2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Uyku tulumu icin buyudukce acar kendini diye dusunerek kararsiz kalmis almamistim keske alsaymisim tekmeloyor herseyi :))

Evde serin oluyor sabaha karsi gece terlese sabah usur ayaklari,ne giydirecegimi sasiriyordum 3 gecedir veeee ne yaptim bu gece Sezen'i kucuk yastik kilifinin icine koydum gogsune kadar geliyor :)))):82:
Usumesin ayaklariyla gobisi :KK9:
 
Son düzenleme:
hepinize merhabalar eminim hepinizin belki benimkinden daha onemli sorunlari wardir....ama insan nasil boyle caresiz hisseder kendini nasil bu kadar aglamaktan basi catlar.....

annem ile birlikte ananeme gittik bunlarida anlatmak isterim ama suan degil....

ewe geldim pasam (muhabbet kusumuz ilk ewlilik yili hediyesi esimin) buzulmus titrio gozler kapali allahim bir egildim ki heryeri kan aglamaktan bayilcaktim duru kucagim da gozyaslarim ustune akio delirdim resmen esim geldi 5 dk sonra biri oldu sanmis sesime pasa nasil oldusa kanadini kanadinin altini falan kanatmis ya sikisti yada bilmiorum biraz yikadik falan aspirin yaptim suyuna ama hala titrio ve kanio ;((( o benim herseyim di 10 kelime ogretim ben ona annem intihar etmistir dio hayir buna firsat wercek bisi yapmadim hamile kaldigimi ogrendim anda hole koyduk 1 senedir holde oraya alisti gecerken laf atmamiza falan oarayi bildi tanidi duruyu falan gosteriom duru kucagimda onu sewmeye gidiom falan zaten kic kadar ew oturdugum yerde goruom pasayi ihmal etmedik yani....ama nie bole oldu bilmiorum lutfen olmesin duru oynucak onunla daha ;,,((( ;,((

yemek yedik duru arka arkaya 4 kes bariz yesil ve sumuklu kaka yapti beynim de vuruldum bi kez daha allahim beni sewdiklerimle sinama artik die oturdum agladim...yarin dr. arayip solucem gece de cikmaya dewam ederse direk dr.a goturcez yarin...

ustune annem ananem ve ayak tirnagimin ustune dusen ekmek tahtam ( tirnagim zaten dusuo tirnak yataginda bi catklak war ) eee bacagim topalim biliosunuz ...

allahim verdigin basim ustune ama tek tek wer...yemek soffrasi duruo camasir selesi duruo esime dedim ki biraz durunu yaninda durda sunlari halledeyim yatcam dio ben napim geberim mi ben ya ...nasil bir bencilliktir bu ben napiorum simdi masada pusette duru yatio yaninda pasa kafeste yaninda bi ona bi ona bakiorum mutfakta ona sahur sofrasi kuruom yoruldum iki kelam yazim dedim...bu kadar nankorluk mu yapilir die aglaya aglaya agzima geleni saydim bu kadar tantanada dondurma kahwe bile yaptim ben ona bee hakediorum ben herseyi...

tatil ustu bayram ustu ayrica dugun ustu cok guzel oldu bunlar cooooookkkkk.......

Kendine çok yükleniyorsun canım. Ufak tefek şeyler insanın içinde birikiyor. İnsan uykusuz yorgun ve artık enerjisinin sonunda hissederken, önce eşinden destek bekliyor. Biz bu bebeklere tek başımıza sahip olmadık, bebek istemeyen adamlardan zorla bebek sahibi de olmadık. Sen yine eşini pohpohla, ilgini eksik etme ama eşin de bunun üzerine yayılıp genişlemesin bence karşına al konuş. Herşeye tekbaşına yetişmeye çalıştığını, senin tükenmekten bile şikayet etmediğini ama bundan sonrasının sahip olduklarınızdan çalacağını bilsin.
Sen iyice yorulsan, Allah korusun hastalansan, kalçanın ağrısı iyice artsa o zaman ne olacak, kimse kötü gün dostu olmuyor biliyorsun, anneler bile...bana kim bakar demiyor insan, anne olunca, evladım ne olur diyorsun, önce kendini düşün, önce evladın için...

