2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar şunu anladım ki bu aşamada bebeklerimiz herşeyi hissediyor. duygularımız onlara yansıyor. pazar günü eşimle biraz tartıştık ve ben ağladım. bütün gün ve gece hiç durmadı bebeğim. hep döndü tekmeledi. bizim aramız düzelene kadar sakinleşmedi. dün akşam eşim karnımı okşadı konuştu ve kızım bir anda sakinleşti. daha 6 aylık bir bebeğin anne karnında annesinden babasından bu kadar etkileneceği aklıma gelmezdi. belki bana öyle gelmiştir bilmiyorum.

bence de hissediyorlar, ne zaman ağlamaya başlasam içerden sert bir tekme yiyorum. kızıyor bana sanırım.:26:

Bunu bilmem kaçıncı kez söylüyorum bilmem ama "iyi ki varsınız kızlar" ...

Dertlerimi sizle paylaştığımda; yargılamıyorsunuz, "seninki dert mi bak biz neler yaşadık demiyorsunuz", moral veriyorsunuz her zaman.

Allah tek tek herbirinizden razı olsun, evlatlarımıza uzun uzun ömürler versin inşallah.

Sağlıklı olalım, ailemiz bir olsun gerisi hallolur en iyi şekilde hayatta değil mi? Bugun kendımı hiç yormayacağım. Adamlar girdi bebek odasına, kapadım evdeki tüm kapıları, mutfaktayım yemeklerimi yapacagım şimdi. Öyle eğil kalk kaldır, herseyı tek basına yapmaya calısmak fılan yok... Herseyden onemlısı oğlum ve bebeğim... Onlar sağ olsun da , gerisi hallolur. Eşim de yemeğe, odanın dağınıklığın, birşeye laf ederse hiç duymazdan gelicem karar verdim, haklısın diyip geçicem üzmeyeceğim kendimi...

Aman bacım insanı kendinden başka düşünen yok biliyor musun sen fedakar olacağım diye kendini parçalıyorsun ama hasta mısın kötü müsün iyi misin kimsenin umrunda değil birgün olsun ne bir teşekkür ne bir minnet o yüzden ben de senin gibi karar aldım kim ne derse desin kasmayacağım kendimi bana b,işey olsa kim üzülecek kimse herkes menfaaatini devam ettirmek için yeni yollar bulacak bundan sonra kendim ve bebeğim başka kimse için üzülmeyeceğim sen de üzülme boşver eşin yemeği yemedi mi aç kalsın zeten yemekleri onun için değil kendin için yap erkekler çok bencil bizim de bu yüzden az biraz bencil olmamız lazım

Yasaklıyı aşerince eşim bulmuştu ama şimdi aklımdaki çok umutsuz vaka:25: Çoook beklemem lazım çook:26:

Allah yardımcınız olsun canım..Hep diyoruz ya bir kapıyı kapatan Rabbim diğerini açar,inşallah güzel bi çözüm bulunur eğer illa devlette yapmak istemiyorsan..Kötü düşünme,vardır bir hayır..

Çok merak ettim:44::52:

Kızlar dün eşimin acele etmesi ve hevesi sebebiyle duvar kağıdı alacağımız yerden boya alıp çıktık beni dinlemeden boyadı odayı çok demode oldu hiç hayal ettiğim gibi değil oysa ben puantiye yapmak istiyordum...
alt taraf kırmızı üst taraf beyaza yakın bir renk ben kırmızı tarafta beyaz puantiye ler istoyorum sticker bulamadım puantiyeli rulolar vardı koctas ta tavsiye etmediler boya akıtıyor diye

bana bir akıl verin tüm gece rüyamda boya ile uğraştım

Pek sevgili hamiş arkadaşlarım son dönemde sabhları bir kalkıyorum o kadar şişmiş oluyorum ki kollarımı bacaklarımı kıvıramıyorum ellerimi kapatamıyorum o derece yani, ayakkabılarımdan sadece 1 tanesi oluyordu ayağıma artık o da olmuyor düşünün zaten yüzük müzük hak getire sizde de benzer hadiseler yaşanıyor mu bi de erken değil mi bu kadar ödem için daha yaaaaa demek yazın doğursam ne olacakmışım allah korumuş bu arada anacığım da beni gebelik zehirlenmesi neticesinde erken doğurmuş iyice içkillendim valla :44:

tansiyonuna baktır bence yüksek olmasın.

