Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne güzel bilgiler vermişsin canım çok sağol böyle tecrübeli anneler paylaşımda bulununca çok iyi oluyor... Park yatak al diye çok söyleyen oldu beşiğe sığmıyormuş 5 ay sonra bebişler oda da yapacağım için park yatak alayım diyorum kaliteli bişey
Tecrübeli bir anne olarak wollex kere yorumun ne ? Benim ilk bebeğim herşeyi araştırmaya çalışıyorum tavsiyeler çok önemli
Günaydın hamişdaşlarım, inşallah hepiniz iyisinizdir.
Burada iki çocuğu olup üçüncüyü bekleyen annelere birşey sormak istiyorum. Kısmetse bebek doğduğunda mayıs başı olacak. Biliyorsunuzdur artık:) bir de 2,5 yasında bir oğlum var. İki senedir her yaz tatile gitmeye alıştı. Deniz, güneş görünce kışın hastalıkları bile daha rahat atlatıyor, çok mutlu oluyor, bütün kış tatili anlatıyor. Bu sene bebeğim çok küçük olacak, bir de ufak çocukla tatile gitmeye gözüm korkuyor. Oğlumu alıştığı şeylerden mahrum etmeyi hiç istemiyorum. Siz ne yaptınız, henüz bebek tatil için çok mu ufak olacak, nasıl atlattınız dönemi? Tavsiyeniz var mı?
Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar...
ne güzel herkes alışverişe başlamış. okumak bile çok heyecanlandırıcı:)
ben henüz hiç bişey almadım. geçen mint yeşili bir kazak gördüm bir heyecanla ablamlara yapmak istediğimi söyledim ama bırakmadılar. daha erkenmiş önce 7 ay dolsunmuş.
7. ayda da nasıl olur sağlığım bilemiyorum
sizi okuyunca bende heveslendim ve tecrübeli annelerden benim ricam var.
şuanki evimiz çok küçük. beşik koymaya yer yok. Allah nasip ederse bebek3 aylık olduğunda kendi evimize taşınacağız.
dolayısı ile bebek odası beşik vb. ihtiyaçlarını o zaman tamamlarmıyım, yani bebek küçük olduğu için alışveriş yapabilir miyim?
bir de bebek doğduğunda ilk 3 ay için acil olması gerekenler nelerdir, paylaşabilir misiniz?
" prenscim" buhar makinesinden bahsetmişsin. o ne ki bilmiyom :)
Kızlar bugün amniyosentez yaptırdım sonuçlar üç hafta sonra çıkacak nasıl dayanacağım bilmiyorum ayrıca bugün bebeğime detaylı ultrason dada bakıldı herşey gayet normal çıktı ama 50/1 oran beni çok korkutuyor
ay bizde de aynı problem var. kızım ısrarla anne yazın akrdeşimle havuza gircem vs diyor. erken rezervasyonda yararlanmak istiyoruz karar veremedim bir türlü. ne yapsak acaba. eylüde mi gitsek ?
bana kahveye gelsene oferta :):) benim hiçkimsem yok burdaistanbulda ücretler cok pahalı ben derya uyandan cok memnundum ama ayrılmış
ben görmedim ama şimdi yazıyorum gitme :)
Kızlar bugün amniyosentez yaptırdım sonuçlar üç hafta sonra çıkacak nasıl dayanacağım bilmiyorum ayrıca bugün bebeğime detaylı ultrason dada bakıldı herşey gayet normal çıktı ama 50/1 oran beni çok korkutuyor
Canim benim doğumum 22 mayis ins. Ikili testte dr erkek gibi demisti ama dün başka dr 14+5de kesin kiz dedi.
cnm neden kendini üzüyorsunki???? downlu olan çocukların enseleri burun kemikleri vs her şeyi ultrasonda açık görünüyor.
basit bir oran problemi bu 3 lü test bence inandırıcılığı çok ama çok zayıf.
detalıd aherşey normalse o çocuk normaldir. ve kendini üzerek daha fazla yıpratma bebeği.
kuzenimin 2 çocuğu downlu kardeşi hamileykende 50de 1 oran çıktı düşün kız ne aminiyo yaptırdı nede bir şey hakkımda hayırlısı olsun dedi. hişç ama hiç bir şey çıkmadı. bizim genlerde olduğu için bende de yüksek oran çıkabilir ama ben yaptırmayacağım. allahın taktirine bırakıyorum. allahım bizi evlatlarımızla sınamasın dua et cnm.
Yakında tetanoz iğnesi vurulmalıymışım? ben ilk hamileliğimde vurmamıştım.
bide bebişleri hissedeniz varmı? bir kaç hafta önce pırrr pırrr hissediyordum,şimdi ise daha
kuvvetli haraketler. ikinci hamilelikte gercektende daha erken hissedebiliniyormuş.![]()
Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar...
ne güzel herkes alışverişe başlamış. okumak bile çok heyecanlandırıcı:)
ben henüz hiç bişey almadım. geçen mint yeşili bir kazak gördüm bir heyecanla ablamlara yapmak istediğimi söyledim ama bırakmadılar. daha erkenmiş önce 7 ay dolsunmuş.
7. ayda da nasıl olur sağlığım bilemiyorum
sizi okuyunca bende heveslendim ve tecrübeli annelerden benim ricam var.