Ben iki aydır tartılmıyorum moralim bozulmasın diye doğumdan sonra eski kiloma döndüm 14 kilo verdim ama iki aydır durmadan yiyorum süt olsun diye önemli olan o sütümüz olsun gerisi boş veririz inşallah bozma moralini

Ben de tartıya çıkıp bakıp görmemiş gibi yapıyorum, hiç istifimi bozmuyorum
Amaaaann bir kişinin bildiği sırdır değil mi

Allah Allah hayirdir insallah. Diskida gorunen kan olsa catlak vardir dicem de. Onemli birsey degildir eminim. Diger sayfalara bakmadim belki yazdin ama gelismelerden haberdar et canim. Gonlunu ferah tut.
Yarın kontrolde kilosuna bakılacak canım malum terslikler önce kilodan belli ediyor kendini. Bir de istediği tahlilleri yazacak doktor. Sonrası yeşilimsi yapınca hemen tahlile yetiştirmeye kalıyor, 30-45 dk içinde işleme alınmış olmalı.

Inşallah korkulacak bir şey yoktur canım sonuçtan haberdar et bizi
Teşekkür ederim canım. Yazarım tabii.

Bizim kakamızda öyle :KK43: İnşallah kötü birşey yoktur bebeğinde bende çok korkuyorum ama Pazartesiden önce doktorada gidemeyiz (
Üzülme canım belki bişey yoktur, sadece yeşil kakanın tek başına bir anlamı yok. Annenin yedikleri ile bile ilgili olabiliyor.
Enfeksiyon olabilir ya da inek sütü alerjisi bizimkisi, enfeksiyonun daha kolay olmakla birlikte, her ikisinin de çözümü var.

canım bugün temizliğe giriştim.cam kapı sildim.çok ağrım var.sanki ameliyattan yeni çıkmış gibiyim.yardım eden olmayınca böyle oluyo malesef.ramazanda temizlikçide tutamıyosun oruçlular.
Dikkat et ama fıtık oluşursa sonra çok pişman olursun cnm, doğumdan ilk çıktığınhaline dönmek ne demek çok zorlanmış olmalısın.

Bir kac ay sonra duzene girer iliskiniz. Bizim 1 yili aldi ilkinde. O yuzden sumdi beni nelerin bekledigini biliyorum. Erkekleri egitmek gerekiyor sanirim ben de sesimi cikaramadim yasgunum de anca hediye geldi. Jestler suprizler. Dusunulmek onemli. Parasi da olmayabilir gercekten. Benimki birgun hic ozel bisey yokken hic aklima gelmemis hayalini bile kuranadigim bir hediye aldi eline gecen tum parayi yatirip. Sok oldum. O yuzden umutsuz olma.
İlki ve ikincisi nasıl da farklı oluyor değil mi? İlkinde saatlerce ağladığın, kendini hırpaladığın gerçekleri; ikincide direkt üzülmeden kabulleniyorsun. Örneğin; kimsenin sana yardımcı olmayacağını, örneğin kiloları, örneğin eşinle artık hiç eskisi gibi olmayacak olan ilişkini vb...

Bugun alisverise gittim denedigim hic birsey uzerime yakismadi :KK43: senelerce 36 beden ve 52 kiloydum fizigimde iyidi simdi 60 kiloyum eski kıyafetlerime sigamiyorum denedigim hicbirsey yakismiyor ben normal dogum yapmama ragmen karnim kaldi :KK43: hala 4 aylik hamile gibiyim :KK43: gebelik sekerim vardi benim 24.haftadan sonra hep diyet yaptim dogumdan sonra seker dustu ben de deli givi tatliya pastaya yamuldum tatli pasta cikolota yemeye doyamıyorum hala kilolar eksilcegine artiyor. Off off :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Moralini bozmaman için, sadece 8 kilo fazlan kaldığını ve bunun emzirme sonrası 2-3 ayda rahatlıkla verileceğini söylesem işe yarar mı?
Ya bizim gibiler ne yapsın, 20 kilo fazlam var, yine de gidecek sabır diyorum. Bebişler hep böyle kalmayacaklar. Az kaldı emeklemeye başladıklarında o kilolar hop diye erimeye başlayacak, peşlerinde koşmaktan.
 
canım sende mi öğretmensin okula erken başlıyosun sanırım.ben bu sene başlamayı düşünmüyorum.valla bu forumun en şişkosu benim 78 kiloyum.yürüyüş yapmak istiyorum ama hala ağrılarım var.

