2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Cnm cvbin icin cok tesekkurler.ama anlattiklarin beni cok endiselendirdi:( sertlesme kasilmami demek oluyo ben farklidir diyordum..brnm duzrnsiz oluyo sukurler olsun yalniz sık araliklarla oldu bugun mesrla 15 dk sonraki 1 saat sonra en sonda 3 saat oldu olmadi bidaha suan duzensiz ama ilerde duzenli olursa diye korkuyorum.peki bumdan sonra nasil.bir yol izlemeliyim.
Canım tek gebe oldugun için birsey diyemeyeceğim zaten son kontrolümde doktorum artık ağrıyı daha gök önemseriz dedi..yani aslında bunlar yalancı dogum kasilmalari ama ikiz gebelik riskli guruba girdiği için doktorlar tedbir almak durumunda kalıyo.cunku allah korusun erken dogum yapan arkadaslarımız oldu..sanırım tek gebelikte cok da onemli degil..5-10 dk aralıklarla düzenli kasilma yasarsan ki ins olmaz acile gidip nst ye girebilirsin için de rahat eder..dedigin gibi düzensiz olması hiçbişe ifade etmiyor bende de var..

iyi akşamlar hamişler.. hepiniz iyisinizdir umarım... doğumlarımıza çok az bi zaman kaldı:18: ben çok korkuyorum. siz doğum şeklinize karar verdinizmi

normal dogum ınsallah ıstıyorum :)

kesık ıstemıyorum ama engel olmak cok zor doktorlara bu konuda..

bakalım hayırlısı :)

sen karar verdın mı?

normal dogum ınsallah ıstıyorum :)

kesık ıstemıyorum ama engel olmak cok zor doktorlara bu konuda..

bakalım hayırlısı :)

sen karar verdın mı?

hayırlısı olur inş cnm. :) bende normal doğum istiyorum ama bu korkuyla nasıl başa çıkıcam onu bilemiyorum:1:

Canım tek gebe oldugun için birsey diyemeyeceğim zaten son kontrolümde doktorum artık ağrıyı daha gök önemseriz dedi..yani aslında bunlar yalancı dogum kasilmalari ama ikiz gebelik riskli guruba girdiği için doktorlar tedbir almak durumunda kalıyo.cunku allah korusun erken dogum yapan arkadaslarımız oldu..sanırım tek gebelikte cok da onemli degil..5-10 dk aralıklarla düzenli kasilma yasarsan ki ins olmaz acile gidip nst ye girebilirsin için de rahat eder..dedigin gibi düzensiz olması hiçbişe ifade etmiyor bende de var..[/QUOTE

Cnm rahatladim biraz duzenli degil.simdilik ama gundr 10 u geciyomu bilmiyorum sayacam bundan sonra.bu kasilma illa gobekte tumsekmi olusturuyo brnmki bazen gobegin saginda bazen solunda oluyo bu hafta nst isticem doktordan kasilmadir o dedi gecmisti grcenki gittigimde ama ben onemsiyorum insallah bi sorun cikmaz.duzrnli olursa kasilma gec kalmis olmam drmi cok korkuyorum ya

Canım tek gebe oldugun için birsey diyemeyeceğim zaten son kontrolümde doktorum artık ağrıyı daha gök önemseriz dedi..yani aslında bunlar yalancı dogum kasilmalari ama ikiz gebelik riskli guruba girdiği için doktorlar tedbir almak durumunda kalıyo.cunku allah korusun erken dogum yapan arkadaslarımız oldu..sanırım tek gebelikte cok da onemli degil..5-10 dk aralıklarla düzenli kasilma yasarsan ki ins olmaz acile gidip nst ye girebilirsin için de rahat eder..dedigin gibi düzensiz olması hiçbişe ifade etmiyor bende de var..[/QUOTE

