2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Cnm ben doğum konusunu hatim ettim diyebilirim cok arastirdim çünkü. Epidural sanciyi hissetmion super bisey sonra detayli anlatirim sana.telden yazmaya calistim umarim becerebilmisimdir :-) kader_turksever@live.se facede bulabilirsen ekle beni kapali da olabilirim emin degilim.ordan daha kolay haberlesiriz.14 subat ikimiZ de kontroldeyiz haberlesiriz cnm :-) görüşürüz

Tmm canım eklıycem haberlesırız zaten 14 subatt buyuk gun hem sevgılıler gunu hem bebiş zıyaret gunu:emir_bebek:

Aynen canım bende dikkat ediyorum artık ama öyle mutsuzumki aklımdan geçen ne profiteroller kalıyor ne tatlılar ne nutellalar ..

Canıııımmmm bilmem mı ? Dun dıyetısyenden çıktık kosa kosa gerı dondum 1 haftalık yazdıgı programda tatlı hıc ama hıc bır sey yok . Dondum gerı hafta sonu falan 1 kucuk kase sutlu tatlı da olsa olmaz mı dıye ; bır umut benımkı :)
Katı bır sekılde kesınlıkle hayır dedı sakın , benımse gozumun onunde baklavalar , tulumbalar yada tum tatlılar donup duruyor.

Bu arada esımın annesı hafta sonundan berıdır bızde ınsafa geldı de 6. ayımda artık bır ısın varsa yardıma gelım dedı . Bu arada eşimde yıllık izne cıktı evde kendısı... Ana ogul evdeler suan ... Ehh pekı dedım ben de muhtacım malum hem ıs hem ev mumkun olmuyor artık evde utu falan aldı basını yurudu :) (Ben sabahları bır yıgının ıcınden gıyecek bır parca bulup gıyınıp cıkıyordum .)

Mustakbel Kayın valıdem geldı cumartesı gunu buz dolabını sıldı saolsun , cumartesı pazar pazartesı bugunde salı , evımın gecen haftakı halıne kurban olayım hala bır gelısme yok ... Dun de ısten erken cıktım hastane doktor moktor epey de gec kaldım dısarlarda da bır sey yemedım akşam eve gıttım yemek yok, benım aclıktan dızlerım tıtrıyor, yine ben hazırladım yemegı ...

Bakalım bugun neler olmuş akşama gorecegız.

günaydinn...mutsuzum bugun ben yaa.dünnnnnn hiçç yatamadim....karnımm şişiyoo migdem cokk yanıyoo....tükürükk salgim artıyoo...hattaa akıyoo yastıgıma :( hayırlısıyla gecsin su günler:5:
Geçmiş olsun benımde midem çok fena yanıyor :(
Gebelikte midesi yananların bebişleri saclı dogar derler dusunuyorumda eger öyleyse benım mide fena yanıyor bazen yaa:53:

canım Rabbim yardımcın olsun ama bence sen düüşüncelerini dile getirmelisin. yoksa ilerde daha büyük şeyler olur.

cevabın için teşekkür ederim arkdaşım.

canım o kişi ben değilim ben yorumda bulundum. emelhazır isimli arkdaşımızın kayınvalidesi öyle yapmış.

Açıktım da bıraz canım yanlış görmeye başaladım algı dustu bende :) Sory... soryyy... 1 saat var daha yemege ...

Canım Internetten fuuny baby yada bıldıgımız tac lınens vb. markalarda harıka uyku setlerı ve nevresım takımları var . Hemde soyledıgının 4/1 fıyatına güzelim sen sakın oralardan alma resmen kandıracak adam arıyorlar...
bin tl cok pahalıymış yaa merak ettım nasıl bır nevreskm takımı bu:53: biz 11 parcalık takımı yaklaşık gönermesıyle 300 tl ye sıpariş vericez
O begendıgının ıcınde neler var hem nıye bu kadar pahalı kı:41:

ah kızlar kayınvalidemle başım dertte. dün akşam yemeğe gittik. bebeğime kıyafetler almış, hep erkek bebek kıyafetleri. doktorumuz kız dedi. kızımız olacak ama sevgili kayınvalidem erkek olacak diyor inatla. ve etrafındaki herkes de bu düşüncelerine çanak tutuyor. sonra da önemli değil sağlıklı olsun da diyor dalga geçer gibi. aslında çok iyi bir insan ama bebeğin cinsiyetine gelince neden böyle davranıyor anlamış değilim. aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?
işte böylelerinin karşısına geçip herşey pipili bir bebek değildir demek istiyorum:20:
bizimkilerde oğlan meraklısı:51:

Çok. Güzeller canım güle güle giysin bebiş.