Evet ogretmenim ben de.
Canim pek fark yok kilolarimizda, ben de 74um :)
Benim de planim yuruyusten ziyade plates yapmak...
Soguk memleketteyim, yuruyus imkani pek yok ekim ayi itibariyle.
Platesi tavsiye ederim, gercekten ise yariyo.
Ben universite yillarimda 82 kiloydum, tam bi ayiydim yani; platesle ve tabi yemeyi azaltarak 59 kiloya kadar dusmustum...
Hedefim su an 60 :)
 
Belki digerlerini bilmedigim icin en iyisi bizmisiz gb geliyor ama bi yanim ciddi anlamda emin bu kadar iyi topik yoktur diye..Gercekten guzel seyler olurdu,olur da bence minisleri buyuttukce..

Sut icin ne diyecegimi bilemedim.Bende yeni bi kür yapiyorum dolmalik fistiklari ilik ve sekerli suya koyup gece boyu bekledikten sonra suzmeden icecekmisim bakalim :)
Gunde 1 kez mama veriyorum Sezen'e bazen cok rahatsiz ediyor beni mamayi yerken gozumun icine bakisi.....
Bazende biliyorum buna cok sukur diyorum..

Bazen herseyi cok mu takiyoruz,takiliyoruz diyorum...



Olen kus bi gece eve geldigimizde sizinki gb yapmis fakat bizmki bildigin kanadi kirmisti,yasamaz dediler..Veterinere goturdum..
Olmedi ama sonra ben eblenip kendi evimize getirince calismayada baslayinca cok uzuldugunu saniyorum..cunku cok ilgileniyorduk susmazdi seslenirdi caaaaannim diye velet..neyse.
Diyecegim evde olmayisiniz bile onu kizdirmis olabilir,karanlik sevmez mesela.

Duzelir insallah..

Esime bende uzuluyorum gecen akvaryumla ugrasti gece 3 e kadar ama bi aksam uyumak istiyor bi aksam Sezenle ilgileniyor bi aksam o agladikca ben diger odaya gideyim diyor..Bende uzuluyorum bazen ama dusununce onlarinda islerinde birgun digerini tutmuyorr malesef..Ve mecburen sabah kalkmak,tanimadigin insanlara tahammul etmeye calismak cok zor..biraz ihtiyacin oldugu anda desteklese iyi olacakmis ama olsun belki de konustukca ya da o baska birsey dediginde daha cok takilacaktin.Bu aksam uyumadi hayirliymus diyelim :))
Bizi dinleyenlere gelince Sezen soyle boyle dedigimde bile kendinizi benm yerime koyup okudugunuzu , ne olabilir diye dusundugunuzu bilmek oyle guzel ki artik baskalarina soylemiyorun bile birsey varsa :))

Gerçekten çok takılmamak lazım canım. Dün depodan Demir'in müzikli bir oyuncağı vardı, onu çıkardım Deren için. Böyle müzikli masa gibi birşey. Baktım Deren ayaklarıyla pat pat vuruyor müzik çalıyor. Sanki zamanda 3.5 yıl geriye gittim aynı ana kucağında Demir oturup, aynı düğmelere tekme atıyordu. Şimdi kocaman yürüyen, konuşan, okula giden bir adam oldu. İstesem de koluma yatırıp emziremem, bebek gibi sallayıp pışpışlayamam...Özlesem de o günlere geri dönüş yok. Kıymetini bilmek gerek. Bebeklik dönemi gerçekten çok kısa, o yüzden bebeğinin kokusunu doyası içine çekmeyi, kaç cc diye düşünmeden emzirmeyi bilmeli insan... Mamaya memeye bu kadar takan insanlar da inan ki anne ile bebek arasındaki o muazzam bağı kıskananlar. Mama vereceğiz diye hepimizin ödü kopuyor sanki zehir... Bebeğimizle geçecek olan kısacık zamanımız zehir olan asıl:KK43: Buna izin vermemek bizim elimizde aslında...
 
