2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
sürekli dua okuyorum bende.cevşen bende takıyorum iyide geliyor inanıyorum.temizlik yaparken dediğini yapacağım sirkeli su hiç dşünmemiştim gerçektende iyimi gelir.

sebebini bilmiyorum sadece gerginim patlama hazır bomba gibiyim.

ben en çok geceleri yapıyorum bu tavırları artık ayrı yatakta yatar oldu eşim.üzülüyorum elimden bişey gelmiyor bana ne oluyor anlamıyorum.

oo ben pimi çekilmiş bomba gibi geziyorum resmen.

Evet cnm eğer kötü bir niyet varsa......:( yoktur inş

Dileğim kimsenin bu bulguları doktorundan duymayacak olmasıdır, sadece bilgilendirme amaçlı koydum. Kimsenin canını sıkmak için değil bir şekilde bir yerlerde duyarlarsa bu bilgilere aşinalık kazanmaları için. Bu bulgular kontrol aralarında değişiklik gösterebildiği gibi tek başlarına da bir anlam ifade etmiyor olabilirlermiş. En iyisini uzmanlar bilir. Ben bu olaylardan hep şunu çıkartıyorum : lütfen ama lütfen kendinizi bebeğinizin sağlığı için günlük şeylerle üzmeyin, o bebeğin/bebeklerin karınlarımızda iyi olduğunu bilmek en büyük mutlulukmuş. Kafanıza yok komşu geldi, yok misafir üzdü, yok kocam çiçek almamış diye hırpalamayın ben üç gün önce kendimi çok üzdüğüm için yukarıdan ikaz aldığımı düşünüyorum resmen, unuttum şu an dünyamın odağının bebeğimin sağlığı ve mutluluğu olduğunu. Anneliği öğreniyorum. Anneliğin o canın her şeyden önemli olduğunu yanındaki diğer her şeyin fasafiso olduğunu hatırlıyorum. Umarım size güzel haberler vereceğim.

çok haklısın, bizim ayrıntılıda değişik bir anamoli göründü. tam açıklanamayınca down sendromuna bağladılar aynı zamanda kalp yetmezliği olabilir bebek şişer ve daha kötüsü olabilir dendi.21 haftada oysa o gune kadar öyle havadaydı ki ayaklarım. bana olmaz benim başıma gelmez... ne safça. Allah herbirimizin bebeklerini korusun sağlıcakla kavuşabilelim. gerisi boş; para, duydusal gerilimler, ev içi, akraba içi çalkantılar anlamsız kalıyor onlar için üzülene kadar neler neler var... Allah vermesin.

Çok haklısın biraz okuyayım dedim çok kötü oldum kapattım. Yine de diğer anneleri de bilgilendirmek açısından ufak bir yazı paylaşmak istedim. Doktorumla konuştum, 1 haftada geçmez ama gel detaylı bir daha bakalım dedim bu haftasonu gideceğim inşallah güzel haberler alırız. Ben okuldan dolayı buraya çok yazamıyorum ama sizin gibi ses gibi yazarlar destek oldukça bir nebze olsun sakinleşiyor insan.3 gün önce Araçla kaza atlatıp boşu boşuna kendimi çok üzmüştüm sonra bu haber farkettirdi ki maddi olarak hiçbir kayıp üzülmeye gözyaşı dökmeye değmez, şu bebekteki 0.03mmlik fark bile her şeyin ama her şeyin önüne geçti. Canım bebeğim iyi olsun hepsi bu diyorum şimdi. Canım bebeklerimiz iyi olsun, hepsi bu.

ULTRASONDA SIK RASTLANILAN BELİRTEÇLER

Ultrasonografi incelemesinde uygun bir gebelik haftasında, çözünürlüğü iyi bir ultrasonografi cihazıyla, dikkatlice ve sistematik bir şekilde tarama yapıldığında bariz yapısal kusurlar nispeten kolay bir şekilde görülebilir.
Ancak başta Down sendromu olmak üzere kromozomları ilgilendiren kusurların bazıları direkt olarak yapısal bir kusura yol açmayabilirler. Bunun yerine bu bebeklerde, kendi başlarına bir "kusur" olmayan, ancak bebeklerin yalnızca az bir kısmında görülebilen bazı işaretler görülebilir.

