Herkes bebek alışverişleri için fikirlerini paylaşmış. Ben de yazayım dedim;
Bebek odası olarak oğlumun odasını yeniden boyatıp kullanmayı düşünüyorum. Odayı aldığım firmayı aradım boyama işlemi için 1950!!!!?? TL fiyat istemez mi?? Ben üç sene önce 1.500 vermemiştim bile sıfır alırken inanamadım. Başka mobilyacılara soracağım artık.
Oğlumda ilk altı ay park yatak kullanmıştım hiç memnun kalmadım. Bir yere götürürken açması kapaması bir dertti, pek sağlam ve kullanışlı değildi. Altı ayın sonunda elimizde kaldı attık zaten... Chi... Vb markaların kaliteli görünen ürünleri vardı ama onlar da çok pahalıydı bence. O yüzden bu sefer yatak yanına minik beşik benzeri bişey alıcam bu sefer.
Kıyafetlerde oğlumunkileri dün ayırdım iki hurç çıktı kızımın da giyebileceği uygun renklerde. Tabii yeni alışverişler de olacak, olmaz mı? İlk aldığım şey m...care den body ve tulumlar oldu. Yine oğlumda hastane çıkışlarını hiç kullanamamıştım. O eldivenleri filan çıkarıp atıyordu minik ellerinden. En çok kendinden eldivenli( el kısmı kıvrılıp eldiven oluyor) önden çıtçıtlı body içine tulum kullanmıştım. Şimdi de ilk başlar için sadece bunları alıcam.
Biberon, emzik zaten steril şeyler, nuk ve avent'ten şaşmam. Steril makinası çok kullanılıyor Arzum almıştım.
Ateş ölçer, kulaktan ölçen Braun almıstım çok memnunum.
Süt sağma makinalarının çok çeşidi var, hiç olmazsa manueli her annenin elinin altında muhakkak olmalı. Emmezse bile düzenli sağıp sütü korumayı, depolamayı sağlıyor. Benim ilk aldığım elektriklinin motoru bozulmuştu, pek çok arkadaşımın da aynısı oldu sanırım genel bir problem elektiriklilerde...
Oğlumda ıslak mendil kullanmıştım bir süre sonra ama sonradan içindekiler ile ilgi öğrendiğim şeyler beni çok soğuttu. Sadece su ve pamuk denilenlerde bile neler neler var. Dışarı çıkaren ve acil durumlarda uniwipes ve niveanın beyaz olanını kullanıyorum çünkü testlerde en az katkı ve alerjen onlardan çıktı.
Her alt temizliğinde de sebamed pişik önleyici kullanmıştım ciddden pişik nedir bilmedik görmedik çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar:)