• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
arkadaşlar bana yardım edin lütfen. pazar günü havanın güneşli olması nedeniyle ve de kendimi iyi hissedip cam sildim. o günden beri geçmeyen bi ağrım var. karnımın sağ üst tarafında. hemen kaburgamın orası. yürüyünce, özellikle yemeklerden sonra dahada şiddetleniyo nefes alamıyorum. bugün doktorumu aradım görmeden birşey söyleyemem dedi. inşallh kötü birşey yokyur. böyle bişey yaşayan oldumu hiç.

az miktarda baktari olduğu için çok fazla dikkate almadı sanırım. ama geçip geçmediğini sadece yine tahlille öğrenebilirim diye düşünüyorum. bi iki gün sonra tekrar tahlil yaptırır sorarım dr.

bağırsakları tembelleştirmekte çalıştırmakta bizim elimizde gitmediğim doktor denemeğim yöntem kalmamıştı. bi gün doktor dediki ben şimdi sana ilaç vericem bağırsakların ilaca alışacak ve hepten tembelleşecek. bağırsakları yumuşatıp çalıştıran bitkisel çaylarda dahil buna kalıcı çözüm deil dedi. wc n gelmiş gitmemişsin yada vs vs sebeplerden dolayı bağırsaklarını sen tembelleştirmişsin dedi yapıcan tek şey her sabah aynı saatte wc ye gidip ıkınmak ve beklemek. çok saçma geldi tabi yapmadım bi gün uzun süren kabızlığım ve çektiğim sancılar sonunda ya ne kaybederimki dedim bir gün denedim yok iki gün yok ama çok komik hallere bürünüyodum wc de :D üç gün yok dört yok derken 5. gün sabah çalışmalarımın sonucunu almaya başladım ve boşa kürek çekmediğimi gördüm şimdi yaptığım tek şey her sabah aynı saatte wc deyim ve ne zaman geldiğini hissetsem hemen giderim böyle böyle bağırsaklarımı çalıştırmayı öğrendim ve hamileliğim dahil hiç kabızlık çekmedim. sabah kalktığımızda su içmek kayısı yemek vb uygulamalar tabiki destekleyici ama asla kesin çözüm deil. uzun ve estetik olmayan bi konu oldu ama birinize bile faydası olsa ne mutlu bana.

Kronik durumlarda var tabi bunların yanında,stres duygu durum bozuklukları vs kişilerde farklılık.Artık biliyorum tabi ama ilacın psikolojik etkisi olabileceğini düşünüyorum üzerimde.Kim sever tabi ama hiç sevmiyorum!Kalsiyum ilaçlarınıda uzun süre kullandım artık görünce rengim değişiyor zaten.Artık ilaç kullanmadığımda rahatım aslında ama şimdide hamilelik nedeniyle kullanıyorum,çok üzülüyorum,şekilden şekile giriyorum içerken :111: Rabbim dermansız dert vermesin tabi,beterin beteri var,kullanmak zorunda kalmayalım.

Bende bugun gıttım ıkılı test ıcın. 11+5 deyız. Olcum yapamadı doktor daha kucuk dedı. 10 gun sonraya tekrarverdı randevu test ıcın.. Ilk once yuzustuydu. Bıseyler yedım sırtustu donsun dıye.. Dondu :) ama ense faln olcemedık. Cok ugrastı doktor:)

benimki de kıpır kıpırdı yanlışlık olmasın diye tekrar tekrar ölçtü değerler her seferinde aynı çıktı
inş. kandaki değerlerimiz de temiz çıkar

Ben şuan özele gidiyorum doğumumuda nasipse aynı hastanede düşünüyorum,zaten doktorumdanda çok memnunum hastanedende.Tabi ki seçimimde hastanenin bebek dostu hastane olması,yenidoğan ünitesi olması etkiliydi.Arkadaşım geçen ay erken doğum yaptı o devlet hastanesinde doğumu yaptı bebeği benim dediğim hastaneye sevk edildi hemen.Sevk edilir diye biliyorum doktoruna da danışman gerek,prosedürler nasıl ilerliyor bilinmeli.Fiyatlarınızda değişiklik oldu mu ya da olacak mı biliyor musun?

şimdilik bir bilgim yok bir dahaki kontrolde soracağım fiyat konusunda bir değişiklik var mı diye. bir de hiç fatura vermiyorlar bana muayenelerde, sizde de öyle mi?

şimdilik bir bilgim yok bir dahaki kontrolde soracağım fiyat konusunda bir değişiklik var mı diye. bir de hiç fatura vermiyorlar bana muayenelerde, sizde de öyle mi?

Fatura yok bizde de,sigorta üzerinden fiyatlandırılıyor,girişte işlem yapılıyor 38 lira ödüyoruz o kadar.

Verilen ilaçlardan sadece minoset gerekli değil onun dışında tahlil sonucu verildiyse bu ilaçların hepsi gerekli maalesef. 6 haftalıkken progestan kullanmasam düşük yapacaktım örneğin. Idrar yolu enfeksiyonu ilerleyince düşüğe sebep oluyor doktorun farkındadır umarım

sağlık ya da tıp ile ilgili herhangi bir eğitiminiz var mı bilemiyorum fakat,birbirimize yardımcı olma niyetiyle yanlışa yönlendiriyoruz. kusura bakmayın fakat hastanın o anki klinik durumunu görmeden bu konunun uzman doktoru dahi olsanız,'yanlış ilaç verilmiş' yorumunda bulunamazsınız, doğru değil! bugün bu konuyla ilgili başka bir arkadaşı da haddim olmayarak uyarmak zorunda kaldım. hepinizden ricam yeterli bilginiz olmadan ilaçlar ve uygulanan tedaviler hakkında yorum yapmamanız. okudukça dehşete düşüyorum. iyi niyetle verdiğiniz bir tavsiye, arkadaşımızı yanlış bir uygulamaya yönlendirebilir.

canım bölüm ne hangi şehirdesin alese girecek misin? ben de bu sene formasyon almaya çalışıyorum da
16:
Canım ben Kırşehir'de oturuyorum. Edebiyat mezunuyum. Evet canım pazar günü sınav Allah herkesin yardımcısı olsun.

ikili test için aç mı gitmem gerek?
sonuç bir hafta sonra çıkıyormuş gittiğim hastanede acaba sonuç çıkınca mı ultrasona alır?

