2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Heheheh level level bakalım ben o level günlerini görebilecek miyim? Yoksa doktor yeter artık plasenta besleyemiyor yaşlanmasından dolayı bebeği alalım mı diyecek:50:

Canım beni de haberdar et durumdan olur mu

Evde bir gün bile yatınca insan hayatında hiç çalışmamış gibi hissediyor nedense, ben de rapor aldığımda ya da izinli olduğumda çok zor adapte oluyorum.

Tabi ki bebeklerimiz iyi olsun da gerisi zaten kendiğilinden yerine oturur, fakat nefes alamamak da insanı çok zorlayan bir durum :5:

Teşekkür ederiz teyzesi, herkesin bebişlerinin ki daha güzel olur inşallah.

Canım çok afedersin benim de hiç gazım yokken, hapşururken gaz kaçırıyorum utanıyorum çok fazla iş yerinde:25:

Çok iyi yaaaa seninki 940 gr, inşallah erken alınacak bir durum meydana gelmez canım, yerim ben onun 5 parmağını annesi bizimki de ayağıyla beynini delecekti nerdeyse dur atayım fotoyu çok komik
Eki Görüntüle 977234

canımmm ne güzel anılar bunlar zaten ayak bacak el nerde hiç belli olmuyor maşallah çok esnekler çok

Çok iyi yaaaa seninki 940 gr, inşallah erken alınacak bir durum meydana gelmez canım, yerim ben onun 5 parmağını annesi bizimki de ayağıyla beynini delecekti nerdeyse dur atayım fotoyu çok komik
Eki Görüntüle 977234 [/QUOTE]

fotoya ilk baktığımda bişeye benzetemedim.sonra dikkatli baktım.maşallah maşallah:nazar::nazar: suratının tatlılığına bak.ay içim bi tuhaf oldu.kızımı çok özlemişim sanırım:43:

insallah 38 leri belki 40 larida görucez zaman cabuk geciyor artik önceden yil gibi gelirdi bi an zaman gecsinde bebegimi alayim kucagima derdim :1:
Benim bazen 3-4 u birak 5 ögun bile yedigim oluyor azar azar yiyorum simdiden 8 kilo aldim cok mu az mi bilmiyorum gecenin ucunde dördunde acikip uykudan kalkip yiyorum uykumda kaciyor cok oburuz sanirim :16:

nerdeee gece uyanip ta yemek yemeler :)) ben malesef gebeligimi kilolu olarak basladim ve dikkat etmem gerekiyor. ilk hamileligimde 23 kilo almistim, cogunu da son aylarda yani 7. aydan sonra ve inanin yarim dünya gibiydim. gebelik sekeri riski var mi diye sürekli kontrole cagirdilar cok sükür cikmamisti. bu hamileligim malesef o kadar olumlu gecmiyor ne yazik ki su an 26+5 oldum ve bu hafta gebelik sekeri tanisi konuldu:14: cok mutsuzum. zaten ezelden sekerden korkardim cünkü baba tarafinda cok diyabet sorunu olan kisi var bizde. simdi diyete soktu doktor, seker, meyveli yogurtlar, beyaz unlu mamüller, meyve sulari, mesrubat vs. hepsi yasak. günde 6 kez seker ölcüyorum ve degerler simdilik iyi ama cikarsa tabi kötü. allahtan aserme yok ve önceki hamileligimde gibi bunda pek tatli canim istemiyor ama yinede. artik ekmek bile yedigimde bir dilim dahi olsa (ki kepekli ve tam bugday yiyorum) cünkü her ekmegin icinde de seker var sonucta dikkat ediyorum. insallah gebelik sonrasi tamamen hayatimdan cikar gider ama tabi aileden dolayi her daim riskim varmis daha sonra tekrar diyabet olabilmem icin. dogum sonrasi diyet mi yapayim hemen dedim yok emzirme süreni gecir sonra yavas yavas doktor kontrolünde kilo vermeye calis dedi kendi basina diyet yapma dedi.

