2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
merhaba arkadaşlar, hayırlı haftalar.
bizde 27. haftaya girdik. artık iyice ağırlaştığımı hissediyorum.
evdeyken ayakta biraz iş yapsam (2-3 saat) sonra oturunca bir daha kalkmakta çok zorlanıyorum belim tutuluyor resmen adım atamıyorum.
bu aralar bebiş yukarı çıktı galiba göğsüm kaburgalarım ağrıyorr bazan zorlanıyorum:(

ben 37. haftaya kadar çalışırım falan diyordum ama şimdiden ağırlaşmalar başladı 37. hafta nasıl gelecek bilemiyorum ara ara rapor mu alsak ne dersiniz :(

bnmde akşamları bebek resmen göğüslerime dayanıo nefes alamıorum yaaa

dün oğlumun doğum gününü atlattık çok şükür 5 yaşında oldu paşam :51: ama çok yorulmuşum kardeşim temizlik işiyle falan uğraştı bense 2 gün boyunca yoğurdum durdum :40:mutfaktan çıkamadım dün yatmadanda evi temizledim sildim süpürdüm derken duş alıp yattım ama bugün resmen ayaklarım tutmuyo çok yorulmuşum bebişimde küstü bana galiba doğru düzgün hareket etmedi:43:

Yorulunca öyle oluyor canım artık yapmamız lazım ama ben de bir aydır boya badana tadilat feci yoruldum. Kilo alamadım, kızım da az hareketli:(

Buarada bazı üyelerin yazılarının altında 29.haftayı görünce, aa yanlıslıkla bizim foruma girmiş diye düşündüm biran. Ay doğuracak nerdeyse burada ne işi var ki dedim içimden:)) Bir de baktım ki benimkinde de 28. Hafta yazıyor:))) Kendime geldim bir an... Güldümmm... Büyümüş minişlerimiz de haberimiz yok:)

Koseden, plasenta yaslanması ile ilgili yazdıgını okudum canm. Dualarımdasın. İnsallah düzelebilecek bir durumdur. Sen artık iyi beslenip kendini hiç yorma hep dinlen o halde. İnsallah bebeğin zamanını bekleyecek.

Kızlar şu adını söyleyememem gereken bahar meyvesi tezgahları gelmeye başlamış tanesi 10 tl 😮

Sesli sesli güldürdü beni yazın :) Çok güzel ifade etmişsin:9:

arkadaşlar ne zaman 15 günde bir falan gtcez drumuza.ne zaman sıklaşacak yani?

Ben en son 30 Ocak'ta kontroldeydim.Doktorum bundan sonraki kontrolde 1 ay sonra olsun sonra araları sıklaştıracaz ama bu 1 ay'da bebeğin hareketleri vs tedirgin olduğun birşey olursa gelmeni istiyorum dedi..Doktorun söyleyecektir sanırım seninde..

Sesli sesli güldürdü beni yazın :) Çok güzel ifade etmişsin:9:

Ben en son 30 Ocak'ta kontroldeydim.Doktorum bundan sonraki kontrolde 1 ay sonra olsun sonra araları sıklaştıracaz ama bu 1 ay'da bebeğin hareketleri vs tedirgin olduğun birşey olursa gelmeni istiyorum dedi..Doktorun söyleyecektir sanırım seninde..
Ama yazık aklınızda yoksa gelsin istemedim eğer varsa da çıktığını haber vermek istedim😌

ah ben kocamı alıyımda başımın üstünde gezdireyim :)
oda biyerden duymuş doğumdan sonra süt yapıyo diye 2 hafta önce umredeydik bütün alma diye yaptığım ısrarlara rağmen gitti bana 20 kilo hurma aldı :56:
koy buzdolabında dursun yemezsende eşe dosta dağıtırız dedi.. kimseye vermeyimde hepsini ben yiyim :52:

