2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
bide şu varki bazen çok bilmek hiç iyi değil.ben sağlıkçıyım.daha önce bebek doğurttum.ama ne biliyim herkesin beklentisi şuanda çok ya iş başa düştüğünde ne yapacam hiç bilmiyorum.ablamın yavrularında sanki daha önce annelik yapmış gibi bakımlarını yapardım.her sorusu olana muhakkak yardımcı olacak cvplarım vardır.öyleki görümcemin kızı hem yenge sen tecrübelisin sen biliyorsun şunu nasıl yapayım şu şöyle mi olsun diye hep sorar.bende yardımcı olurum sonra durur düşünürüm.benim tecrübem hastaneden o da hastanede kaldı.şimdi ilk bebeğim olacak hayırlısıyla.beni neyin beklediğini düşündükçe bazen stres olmuyor değilim.diyorum ya aslında etrafımdaki insanların beklentileri çok yüksek.belkide o beni bu strese sokuyor.bazen diyorumki annelik içgüdüseldir.herkes nasıl baktıysa bende bakarım.ama işte soru işaretleride hiç bitmiyorki

Ebe falan mısın canım? Terzi kendi söküğünü dikemiyor gerçekten bende hemşireyim çok korkuyorum. Doğumdan iğneden damar yolundan sondadan herşeyden :1:

kızlar ben dr sordum 2 hafta önce hiç sancım ağrım yok ama karnım top gibi sert oluyor ve yuvarlaklaşıyor dedim o bu önemli direk manezyuma başla dedi. arada gecen gun konuştuk sıklaştımı sertleşmeler dedi evet dedim gunde 2 doza çıkar dedi.(magnezyum diasporal şase)

Anladim cnm demekki onemli bu sertlesmeler nette okadar kotu seyler okudumki erken.dogum vs alah korusun ben zaten magnezyum aliyorum demekki yetersiz:(( doktr yolu gozuktu bana baska doktora gidicem mecbur cunku dr um izinde.insallah caresi vardir su sertlesmelerin cok sinir bozucu yaaa

kızlar ben dr sordum 2 hafta önce hiç sancım ağrım yok ama karnım top gibi sert oluyor ve yuvarlaklaşıyor dedim o bu önemli direk manezyuma başla dedi. arada gecen gun konuştuk sıklaştımı sertleşmeler dedi evet dedim gunde 2 doza çıkar dedi.(magnezyum diasporal şase)

Allah allah bu magnezyum tam olarak ne işe yarıyor ya? Normalde herkes kramlar olunca içmeye başlıyor. Ama göbeğin gerilmesini önlemede nasıl bi yardımı oluyor yada neden göbeğin gerilmesi çok tehlikeli acaba? Ben kramplarım olmadığı için bi süredir hiç içmiyorum. Göbeğim de geriliyor bazen ama belki gazdır yada çok yediğimden filandır dedim çok düşünmedim :26:

Anladim cnm demekki onemli bu sertlesmeler nette okadar kotu seyler okudumki erken.dogum vs alah korusun ben zaten magnezyum aliyorum demekki yetersiz:(( doktr yolu gozuktu bana baska doktora gidicem mecbur cunku dr um izinde.insallah caresi vardir su sertlesmelerin cok sinir bozucu yaaa

gerçekten sinir geriliyor hafif de acıyor. ama bugun biraz yurudum baktım başta gerildi sonra dikkat etmeden yurumeme devam ettim aaa unuttuğum anda bir baktım normal ağırlığım dışında bir sorun yok. 1 satten fazla gezdim pazarda. sarıyer pazarına gittim. 3 tanesi 10 chicco body buldum çıt çıtlı. çok guzeller. ufak tefek defoları var. seçtim içinden ben sıkılıp ayrıldım ama 1 anne 1 saat bakmışş dönerken tezgahtaydı hala.

size tavsiyem bol bol body ve tulum almaınz. pahalı urunler yerine uygun fiyat ve çok sayı tarafına harcama yapmak lazım. cunku gunde 10 a yakın kıyafet değişiyor bazen fazla. o yuzden pazarlarda bazen ihraç fazlası urunler bulunuyor tavsiye ederim. kipa da indirim yakalarsanız ff urunleri gayet kaliteli.