offf ne zor yaaaa o yüzden ne güzel siz sagliginizin kiymetini bilin, gece yarilari yemek yemeler ne mutlu size :) neyse en azinda dogum sonrasi kayinvalidemin bana sürekli hosaf ve lohusa serbeti icirmek istemesinden, baklava ve tatli yedirmelerinden kurtuldum sayilir, sekerim var diye üstüme düsmez :)

Arkadaşlar bende iki gündür kasılmalar başladı. Normal mi bunlar bi bilginiz var mı.

normal, bundan sonra arada bir sanci veya kasilma gibi hisler olabilir. bende de biraz basladi mi ne tam ayirt edemiyorum cünkü ilk hamileligimde böyle hissetmemistim. genelde sabahlari oluyor sanki karin agrisi gibi. her gebelik sonucta ayni olmuyormus.

benim doktorum beni 30. haftamdan itibaren her iki haftada makinaya baglayip sanci olup olmadigini kontrol edecek.

Günaydın hanimlar :) 30 .haftalari gördük inanasim gelmiyor.Allahima şükürler olsun :)

Oferta cok hoş ya keşke dokyorun hemen bir foto cekseydi ellerini ;) Bu arada unsilindende korkma şeker daha kötü gercekten az kaldi sıkıcaz disimizi ;)

Bu arada kizlar size bir sorum var siz her gün 3 öğün yemek yiyormusunuz benim ezelden beri bir alışkanlığım var Günde 2 öğün yiyorum simdi ekstradan aralarda kuruyemis, meyve, sut galanda iciyorum ama kahvaltimi yapiyorum daha sonra ikindi yiyorum bu bana yetiyor. Tabi aralarda saydiklarimida yiyorum siz ne alemdesiniz ?
canım ben 3 ğün düzenli saatlerde yiyorum. mecburiyetten:) sabah kahvaltı illaki yapcam 7.30 da. öğlen büroda yemek yapılıyo 12 civarıda onu yiyorum. aralarda leblebi falanyada meyve bulursam.. akşam eve gidincede 6-7 gibi yemek. yemekten sonra meyve yatarken süt.. yani düzenli.. ama bebek oldu diye değil normaldede böyleydi bebeğim için ekstradan yaptığım her sabah yumurta her akşam süt:9::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Heheheh level level bakalım ben o level günlerini görebilecek miyim? Yoksa doktor yeter artık plasenta besleyemiyor yaşlanmasından dolayı bebeği alalım mı diyecek:50:

Evde bir gün bile yatınca insan hayatında hiç çalışmamış gibi hissediyor nedense, ben de rapor aldığımda ya da izinli olduğumda çok zor adapte oluyorum.

Tabi ki bebeklerimiz iyi olsun da gerisi zaten kendiğilinden yerine oturur, fakat nefes alamamak da insanı çok zorlayan bir durum :5:

Canım çok afedersin benim de hiç gazım yokken, hapşururken gaz kaçırıyorum utanıyorum çok fazla iş yerinde:25:

Eki Görüntüle 977234
ayyy yerim ben bu tombişiii çok tatlı çıkmış vallahi:nazar::nazar: allah ım nazarlardan korusun:16:

iyi geceler kızlar uzun zaman oldu buraya yazmayalı ama oğlum sağolsun fırsat vermiyor hiç :31:
umarım herkes bıraktığım gibidir, bebişlerin hepsi iyidir inşallah :nazar:
oğluma bir erkek kardeş geliyor bu arada :emir_bebek: aralarında yaş farkıda fazla olmadığından iyi anlaşacaklarını umuyorum :16:

ne güzel allah saglikla kucagina almaya nasip etsin. bende ilk baslarda ikinci erkek olur diye icimde bir his vardi karin sivri, görümcelerimin yaptiklari o testlre (bicak makas, yüzük testi vs.) hep erkek yönünden cikti :) fakat iki farkli doktora görününce iki kez de kiz denince cok mutlu oldum. tabi ne olursa olsun önce saglik. benimkilerin de yas farki fazla olmayacak, 3 yas.