Valla dolaplar geldi şimdi. Halıyı kaldırdım boş bulunup karnıma çok şiddetli bir sancı girdi. Gece de sabaha kadar uyuyamadım, boğazım şiş konuşamıyorum, ateşim çıkacak belli ki...
Yapmıcam hiçbişey, batsın heryer, takıp gitsinler... Bebeğimden canımdan kıymetli değil hiçbirşey...

Eşim dün akşam taze fasulyeyi, kesilme biçimini beenmediği için yemeyince ağladım sinirden. Bari bu zor günlerde yapma, ye işte mis gibi fasulye dedim, enlemesine değil boylamasına mı ne kesmişim yemedi......

neyseki arkadaşlar zaten herşeyi yazmış aklımdan geçen.sakın sakın kendini yorma üzme ne olur.herşeyi yavaş yavaş halledersin eşinde çok laf yapıyorsa buyursun yardım etsin bir zahmet.ben bu hafta zorla kendi gömleklerini ütülettim çok mutluyum.:1:

Ömer'im bayağı büyümüş 1175 gram 37 cm boy tam 28 haftalık olmuşuz herşeyi normal dedi 72 kilo olmuşum hamileliğin başından beri 7 kilo almış oldum:27: mayısın 2. haftası gibi doğum olur dedi..eşim hemen atladı ben sezeryan istemiyorm diye:47:uyuz..... doktor da muhtemelen normal olur dedi bende ne diyim en azından epidural olsun dedim dr tmm dedi:27:

doktor oğluma kardeşini gösterdi bol bol tepkiyi görmeniz lazımdı ay ne kadar tatlı kardeşim çok güzel olcak falan tabi ben nerdeyse ağlıycaktım:1:

bu sefer başardım sanırım kızlar. :1: güzel olmuşmuu fikirleriniz önemli benim için:34:

çok güzel olmuş :nazar:

Eşim dün akşam taze fasulyeyi, kesilme biçimini beenmediği için yemeyince ağladım sinirden. Bari bu zor günlerde yapma, ye işte mis gibi fasulye dedim, enlemesine değil boylamasına mı ne kesmişim yemedi......

eşine ne diyceğimi bilemedim vallahi ben bile kızdım seni düşünemiyorum:47:

Son düzenleme:
illa kötü bişey olmasını bekleme.ha şöyle bırak herşeyi bi yana.rahatına bak.eşinde yemese yemesin yaptıklarını.sen yemene içmene ve rahatına bak oğlunulada gücün yettiğince kendini zorlamadan ilgilen ve lütfen bolbol dinlen.hamilelik çok zor ve yorucu bi süriç.üstüne bide başka sıkıntılar eklenince eminim tahammülsüzlük olabiliyor.ama bu tahammülsüzlüğü kendini yıpratıp ağlayarak geçirme.kayınvaliden çok anlayışlı biriydi sanırım.çağırsan ya gelse yanına.hem destek olur sana

Canım, o bana kendi annemden çok yakındır. Şurada birkaç yılda kendi annemden fazla emeği geçmiştir bana.
Ama şeker hastası, tansiyonu var, panik atağı var en ufak şeyde gecelerce uyumaz, tansiyonu fırlar, hastalıklarımızı bile zorda kalmazsak söylemiyoruz. Ona da birşey olsa Allah korusun ne yaparım ben.
Yine de çok çaresiz kalırsam gelir, en azından oğlumu oyalar çünkü oğlum buaralar tam bir minik haydut:)

Ömer'im bayağı büyümüş 1175 gram 37 cm boy tam 28 haftalık olmuşuz herşeyi normal dedi 72 kilo olmuşum hamileliğin başından beri 7 kilo almış oldum:27: mayısın 2. haftası gibi doğum olur dedi..eşim hemen atladı ben sezeryan istemiyorm diye:47:uyuz..... doktor da muhtemelen normal olur dedi bende ne diyim en azından epidural olsun dedim dr tmm dedi:27:

doktor oğluma kardeşini gösterdi bol bol tepkiyi görmeniz lazımdı ay ne kadar tatlı kardeşim çok güzel olcak falan tabi ben nerdeyse ağlıycaktım:1:

çok güzel olmuş :nazar:

eşine ne diyceğimi bilemedim vallahi ben bile kızdım seni düşünemiyorum:47:

İşte oğullarımızı böyle alıştırmayacağız demek ki. Yoksa onlar da elin kızına verev kestin, dikey kestin yemem derler.
Annesi ben ettim, sen etme kızım diyor zaten.