yazdıklarını okudum çok üzüldüm, off bende bırakıyorum yaban ellere en kıymetlimi,gözümü kapatıp rabbime sığınıyorum başka bişey gelmiyor elimden:14: ama içimde ne fırtınalar kopuyor bir bilseniz,kayınvalideye nefretim hergün daha ççok artıyor, şimdi 2 3 aylık oğlumuda bırakacağım kaderr:5:
Allah'a emanet olsunlar evlatlarımız ama bazı önlemleri ihmal etmemek lazım ben evde olduğum 3 sene içinde bunu gördüm. Birincisi her ne kadar sağlıklı görünürse görünsün bakıcının sarılık, aids, parazit vb testlerini yaptırmak. İkincisi de her ne kadar güleryüzlü, çocukları seviyor görünse de, mumkunse bır aıle buyugu eslıgınde bakması ya da eve uygun yerlere gızlı kamera konulması...
Oğlumla parklara çıktığımızda, bakıcısı ile çocukla görüyorum, keske annesini tanısam da konussam annesıyle dıye dusunduruyor gorduklerım... O yuzden ben kımseye guvenıp bırakmadım oğlumu evde olsam da markete gıdrken bıle aldım yanıma.
Çalışanlar ve cocuga bakacak yaknı olmayanlar ıcın bambaska durum tabıı, o yuzden kamera bastan konulursa darılmaca kırılmaca olmaz, bakıcı da neyın ne oldugunu bılır diyorum kendımce.
:48:

Kizlarrr nolur yardim.edin yaa kimse yasamiyomu bu kasilmalari bitek benmiyim..kasilmami ondanda emin degilim boykr gobek cevrem yatay srkilde sertlesiyo bikac saniue sonra geciyo.magnezyumda kullaniyorum buarada ama fayda etmiyo buara sıklasti off yaa
Çok geçmiş olsun. Bebek hareketlerı bazen çok güçlü ve sert olabılıyor artık, kasılma, sertlesme ya da acıma gıbı hıssettıgım oluyor.
Fakat her bunye farklıdır, kımı dogum sancısı ceker anlamaz agrı esıgı yuksektır, kımı ufak bır sızlama hısseder ama cok yogun yasar.

Artık bu haftalarda, sıkıntı hıssettıgımız her an doktorumuza kontrol olmalıyız, ya da yerıne kım bakıyorsa ona. Hıcbır ıyı hekım, endıselı anneye neden geldın muamelesı yapmayacaktır. Cunku. Endıse belkı de ıkı hayatı kurtaracak bır sanstır... Hekımınıze ne kadar guvenebılecegınızı de daha ıyı anlarsınız tavrı karsısında. Endıse yok, kontrol var;)

Allah razi olsun sen yeterki hayirlisini iste gelicegine inan yeter...
Biliyorum dusunmeden edemiyor insan heleki cevrendekiler bebek dogurdukca hamileleri gördukce daha kötu oluyor insan yazin sokaga cikmak istemiyordum surekli aileler bebekleriyleydi görmek istemiyordum diye az kendimi eve kapatmadim ama bir faydasida olmadi gelmedi gene eltim görumcem baska akrabalar hep benden sonra bebek yaptti hediyelerini aldim ama göturemiyordum yuz ifademden belli olur ne kadar kötu durumda oldugum diye...
bosverdik unuttuk ilk kez kavgasiz bi kac ay gecirdik derken kendiliginden geldi psikoloji cok önemli hersey beyinde bitiyor insallah seninkide sana surpriz yapar insallah gelir sonrada bu dusuncelerini gulumseyerek anlatirsin

İnş arkadaşım ..bır mucıze olurda gelır melegım...

Iyi aksamlar kizlar. Bugun oglum oyle hareketli ki. Uzandigim yerde oyle bir vuruyor ki koltuk sallaniyor :) Baskasi yazsa su cumleyi çüş derim valla, esim bile sasirdi :) Allah saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin insallah.
inanirim tatlim bnm de canimi yakio bole hik die nefesimi kesio ama can acitici degil ama hissettirio acitcak yani biraz daha ugrassa allahimmm kawustursun artikkk...

benimde bebeklerim tüp bebek .oğlumda 3.denemede oldu.şimdiki bıdıkta oğlumla dondurduğumuz embriyolardan oldu.allah her isteyene versin.

Amın.. allah bebeklerıne saglıklı uzun ömür versın...benım artık tüp bebek yaptırmaya ne param nede güçüm kaldı ..allah yardımcım olsun...