sen ogluna durumu nasil izah ettin?ben eskisi kadar kucaga alamadigim icin oglum biraz mizmizlik yapiyor ve eskiye nazaran geceleri tekrar uyanmaya basladi. sanirim bu durumdan etkilendi, tabi birde krese basladi bir cok yenilikler yasiyor etkisi altinda kaldigini düsünüyorum.

günaydın kızalr.dün akşam bir hafta erken olmasına rağmen dayanamayıp doktoruma gittim.sabahları şeker sonuçlarımın yüksek çıktığını ve bu yüzden erken geldiğii söyledim.beni dahiliyeciye yönlendirdi.muhtemelen insülün başlar dedi.bebeğe zararı yok tereddüt etme kullan şeker daha tehlikeli dedi.idrar enfeksiyonum varmış ilaç verdi kullanmaya başladm.bu enfeksiyon erken doğum sancılarını başlatabilirmiş buda önemli bir konu dedi.artık 2 haftada bir görüşeceğiz şekerim yüzünden.bebek 940 gr olmuş ve dim dik ayakta duruyormuşdoğum pozisyonuna geçebilir son haftalara doğru ama asılsa sezeyan olacaksın bu şimdiik bizim iin önemli değil dedi.birde arkadaşlar şeker çok yükselmeye devam ederse 37-38.haftada bebeği almak gerekecekmiş.ilerleyen haftalar risk oluştururmuş.

bunların dışında bebeğimi gördüm çok mutlu oldum eliyle ayağını tutmuştu saki oyun oynuyordu bir ara tam ultrason probuna doğru elini tuttu ekranda kocaman 5 parmak göründü çok şekerdi.

gecmis olsun. ayni dert bendede var ama henüz insüline gecmedik degerleri takip edecegiz ve yiyeceklerime dikkat etmem gerekiyor. eger bebek ters ise yani ayaklar asagida ve 32. haftadan sonra hala bir dönme vs. yok ise doktorlar zaten sezaryan diyorlar. planli sezeryanlarda zaten 40. haftaya kadar beklenmior cünkü sancilanirsin bu dogumu daha da zorlastirir bebegi de riske atar diye (sancilarda bebek heyecanla kakasini suya yaparsa zehirlenme ve enfeksiyon kapma riski yüksek olabiliyor) genelde planli sezaryanlar 2 hafta öncesi yapiliyor yani risksiz bir sekilde. takma kafana, doktorun güzel izah etmis sana.

insallah hepimiz saglik ile bebislerimizi kucagimiza aliriz.:49:

Eki Görüntüle 977234

Ay bu resmen çok tatlı annesi 41 kere maaşallahh:)

nerdeee gece uyanip ta yemek yemeler :)) ben malesef gebeligimi kilolu olarak basladim ve dikkat etmem gerekiyor. ilk hamileligimde 23 kilo almistim, cogunu da son aylarda yani 7. aydan sonra ve inanin yarim dünya gibiydim. gebelik sekeri riski var mi diye sürekli kontrole cagirdilar cok sükür cikmamisti. bu hamileligim malesef o kadar olumlu gecmiyor ne yazik ki su an 26+5 oldum ve bu hafta gebelik sekeri tanisi konuldu:14: cok mutsuzum. zaten ezelden sekerden korkardim cünkü baba tarafinda cok diyabet sorunu olan kisi var bizde. simdi diyete soktu doktor, seker, meyveli yogurtlar, beyaz unlu mamüller, meyve sulari, mesrubat vs. hepsi yasak. günde 6 kez seker ölcüyorum ve degerler simdilik iyi ama cikarsa tabi kötü. allahtan aserme yok ve önceki hamileligimde gibi bunda pek tatli canim istemiyor ama yinede. artik ekmek bile yedigimde bir dilim dahi olsa (ki kepekli ve tam bugday yiyorum) cünkü her ekmegin icinde de seker var sonucta dikkat ediyorum. insallah gebelik sonrasi tamamen hayatimdan cikar gider ama tabi aileden dolayi her daim riskim varmis daha sonra tekrar diyabet olabilmem icin. dogum sonrasi diyet mi yapayim hemen dedim yok emzirme süreni gecir sonra yavas yavas doktor kontrolünde kilo vermeye calis dedi kendi basina diyet yapma dedi.