Allah kabul etsın nasıl senın için yorucu oldumu nasıl geçti, evet hurma çok faydalı hamilelilkte ve sonrası süt için her gün yememiz gerekiyormuş, bende isterem:56::56::56:

kızlar dr geldi mutlu mutlu musmutlu ay ne güzel bir duygudur görmek büyümüş miniğim 1.250 gram olmuş 38 cm olmuş bize pozlar verdi dr renkli ultrosan kağıdı yokmuş ama cok gösterdi bize gülüyomu ne dedi resmimizde oldu profil herşey normalmiş antibiyotikte sorun yaratmamış bebişin keyfi iyi dedi şimdilik normal doğum gözüküyor plesantam iyi durumdaymış kordonlar suyum mide yanmam için gavisgon verdi günde 5 kere kadar içebilirsin dedi 1 ay sonra tekar görüşürüz dedi bu arada kilo almamışın iyi dikkat et alma bundan sonrada yürüyüş ve egzersizler iyi gelir dedi:49:

maşallah gözün aydın kocaman oluyolar ya baya büyüdüler heycanlarda doruğa ulaşıyo:49::49:

Canim kasilma olduğuna nerden karar verdin belki ağrıdı dr a sordun mu😮

ya bilmiyorum canım sancı gbi arada geliyor geri geçiyor. cumartesi randevum var. çevremdekiler normal diyor. doktor da eger düzenli değilse normal düzenliyse mesala aynı saatlerdeyse gel diyor. ben de biraz fazla evhamlanıyorum herhalde

kızlar size bir konuda fikir danışmak istiyorum. ben eşimden ve ailemden ayrı yaşıyorum memur olarak atandım ve bu zamana kadar hep yanlız yaşadım 6 ay kadar. bu cuma eğitim çıktı çoruma gidiyorum ve eğitim 1.5 ay sürüyor 28 martta bitecek 1 nisan iş başı yapacağım. arkadaşlarım diyorki 32. haftan 12 nisan da bitiyor 10 gün var bu arada rapor al sonra da doğum iznine çık diyorlar
nedenlerine gelince onlara göre
1. yanlız yaşamam
2. işim çok stresli ve yorucu üstelik (şimdiden ağırlaşmaya başladım)
3. apartta kalıyorum ve kirası 600 milyon bu ay evden çıkarsam 1200 tl kira ödemeyeceğim (bu parayla bebeğine birseyler alırsın diyor 4. plesantam aşağıda konumlanmış kendimi yormamam yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım. büyük ihtimal 32. haftadan sonra dr çalışma raporu vermeyecek bu durumda buraya sadece 11 gün için geri gelmiş olacağım.
5. ücretsiz izne çıkacağım(eşimin yanına gidersem en az 6 ay. burda kalırsam en az 1 yıl) bu sebeple 4 hafta yani bir ay çok sey farketmez diyorlar. dinlenirsin acil birsey olsa burda kimsen yok ne yapacaksın diyorlar
6. çok şükür maddi açıdan ihtiyacımız yok üstelik bu şekilde hem eşim kira veriyor hem ben hem o fatura ödüyor hem ben ayrı ayrı para harcıyoruz.
biraz uzun oldu kusura bakmayın :45: şimdi yorumlarınızı bekliyorum ne diyorsunuz :42:

Son düzenleme:
canım nerde yaptırdın mobilyanı ve ne kadara mal oldu. ben bebek odasını doğumdan birkaç ay sonra yaptırmayı düşünüyordum gerçi ama mali durumumuzu ayarlarsak belki yaptırabiliriz. en başta kesin yaptırcam diordum ama zaman geçip diğer ihtiyaçların da ne kadar detaylı ve masraflı olduğunu görünce vazgeçtim ama özeniyorum hala:44:
güle güle kullan herşeyini, hayırlı olsun : )

