2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
sbahtan beri bebeğim hiç oynamadı hareket halindeyim sürekli ama rabada filan otururken oynardı hissederdim.şimdi yemek yedim oturdm beliyorum hareket etsin diye.bu şeker zaten psikolojimi berbat etti.ne yesem fırlıyor değerler.bir hafta daha diyet yapacağım düşmezse insülün başlanacakmış.bu bebek niye hareketsiz kafama takıldı stres oldum

sbahtan beri bebeğim hiç oynamadı hareket halindeyim sürekli ama rabada filan otururken oynardı hissederdim.şimdi yemek yedim oturdm beliyorum hareket etsin diye.bu şeker zaten psikolojimi berbat etti.ne yesem fırlıyor değerler.bir hafta daha diyet yapacağım düşmezse insülün başlanacakmış.bu bebek niye hareketsiz kafama takıldı stres oldum
canım sırt üstü uzanabileceğin bir yer varsa uzan ve bebeğine tekme atmasını söyle ben genelde yapıyorum oda tepki veriyor bu durumlarda. uyuyordur belki merak etme

canım uyuyordur kesin, dinlensin biraz yavrucak. gece sen yatınca uyansın hareket etsin de gör sen yaramazın yaptığını:)))

Sonunda oldu mu? Hadi gözünüzaydın :)
Güç oldu ama güzel oldu bence :) İsmiyle yaşasın Eslem :)
çok teşk ederim cnm,gerçekten çok zor oldu isim bulmak,üstümden agır bir yük kalktı sanki,cümlemizin bebişleri isimleriyle yaşasın inş:16: bu arada haftasonu annem babam bizdeydi,bebişimin kıyafetlerini yıkadık annemin dürtmesiyle,tülüde dikilmiş annem getirdi çok tatlı olmuş,odasında birkaç ufak elektrik işleri var onlarda yapılsın kıyafetleri ütüleyip yerleştircem inş,bitanem dün hastane çantamızıda almış geldi,ama begendigimiz avize bitmiş haftaya gelcekmiş,inş haftaya buluruz,halıyıda bellonadan begendik,odasınıda tam anlamıyla bitirip yerleştirsem bir oh çekicem :21: bebişin kıyafetlerini yıkayan varmı bizden başka,erkenmi yıkadık acaba:26:

bugün kontrolüm vardı kızım 1280olmuş:nazar::nazar::nazar:1 haftadır inanılmaz hareketliydi meğersem yavrum doğum pozisyonunu almış:49::49::49:başı aşağıdaydı bugün
massaalllahh kac haftaliksin tatlimmm sen....allah hep bole ii haberler almai nasip etsin
günaydın kızlar son 1 haftadır ara ara kasık ağrım oluyor kabızlıkta başladı bide basur var bende dayanılmaz oluyor bide parmak ucuma kadar kramp giriyor magnezyumu kesmiştim ama demekki cok önemli hemen başladım kabızlık yasayıp kasık ağrısı olan varmı yoksa sancımı bunlar çünkü ilkindi hiç böyle kasık ağrısı olmamıştı her gece rüyamda doğurur oldum gece 3 kere wcye kalktım idrar torbasıda sıkışmaya başladı ve kızım deli gibi tekmeliyor şiddetli canım bile acıyor 30 haftaya giriyrum yarın aynı seyleri yaşayan varmı dr arasam mı bilemedim
kasik agrim ve kabizligim war benim de tatlim cok siddetli deil ama....arti bir adet sekerim bir adet curuk disim bir adet te migrenim war :47: aaa en yadigari unuttum akintim :9:
merhaba arkadaşlar:)
öncelikle hepinize güzel bi hafta diliyorum. Cumartesi doktora gittik kızım kocam olmuştu 1150gr 38cm, doktor herşey yolunda dedi. Tabiki şeker durumu haricinde:( tatlı, hamurişi yasak:( dün dayanamadım portakal suyu ile muhallebi yaptım (şeker eklemeden) onu da sütlaç, kazandibi, veya profiterol yer gibi hayal ederek yedim:) izmir den gelirken patates almıştım meğersem böcekliymiş evin heryerini böcek bastı:( kıyafetlere varana kadar, tum haftasonum böcek temizlemekle geçti çok yoruldum. Eminönüne yine gidemedim:( ben deki son durumlar...
tatlim bole cikan fuzuli islere deli oluorum zaten ben yordu seni bosuna....sekerin ne derece tehlikeli bilmiorum ama birer lokma tadimlik kacamak yapiorum ben sonucta hamileyiz durduk yere aklima gelio hic yenmicek seler :47:
Bugün işe başladım bi hafta raporluydum ve yerim değişti çok şükür. Göğüs Servisi'ndeydim şimdi fiziktedavi hastanesine geçtim burası gayet rahat o çok şükür çok mesudum :):1::9:[ /QUOTE]