2li test yaptıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana?

kızlar merhaba,
daha doğuma çok var ama doğum yapacağı hastaneye karar verebilen var mı? özelde düşünüyorum ben, ama yenidoğan ünitesi yok şu anda gittiğim hastanenin. fiyatları makul doktorumdan da memnunum. çok kararsızım. siz ne düşünüyorsunuz? yenidoğan ünitesi şart mı yoksa allah korusun olası bir durumda üniversite hastanelerine sevk ediliyor mu? fikirleriniz benim için önemli.:44:

Şuan özel bir hastaneye gidiyorum.Doktorumdan memnun olduğum için doğumuda orda yapmayı düşünüyorum.Hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitesi olması bence en önemli kriter olmalı seçerken cnm :44:

sonuç bir hafta sonra çıkıyormuş gittiğim hastanede acaba sonuç çıkınca mı ultrasona alır?

Arkadasim ben bugun ikili test icin randevu aldim 19 unda usg cekicekmis dr 1 saat sürcekmis ve ayni gun kan tahlili vercekmisim oda ac tok farketmiyormus,kendi dr da dun gitmisdim dun ikili test icin islem yaptiramamisdim bugun bu sekilde aciklama yaptilar sonucdac1hft sonra verilecek sanirim

Evet canım ilk başlarda kabızlık dışında Allaha şükür hiçbir problemim yoktu. Bazen hamile değilmişim gibi hissediyordum kendi kendime nazar değdirdim galiba :9: Gerçekten mide bulantısı kusma olunca çok zor anlıyabiliyorum canım seni inş. en kısa zamanda tamamen geçer rahatlarsın sende :34: Yoook belli değil dün ikili test için ultrasyona girdiğimde doktorum gördü aslında ama kesin olmadığı için söyliyemem dedi, nasip artk ben sadece merak ediyorum. Allahım sağlıklı sıhhatli versin en önemlisi o :) Senin belli mi canım ? :16:

geçen hafta belli oldu. şimdiye kadar hep erkek görmüştüm rüyamda ilginç bir şekilde kızmış. çok şaşırdım. nedense hep erkek hissediyordum. hala da şaşırıyorum. doğsun bakalım cimcime kime benzeyecek. :emir_bebek:

aç gitmene gerek yok. önce ultrasonda bakıyorlar. ölçüm yapıyorlar. aynı gün kan veriyorsun sonuçlar çıkınca değerlendirme yapıyorlar. en azından bana öyle yaptılar.

Arkadaslar benim bebisim yaklasik 13 haftalik ama 3 sabahtir uyaninca bebegimin karnimda bir noktada toplandigini görebiliyor ve dokunabiliyorum. Böyle olan var mi? Daha erken sanirim anlamadım. Normalde korkmam ama 4 gun once biraz kanamam oldugu icin endiseleniyorum.

cnm benim de kanamam var ve aşırı derecede kasık ve karın ağrısı var
benim de solda toplanık

karın ağrısı bendede çok fazla gece de gündüzde ağrım var magnezyum eksikliğinden ağrı olurmuş diye öğrendim netten ama doktor normal olduğunu söyledi

merhaba kızlar
ben de çok fazla karın ağrısı var,özellikle göbek çevresi
siz de durumlar nasıl

dünden beri benim de karnım ağrıyor usul usul ancak erken hamilelik dönemimde de bu tarz ağrılarım vardı, doktorumla ortak düşüncemiz bebeğin gelişim sürecinde vücudun kendisini hazırlarken olan değişimlerin ağrı olarak geri dönüşü şeklindeydi. nasıl belimiz ağrıyor, kalçamız genişliyor doğuma hazırlık için ona benzetiyorum. mm bazında bile olsa büyük değişimler olmakta bunun ağrı olarak algılanması diye düşünüyorum ancak şiddetli ve süregelen ağrı, ani kramp, darbe sonrası akut ağrılar gibi bir şikayetim olsa, Allah korusun, doktorumu ararım tabi.

Son düzenleme:
Gunaydin kızlar benim anlamadigim bir konu şu gec dollenme olayı benim son adet tarihi 26 ağustos doktor adet başlangıç tarihinden hesapliyor gec dollenme olmus diyor adet başlangıç tarihinde zaten hamile kalinmazki reglisin zaten yani kafam almiyo :)) ben reglinin bittigi hafta hamile halmisim doktorumada söyledim bunu adet baslangic tarihinden hesaplanir hep dedi adet baslangic tarihinden hesaplanip dogumum yaptirilirsa sezeryan olcam zaten 2 hafta erken doguma aliyor 3 hafta erken almis olcak ay kafamda deli sorular :)

Adet tarihime gore hesapliuordum zaten ilk gunüne gore hesaplanıyor bir hafta geriden geliyordu ultrasonda görülen gebelik tarihi ama iki hafta once bebegim atağa gecmis haftayı tamamlamış artık normal tarihimize gidiyoruz hic takılma haftaya beek saglikliysabuyume gelişmesi iyiyse sorun yok

Back
X