İkinci trimesterde görülebilen işaretler şu şekilde özetlenebilir:
Kistik higroma
Bebekte şişme (hidrops) hali
Ense pilisi kalınlığının artması
Ekojenik barsak (barsakların normalden daha parlak görülmesi
Uyluk kemiği ve / veya üst kol kemiği kısalıkları
Piyelektazi (böbrek içi kanlallarda genişleme)
Kalp boşluğunda ekojen odak
Ventrikül (kafa içinde bulunan sıvı kanalları) genişlemesi
Koryoid pleksus kisti (beyin omurilik sıvısı üreten yapıların içinde kistik oluşum)
Pelvik açı genişlemesi
Göbek kordonunda iki yerine tek atardamar bulunması

Ventrikül genişlemesi (su kanallarında genişleme) (ing: ventriculomegaly)

Bebeğin kafa içindeki sıvıyı, yani beyin-omurilik sıvısını barındıran ve ileten yapılarda ("ventriküller") genişleme erken gebelik haftalarında Down sendromu bulgusu olarak ortaya çıkabilmektedir.
Gebeliğin ilerleyen haftalarında ise ventrikül genişlemesi bebekte hidrosefali gelişimine işaret edebilmesi açısından ayrı bir önem kazanır.

Dileğim kimsenin bu bulguları doktorundan duymayacak olmasıdır, sadece bilgilendirme amaçlı koydum. Kimsenin canını sıkmak için değil bir şekilde bir yerlerde duyarlarsa bu bilgilere aşinalık kazanmaları için. Bu bulgular kontrol aralarında değişiklik gösterebildiği gibi tek başlarına da bir anlam ifade etmiyor olabilirlermiş. En iyisini uzmanlar bilir. Ben bu olaylardan hep şunu çıkartıyorum : lütfen ama lütfen kendinizi bebeğinizin sağlığı için günlük şeylerle üzmeyin, o bebeğin/bebeklerin karınlarımızda iyi olduğunu bilmek en büyük mutlulukmuş. Kafanıza yok komşu geldi, yok misafir üzdü, yok kocam çiçek almamış diye hırpalamayın ben üç gün önce kendimi çok üzdüğüm için yukarıdan ikaz aldığımı düşünüyorum resmen, unuttum şu an dünyamın odağının bebeğimin sağlığı ve mutluluğu olduğunu. Anneliği öğreniyorum. Anneliğin o canın her şeyden önemli olduğunu yanındaki diğer her şeyin fasafiso olduğunu hatırlıyorum. Umarım size güzel haberler vereceğim.

Atlatacaksınız inşallah. Çok üzüldüm ama bence geçecek. Lütfen dr gidince tekrar bize de haber ver.

slm arkadaşlar nerdeyse bir aydır yazamadım laptpm bozulmuştu tabletten de giriş yapmayı bile beceremedim:9:
benim hamilelik sürecim allaha şükür güzel geçiyodu ama şu son bi haftadır acayip ağırlaştım ve ağrım sızım var resmen yürüyemiyorum bebişin hareketlerini çok aşalarda falan hissedttim bu hafta fazla yoğundum gelen giden falan sanırım yorgunluktan oldu

yarın kontrllerim için yeni bi hasteneye başlıyorum mennun kalırssam inşllh doğumuda orda yapmayı planlıyorum bakalım inşallh severim doktoru bi an önce sabah olsunda gidim hastaneye diee bekliomm :9:

bebişimin eşyaları bitti sayılır bi bakım ürünleri kaldı bide benim ihtiyaçlarım onlarıda buara halledip hastane çantamı hazırlıyım diyom artık öle böle 30. haftaya geldik :9:

benden bu kadar öpüyorum sizi :9:

arkadaşlar ismiini muhtemelen yanlış yazıyorum ama cutehard arkadaşımız vardı onu da merak ediyorum geçmişi falan okumaya çalıştım da hiç onu göremedim aslında çok aktifti hergün yazıyodu ama yok sanırım artık oda ankara dandı ordan aklımda kalmış inşllh herşey yolundadır

aa 3cm mi.. inş sağlıklı sıhhatli sıkıntısız hepimiz alırız bebişlerimizi kucağımıza.. sayılı günlerimiz kaldı artık:16:

AMİN CANIM YA. AYNEN 3 CM.. bakalım hayırlısı..
dr erken dogum ıcın cok uygun bır bebek dıyor :)
Allah ım hayırlısını versın.hepımıze ınsallah

kızlar bısey sorcam

bende 22. haftada centık cıktı.. 2 taraflı.. 29. hafta doktora gıttıgımde gobek cevresı ufak cıktı (1 hafta geriden geliyormuş).
dr centıkten oturu dedı ..

renklı dopplerde daha net gorunur dedı.. duzelmesı ıcın yapılacak bırsey yok dedı..

ama 200 tl alıyorlar doppler ıcın.. ben de acıkcası bılemedım .. yapacak bısey yoksa gıdıpte "centık var" cevabını duymanın ne anlamı var?

sız olsanız ne yapardınız?

ne yapayım ? gıdeyım mı yoksa sız olsanız gıtmezmıydınız?