Kızlar
Zaman zaman yeşil renk kaka yapıyordu. Biraz fazla gazlı ve mukusluydu bazen bilmiyorum ki his işte
Bir de az emiyor gibiydi ya bir süredir

İki ihtimal var ya mikrobik ishal ya da inek sütü alerjisi... Öğreniriz birkaç güne inşallah...

Canm gecmis olsun..insallah sorun yoktur..yesul kakadan benm kadar ceken yoktur sanirim doktora cok goturdum gazli bebeklerde olur dedi bagirsak duzenleyici ilac falan kullandim birde cok brslenmekten olur dedi ama bnm kis oyle cok sık emen bi bebek degildi..sonra usutuyor olabileceginden kakasi yesil olabilir diye biyerde bi yazi okudum ogun iki kat pijama giydirdim corap falan alaha sukur duzeldi kizlar bi deneyin kakasi yesil olanlar sicak tutun bebeleri insallah duzelirler.yaz diyoruz sicak diyoruz ama onalr sinegin kanadindan usuturlermis ole der eskiler..:21:
 
Canm gecmis olsun..insallah sorun yoktur..yesul kakadan benm kadar ceken yoktur sanirim doktora cok goturdum gazli bebeklerde olur dedi bagirsak duzenleyici ilac falan kullandim birde cok brslenmekten olur dedi ama bnm kis oyle cok sık emen bi bebek degildi..sonra usutuyor olabileceginden kakasi yesil olabilir diye biyerde bi yazi okudum ogun iki kat pijama giydirdim corap falan alaha sukur duzeldi kizlar bi deneyin kakasi yesil olanlar sicak tutun bebeleri insallah duzelirler.yaz diyoruz sicak diyoruz ama onalr sinegin kanadindan usuturlermis ole der eskiler..:21:

Tamam canım tahliller iyi çıkarsa özellikle dikkat edieceğim.
Aslında biraz pimpirikliyim o konuda çorap vs hiç eksik etmem ama bazen üşümüş olabileceği de gözümden kaçmıyor
Hayırlısı bakalım
Az emmesi de mikrobik ishal gibi birşeye bağlıysa eğer düzelir hiç olmazsa

Hani şu avent biberonların içine musluk suyu kaçtığını düşündüğüm zamanlar var ya
O zamandan beri pek biberonla beslemiyorum çok üzüldüm ama hemen hemen o zamanlardan beri zaman zaman yapıyor bu yeşil kakayı
Belki de o zaman bir mikrop aldı
Anne sütü aldığı için bağışıklığı düştükçe tekrarlıyor, güçlenince bastırıyor olabilir
Mesela tekrar yeşil olması ile, canlı aşı döneminin hemen ertesi olması ilginç
Canlı aşı bağışıklığı biraz düşürür nihayetinde
Aslında doktora sormadan yarım maflor veresim var o derece takığım ama yapmam tabii
Amannn offf annelik işte beynim patlayacak neden yeşil neden mukuslu diye. Oğlumda hiç olmamıştı böyle birşey...
tahlil olsun anlarız
 
Merhaba kızlar hatırlayanlarınız var mı bilmiyorum ama bende mayıs annesi olacaktım erken dogunca beniş nisan annesi oldum nisan topiğine de pek alısamayıp takıbı bıraktım.mayıs annelerıne de arada bakıp çıkıyorum.

Gelelim hikayemize doğumdan sonra 10 gün küvezde kalan sidar bebeğim küvezden çıktı ik günler iyiydi fakat 40 cıkmadan gaZ problemi oldu kısa surede atlattık.ramaAnın basından berı arada hapsırıyordu dr göturduk hırıltısı basladı dıye dr7 tane iyne verdı öksürük şurubu hepsını kullandık ve gecmedı şu an 2 gündür hastanede yatıyoruz gecmeyen öksürük ve öksürürken morarma nefes tıkanıklıgı boğmaca teshısıkondu evden cıkmayan ben hangı ara hasta ettım bebeği anlamadım dünde 3 tane bebek bronsıt tanısıyla yattı hepsı 3aylık malesef bebeklerınıze dıkkat edın önümüzbayran malum zıyaretler olacaktır bebeklerı korumaktafayda var ben koruyamadım kuzumu barı sızın bebişlerhasta olmasın dualarınızı bekliyorum görüşmek üzere
 