ayyy hadi gozun aydin canim benimyaaaa insallah baska strest yasatmazlar sana

stres yapma kendine,bende hareket halindeyken hissetmiyorum hareketlerini,yattıgımda daha çok hareketleniyor,uyuyordur belki bebişin:emir_bebek:

Herkese merhabaa :)

Arkadaşlar ben de kasık ağrısından müzdaribim.Çok fazla hareket ettiğimde ve uzun yürüyüşlerden sonra müthiş ağrı hissediyorum.Nasıl desem bacaklarımla vücudumun birleştiği yerdeki kemiğim ağrıyor.Oturmak kalkmak işkence haline geldi resmen.
10 gün sonra dr kontrolüm var,magnezyum istiycem.
Ayrıca muz ve maden suyu da iyi geliyormuş,maden suyunu denemedim ama muz yedikten sonra hafifliyor gibi,bilmiyorum psikolojik de olabilir.

canım sırt üstü uzanabileceğin bir yer varsa uzan ve bebeğine tekme atmasını söyle ben genelde yapıyorum oda tepki veriyor bu durumlarda. uyuyordur belki merak etme

canım uyuyordur kesin, dinlensin biraz yavrucak. gece sen yatınca uyansın hareket etsin de gör sen yaramazın yaptığını:)))

stres yapma kendine,bende hareket halindeyken hissetmiyorum hareketlerini,yattıgımda daha çok hareketleniyor,uyuyordur belki bebişin:emir_bebek:

kızlar işteyim yatıp dinleme olanağımda yok.bukadar uzun süre uyurmuki çok endişelendim bu şeker eni çok korkutuyor doktorum çok korkuttu şimdi azıcık bebek oynamasa ne yapacağımı şaşırıyorum.allahın izniyle şu 3 ay da bir geçse .

Kayynanana kayinbaba isim konulari konusulmus.ah bu buyukler bizi ne mutsuz ediyorlar.annem benim adim havva senin ki nur cocugun adi havvanur olsun dediginden beri isim dusunmek bile istemiyorum.heyecanim kacti.insanlar isim konusunu acinca kapatin konuyu diyorum daha ne kadar kacabileceksem
tatlim ilk dediginde de dedim sanaaa bende takma kafana anne degisik bisi olsun istiorum die kestir at aaa bide bunu takma kafana hayatimmm....
Ahhh canım olmaz mı yaaa o da var ama benim saçım ince telli ve seyrek inşallah kızımın bir kucak saçı olsun diye dua ediyorum eğer saçtan dolayı yanıyorsa hiç şikayetim yok bu yanmalardan :9:
bende az sacliyim ve gece uykumdan uyandiran yanmalarim oluo walla sacli dogsunda ben de raziyim....ah ah biz bole onlar icin neler cekioz daha da cekicez lakin onlar buyudukce bize agizburun kivircaklar :47:

bi tanem halam da seker ici unsilin kulllandi inan bana suan ben diet yapip gunde 4 defa takip ediom ya daha sikintidayim halam ignemi wuruluodum rahat oluodum dio cunku bebege sifir zarar bole ugrasmaktansa igneye baslarsa hic uzulme....