Canım benimde ayrıntılıda sol taraftaki damarda darlık çıkmıştı. çentikle aynı şeymi bilmiyorum ama doktorum coraspine başlattı, balık yağı verdi ve protein kalsiyum ağırlıklı beslen dedi. o zaman kafa ileride bacak ve karın 1 hafta geriden geliyordu. Ama 2 doktora göründüm bu sebepten ikiside ölçüleri normal dedi. şu an baş çevresi ileride yine ama karın ve bacak haftasını yakaladı. Ayrıca doktorumda doppler var onun için ayrıca para ödemedim. İstersen bilgilerini vereyim ama anadolu yakasındaymışsın. Ben olsam içimi rahatlatmak için giderdim. Doppleri olan bir doktor araştır istersen canım. ve içini rahat tut. bu dönemde yaptığım incelemelerde 1 hafta geriden gelmesi normalmiş.

sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin rabbim hepimizin.

Cnm benimde detaylida cikmisti tek tarafli centik benzeri bisey ama dr pek onemsemefi bu haftslarda nirmal demisti bebegin gelisimi normalse problem drgil ama geriden gelirse sorin var demisti benim normale donmus kendiliginden hatta kixim onden bile gidiyor o zamsn arastirmistim aspirin veriyolardi sanirim tam emin degilim unuttum simdi int arastirdigimda ins gecer dr onemsemiyorsa takma kafana demekki hersey normal

evet aspirin yazıyordu.ben de okudum bebe aspırını ama kafama gore ılac kullanmak ıstemıyorum.. bebegın kalbı delık kalabılıyormus.. ne bılım gıttsemmıı gıtmesemmıı bılemedım :(

Canım benimde ayrıntılıda sol taraftaki damarda darlık çıkmıştı. çentikle aynı şeymi bilmiyorum ama doktorum coraspine başlattı, balık yağı verdi ve protein kalsiyum ağırlıklı beslen dedi. o zaman kafa ileride bacak ve karın 1 hafta geriden geliyordu. Ama 2 doktora göründüm bu sebepten ikiside ölçüleri normal dedi. şu an baş çevresi ileride yine ama karın ve bacak haftasını yakaladı. Ayrıca doktorumda doppler var onun için ayrıca para ödemedim. İstersen bilgilerini vereyim ama anadolu yakasındaymışsın. Ben olsam içimi rahatlatmak için giderdim. Doppleri olan bir doktor araştır istersen canım. ve içini rahat tut. bu dönemde yaptığım incelemelerde 1 hafta geriden gelmesi normalmiş.

sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin rabbim hepimizin.

Amiinnn Amin inşallah canım..

benım de aynı kafası 31. haftada .. önden gıdıyor yanı ..

gobek cevresı ayın 28.haftadaydı şimdi 29 olmuştur herhalde..

muz yıyorum sola yatıyorum ılaclarımı duzgun ıcıyorum.. bır de aspırın mı kullansam dıyorum.. ne bılım ya .. bılemedım ıste gıtsem mı gıtmesem mı..

benım doktorumun da dopplerı var ama baskası bakıyor onu da bı anlamadım zaten.. :(

Günaydın Bütün annelere güzel bir hafta dilerim.
Ben bu hafta kontrolde ürkütücü bir haber aldım ventriküler genişleme. Benzer haber umarım kimse almamıştır ama varsa ne oldu ne bitti paylaşabilir mi?

canım hıc kafanı takma uzulme de kendıne ve bebegıne yaptıgın stresle kalırsın.baska bır dra gıt yenıden baksın..ben de zamanında bır drr yuzunden ne sıkıntılar atlatmıstım. stres ve uzuntu bıze ıyı gelmıyor. ıcın rhat etın bır suru dr var baskasına gıt bırde cnm

İnsallah saglikli dogacak yavrun canim....sana kayitsiz kalamadim cunku bu sitede bazen o kadar gereksiz seyleri dert edipte uzulen hamileler varki rabbim hicbirine yavrusuyla alakali sorun yasatmasin...bende 15. Haftda boyle kotu bir haber almistim beyninde olmasi gereknden fazla sivi var demisti doktor yani hidrosefaliden suphelenmisti fakat ben prof.a gittim detayli usg cektirdim ve hicbir sorun yok dedi bazen doktorlarda gereksiz bilgiyle insani bunaltiyo...o detayli usg yi cektirene kadar anamdan emdigim burnumdn geldi resmen endiseden..ama hic bi sorun cikmadi suandada hersey yolunda uzme kendinide yavrunuda...bol dua et ya safi zikri cek ya sifa anlamindadir....