Cnm musluk suyu meselesi diyince sklima geldi banyo yapturdigin su nasil acaba ondanmi iciyo kiscen?Isteristemez yutuyolar suyu belki ondandir
 
O
Merhaba kızlar hatırlayanlarınız var mı bilmiyorum ama bende mayıs annesi olacaktım erken dogunca beniş nisan annesi oldum nisan topiğine de pek alısamayıp takıbı bıraktım.mayıs annelerıne de arada bakıp çıkıyorum.

Gelelim hikayemize doğumdan sonra 10 gün küvezde kalan sidar bebeğim küvezden çıktı ik günler iyiydi fakat 40 cıkmadan gaZ problemi oldu kısa surede atlattık.ramaAnın basından berı arada hapsırıyordu dr göturduk hırıltısı basladı dıye dr7 tane iyne verdı öksürük şurubu hepsını kullandık ve gecmedı şu an 2 gündür hastanede yatıyoruz gecmeyen öksürük ve öksürürken morarma nefes tıkanıklıgı boğmaca teshısıkondu evden cıkmayan ben hangı ara hasta ettım bebeği anlamadım dünde 3 tane bebek bronsıt tanısıyla yattı hepsı 3aylık malesef bebeklerınıze dıkkat edın önümüzbayran malum zıyaretler olacaktır bebeklerı korumaktafayda var ben koruyamadım kuzumu barı sızın bebişlerhasta olmasın dualarınızı bekliyorum görüşmek üzere

Gcmis olsun cnm..sanirim salgin var hastaneler iki uc aylik bebek dolu bronsit salgini diyolsr allah htpimizn bebegini korusun
 
Kizlar hazir kakadan laf acilmisken benm kizda nerdeysr her beze kakaliyo sivi sekilde gazla berbaer cikiyo bazrn cok bazen az normalmi..ishal aklima hic gelmedi ama bilemiyorum tedirdin oldum simdi
 
Canım sana yazdım mesaj olarak. Birkaç şeyi unutmusum:))Smilac'ı duymuştum, ben de mama versem onu seçerim sanırım.
Mesajdaki medela konusunu da unutmusum. Senin o sürecini okumustum hatırlıyorum sanki. Şimdilik evdeyim diye varsın emsin diyorum. Oğlumda istediğm gibi emziremediğim için halen parmak emiyor korkum var o yuzden şimdi Seren'i bol bol emzireyim diyorum. O da fırsat buldukça abisi gibi parmağını çok çok emiyor hemen çekip meme veriyorum.... Abisi de bu aksam aynada dişlerine baktı anne bozulmus dıye agladı, parmak emmekten bozulmus güzelim dişler:KK43:(

Canım gunaydın ozel mesaj kutun dolmuş san yazacaklarım vardı :)
 
Kizlar gunaydin gerci oglen oldu nerdeyse biz herzamanki gibi erkenciyiz. Kizim tekrar uyudu bende uyansin diye basinda bekliyorum emzirip 2 ay sonra ilk defa birakip kuafore gidecegim bakalim :) basinda annem babam teyzem filan var. Normaldr sabah uyandiktan sonra bu saatlerde uyumaz ama bugundr uyuyacagi tuttu :) neyse yeterki uyusun :)
Buarada blok yada site konusunda ciddi iseniz ben yaptırabilirim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Kızlar
Kendi kendime birşeyden şüphelenip Deren'in bezinden örnek alıp tahlile götürmüştüm.
Dışkıda gizli kan çıktı. Canım sıkıldı. Yarın kontrole gideceğiz.
Dr daha detaylı tahliller yazacak bakacağız.

Kontrollu anne umarım cıddı bır sey cıkmayacaktır.
Ama arada boyle seyler yapmak ta faydalı olabilir diyosun .
Neden süphelenmiştin canım?Sonucu bızımle ğpaylaş lutfen .
Gecmiş olsun
 
Merhaba kızlar hatırlayanlarınız var mı bilmiyorum ama bende mayıs annesi olacaktım erken dogunca beniş nisan annesi oldum nisan topiğine de pek alısamayıp takıbı bıraktım.mayıs annelerıne de arada bakıp çıkıyorum.