Kizlar migde ekşimeleri varmi sizde egilemiyorum egildigim anda aci su geliyo saclari cikiyo derler gerci benim kizlardada oldu gercektende ikiside sacli dogdu kirpi gibiydiler :)) bakalim bu nasil olcak
Mide eksimesi ve yanmasi bendede oluyo hatta bogazimdan yukari ates cikiyomus gibi oluyorum o yuzden yemek bile yemek istemiyorum sadece meyve yeyince olmuyo bu durum...bu arada gecen sene ablam hamileyken ikizlerine midesi cok yaniyodu doktoruna bunu sikayet olarak bildirdi sonrada dediki sanirim kizlarim cok sacli ondan midem yaniyo doktorun yaniti cok komikti dediki annesi bebekler midende degil rahminde buyuyo ne alakasi var modenle demisti o andan itibaren bendeki sacli bebek mide yakar tabusu yikilmisti:1:

kızlar işteyim yatıp dinleme olanağımda yok.bukadar uzun süre uyurmuki çok endişelendim bu şeker eni çok korkutuyor doktorum çok korkuttu şimdi azıcık bebek oynamasa ne yapacağımı şaşırıyorum.allahın izniyle şu 3 ay da bir geçse .

o halde birazcık karnına hafif hafif vursana, hani doktor yapıyor ya ultrasonun probunun ucuyla hafif hafif vuruyor dönmesi için, böylece ölçümlerini de daha rahat yapıyor. mesela benim kız inatçı, yüzünü göstermiyor elleriyle kapatıyor. ellerini açsın diye doktor karnıma hafifçe vuruyor. ben bazen yapıyorum böyle hareket etmezse uzun süre. benim elime tekme atıyor.
hiç korkma canım şuanda eminim gülüyordur tatlı tatlı uyuyordur:)))

Isimlerde bulunuyor artık. Sezen ismi çok güzel sezinde vardı aklında galiba oda çok güzel.

Eslemde çok güzel ama gerçek anlamı olup olmadığını iyi araştır. Bazı isimlerin anlamları yanlış veriliyor nette.

Bir kişide rengin ismini söylemişti. Bayıldım hiç aklıma gelmedi. Kızımın ismini koymamış olsaydım düşünürdüm bu ismi. Ne kadar kibar herkese uyabilecek narin bir isim :)

:47: klimamiz yatak odasina geldi kizimin odasi olmak uzere oturma odam bosaldi temizligi oldu birtek boya ve esyalar kaldi......gece sicak sicak uyumak warken ben ezanda uyanuktum esimi gecirdim 8, bucukta uuyu kalmisim yani bayilmisim 10 da cam silmeye kadinla annem geldi :9: nazar degmesin dunde yemek falan yapti geldi biz esimle deniz havasi almaya ciktik.....disim artik tawan yapmis waziete hafif sisti de bilmiom sismesi ne demek....kadin dogumcumu aradim cunku hala degistirmedimmm :(((( dediki kac haftaliktin 27 git disinden kurtul hersei yaptirabilirsin cektir dolgu bilmem ne ozellikle dedim ki yaptirmamam gereken bisi war mi yok haftani ayini sole yetr dedi....ama benzadeniz biliosunuz adim cikti takintiliya bunca yil ben hamileye igne wurulmaz dis cektiremez die biliom kaldim mi yine kararsiz ben :(((((

maşşalah cnm büyüyorlar bu arada kv sinir oldum ne o ya kac aylık oldun hala neyin değişmesini bekliyor bence ciddi bir sekilde kızım olcak anne kızım de bunları hediye mi götürmeyi düşünüyorsun de yoksa tepene çıkıyorlar ben cok saftı banada 6 aylık hamileyim bende kalıyolardı konu nerden açıldı bilmiyorum eltimin oğlu var görümceminde oğlu olcaktı bizde belki 2. erkek olur demiştik kp ne dese inanırsın ilkini erkek doğuramadın 2. doğursan kaç yazar dedi odaya gidip kaç saat ağlamıştım benim kocamda duyduda bişey diyemediydi bak 2.de kız allah ona kızlarımı muhtaç etmesin diğerleri hep erkek oldu hala içimde acıdır ne bu kız erkek ayrımı töbe töbe seni doğuran kim annen kurban olun siz kızlara ay sabah sabah sinirlendim ba yine

