2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Cook guzel ya koptum.çok haklısın.

Vuhuuuu kızlar az önce kızımı aldım sarmaladim markete gittim sitenin karşısında 50 metre mesafede ama çoook iyi geldi...banyo yapmıştık fazla uzağa gözüm kesmedi zaten bebek arabasıyla gitmek gerekir onu da 4 kat çıkaramam bebekle...kayısı ve deodorant aldım ikisi de lohusa ihtiyacı😁

Niye dışarı çıkmadığınızı anlamadım canım 40 tan dolayımı ?
Biz 1 gün çıkmasak rahat edemiyoruz 7. Günden beri neredeyse hergün dışardayız. Doktorda bebeğin temiz havaya oksıjene ihtiyacı var 10 dk lıkta olsa çıkın dışarı demişti.

canim duru da nefes nefese kalio bence bu normaldir su kesio kafasi falan...genelde kapanior sadece takip edersin hayatim
Evt canm benimkide terliyor ve nefes nefese kalıyor.
İnşallah öyle geçicek bir sorundur Rabbım tüm miniklerimizi korusun.

Kizlar benim sutummu yok acaba bebgim bugun 32 gunluk oldu 2 gun once takibe gittik 1.350 gr almis azmi sizcede.Neler sut yapio bugun esime humana still tea aldirdim uzerinde sicak soguk ilik falan yazio nasil daha etkili oluyor bide baska ne kullanabilrim?Oglum gece 11den ertesi gun aksam 7e kadar uyuyo ama cok sık birsekilde uyanio emmek istio nerdeyse 30dk aralik veya 1saat.Sutum yetmiyo galiba yaa ama dr kilosunu iyi almis dedi off kafami karistiriyor herkes.,.
Maşallah çokta iyi almış kızım 1 ayda 1.120 gram aldı.

Bebegim ameliyat oldu bugun :( 30. Gunumuzdeyiz.. cok agliyordu bazen..ben gaz sancisi zannediyordum..meger kasik fitigiymis..dun doktora goturduk bugun ameliyat :( doktor dediki farketmeseydin hayati tehlike olurdu :( yavrum bembeyszdi ciktiginda inliyodu..narkozun etkisiymis :( Allaha emanet hepimizin kuzusu..siz de ihmal etmeyin hanimlar..gaz diyip gecmeyin kontrol edin/ ettirin mutlaka..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çok geçmiş olsun şükür ki zamanında fark etmişsiniz Rabbim başka dert vermesin..

Cok uzuldum okuduklarıma, demek eşin düzelmedi... Sen de memlekete gelip uzunca kal da, aklı basına gelsın!
Buarada kızkardesınle ılgılı olanları da, annen uzulur dıye saklıyordun. Yetıskın ınsanlar hele kı anne-babalar, cocukları ıle ılgılı yaptıkları hataların sonucları ıle yuzlesmeye razı olmalı. Onlara da kotuluk yapma, hıcbırseyı ıcıne atma... Bu hayat, gam yükü tasımaya, sır küpü
olmaya değmez. Biraz da kendini düşün....
Annem saatli bomba gibi tansiyonu birden firlıyor buyuzden anlatamıyorum canım çünkü oda çok pişman şu an bir hapis hayatı yaşadığımı biliyor ilk zamanlar ayrıl diye ısrar ediyordu ben yanaşmayınca durumu kabullendi.. şimdide moral verir hep bak kızın oldu artık yanlız değilsin bir arkadaşın var der.
Ama yüzyüzeyken çok güzel içimi dökerim kavga ederiz :)) bu sefer gittiğimdede içimi dökerim yine...
Hatasını yüzüne vururum da oda yanıldı çok pişman bu evliliğe sebep olduğu için...
Eşimle sorun yaşadığımda türkıyeye giderdim her dönüşümde değişmiş bambaşka biri olurdu özlediği için şimdide ayrı kalmaya ihtiyacımız var bir süreliğine kızına karşı daha iyi ama kızım ağladığı gibi sinirlenıyor stres oluyorum o ağladıkca diyor...

Birtek benmı seni bu kadar sevdim bu kk de diyordum ama sana yazanları görünce herkes seni çok sevmiş. İyiki mayıs annesi olmuşsunda senınle tanışma fırsatımız olmuş canm.

