(

birisi daha dedi Dr rota yi önermiyor diye anlamıyorum niye önermiyorlar ya..tarihini okudum ilk yapılan aşılar bebeklerde bağırsak düğümü yapmış sonra aşıyı durdurup yenisini üretmişler ve hiç sorun olmamış neden önermiyorlar Dr larıniz bi açıklama yapin arkadaşlar buraya yazıyorsunuz kafamı karışıyor.benim Dr yapalım dedi yan etkisi var mı dedim Hayır dedi açıklamasını yaptı ama sizin dolar neden önermiyorlar o doktorun bildiğini bizim ki bilmiyor mu anlamadım :))
Ben yaptırdım bizimkide öneriyorum yan etkisi yok dedi..

en çok benden uzaklaşır mi acaba diye düşünüyorum ama sonra da bi bebek annesinden uzaklasamazdiye düşünüyorum Sabah 8.30 dan 15.00 a kadar okulum öğle arası bir saat bölüm var evime 1 km uzaklıkta bi okula atandım gidip gelebileceğim ama ondan ayrılmak zor geliyor

hiçbişey olmaz benim kız hala koynumda yatmak istiyor valla

siz birlikte keyifli güzel zamanlar geçirin inş evel allah :)

benim yakin arkadaslarim yaptirmamisti canim karar verdim yaptirmayacaktim yeni guvenilir bir uzman doktor buldum hemen her seye ilac vermeyen bebegin sorununu anlayabilen hem de 8 cocuk annesi muayene biter bitmez rotayi sordu hemen yaptir dedi ben de ona guvendim ve bu sabah yaptirdim geldim..

Kizima montunu giydirirken basladi aglamaya saglik ocagina gidene kadar agladi kucagima da aldim fayda etmedi.. Keyfi yerindeyken ona dokunulunca cok huysuzlaniyor resmen oyle bir catti ki kaslarini koca insan gibi.. :) hehee minigim benimm sinirlenirmis de annesini de sinirlendirdi ama unuttum bile..

Masallah herkes calisiyor ben meslegimi elime alacakken yavrumu kucagima aldim o yuzden hic ise baslamayi dusunemedim ama boyle tek maasla da sadece kendimizi gecindirebiliyoruz hicbir birikimimiz evimiz arabamiz yok Allah saglik versin de gerisi gelir insallah..

Niye bunlari yazdim bilmiyorum sizleri seviyorum :) sizinle konusmak guzel :)

Back
X