Gelelim hikayemize doğumdan sonra 10 gün küvezde kalan sidar bebeğim küvezden çıktı ik günler iyiydi fakat 40 cıkmadan gaZ problemi oldu kısa surede atlattık.ramaAnın basından berı arada hapsırıyordu dr göturduk hırıltısı basladı dıye dr7 tane iyne verdı öksürük şurubu hepsını kullandık ve gecmedı şu an 2 gündür hastanede yatıyoruz gecmeyen öksürük ve öksürürken morarma nefes tıkanıklıgı boğmaca teshısıkondu evden cıkmayan ben hangı ara hasta ettım bebeği anlamadım dünde 3 tane bebek bronsıt tanısıyla yattı hepsı 3aylık malesef bebeklerınıze dıkkat edın önümüzbayran malum zıyaretler olacaktır bebeklerı korumaktafayda var ben koruyamadım kuzumu barı sızın bebişlerhasta olmasın dualarınızı bekliyorum görüşmek üzere

Cok gecmis olsun. Allah sifa versin.
 
Uyku tulumu icin buyudukce acar kendini diye dusunerek kararsiz kalmis almamistim keske alsaymisim tekmeloyor herseyi :))

Evde serin oluyor sabaha karsi gece terlese sabah usur ayaklari,ne giydirecegimi sasiriyordum 3 gecedir veeee ne yaptim bu gece Sezen'i kucuk yastik kilifinin icine koydum gogsune kadar geliyor :)))):82:
Usumesin ayaklariyla gobisi :KK9:
gozumun onune getirdim de kilifin icindeki goruntuyu, cok hosuma gitti :KK66:) guzel fikirmis.


Kendine çok yükleniyorsun canım. Ufak tefek şeyler insanın içinde birikiyor. İnsan uykusuz yorgun ve artık enerjisinin sonunda hissederken, önce eşinden destek bekliyor. Biz bu bebeklere tek başımıza sahip olmadık, bebek istemeyen adamlardan zorla bebek sahibi de olmadık. Sen yine eşini pohpohla, ilgini eksik etme ama eşin de bunun üzerine yayılıp genişlemesin bence karşına al konuş. Herşeye tekbaşına yetişmeye çalıştığını, senin tükenmekten bile şikayet etmediğini ama bundan sonrasının sahip olduklarınızdan çalacağını bilsin.
Sen iyice yorulsan, Allah korusun hastalansan, kalçanın ağrısı iyice artsa o zaman ne olacak, kimse kötü gün dostu olmuyor biliyorsun, anneler bile...bana kim bakar demiyor insan, anne olunca, evladım ne olur diyorsun, önce kendini düşün, önce evladın için...



Ben de tartıya çıkıp bakıp görmemiş gibi yapıyorum, hiç istifimi bozmuyorum
Amaaaann bir kişinin bildiği sırdır değil mi


Yarın kontrolde kilosuna bakılacak canım malum terslikler önce kilodan belli ediyor kendini. Bir de istediği tahlilleri yazacak doktor. Sonrası yeşilimsi yapınca hemen tahlile yetiştirmeye kalıyor, 30-45 dk içinde işleme alınmış olmalı.


Teşekkür ederim canım. Yazarım tabii.


Üzülme canım belki bişey yoktur, sadece yeşil kakanın tek başına bir anlamı yok. Annenin yedikleri ile bile ilgili olabiliyor.
Enfeksiyon olabilir ya da inek sütü alerjisi bizimkisi, enfeksiyonun daha kolay olmakla birlikte, her ikisinin de çözümü var.


Dikkat et ama fıtık oluşursa sonra çok pişman olursun cnm, doğumdan ilk çıktığınhaline dönmek ne demek çok zorlanmış olmalısın.


İlki ve ikincisi nasıl da farklı oluyor değil mi? İlkinde saatlerce ağladığın, kendini hırpaladığın gerçekleri; ikincide direkt üzülmeden kabulleniyorsun. Örneğin; kimsenin sana yardımcı olmayacağını, örneğin kiloları, örneğin eşinle artık hiç eskisi gibi olmayacak olan ilişkini vb...