Herkese günaydın güzel anneler:)

Cuma günü son kontrolü olup yola çıktık. Önceki hafta kanama olmuştu çok az. Plesanta tekrar yukarı çıkmış ama benim kendisine pek güvenim kalmadı son ana kadar inanmıyorum nerde olduğuna :D 50'lik yüklemede şeker 158 çıktı doktor 100'lük istedi. Halbuki ben aç kalınca şekerim falan düşer baygınlık geçiririm doktorada söyledim bunu gebelikte olur dedi. 100'lük sonucu ne diyecek bakalım.

İstanbul'dayım artık şükür ki 8 saatlik yolculuktan sonra ayağımda şişme bile olmadı. Bir kaç gün çok yoğundu eşim bütün akrabalarını görmek istedi çok özlemiş kıyamadım gezdik beraber biri dedi göbeğin çok büyük doğuracak gibisin biri dedi hiç kilo almamışsın toplamda 8 kilo aldım doktorda normal dedi bence başka sorun yok dedim :D

Eşimde gitti çok zor oldu O'da zorlaştırma daha fazla dedi giderken yolcu etmeye gelmemi istemedi :( Annem,babam hatta ergen kardeşim bile :D gözümün içine bakıyor birşey olmasın bana diye ama çok özledim ben kocamı :(

Ve en büyük bomba İstanbul'a adım attım aynı gün proje işi için aradılar çok sevindim bir kaç masraf aradan çıkar böylece :))

allah kavustursun...gozun aydinn dr lara boyleee artik inanioz napalimmm...hayirli olsun masraflar her ay azalcagina buyuooo anlamadim gitti

dikkat ettimde son günlerde bir çoğumuz aynı sorunla yazdık buraya acaba bebkler büyüdükçe hareketleri mi azalıyor sanırım daha çok uyuyorlar artık yada daha kontrollü hareketler yapıyorlar.
walla uyuyosa sorun yokkkk ohh bol bol uyusnda gunduzz hic kipirti yokk gece sanki halay cekiooo hop anne tut su halayin basini der gibi lutfen sunun tersi olsa cikinca da buyudukce hareketleri artar ve acitir die duyuodum ama bilemiorum....
Hamişler , dıyebet dolayısı ile malum diyetisyenın yazdıgı programa göre besleniyorum . Şekerimde yuksek cıktıgı için tatlı şeyler yasaktı bugun dıyetisyenimle görüştük , yogun ısrarlarıma dayanamadı ısrarla bır barça bıtter cıkolata yada sutlu tatlı dıye aglayınca gunde 1 etı stıcks bıtter veya aksam yarım porsıyon cok az sekerlı sutlu tatlı yazdı :) Yuuuupppyyyy mutluyum huzurluyum oleyyy
Oglum- Bebişim de cok sevınecek buna emınım ılk cıkolatada tekmelerle kutlayacagız bu haberı :)
Hatta sımdıden anladı oda taklalar atıyor içerde :)
tatlimmm ben arada bi iki lokma tatli yiorum yaaaa walla nasil dayaniyimm kiii ufff ...sutlu ise yarim bol tatlisa bi lokma yani ama ben masumum :47:

:9: walla kizlarr ne bu boleee 1 gun degil yaaaa bu sabahtan beri bu saate kadar ne cok yazmissiniz ya hu walla okuyamadim yarisini sofra kurmaya kalkcam kahve mi icerken dewam edicem.....
SEKER İCİN acaba benim 2 .saat olan tokluk yuksekti ondan mi dr bole dedi bana....
BEBEK İCİN ne zarari war kizlar sekerin triod ya kg aldirio ya zayiflatio mus bebegi ondan horman ilaci kullanioz peki seker napio bebege anne karnin da yada sonradan....
COK MUYLUYUM dedemizzz odamizi aldi hemde benim goz ucuyla bakmadigim fiyati yuksek buldugum bir takim cumartesi badanadan sonra gelicek
EMZİK eksigimizii halledemedim hala awentin damaklisini almali yoksa anne gohusune benzeyen uclusunu mu deneyimli anneler model cins fikri werebilir mi aceppp

canm benm okadar güzel yazmışsınki ferahladım bi nebzede osla..ben genelede yatıyorum yorulmuyorum fazla ama dewamlı sertim..belki yemek çok yiyincede oluyodur bilemiyorum ilk gebeliğim tedirginim kontrole 2 hafta var..benm endişem bişiler için geç kalmak hani artık gün içinde sıksık sertleşemelerde oluyo genel sertlik harici göbek çevrem sertleşiyo.korkuyorum inşallah miniğimdir o sertlik ne diyim..allah yardımcımız olsunn..26 haftalığım henüz yapı olarak zayıfım ama karnım çıktı baya belkide karnım geriliyodur bebek büyüdükçe diyorum teselli için böle işte canm...