offf ne zor yaaaa o yüzden ne güzel siz sagliginizin kiymetini bilin, gece yarilari yemek yemeler ne mutlu size :) neyse en azinda dogum sonrasi kayinvalidemin bana sürekli hosaf ve lohusa serbeti icirmek istemesinden, baklava ve tatli yedirmelerinden kurtuldum sayilir, sekerim var diye üstüme düsmez :)

gecmis olsun Insallah gecici bir durumdur cogu hamilelikte cikar dogumdan sonra kaybolur siz dikkat edin yine iyikide benim gibi surekli acikmiyorsunuz keske bende acikmasam ilk 5 aya kadar 4 kilo almistim gören hamile olduguma inanmiyordu geri kalan 4 u bu 2 ayda aldim ve 2 haftadir tartiyi esim sakliyor kilolarima bakmiyim diye :27: almisimdir yine en azindan 1 kilo mutlaka emin degilim
yemegi rahat yeme yönunden ne mutlu bana ama her yönden öyle diyemiycem :14:
1 haftadir sag bacagima basamiyorum topla yuruyorum ayakta duramiyorm dun doktora gittim gebeliktendir dedi ve ilac veremedi ki versede ilaci sevmiyorum kullanma taraftarida degilimdir...
anneme sordum hastane cikisi kizim bende 6-7. aydan itibaren bacagim öyle olur doguma kadar demezmi :53:
annemin hamilelikleri nasilsa benimkide öyle ilerledi hep daha neler duyucam annemden kimbilir..:27:
korkutmak icin anlatmiyor basima gelmeyene kadar
onun yiyemediklerini bende yiyemedim sevdiklerini bende sevdim :25:
insallah atlatiriz bu gunleri bol bol suyunuzu icin sekeri alamadiginiz gibi tuzluda tuketmeyin insallah bu bize cektiren veledlerimizi bir an önce zaman gecerde hayirlisiyla saglikla aliriz kucagimiza :) ozaman tum dertlerimizi unuturuz

Eki Görüntüle 977234
Çok tatlı ya ben bebeğimi hiç bu şekilde göremedim :(

ne güzel allah saglikla kucagina almaya nasip etsin. bende ilk baslarda ikinci erkek olur diye icimde bir his vardi karin sivri, görümcelerimin yaptiklari o testlre (bicak makas, yüzük testi vs.) hep erkek yönünden cikti :) fakat iki farkli doktora görününce iki kez de kiz denince cok mutlu oldum. tabi ne olursa olsun önce saglik. benimkilerin de yas farki fazla olmayacak, 3 yas.

sen ogluna durumu nasil izah ettin?ben eskisi kadar kucaga alamadigim icin oglum biraz mizmizlik yapiyor ve eskiye nazaran geceleri tekrar uyanmaya basladi. sanirim bu durumdan etkilendi, tabi birde krese basladi bir cok yenilikler yasiyor etkisi altinda kaldigini düsünüyorum.

Benim oğluşum da kardeşi doğduğunda 3 yaşında olacak. Son bir ayda biraz sıkıntılı günler yaşamıştık, yarım gün yuvaya severek gidiyordu oraya da gidemedi. Agresif tavırlar, hiç görmediğim inatçılıklar acayip huylar çıkmaya başlamıştı şimdi bir haftadır daha iyi.
İşi gücü herşeyi bırakıp onunla daha fazla ilgileniyorum. Ailece daha sakin olmaya dikkat ediyoruz. Okula da tekrar başladı umarım o da daha iyi olur.