Son düzenleme:
Kizlar benim sutummu yok acaba bebgim bugun 32 gunluk oldu 2 gun once takibe gittik 1.350 gr almis azmi sizcede.Neler sut yapio bugun esime humana still tea aldirdim uzerinde sicak soguk ilik falan yazio nasil daha etkili oluyor bide baska ne kullanabilrim?Oglum gece 11den ertesi gun aksam 7e kadar uyuyo ama cok sık birsekilde uyanio emmek istio nerdeyse 30dk aralik veya 1saat.Sutum yetmiyo galiba yaa ama dr kilosunu iyi almis dedi off kafami karistiriyor herkes.,.
Maşallah çokta iyi almış kızım 1 ayda 880 gram aldı.

Bebegim ameliyat oldu bugun :( 30. Gunumuzdeyiz.. cok agliyordu bazen..ben gaz sancisi zannediyordum..meger kasik fitigiymis..dun doktora goturduk bugun ameliyat :( doktor dediki farketmeseydin hayati tehlike olurdu :( yavrum bembeyszdi ciktiginda inliyodu..narkozun etkisiymis :( Allaha emanet hepimizin kuzusu..siz de ihmal etmeyin hanimlar..gaz diyip gecmeyin kontrol edin/ ettirin mutlaka..

Çok geçmiş olsun şükür ki zamanında fark etmişsiniz Rabbim başka dert vermesin..

Cok uzuldum okuduklarıma, demek eşin düzelmedi... Sen de memlekete gelip uzunca kal da, aklı basına gelsın!
Buarada kızkardesınle ılgılı olanları da, annen uzulur dıye saklıyordun. Yetıskın ınsanlar hele kı anne-babalar, cocukları ıle ılgılı yaptıkları hataların sonucları ıle yuzlesmeye razı olmalı. Onlara da kotuluk yapma, hıcbırseyı ıcıne atma... Bu hayat, gam yükü tasımaya, sır küpü
olmaya değmez. Biraz da kendini düşün....
Annem saatli bomba gibi tansiyonu birden firlıyor buyuzden anlatamıyorum canım...
Ama yüzyüzeyken çok güzel içimi dökerim kavga ederiz :)) bu sefer gittiğimdede içimi dökerim yine...
Hatasını yüzüne vururum da oda yanıldı çok pişman bu evliliğe sebep olduğu için...
Eşimle sorun yaşadığımda türkıyeye giderdim her dönüşümde değişmiş bambaşka biri olurdu özlediği için şimdide ayrı kalmaya ihtiyacımız var bir süreliğine kızına karşı daha iyi ama kızom ağladığı gibi sinirlenıyor stres oluyırum o ağladıkca diyor...

Birtek benmı seni bu kadar sevdim bu kk de diyordum ama sana yazanları görünce herkes seni çok sevmiş. İyiki mayıs annesi olmuşsunda senınle tanışma fırsatımız olmuş.

Maşallah çokta iyi almış kızım 1 ayda 880 gram aldı.

Annem saatli bomba gibi tansiyonu birden firlıyor buyuzden anlatamıyorum canım...
Eşimle sorun yaşadığımda türkıyeye giderdim her dönüşümde değişmiş bambaşka biri olurdu özlediği için şimdide ayrı kalmaya ihtiyacımız var bir süreliğine kızına karşı daha iyi ama kızom ağladığı gibi sinirlenıyor stres oluyırum o ağladıkca diyor...

Birtek benmı seni bu kadar sevdim bu kk de diyordum ama sana yazanları görünce herkes seni çok sevmiş. İyiki mayıs annesi olmuşsunda senınle tanışma fırsatımız olmuş.

İyi ki ben de sizleri tanımışım. Herşeyi gönül rahatlığıyla paylaşabileceğim dostlarım oldunuz.

Niye dışarı çıkmadığınızı anlamadım canım 40 tan dolayımı ?
Biz 1 gün çıkmasak rahat edemiyoruz 7. Günden beri neredeyse hergün dışardayız. Doktorda bebeğin temiz havaya oksıjene ihtiyacı var 10 dk lıkta olsa çıkın dışarı demişti.

Evet canim 40 mevzusu ben de senin gibi sayılirim yalnızım eşim bişe olur diye korkuyor.dedim ya buldumcuk diye😁

Ben uşutmuşum kızlar bir karnım
Ağrıyor ki sormayın aman dikkat edin kendinize.