Yapi olarak zayifmissin ya belki kendine yer aciyordur minigin :) Cok rahatsiz olursan icini rahatlatmak icin doktorunu ararsin ya da saglik ocagina gidersin. Alllahin izniyle birsey olmaz merak etme :)

canim bn de sordum dr normal dedi bi b... yazmadi allahim yaaa tam olarak dr na ne dedin canim cumlesi cumlesine bende sorucam..tekrar..
Ebe falan mısın canım? Terzi kendi söküğünü dikemiyor gerçekten bende hemşireyim çok korkuyorum. Doğumdan iğneden damar yolundan sondadan herşeyden :1:
canim hepsini yasamis bir insan olarak korkmaaa ya hu vicdanli bir hemsireye denk gelirsen guleryuzlu inan hepsi kolay
28+2 günlük olduk, 1.225 gr ve 38.5 cm olmusuz. Kızımı gordum artık bayagı bebege benzemıs canım yavrum benım. Allah'ım sımdıden hasretım ona, Yarabbi sen buyuksun, sen kavustur inşallah...

masallaaahhhh aminnnn

:)) olsun ama en sonunda karar verdiniz ya :1: adının manası gibi güzel bi ömrü olsun inşallah meleğinizin.. Darısıda bizim meleklere :))

amin cnm..telden takip ettim ama yazamadım ancak yazabildim,yanlış hatırlamıyorsam sendin sanırım cemre ismini düşünen,bizde başta cemre istiyorduk eşimin adı emre o yüzden cemre diyordu:) fakat içimiz pek rahat etmedi cemrenin anlamı ateş oldugu için pek hoş karşılanmıyormuş sonra vazgeçmiştik,isim kadar anlamıda önemli,inş güzel anlamlı gönlünüze göre bir isim bulursunuz miniginize:16:

bitirdimmmm uhhhh :9: bu arada ne sorcam die dusunuodum hatirladim bu sut sagma makinasi yada ellesi falan illada gerekli mi arkadaslar ne ye dayanarak aliosunuz maddi acidan 200 ler de bi rakam okumustum suan imkani yok almama ama tam olarak ne zaman ne ise yarior bi anlatirmisiniz

Yapi olarak zayifmissin ya belki kendine yer aciyordur minigin :) Cok rahatsiz olursan icini rahatlatmak icin doktorunu ararsin ya da saglik ocagina gidersin. Alllahin izniyle birsey olmaz merak etme :)

saol canm inşlllah öyledir..bakacam cuma giderim belki doktora..buarada şeker yükleme yaptrıdım kıslar ancak cumaya gösterebilecem doktora bi bilgim yok bu konuda anlayanlar bakabilirmi?
100 lük şeker açlık 88
1.saat 155
2.saat 151
3saat 100
nasıl acaba normalmi değerler yoksa diyetlikmi?