Kızlar dün eşimin acele etmesi ve hevesi sebebiyle duvar kağıdı alacağımız yerden boya alıp çıktık beni dinlemeden boyadı odayı çok demode oldu hiç hayal ettiğim gibi değil oysa ben puantiye yapmak istiyordum...
alt taraf kırmızı üst taraf beyaza yakın bir renk ben kırmızı tarafta beyaz puantiye ler istoyorum sticker bulamadım puantiyeli rulolar vardı koctas ta tavsiye etmediler boya akıtıyor diye

bana bir akıl verin tüm gece rüyamda boya ile uğraştım

Hiç üzülme, değiştirin hazır bebek, eşya filan yokken

eşimin doğum gününü kutlayan herkese çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için saolun kızlar...
sabahtan beri doğum gününü hiç kutlamadım akşam pastayla süpriz yapıcam:37::51:

Hiç üzülme, değiştirin hazır bebek, eşya filan yokken

Canim kıpkırmızı boya ekleyeyim dedim kabul etmedi site kapanması çok zor ahlaki krem rengini bile zor kapatabildik renkte problem yok ama ben puantiye istiyorum uhuhuhuhu....Kırmızı üzerine beyaz... :(((

İşte oğullarımızı böyle alıştırmayacağız demek ki. Yoksa onlar da elin kızına verev kestin, dikey kestin yemem derler.
Annesi ben ettim, sen etme kızım diyor zaten.

çok doğru nasıl alışırsa öyle gider bende yemek falan çok seçerim herşeyi yemem özellikle sebze türü... ama oğlum babasına çekmiş önüne ne koysam yer zaten ben kaşık tutmaya başladığından beri hiç yemek yedirmedim şimdi büyük adam gibi kendi yiyo

Canim kıpkırmızı boya ekleyeyim dedim kabul etmedi site kapanması çok zor ahlaki krem rengini bile zor kapatabildik renkte problem yok ama ben puantiye istiyorum uhuhuhuhu....Kırmızı üzerine beyaz... :(((
üzülme canım puantiyeli bişeyler bulup yaparsın bence nette biraz araştır illaki vardır bişeyler

çok doğru nasıl alışırsa öyle gider bende yemek falan çok seçerim herşeyi yemem özellikle sebze türü... ama oğlum babasına çekmiş önüne ne koysam yer zaten ben kaşık tutmaya başladığından beri hiç yemek yedirmedim şimdi büyük adam gibi kendi yiyo

Maaşallah Allah bağışlasın canım

Tam nesine istiyorsun cnm? Bordür kısmına mı? Bordürün üstünde kalan kısma tamamen mi?
Resim gönderme şansın var mı?

cevabın için teşekkür ederim canım.düşünebilirim hala araştırıyorum. doğum ücreti muayene ücretleri hakkında da bilgi verebilirsen sevinirim.

rica ederim canım, muayene 80 tl, doğum ne kadar bilmiyorum sormadım hiç, benim çalıştığım kurumun anlaşması %5 çalışan katkısı şeklinde olduğundan pek bişey ödemedim şimdiye kadar, o yüzden doğum da çok sarsmaz bizi diye duşunuyorum... SGK anlaşması nasıl bilmiyorum ama genelde maphrenin tamamlayıcı sigortasıyla geliyorlar, o ekonomik sanırım...5/6 muayene ve doğum 2 bin civarı bişey galiba

Allah dağına göre kar verirmiş...sen bunun için ağladın bi de kıyamam sana da bebişlerine de...benim eşim böyle yapsa tabağı kafaya yerdi herhalde...bu kadar tahammüllü davranma, azıcık cozut ara sıra gözü korksun:37: biraz cadı olmakta her zaman fayda var;))

Sağlıklı olalım, ailemiz bir olsun gerisi hallolur en iyi şekilde hayatta değil mi? Bugun kendımı hiç yormayacağım. Adamlar girdi bebek odasına, kapadım evdeki tüm kapıları, mutfaktayım yemeklerimi yapacagım şimdi. Öyle eğil kalk kaldır, herseyı tek basına yapmaya calısmak fılan yok... Herseyden onemlısı oğlum ve bebeğim... Onlar sağ olsun da , gerisi hallolur. Eşim de yemeğe, odanın dağınıklığın, birşeye laf ederse hiç duymazdan gelicem karar verdim, haklısın diyip geçicem üzmeyeceğim kendimi...

işte bu;))

Back
X