Moralini bozmaman için, sadece 8 kilo fazlan kaldığını ve bunun emzirme sonrası 2-3 ayda rahatlıkla verileceğini söylesem işe yarar mı?
Ya bizim gibiler ne yapsın, 20 kilo fazlam var, yine de gidecek sabır diyorum. Bebişler hep böyle kalmayacaklar. Az kaldı emeklemeye başladıklarında o kilolar hop diye erimeye başlayacak, peşlerinde koşmaktan.

Kilo hicccc sorun degil. Verirsin canim. Yavas yavas vermek en guzeli. Ben hala geri almaya calisiyrm ayakta durabilmek icin.
Buarada insallah bir sorun yoktur bebeginin sagliginda. Herseyi temjz cikar.
 
Canlarım hergün Kuzeyde farklı ,süt de farklı bir gün seviniyorum bir gün üzüntümden ölüyorum ...
Şuan iş stresi çok fena bilemezsiniz , 6 senedir birlikte çalıştığım gün gelip annem kadar deger verdiğim kadın ( bırde kadın ve anne ) müdürümle cumartesi günü yarım gün maaşımdam kesilmesi şartı ile gelmek istemediğimi söyledim diye iki gündür tartışıyoruz.
Bana neler söylediğini düşündükçe çıldırıyorum , yenilir yutulur şeyler söylemedi .Şu an genel müdürün cumartesi günü için onay vermesini bekliyorum bayram sonrasına kaldı . Eğer hayır derlerde ; masamın üzerinde hazırlanmış iki dilekçe var , ya cumartesı gununu kabul edecekler yada 6 ay ucretsız ızıne cıkıcam bırını ımzalamak zorundalar . Buyrun siz bana yarım günü vermediniz hadi bakalım 6 ay sonra görüsürüz dicem ...
Ağlamaktan perişanın 2 gundur gözlerim şiş, işe gelmekten nefret ediyorum ama bugunişteyim kahretsin ...

Bu arada süt de bu stresten nasibini aldı hemen , her sağmada 60 üzerine çıkamıyorum 2 gündür .Kuzeyin iştahına gelince oda bana inat sanki 2 gündür yemiyor 40 cc 50 cc mama ile 3 saat uyuyan bir çoçugum var ...
Doktorun söylediği yemesi gereken 140-150 cc / mamaların üzerinde de 180 cc yazıyor benimle alay edercesine ..
Benim oğlum 60 cc mamanın yada sagılmış sutun bır kısmını ıcıyor bıberonun dıbınde 20cc hala kalıyor ... ben ısteyken annem ılgılenıyor sureklı telefonda ıctı mı ıctımı anne dıye arıyorum ...

Ay bızım derdımız hıc bıtmıcek mı ????
hamılelıkte kaç kılo aldım fazla almıyım ben kaç kılo verdım bebegım kaç kılo aldı ?
 
Arkadasım sıkma canını malesef çalışan anne olmak çok zor allah kolaylık versin stres anne sütünü çok etkiliyor
 
Slm kuzlar soyle bi baktım yazdıklarınıza da herkes yaz gunü bebegini sarıp sarmalıyo mu ne? Ben sadece atletle yatiriyorm bi ince çorap bide kollarına tulbent sarıyorum alışıp sarmadan uyumadiklari için..ev 26-28 derece..cocukları cok sıkmayın sıcaktanda uyumazlar karın ve ayak üşümesin yeter..muck
 
Kontrolden geldik hemen yazayım dedim...

Kızım alması gereken kiloyu alamamış bu sefer. Biraz da soluk gibi dedi...Doktor pimpiriklisin diyordu, şimdi ancak ciddiye aldı beni...

Hemen detaylı idrar dışkı tahlilleri istedi, sonuçlarına göre bakacağız duruma...

Sağıp biberonla beslemeye geçeceğim...Bebeği iştahsız olan anneler, bazı enfeksiyonlar (idrar yolu, bağırsak) iştahsızlık yapabiliyor dikkat edin diye yazayım dedim hemen...
 
X