kızlar rabbim saglıklı sıhatli dogum yapmayı nasip etsin hepinize inşallah lütfen benim içinde dua edermisiniz benimde olsun ismim hanife 12 yıllık evliyim bebegim olmuyo :50::43::43::43: ederseniz cok memnun olurum.şimdiden allah razı olsun. hepinizden rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Ayetel kürsi ve fatiha okudum canım allah kabul etsin
günaydın kızlar. dün gece öyle bişey yaşadımki korkudan öldüm. akşam 7 gibi kasıklarım bacakalrım belim heryerime sancılar girdi yatıyorum geçmiyo oturuyorum yürüyrum hiç bir faydası yok hatta otururken bile canım acıyo. doğum yapıcam zannettm ağlıyorum çok erken bebeğim yaşamaz diye. biyandanda daha çantası hazır değil kıyafetleri yıkanmadı napcak bebeğim diye düşünüyorum. 2 saate yakın sancı çektim sonra duşa girdim yarım saat suyun altında bekledim karnımı okşadım kızım gelme ne olur diye.. mahvoldum:14: allah şükür duştan sonra azaldı sonra uyumuşum.. gece uyandım tepiniyodu acılarım iyice azalmıştı. sonra sabah kadar döndüm durdum. allah a şükür sabah daha iyiydim işe geldim şimdi. çok keskin ve acıtıcı hareketler yapıyor şuanda. ayağını karnıma dayayıp bir baştan bi başa sürüdüğünü hissedebiliyorum. hatta elimle takip ediyorum:1:
böyle kötü bi olay yaşadım kızlar rabbim kimseye yaşatmasın. erken erken diye erteliyorum ama en yakın zamanda eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlıcam inşallah. haftasonu odası gelcek bi aksilik çıkmazsa sonra temizlik falan..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamileliğin beni hiç bukadar zorlamamıştı..:18:
Ay canım dün gece Şubat annelerinin doğum hikayelerini okuyordum biri 2013 te dogurmusum 29+ da allah kimseye yaşamasın öyle şeyler bebişlerimiz zamanı da sağlıkla gesinler inşallah
birde sorum var size çalışan anneler belki biliyordur.doğum iznini erken kesip işe başlayabilirmiyim ben.firmam 16 hafta izinli olmamı istemiyor biliyorsunuz ben hamile iken işe aldılar beni şimdi bende illaki 16 hafta izin yaparım diyemiyorum açıkcası.şimdi karşılıklı bir formül arıyoruz.doğumdan sonra 1.5-2 ayda geri döneceğim ben işe ama yasal olarak ne yapacağız bilemiyorum.sırf bu yüzden işe giriş çıkış yapabiliriz.
Canim o zaman rapor ödeneğin alamazsın 16 haftalık maaşının 3 te 2 sini sgk ödüyor sana işverenin seni izinde gösterip elden verir maaşını
günaydın kızlar
dün komsuma çıktım yeni taşındı 38 haftalık hamile ağırlaşmış iyice bebek sekeri yerine lavanta keseleri felan yapmış bende düşünüyordumda erken diye erteliyodum yap zor oluyo dedi eve geldim geza mı geldim ne bazayı açtım bütün kızımın yıknacaklarını çıkardım yeni aldıklarımızı ekileri dün 3 makine oldu daha 5 makine daha çalışır sanırım kızımdada dalan roxs diye bir makinde kullanılacak bebek deterjanı kullanmıştım 2 yaşına kadar 2 paket aldım tavsiye ederim fiyatıda uygun 3 küsürdü sanırım ben kıyafetleri yıkamaya başladım son aylarda ekstra işler cıkcak daha cok yorulacağız daha ütüsü var bebek sekeri kurabiyesi derken zaman cabuk geçer dedim tuzlada oturuyorum Eminönü gitmek ölüm gibi geliyor ama komsum cok uygun seyler almış o kadar yolu çekmeye değer herhalde haftaya gideyim alayım havlarda yaz gibi siz bebek sekeri işini ne yaptınız ben lavanta kesesi yada lavanta siseleri düşünüyorum zaten kimsem yok cok yakınlar gelir gelirse mevlütede orda dağıtırım hastaneyede hazır bebekli çikolatalardan alacağım bide şeker hamurundan kurabiye yapmayı düşünüyorum
doğum sonrası konuşulmuş ilk kızımda annemde kaldım ben başka ildeydim bütün akrabalarımız annemlerin orda olunca gelen giden hiç bitmedi annem yazık mahvoldu gelen oturmaya geliyor resmen pastalar börekler hatta o zaman birine 40 çıkmadan gitmiyeceğim rahatla geçirsin lohusalığını demişti cok zor oluyor misafir güzel ama insan o an gözü bişey görmüyor

Gel beraber gidelim kuzum binelim 500 es e :)

Kızlar bu arada bugün ise gitmeden Meb den aradilar acil öğretmen ihtiyaçları varmış allah büyük gerçekten bir kapı koşabilir diğeri açılıyor toplantıya katıldım dersanede müdürle konuştuk çok ılımlıydi adam hsonu gerçekten bunalmis onu anladım halinden sizi de mağdur etmek istemiyorum dedi eşim yakın dönemde doğum yaptı gebelik zehirlenmesine erken alındı bebek yoğun bakımda kaldılar yoğun çalışmanız gereken bir döneme giriyoruz bizimki gibi birsey basiniza gelsin asla istemem dedi
ben zaten birini aramaya başlayın demeye karar vermiştim mebden gelen teklife guvenerek mudurum birini bulsak da bulmasak da da analık hali ödeneğini alabilmeniz için herşeyi ayarlarız ücretsiz izinde gösteririm sizi dedi ben de tamam dedim en kötü 32 ye kadar devam edeceğim yani birini bulup bulsmayacaklari da meçhul

Gün sonuna doğru mebde görüştüm tekrar hamile olduğumu öğrenince vazgeçtiler hayırlısı dedim ben de... iş mevzuyu da tatlıya bağlandı kızlar desteğiniz için teşekkür ederim canlarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X