Kızlar bişey sorcam kirkim çıkmasına bi hafta var ama benim kanamam Sanki 2 gundur çoğaldı sizde durumlar nası normal mi ki değişiyor bazen çok çok az bazen de biraz çok giderek azalması gerekmiyor mu benim gibi olan var mı? Bazı arkadaşlar günlük ped kullanmaya başlamış ama benimki okadar az degil:(

Kızlar bişey sorcam kirkim çıkmasına bi hafta var ama benim kanamam Sanki 2 gundur çoğaldı sizde durumlar nası normal mi ki değişiyor bazen çok çok az bazen de biraz çok giderek azalması gerekmiyor mu benim gibi olan var mı? Bazı arkadaşlar günlük ped kullanmaya başlamış ama benimki okadar az degil:(

Bizimde tam 1 hafta var..1-2 gundur cok acik renkli ama ondan onceki 2-3 gun coktu ve renkli..Ara ara son zamanlarda cogaldigi oldu yani..Kendi kendime artik toparlandikca son son geliyor dedim :)
Bende gunluk kullaniyorum uzun suredir ama bazi gunler suprizler oldu iste :)

Artik cikacaksa ciksin ucacaksa ucsun bu 40 :)))

çok geçmiş olsun.çabucak iyi olsun bebişin.

bende iki gündür günlük pede geçtim ama hala ödüm kopuyor bir kaza olurmu diye.

dün geceden beri çok hastayım boğazlarım şişmiş.Büyük oğlan hastaydı ondan bana geçti sanırım.başım acayip ağrıyor yutkunamıyorum.minoset içtim pastil aldım idare etmeye uğraşıyorum.
sabah farkettimki Ayazın burnu tıkanmış hırıl hırıl yapıyor.onadamı geçti hastalık bilmiyorum.işin kötüsü çocuk doktorumuzda bir hafta izne çıkmış.başka birinede götürmek istemiyorum.

burun tıkanıklığı hiç yaşamamıştık önereceğiniz bir burun açıcı varmı.evde otri bebe var banyodan sonra çekiyordum zaten ama bu defa hastalıktan tıkanmış olabilir.:50:

Kıyamaam..
Cok cok gecmis olsuun..Hemen toparlansin insallah..
Cok sukur ki farkedilmis,simdi rahatlar bari minikte..

İyi ki ben de sizleri tanımışım. Herşeyi gönül rahatlığıyla paylaşabileceğim dostlarım oldunuz.

Ruyalarimdasin :)
Saka bir yana..
Ruyamda sizdeydim,dıs kapidan girince antre vardi genisce,biraz ilerleyince sol taraftaydi mutfaginiz,cok daginikti annemle topladik temizledik bu esnada Demir hep evde dolandi oyle tatliydi kii :))
mutfak kapisindan girince tam karsida cam,camin onunde masa vardi masayi esin temizledi ve Demir yemek yedi orada..
En son sen gelmistin hepberaber masada oturuyorduk..
Hayir olsun..

dün geceden beri çok hastayım boğazlarım şişmiş.Büyük oğlan hastaydı ondan bana geçti sanırım.başım acayip ağrıyor yutkunamıyorum.minoset içtim pastil aldım idare etmeye uğraşıyorum.
sabah farkettimki Ayazın burnu tıkanmış hırıl hırıl yapıyor.onadamı geçti hastalık bilmiyorum.işin kötüsü çocuk doktorumuzda bir hafta izne çıkmış.başka birinede götürmek istemiyorum.

burun tıkanıklığı hiç yaşamamıştık önereceğiniz bir burun açıcı varmı.evde otri bebe var banyodan sonra çekiyordum zaten ama bu defa hastalıktan tıkanmış olabilir.:50:

Cok gecmis olsun Vallahi bu havalar hasta etti herakde buzu bende hastayim :( oksurdukce icim aciyor bide afedersin balgam geliyor. Dun doktora gittim antibiyotik verdi icmezsen zatureye cevirir dedi :( bebege gecmiyormus gecsede mecbur icecektim cunku cigerlerim parcalaniyor resmen

Son düzenleme:

Allah yardimcin olsun canim yaa..
Sanirim salgin var,dun hastanedeydik hep duydum..Aksamda esimde bogazlarim cok kotu diyerek girdi eve kucagimda cocuk olunca..
Insallah ilerlemeden gecer,Ayazin tikanikligida hastaliktan degildir umarim..