şuanki evimiz çok küçük. beşik koymaya yer yok. Allah nasip ederse bebek3 aylık olduğunda kendi evimize taşınacağız.
dolayısı ile bebek odası beşik vb. ihtiyaçlarını o zaman tamamlarmıyım, yani bebek küçük olduğu için alışveriş yapabilir miyim?
bir de bebek doğduğunda ilk 3 ay için acil olması gerekenler nelerdir, paylaşabilir misiniz?
" prenscim" buhar makinesinden bahsetmişsin. o ne ki bilmiyom :)
Puset zaten standart,diğeride normal standartlarda çok geniş değil ama düşündürecek kadar küçükte değil.Bende gördüğümde kaygılarım oldu ama geldiğinde çok beğendim.Kendi arabanızıda göz önünde bulundurmalısınız her arabaya sığmıyor.
Products.|.3-wheelers.|.3Tec.- ABC Design
Bu sayfada bütün bilgiler var![]()
Canım benim arkadasımda seninle aynı durumda idi. Odayı hıc almadı onceden. Yatak yanına kucuk besık aldı, odasını tasınca yaptı. Yalnız boya kokusunun cıkması ıcın bır su var; havalandırma suresı (cam acıkkken bır ay gıbı) onu göz önunde bulundurmak gerekıyor muhakkak...
Benim aklıma gelen aciller; yatak yanı beşik, steril aleti, ateş ölçer, bebek için tırnak makası, otribebe burun açıcı aparat ve suyu, bir-iki biberon, süt sağma makinası, gögüs pedi, gögüs ucu kremi ( en az bir ay önceden surmeye baslayın, yara olusumunu azaltıyor, dr. unuza sorun) bez, ıslak mendil, body, tulum, patik, şapka, araba varsa araba koltugu, bebek arabası, belki kucakta tasımak için aparat (anne bebeği ile tek basına sık sık dısarı cıkacaksa özellıkle kısa mesafe) ... Aklıma gelince yazarım daha...
Genelde doğalgazlı kaloriferli evlerde ortam kuru oluyor,soğuk buhar makinasını biraz çalıştırmak ortamı nemlendiriyor..
Böylece üst solunum yolu enfeksiyonu sık geçirmiyorlar,kullananlar çok memnun..ben oğlum da kullanmadım soba yakıyordum .Bakalım bun da kullanacağım,nette bende araştırmıştım çok işe yarıyormuş..Rahat uyuyorlarmış v.s.
Tavsiyem bebek alışverişini çok abartmamak..
Bebek bezini alırken yenidoğan dan bir paket alın derim,çok çabuk büyüyorlar..
Acil olarak,çıtçıtlı body (ben uzun kol aldım mayıs ayı ama soğuk olur diye üşürler onlar),ayaklı pijama takımı veya tulum..yumuşak çoraplar..önlükler ..mendiller .bunları ayına-ağırlığına göre bolca alabilirsiniz..çok çabuk kirleniyor..
Çok kalın olmamak şartıyla pamuklu bir battaniye alın(yünlüleri pek tavsiye etmem çabuk hareketlenip ağızlarını sokuyorlar..)
Çok pahalı marka takımlar v.s. bayramlıklarında almanızı tavsiye ederim,normalde yaşlarına girene kadar kiloları çabuk değişiyor..1-2 kere giymeden kaldırılıyor..Nevresim takımı en az 2 tane olsun,yastık kılıfı daha fazla olabilir..Yastığının içi incecik pamuktan yaptırabilirsin (silikon veya elyaf gibi sentetik bişey olması) aynı zamanda yatağı ve yorganında içini pamuk bulabilirsen çok sağlıklı olur..
Aklıma bu kadarı geliyor..
Sizde aklınıza geldikçe sorun..
canımcım ben eylül'ün son haftası gitmeyi planlıyorum sizleri okuyunca sorun olurmu diye düşünmeye başladım. gerçi başka çocuğum yok ama problem olurmu ki ya 3,5 aylık oluyor erken mi??
teşekkür ederim bilgiler için.
bilgiler için çok teşekkür ederim.
işin aslı ben yatak yorgan işini nedense hiç düşünmemiştim. ya ablamlar yapsın yatağını ya da kaynanam torununa hazırlasın (heralde teklieder daha etmedi) diye bekliyorum galiba.
bir de ilk üç ay kendi yatağımda yatısam olur mu, babayı salona atarız :)
açıkcası ben tatil işini hiç düşünmedim. çalışıyorum ve şirketimiz ücretsiz izin konusunda en fazla 2 ay izin verecek gibi. bu nedenle bende senelik iznimi işe başlamadan önce bebeğimle geçiririm diye düşünüyorum. tatil içinse ağustos eylül gibi de hafta sonları günü birlik biryerlere gideriz diye düşünüyorum.
Yakında tetanoz iğnesi vurulmalıymışım? ben ilk hamileliğimde vurmamıştım.
bide bebişleri hissedeniz varmı? bir kaç hafta önce pırrr pırrr hissediyordum,şimdi ise daha
kuvvetli haraketler. ikinci hamilelikte gercektende daha erken hissedebiliniyormuş.![]()
Olur tabiki; yeni evine taşınınca dilediğin gibi döşer yatırırsın..
Yapacak olanlara pamuğun daha sağlıklı olduğu söylersen daha iyi olur..
Ben bu konuda araştırma yapmıştım,bir çok hastalık v.s. şu sentetik kullandığımız yastık yorgan yataklardan oluyor..