Çok saol canım...
Gecmiş olsun bu arada sekerıne dıkkat etmende buyuk yarar var gercekten önemli hamur işide sekerı tetıklıyor gercı benden iyi biliyorsundur zaten mesleğin gereği...:1:
Bende öyle erken doğum yapıyordum ruyamda esımde görmüş erken dogum yaptıgımı... tersıne cıkar ve ınşallah vaktinde gelir bebişlerımiz ..

Masallah herseyi tamamladin tatlim.gule gule kullanin insallah.darisi basima daha oglusun biseyi yok valla.bu arada isim icin son karari verdinmi.degismisti ismi yanlis hatirlamiyorsam

saol cnm,alışverişe çıktınmı herşeyi tamamlarsın inş stres yapma,isim için ilayda demiştik en son eşimin sesi çıkmıyor ama hala netten kız isimlerine bakıyor,bizim işimize hiç belli olmaz yani:52: siz buldunuzmu isim ?

ben araştırdım ancak pek içime sinmedi. o günkü stresimi hayal edemiyorum ki:44: verdiğim paraya değecek mi onun yerine bebeğimin kaç ihtiyacını karşılarım. artık eşim doğuma girerse ona çektireceğim. çıkışta da çekecek bir sürü insan var diye düşünüyorum. önemli olan profesyonel bir fotoğraf makinesi olan ve iyi çekim yapan birinin olması yanımızda.
iyi bir makine şart bizimki azcıkk kıytırık artık esimi ikna edersem dedıklerını bende uyguluycam:1:

Erkek merakı olan insanlara uyuz oluyorum. Benım kayınvalidem de oyleydi hamilelik süresince dua ettım inş kızım olur dıye kendinede soyledim kız istiyorum ben dedim oda susmaya başladı. Şimdi kızım olacak 2 kızım olacak inş bu sefer 3. Yu tutturmuş

Tatlım ben gunde 3 kez ınsulın kullanan ve 9 kez seker olcumu yapan 15 gundur seker hastası tespıtı yapılmıs klafayı tamamen buna takmıs bırısı olarak sana yorumlayayım .

Sabah aclık normal sınırımız 95 senın 75 yanı altında cıkmıs / 1. saat 175 muhtemelen yedıklerın de yukseltmıs olabılır dıyet yapman lazım tokluk sınırı 140 maxsımum- senın175 cıkmıs / Aynı şekılde 2 saatte de 140 sınırın uzerınde cıkmıs .
yedıklerıne dıkkat edıp yenı olcumler yaparak kontrol altına almak ıstemıs doktorun geçmiş olsun ..

cok saol tatlim elinr saglik gecmis olsun sanada...nasil delicem parmaklarimi canim kimetli degildir de ince islerden hic anlamam artik ogrenicem....bebislerimiz ici onlarin sagligi ii olsun da bizde atlatiriz tatlim allah yardimcimiz olsun

Annaaaaamm ben sizleri okuyunca strese giriyorum yaaa, ben bu hafta sadece odasını aldım bir de uyku seti o kadar, lohusa takımım bilene yoooookkkk :43::43::43:

üzülme cnm hayırlısıyla herşeyi olur,bak bizde 2 ay önce oda takımını aldık ama daha pazar günü oda boyandı,biyerden başladınmı işin ucu gelir,Allah yardımcın olsun,inş kısa zamanda bitirirsin eksiklerini:34:

Aldıklarınız hayırlı olsun canım. Bayağı almışsınız bişeyler. Şekerinde hayırlı olsun aramıza hoşgeldin :( doktorlar şekere çok önem veriyor tatlım. Ben 24. Haftada şekerim çıktı. 29. Haftaya girdik ve bu zamana kadar okadar önemsememiştim açıkçası. Ama dün gittiğimde az kalsın insülin başlıyordu dahiliyeci şuan önermedi diyete devam dedi. Dr bana zaman geçtikçe dahada yükselir bebeğin büyümesini kontrol altına alamayız dedi oyüzden dikkat etmemiz lazım dedi. Ve bebek doğduğunda sürekli şekeri düşer besleyemezsin bakamazsın dedi. Bunları pat pat suratıma vurunca işin ciddiyetini farkettim ve diyete asıl şimdi başladım. Sınırda olabilir şekerin ama Dr un mutlaka bi bildiği vardır canım. Az kaldı sabır etmek lazım.

Bu arada dün çok kötü bi rüya gördüm. Annemlerdeyim. Kasılmalarım başlamış şutum gelmiş. Anne beni hastaneye götürün diyorum pekte oralı olmuyorlar sonra arabaya binip giderken ağlıyorum daha çok erken şimdi olmamalıydı diye. :2::50:

anladim canim cok saol kiamam sana ya dr soledikleri etkisinde kalmissin sen yaaaa bebegr tam olarak ne zarari var ben anlayamadim troidmi de jabullenmem zor olmustu zaten of of

aslında çevreden duydukları işte. birinin 8. ayına kadar kız demişler erkek doğmuş, öbürüne doğana kadar erkek demiş doktor kız doğmuş vs vs vs.. beraber gittiğimiz de oldu doktora. zaten doktorlar net görmeden söylemiyorlar ki. benim doktorum %90 kız dedi, sonra detaylı ultrasonda radyolog da kız dedi. sanki çok önemli cinsiyeti! dün o kıyafetleri görünce şok oldum ama yine de kalbi kırılmasın diye 'anne çok tatlı hepsi teşekkür ederiz' falan dedim. aman kimsenin kalbi kırılmasın ama benimki kırılsın. daha önce de ben yokken eşime mobilya için erken hele bir doğsun öyle alırsınız demiş. gel de üzülme...

Ne garip bir anlayıştır o ya! Bence hazırlıkların için ve canını sıkan herşey için eşinle konuş,için rahatlasın..Biriktirip üzme kendini,senin stresin sana yeter zaten:34:

Canıııımmmm bilmem mı ? Dun dıyetısyenden çıktık kosa kosa gerı dondum 1 haftalık yazdıgı programda tatlı hıc ama hıc bır sey yok . Dondum gerı hafta sonu falan 1 kucuk kase sutlu tatlı da olsa olmaz mı dıye ; bır umut benımkı :)
Katı bır sekılde kesınlıkle hayır dedı sakın , benımse gozumun onunde baklavalar , tulumbalar yada tum tatlılar donup duruyor.

Bu arada esımın annesı hafta sonundan berıdır bızde ınsafa geldı de 6. ayımda artık bır ısın varsa yardıma gelım dedı . Bu arada eşimde yıllık izne cıktı evde kendısı... Ana ogul evdeler suan ... Ehh pekı dedım ben de muhtacım malum hem ıs hem ev mumkun olmuyor artık evde utu falan aldı basını yurudu :) (Ben sabahları bır yıgının ıcınden gıyecek bır parca bulup gıyınıp cıkıyordum .)

Mustakbel Kayın valıdem geldı cumartesı gunu buz dolabını sıldı saolsun , cumartesı pazar pazartesı bugunde salı , evımın gecen haftakı halıne kurban olayım hala bır gelısme yok ... Dun de ısten erken cıktım hastane doktor moktor epey de gec kaldım dısarlarda da bır sey yemedım akşam eve gıttım yemek yok, benım aclıktan dızlerım tıtrıyor, yine ben hazırladım yemegı ...

Bakalım bugun neler olmuş akşama gorecegız.