maşşallah cnm büyümüş annesi artık bol bol tekmeler olacak

gerilme cm takma bişeye hamilelikte ne yasarsan bebeğe geçiyor inan cok huzursuz oluyolar doğunca çevremden gördüğümde yasadıklarımıda katarsam kendine edersin bide bebeğine takma üzme tatlı canını

kadının hiçbir etkisi yok ki cinsiyette, xx kromozomu var erkekten y gelirse erkek x gelirse kız. bu kadar. kendi çocuklarına laf söylüyorlar aslında. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin kimin hayırlı olacağını kimse bilemez. O yuzden önce sağlıklı sonrası hayırlı evlatlar versin herbirimize Allah ım... canı sıkma diğeceyim ama zor. benim eşimin dedesi 3 torunum var dedi bana en buyuyu göz ağrımızdır falan -eşim yani- neyse sayıyorum sayıyorum. adamın 2 oğlu 1 kızı var. bir oğlunun 2 oğlu, 1 oğlunda 2 kızı bir oğlu, kızında da 1 oğlan 2 kız var ki. toplam aslında 9 torunu var, yalnızca erkek evlatın erkek çocuğunu sayıyor. o an kalbim sıkıştı daha 2 aylık evli idik, hadi hayırlısı kimlere karıştım diye... eşimin babası da erkek fanatiği ben kız olmasını çok istememe rağmen oğlum olacağını duyunca Allah ım dillerinden kurtardın beni diye dua etmiştim ki hamile kalana kadar kara bulut gibi çökmüşlerdi ustumuze, ha kopuyoruz ha kopucaz derken hamile kalınca yavas yavaş bebek doğduktan 2 sene sonra adam akıllı bıraktılar yakamızı...

Yaslanıp karnını sev,bide seslen bakalım paşana,belki işe yarar :) Sen daha tecrübelisin bu konuda ama fikir işte :) Yine de çok bekleme git bi bakılsın,ne olacak ki merak ediyorsun..Varsın pipirikli desinler minişlere değer :9:

çok teşk ederim cnm,gerçekten çok zor oldu isim bulmak,üstümden agır bir yük kalktı sanki,cümlemizin bebişleri isimleriyle yaşasın inş:16: bu arada haftasonu annem babam bizdeydi,bebişimin kıyafetlerini yıkadık annemin dürtmesiyle,tülüde dikilmiş annem getirdi çok tatlı olmuş,odasında birkaç ufak elektrik işleri var onlarda yapılsın kıyafetleri ütüleyip yerleştircem inş,bitanem dün hastane çantamızıda almış geldi,ama begendigimiz avize bitmiş haftaya gelcekmiş,inş haftaya buluruz,halıyıda bellonadan begendik,odasınıda tam anlamıyla bitirip yerleştirsem bir oh çekicem :21: bebişin kıyafetlerini yıkayan varmı bizden başka,erkenmi yıkadık acaba:26:

Amiin :)
Ohh işlerdee kolaylaşmış,az kalmış..
Ben yıkamadım daha benimkileride alıp hepsini yıkayıp ütüleyecem..Erken değil aslında herkes kendini biliyor,ayarlıyor..Ayy onlar yıkanıncada asılıncada bir garip oluyordur insan,minik minik :) Heyecanlandım yine şimdi:9:

Isimlerde bulunuyor artık. Sezen ismi çok güzel sezinde vardı aklında galiba oda çok güzel.

Eslemde çok güzel ama gerçek anlamı olup olmadığını iyi araştır. Bazı isimlerin anlamları yanlış veriliyor nette.