Canım bizim tanıdığımiz yapacak ve tanıdık olduğu için uyguna olacak o da bizim için bur kerelik üretecek :( keşke sana bu konuda yardımcı olabilseydim :( bizde çok gezdik kendimiz çizdik şeklini şemasıni ahşap fiyatlarıni bile çıkardık öyle karar verdik. Sana tavsiyem şu olabilir ankarada isen ladin çam ağacından çok güzel bir odayı doğal renkleri ileki bence ladinin kendi rengi çok güzel. 3.000 e herşeyiyle sıkı pazarlıkla yaptırabilirsin.(sitelerde) senin kesin olduğunu görünce yaparlar üzerine de bakım boyasinu yaparlar sağlıklı olandan mis gibi olur.

kızlar size bir konuda fikir danışmak istiyorum. ben eşimden ve ailemden ayrı yaşıyorum memur olarak atandım ve bu zamana kadar hep yanlız yaşadım 6 ay kadar. bu cuma eğitim çıktı çoruma gidiyorum ve eğitim 1.5 ay sürüyor 28 martta bitecek 1 nisan iş başı yapacağım. arkadaşlarım diyorki 32. haftan 12 nisan da bitiyor 10 gün var bu arada rapor al sonra da doğum iznine çık diyorlar
nedenlerine gelince onlara göre
1. yanlız yaşamam
2. işim çok stresli ve yorucu üstelik (şimdiden ağırlaşmaya başladım)
3. apartta kalıyorum ve kirası 600 milyon bu ay evden çıkarsam 1200 tl kira ödemeyeceğim (bu parayla bebeğine birseyler alırsın diyor 4. plesantam aşağıda konumlanmış kendimi yormamam yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım. büyük ihtimal 32. haftadan sonra dr çalışma raporu vermeyecek bu durumda buraya sadece 11 gün için geri gelmiş olacağım.
5. ücretsiz izne çıkacağım(eşimin yanına gidersem en az 6 ay. burda kalırsam en az 1 yıl) bu sebeple 4 hafta yani bir ay çok sey farketmez diyorlar. dinlenirsin acil birsey olsa burda kimsen yok ne yapacaksın diyorlar
6. çok şükür maddi açıdan ihtiyacımız yok üstelik bu şekilde hem eşim kira veriyor hem ben hem o fatura ödüyor hem ben ayrı ayrı para harcıyoruz.
biraz uzun oldu kusura bakmayın :45: şimdi yorumlarınızı bekliyorum ne diyorsunuz :42:
canım sen bilirsin de bence arkadaşların çok haklı. çünkü şu anki ağırlığının iki katını yaşayacaksın

Kızlar cevaplarınız için teşekkürler anladığım kadarıyla kimsenin göz muayenesiyle alakalı bi fikri yok benim gibi:)))) daha önce çok muayeneye gittim ama hiç birinde hamile değildim.Ama sanirım o püsküren şey ilaç değilde hava galiba bi yerde öyle bi yazıya rasladım umarım öyledir... bugün doktoruma kardeşimin. Eşi sorucaktı emin aradı unuttum diye

Canım bizim tanıdığımiz yapacak ve tanıdık olduğu için uyguna olacak o da bizim için bur kerelik üretecek :( keşke sana bu konuda yardımcı olabilseydim :( bizde çok gezdik kendimiz çizdik şeklini şemasıni ahşap fiyatlarıni bile çıkardık öyle karar verdik. Sana tavsiyem şu olabilir ankarada isen ladin çam ağacından çok güzel bir odayı doğal renkleri ileki bence ladinin kendi rengi çok güzel. 3.000 e herşeyiyle sıkı pazarlıkla yaptırabilirsin.(sitelerde) senin kesin olduğunu görünce yaparlar üzerine de bakım boyasinu yaparlar sağlıklı olandan mis gibi olur.

teşekkür ederim canım. fırsat olursa sitelere bir bakıcam bakalım. doğumdan sonra hiç bakamayız herhalde öyle araştırma işi falan zor yani, mecburen hazır bir şey alırız. yaptırmak en iyisi ihtiacına göre oluyor böylece.

Back
X