Cok gecmis olsun. Benim bebekte bazen cok agliyor. Bunu evde biz nasil anlayacağız. anlamanin bi yolu yokmu ki doktor bisey demedimi

Cnm sunnet ettirdik demissin.ben bisey sorcaktim.bebegin sariligi varken yapmiolarmis sunnet die duydum.siz de var miydi sarilik? Bizim cok az kaldi acaba derecesi falan mi onemli ki?? :what:

Canım doktor 40 gun içinde yapılmalı dedi, o yuzden apar topar hemen yaptırdık. Bizimkinin sarılıgı 5. gün geçti maşallah, o yuzden bilemiyorum sarılık konusunu. Doktorun söyledigi 2500 kilonun altındaysa yapmıyoruz dedi. ama sizin doktor sarılık varken yapılmaz dediyse dogrudur.

Çok iyi kilo almış arkadaşım, sütüm yok deme çarpılırsınnn:)))))))

Bizim doktorumuz ilk üç ay için kilo başına 150 cc süt içmeli dedi. Kilosu 4600 olan bebek üç saatte bir 85-90 cc içmeli bu durumda yani normal görünüyor. Gel gör ki bizim kız da 100 cc biberondan içip üzerine de emiyor. Kilo alımımız da aylık 1.100 gr.
Senin doktorun verdiğin miktara değil de, kilo alım hızına göre düşür diyor belli ki. Buarada verdiğin mama miktarı normal olduğuna göre, ya senin damla damla sandığın sürün biraz daha fazla ya da o damlalar maaşallah çok yaramış içeriği kuvvetli demek ki. Bence 90'lık mamayla o kilo alınmaz;)

Ben de anlamadım canım. Sünnet için anne sütü istemişti ameliyathaneye doktor. Ben de biriktirdim sagıp..her sagımda 20 cc cıktı...bekledigimden daha fazla gene ama bu kdr kilo aldırcak kdr degildir hrlde

geçmiş olsun....:43:

Benim tamamen biteşi çok oldu şaşırdım herkesin devam ediyormuş.

Off çok geçmişler olsun canım. Bnim oğlanın burnu her daim sorunludur. Otrivine ve nazoneks kullanıyoruz. Çok zor bir durum, ugaklığa çare de yok:(

Kıyamaam..
Cok cok gecmis olsuun..Hemen toparlansin insallah..
Cok sukur ki farkedilmis,simdi rahatlar bari minikte..

Ruyalarimdasin :)
Saka bir yana..
Ruyamda sizdeydim,dıs kapidan girince antre vardi genisce,biraz ilerleyince sol taraftaydi mutfaginiz,cok daginikti annemle topladik temizledik bu esnada Demir hep evde dolandi oyle tatliydi kii :))
mutfak kapisindan girince tam karsida cam,camin onunde masa vardi masayi esin temizledi ve Demir yemek yedi orada..
En son sen gelmistin hepberaber masada oturuyorduk..
Hayir olsun..

Şaka mı yapıyorsun,,,,,,,,,, Benim evimi tarif ediyorsun hem de birebir... Antreden mutfakta camın önündeki masaya kadar... Nasıl oluyor ki bu acaba? Tek tutmayan birşey var; eşimin masayı topluyor olması ;))))))))))))

Ben de anlamadım canım. Sünnet için anne sütü istemişti ameliyathaneye doktor. Ben de biriktirdim sagıp..her sagımda 20 cc cıktı...bekledigimden daha fazla gene ama bu kdr kilo aldırcak kdr degildir hrlde

Emdiğinde sağımdan daha farklı oluyor. Mesela ben sürekli sağıyorum biliyorsun; tek damla kalmayıncaya dek sağıyorum sonra kızımı emziriyorum tekrar süt geliyor. Sende de aynı durum oluyordur ya da sütün resmen yaramış, yoksa 90 cc mama normal, o kadar kilo nasıl alsın kuzucuk? Her halukarda maasallah:)
Buarada bakıcı işini ne yaptınız canım?

Back
X