Bir kişide rengin ismini söylemişti. Bayıldım hiç aklıma gelmedi. Kızımın ismini koymamış olsaydım düşünürdüm bu ismi. Ne kadar kibar herkese uyabilecek narin bir isim :)

Teşekkür ederim,sevindim :) Evet Sezin Sezen arası dolanıyordum,Sezen dedik sonunda :)

dün akşam babannemlerdeydik. sürekli yatıyorum pek gezmiyorum diye bana '' biraz gez toz yoksa kordonu bebeğin boğazına dolanır ölür büyüklerimiz bize öyle derdi '' dedi. bende bana böyle kötü şeyler anlatmayın dedim. zaten dün akşam bebeğim hiç durmadı saatlerce hareket etti tekmeleri canımı yaktı hiç bu kadar olmazdı. 5 dk durmadı ya ben yoruldum o yorulmadı. kendi kendime endişelendim bide kalktım netten araştırma yaptım. hep bebek hareketlerinin azlığında bahsediyo hiç fazlalığından bahsettiği yok. şuanda iyi ara ara hareket ediyor kızlar sizce bebeğin çok hareketli olması kötü bişey mi neden sürekli durmadan hareket ediyor olabilir?? :105:

kızlar demir ilacı kullanan var mı aranızda? mideye kötü etkisi var mı? demir ilacı mide ilaçlarının etkisini azaltıyor, dolayısıyla mideme dokunacaksa rennie'den başka bir çözüm bulmam gerek. umarım mideye kötü etkisi yoktur.

:47: klimamiz yatak odasina geldi kizimin odasi olmak uzere oturma odam bosaldi temizligi oldu birtek boya ve esyalar kaldi......gece sicak sicak uyumak warken ben ezanda uyanuktum esimi gecirdim 8, bucukta uuyu kalmisim yani bayilmisim 10 da cam silmeye kadinla annem geldi :9: nazar degmesin dunde yemek falan yapti geldi biz esimle deniz havasi almaya ciktik.....disim artik tawan yapmis waziete hafif sisti de bilmiom sismesi ne demek....kadin dogumcumu aradim cunku hala degistirmedimmm :(((( dediki kac haftaliktin 27 git disinden kurtul hersei yaptirabilirsin cektir dolgu bilmem ne ozellikle dedim ki yaptirmamam gereken bisi war mi yok haftani ayini sole yetr dedi....ama benzadeniz biliosunuz adim cikti takintiliya bunca yil ben hamileye igne wurulmaz dis cektiremez die biliom kaldim mi yine kararsiz ben :(((((

Daha kötü olmasındansa git,durumunu söylediğinde gerekli müdahale ona göre yapılıyor..Daha kötü olursan yemek fln yiyemicen,huzursuz olacan belki de daha farklı müdahale edilmek zorunda kalınacak..İşini zorlaştırma kötü düşüüp,git rahatla :) Hem diş doktorunada danışmış olursun,onlarda bu konularda yeterince bilgili..

kadının hiçbir etkisi yok ki cinsiyette, xx kromozomu var erkekten y gelirse erkek x gelirse kız. bu kadar. kendi çocuklarına laf söylüyorlar aslında. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin kimin hayırlı olacağını kimse bilemez. O yuzden önce sağlıklı sonrası hayırlı evlatlar versin herbirimize Allah ım... canı sıkma diğeceyim ama zor. benim eşimin dedesi 3 torunum var dedi bana en buyuyu göz ağrımızdır falan -eşim yani- neyse sayıyorum sayıyorum. adamın 2 oğlu 1 kızı var. bir oğlunun 2 oğlu, 1 oğlunda 2 kızı bir oğlu, kızında da 1 oğlan 2 kız var ki. toplam aslında 9 torunu var, yalnızca erkek evlatın erkek çocuğunu sayıyor. o an kalbim sıkıştı daha 2 aylık evli idik, hadi hayırlısı kimlere karıştım diye... eşimin babası da erkek fanatiği ben kız olmasını çok istememe rağmen oğlum olacağını duyunca Allah ım dillerinden kurtardın beni diye dua etmiştim ki hamile kalana kadar kara bulut gibi çökmüşlerdi ustumuze, ha kopuyoruz ha kopucaz derken hamile kalınca yavas yavaş bebek doğduktan 2 sene sonra adam akıllı bıraktılar yakamızı...

:53: Böylesinide ilk defa duydum..Allah akıl fikir versin,cahillik her yaşta aynı etkide..Ne kadar üzücü..

Back
X