Varlığıyla onurlandırmış seninkide :9: Allah kolaylık versin..Sonrası var bunun bir de:31:

kızlar doğum fotografcısı gibi bir şey düşünüp piyasa araştırması yapan var mı (ankaradaki hamile arkadaşlar özellikle)

Canim ben istanbuldayım kk dan buldum birini başka şehirlere de gidiyordu yanlış hatirlamiyorsam istersen özelden paylaşırim nikini numarasini bir konusursun

ah kızlar kayınvalidemle başım dertte. dün akşam yemeğe gittik. bebeğime kıyafetler almış, hep erkek bebek kıyafetleri. doktorumuz kız dedi. kızımız olacak ama sevgili kayınvalidem erkek olacak diyor inatla. ve etrafındaki herkes de bu düşüncelerine çanak tutuyor. sonra da önemli değil sağlıklı olsun da diyor dalga geçer gibi. aslında çok iyi bir insan ama bebeğin cinsiyetine gelince neden böyle davranıyor anlamış değilim. aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?

k.bakma cnm ama kayınvaliden o kadar çok erkek bebek meraklısıysa bir tane daha dogursun dogurabiliyorsa:33: anlamıyorum bu erkek bebek merakını ya evlat evlattır,Allahdan hayırlısını saglıklısını isteyecekleri yere yaptıklarına bak:47:

tünaydınnlarrr:51:

bacak kramplarım yok diye sevinirken gece felaket bi ağrıyla uyandım ovdum hemen.çabuk geçti ama kramp giren yer hala ağrıyo.dün yoruldum biraz umarım yorgunluktan olmuştur.

bende dün şeker yükleme testini doktoruma gösterdim.değerler şöyle

açlık 82
1.saat 188 sınır 180
2.saat 136 155
3.saat 150 140

referans aralıkların farklı olduğunu söyledi ama çok yüksek değil açlıkta sorun yok dedi.2 hafta dikkat et yediklerine 2 hafta sonunda tokluk kan şekerini ölçtür bidaha dedi.sonucu getir ona göre bakarız dedi:44:

Annaaaaamm ben sizleri okuyunca strese giriyorum yaaa, ben bu hafta sadece odasını aldım bir de uyku seti o kadar, lohusa takımım bilene yoooookkkk :43::43::43:

Ben daha bir tek çöp bile almadım canım hiç üzülmeee sadece netten bakmakla kalıyorum baktığım herşeyinde bir sonraki ay fiyatı artmış oluyor :D Kısmetse İstanbul'a gideceğim hafta sonu artık o zaman başlarız.

Bu arada çok geçmiş olsun umarımm zamanı gelince alırsın yavrunu kucağına dikkatli ol çok yorma kendini senin sözleşmen ne zaman yenilenecek yahu yenilense bir an önce keşke.

canım tek sorun su olabilir ben o arabayı 10 aydan itibaren kullandım. tam bilemiyorum kaç aydan sonra kullanımı. ama şu da var sling, ve ana kucağı-oto koltuğu gibi seyler ile 6 ay dayanırsan direk bu puset iş görür ama doğumdan itibaren kullanılıyorsa hiçççç başka araba dusunme ben 3 sene kullandım şimdi 2. de kullanıcam. çok sağlam ve konforlu bir araba.

Sanki doğumdan itibaren kullanıldığını okudum ben ona iyice bakayım 0 + olması avantajlı olur. Doğumdan sonra da kullanılabiliyosa tadından yenmez valla :)

kızlar doğum fotografcısı gibi bir şey düşünüp piyasa araştırması yapan var mı (ankaradaki hamile arkadaşlar özellikle)

Dogum fotografciya giden par yerine iyi bir makine alinsa ve icerde hemsire disarida es dost derken ceken cok olur diye dusunuyorum gereksiz bence...
benim foto makinem var ama o buyuk sekilde olanlar gibi istedigim gibi degil esimi ikna edebilirsem ki ederim mutlaka :23: istedigim gibi birsey alirim daha pahali dogum fotografcisina vericegin paranin 2-3 kati ama en azindan kalici bebisin bol bol fotolari anilari olur

Back
X