Eki Görüntüle 977234

Cok tatli bu bebis simdiden masallah :nazar: Allahim onlari hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

arkadaşlar, dün sizlere yazmıştım bunu,
bugün sağlık ocağına iğneyi vurdurmak için gittim.

bebek aşağıda ise erken doğumu önlemek için bu iğneyi vermiş olabileceğini söyledi.

iğnenin adı PLORUTON depot

dün doktor ters ve poposu biraz aşağıda demişti, sanırım bebek aşağıda olunca erken doğum riskimi artıyor...
doktor bunu çevirelim, iğne vereceğim sana dedi.

acaba iğneyi erken doğumu önlemek için mi verdi, çevirmek için mi? hala anlamış değilim. eşimde yanımdaydı o esnada, ve eşimde aynı şeyi söylüyor, bebeği çevirmek için verdi iğneyi diyor.

yani arkadaşlar eşim ve benim yanlış anlama ihtimalimiz olabilir. ama hala birşey anlamış değilim :) sizede bilgi vereyim dedim, sizleri yanlış yönlendirmek istemem.

ayrıca bir arkadaşım dedi, bu ploruton iğnesi vajina kaslarına etki yapıp rahmi rahatlatırmış,
acaba rahmin rahatlayıp bebeğin kolay dönmesinemi yardımcı olacak bu iğne, bilmiyorum....

neyse kusura bakmayın arkadaşlar sanırım birçoğunuzun aklını karıştırdım, bir ay sonraki kontrolde az çok belli olur herhalde son durum.

cok garip. henüz böyle bir müdahale icin cok erken oldugunu düsünüyorum. böyle bir ignenin de oldugunu ilk kez duyuyorum cünkü ilk hamileligimde oglum dönmesi icin neler yaptim ki yine dönmemisti ve doktor hic demedi ki gel igne yapalim cocuk dönsün diye. hayirlisi, insallah sende döner ve normal dogum yapma sansi nasip olur. normal dogumdan güzeli yok gercekten. oglumda normal dogum gibi baslayan dogum aniden acil sezaryan ile kötü sonuclanmisti. hem psikolojim hemde vücut / bebek etkilendik bu durumdan. bu kez 20. haftamda kizim bas asagi döndü diye sevindim ki iki hafta önce tekrar dönmüs yan yatiyor :14: insallah 32. haftaya kadar tekrar döner, normal olmasini cok istiyorum cünkü vücut sonrasinda daha cabuk toparlaniyor sezaryan gibi 1 hafta yataga bagli kalip sonrasinda da o ameliyatin izinin biraktigi agrilari tekrar istemiyorum. oturuyorsun dert yatiyorsun dert hep batiyor agriyor, 1-2 ayda zor geciyor agrisi.

günaydın kızalr.dün akşam bir hafta erken olmasına rağmen dayanamayıp doktoruma gittim.sabahları şeker sonuçlarımın yüksek çıktığını ve bu yüzden erken geldiğii söyledim.beni dahiliyeciye yönlendirdi.muhtemelen insülün başlar dedi.bebeğe zararı yok tereddüt etme kullan şeker daha tehlikeli dedi.idrar enfeksiyonum varmış ilaç verdi kullanmaya başladm.bu enfeksiyon erken doğum sancılarını başlatabilirmiş buda önemli bir konu dedi.artık 2 haftada bir görüşeceğiz şekerim yüzünden.bebek 940 gr olmuş ve dim dik ayakta duruyormuşdoğum pozisyonuna geçebilir son haftalara doğru ama asılsa sezeyan olacaksın bu şimdiik bizim iin önemli değil dedi.birde arkadaşlar şeker çok yükselmeye devam ederse 37-38.haftada bebeği almak gerekecekmiş.ilerleyen haftalar risk oluştururmuş.

bunların dışında bebeğimi gördüm çok mutlu oldum eliyle ayağını tutmuştu saki oyun oynuyordu bir ara tam ultrason probuna doğru elini tuttu ekranda kocaman 5 parmak göründü çok şekerdi.