çok teşekkür ederim, oh çok sevindim sorunsuz olmasına pırıl pırıl haberler gelmiş size. bu bana da umut ışığı çünkü ilk kullandığı cümle ben de beyinde olması gerekenden fazla sıvı olması.. o, hiçbir sorun yok cümlesini duyup size bildirmeyi bekliyor olacağım. ilginize teşekkür ederim. çok idua bilmediğim için bilmediklerimi dinliyorum şu an. tavsiye edebileceğiniz bir dua var mı?

Halaüniversiteli

Geçmiş olsun canım inşallah hiç birşeyolmayacak. Internette bu konuda her yazılanı okuma fazla araştırma doktorun dediği önemli kafanı karıştırma moralini bozma. Dualarımız seninle ve tüm gebelerle

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim, oh çok sevindim sorunsuz olmasına pırıl pırıl haberler gelmiş size. bu bana da umut ışığı çünkü ilk kullandığı cümle ben de beyinde olması gerekenden fazla sıvı olması.. o, hiçbir sorun yok cümlesini duyup size bildirmeyi bekliyor olacağım. ilginize teşekkür ederim. çok idua bilmediğim için bilmediklerimi dinliyorum şu an. tavsiye edebileceğiniz bir dua var mı?

Allah yardımcın olsun canım .. sağlam dur guclu ol Allah buyuktur. bılıyorum bunları soylemek kolay ama moral gercekten cok buyuk etken.

ınsallah dualarımız senınle bır sıkıntı olmayacak. sağlıkla sıhhatle alacaksın bebegını kucagına.

sizlerle bi de yüzyüze tanışmayı çok isterdim ama malesef çok uzaktayım.istanbula gelmem imkansız.yalnız mart ayında annem istanbula gelecek. onu mu yollasam ne yapsam:9:

Tabiki var canim ayetel kursi oku bolca ve cuma gunleri cuma selasi ile ezan arasinda fetih suresi oku ve dua et...rabbim ona acilan elleri geri cevirmez.

Son düzenleme:
kızlar ben artık yürüyemiyorum:18: dışarı çıktım bebeğimin dolap içine kapitone dikmek için kumaş vs alayım dedim 1saat falan dolandım ama hem kasık ağrısı hem bacak ağrısı mahvetti beni. bide sürekli gelen vc ihtiyacı.. off çok aşağıda bu çocuk kesin.. karnım aşağı düşecek zannediyorum yürürken:44:

arkadaşlar merhaba,

sol ayağım şişti ve üzerine basamıyorum bile. ayağımın üzerindeki damarlar oldukça belirginleşmiş ve koyu mavi bir renk almış durumda. sırtımda ve belimde ise sancılar var. kontrolüm daha 1 martta olduğu için doktoruma da soramadım.

var mı bu belirtileri yaşayanlar? ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar?

ödem atmak için fikri olan var mı? oldum olası tuzlu sevmem ve yemem de... neden böyle oldum ben

Şuan sevinçten ağlayarak yazıyorum.Dualarımı okumuş meyve yiyordum,eşimden çok güzel bir haber geldi,bu süreçte bizi rahatlatacak birşey..Sıkıntımız yok çok şükür ama tam anlamıyla bebeğin kısmeti gb birşey oldu :)
Akşam rüya gördüm kötüydü,ağlayarak uyandım,anlatmayacağım cünkü eşim dedi ki birbirinizi okudukça istemeden aklınızda kalıyor belki rüyanın etkiside böyledir dedi biraz hak verdim tabii :) Aklınızda kalmasın sizinde :)
Çarşamba tüm tahlillerim yapılacak,önümüzdeki hafta doktor kontrolüm,Mart ayı içinde sağlıkocağı kontrolüm var,inşallah iyi haberler duyarım..
Ufak tefek sıkıntılar bende de var ama son zamanların sıkıntıları hep okuduğum bildiğim kadarıyla,buna da şükür..

Halaüniversiteli
Rabbim hayırlı haberler nasip etsin.Benimde konuyla ilgili bir bilgim yok okuyunca baktım,internetteki herşeyi okuma bence de en azından şuan daha da stres yapmaman için..İyi haberlerle geleceğine inanıyorum..Hamileyken okunacak dualar var internettede yazar..Bildiklerini oku,yeter ki iste..Allah kabul etsin inşallah..

Allah herkesin yardımcısı olsun,herkesin farklı farklı endişeleri sıkıntıları kafasında soruları var,inşallah bu zamana kadar geldiğimiz gb son zamanlarımızıda güzelce atlatır,kimseden can sıkıcı haberler almayız..Keyifle doğum hikayelerimizi okuruz :)

Son düzenleme:
Back
X