Gunaydın oferta , kıskandırdın bızı :):):) bende bebegımız oslemısım resım cok guzel gercekten MASALLLAHHHH .
( dıyete devam acıktım ama beyaz leblebı yıyorum 1 avuc kadar , şekerımızı kontrol altına alacagız , 1 haftadır agzıma tatlı bır sey degmedı yanı pazartesıden berıdır )

Merhb herkese. Cocugun pozisyonunu değiştirmek için iğne vurulmaz cocuk artık bizim aylarda ters donmeye baslamıştır zaten bu gayet normal. Muhtemelen kasılmalar vs için rahmi gevsetmek için o iğneyi vermiştir. Ayagı ağrıyan arkadaş benim 4" ayda oldu 1 hafta oldu hiç yuruyemedim benim annemdede çok olurmuş. Magnezyum cok iyi grldi bana tavsiye ederim.

Canlaaaaaaarrr,
Etrafımdakı hamileler demişti de henüz basıma gelmediği için dikkate almamıştım.Dün gece yataktan aniden fırladım sol bacagıma bır kramp girdi bir sancı bir acı ne olduguna anlam veremedim önce , ancak sonra anladım , yavasca dogruldum yerımden ovaladım sıvazladım ama nafıle , sonra sızıp kalmısım yıne . Sabah ise gelmek ıcın kalktım ama ayagımızn uzerıne basamıyorum zaten baldırım tas gıbı sert olmuş topallya topallaya ıse geldım. Saolsun yenı dogum yapmıs bır arkadasım var ona soylemıştım canım bırazda o ovaladı azcık yumusadı sankı ama hala canım cok acıyor . Ne ılaç ne krem bır sey surulmez alınmaz da sımdı , ay bugun akşam olur mu bu bacakla?
Akşam olsa evime gıdıp bır uzatsam ayagımı, 3-5 medıkal masajcı evde benı beklese de yawas yawas masajla bu agrılarıma sancılarım son verseler guzel guzel masaj yapsalar .
Ay bugun 14 subat sevgılıler gunu ne guzel bır sevgılıler gunu hedıyesı olurdu bır masaj :)
Gecen yıl evlılık yıldonumumuzde cok luks bır spa merkezınden esımle bırlıkte kullanacak sekılde bır masaj paketı almıstım ,
Balili mini mini kızlar güzel güzel masajlar yapmışlardı.
Hey gidi günler aklıma geldi şimdi :)

Canlaaaaaaarrr,
Etrafımdakı hamileler demişti de henüz basıma gelmediği için dikkate almamıştım.Dün gece yataktan aniden fırladım sol bacagıma bır kramp girdi bir sancı bir acı ne olduguna anlam veremedim önce , ancak sonra anladım , yavasca dogruldum yerımden ovaladım sıvazladım ama nafıle , sonra sızıp kalmısım yıne . Sabah ise gelmek ıcın kalktım ama ayagımızn uzerıne basamıyorum zaten baldırım tas gıbı sert olmuş topallya topallaya ıse geldım. Saolsun yenı dogum yapmıs bır arkadasım var ona soylemıştım canım bırazda o ovaladı azcık yumusadı sankı ama hala canım cok acıyor . Ne ılaç ne krem bır sey surulmez alınmaz da sımdı , ay bugun akşam olur mu bu bacakla?
Akşam olsa evime gıdıp bır uzatsam ayagımı, 3-5 medıkal masajcı evde benı beklese de yawas yawas masajla bu agrılarıma sancılarım son verseler guzel guzel masaj yapsalar .
Ay bugun 14 subat sevgılıler gunu ne guzel bır sevgılıler gunu hedıyesı olurdu bır masaj :)
Gecen yıl evlılık yıldonumumuzde cok luks bır spa merkezınden esımle bırlıkte kullanacak sekılde bır masaj paketı almıstım ,
Balili mini mini kızlar güzel güzel masajlar yapmışlardı.
Hey gidi günler aklıma geldi şimdi :)

cnm o bacak krampı 2 gündür bendede vardı,yolda yürürken aniden oldu,eve gelene kadar canım çıktı:50: bugün çok şükür birşey yok şimdilik,inş olmaz:50:

Back
X