Cnm rahatladim biraz duzenli degil.simdilik ama gundr 10 u geciyomu bilmiyorum sayacam bundan sonra.bu kasilma illa gobekte tumsekmi olusturuyo brnmki bazen gobegin saginda bazen solunda oluyo bu hafta nst isticem doktordan kasilmadir o dedi gecmisti grcenki gittigimde ama ben onemsiyorum insallah bi sorun cikmaz.duzrnli olursa kasilma gec kalmis olmam drmi cok korkuyorum ya

Bende kasilmalar 13. Haftada basladi riskli hamilelik yasadim hep 3 hafta oncesine kadar igne kullandim. Cumartesi gunku kontrolde bebek cok asagida denildi cogunlukla yatarak gecirdim hamileligimi. Hatta yatmaktan o kadar sıkıldım ki artik cok yormadan kendimi alisverise gidiyorum alisveris merkezlerinde geziyorum :) basta dusuk tehlikesi simdi erken dogum tehlikesi tek cozumse bol su ve bol bol dinlenmek. Nerden nereye grldim diyecegim o ki 13 haftadan itibaren kasilma yasayan biri olarak henuz dogurmadim :) stres yapmayin doktorunuzla gorusun ve doktorun tzvsiyrlerine uyun . Allah hepimize saglikla sihhatle bebrklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Kızlar nefes alamıyorum ben normalde de nefes darlığı çekerim hep hamilelikte iyice arttı ve suan burnum da tikali otrivine kullanabilir miyim??? Hiç kullanan oldu mu aranızda internetten baktim okuduklarımi beğenmedim ama çıkar yol arıyor zira hiç nefes alamıyorum yoksa ölcem nefessizlikten bu gece:(((

Kızlar nefes alamıyorum ben normalde de nefes darlığı çekerim hep hamilelikte iyice arttı ve suan burnum da tikali otrivine kullanabilir miyim??? Hiç kullanan oldu mu aranızda internetten baktim okuduklarımi beğenmedim ama çıkar yol arıyor zira hiç nefes alamıyorum yoksa ölcem nefessizlikten bu gece:(((

cnm geçmiş olsun bende cok cektimde dr bana vermedi bişey burnuna tuzlu su cek cnm bol bol acıyor doğal acıcı :))

Canım o an bebeğinin durduğu sekli alır karnın..benim iki bebegin kafası belli oluyo mesela genelde biri sagda biri aşağıda gibi..bazen ortada tamamen toplanıyo..yani onemli olan rahminin sımsıkı toplanıp kasilip tas gibi olması..gec kalmis olmazsın canım nst de belli olur zaten ciddi bi kasilma olsa..birde serviks boyu kisalmiyorsa bu kasilmalar bise ifade etmiyo

tuzlu su kullan burnuna çek, oturmaya yakın yastıklarla uyu, okyanus suyu varsa onu kullanabilirsin aslında. çok geçmiş olsun. ben de aralarda fena daralıyorum ama burun tıkanıklığı çok fena.

Bende kasilmalar 13. Haftada basladi riskli hamilelik yasadim hep 3 hafta oncesine kadar igne kullandim. Cumartesi gunku kontrolde bebek cok asagida denildi cogunlukla yatarak gecirdim hamileligimi. Hatta yatmaktan o kadar sıkıldım ki artik cok yormadan kendimi alisverise gidiyorum alisveris merkezlerinde geziyorum :) basta dusuk tehlikesi simdi erken dogum tehlikesi tek cozumse bol su ve bol bol dinlenmek. Nerden nereye grldim diyecegim o ki 13 haftadan itibaren kasilma yasayan biri olarak henuz dogurmadim :) stres yapmayin doktorunuzla gorusun ve doktorun tzvsiyrlerine uyun . Allah hepimize saglikla sihhatle bebrklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Cnm haklisin belki streste tetikliyo olabikir.cunku ben dusundukce dahada artiyo aklimdan bi cikarbilsem rahat olabilsem belki duzelecek ama nerdee.bebeklerimiz allaha emanet insalla zamaninda gelirler yavrularimiz

cnm geçmiş olsun bende cok cektimde dr bana vermedi bişey burnuna tuzlu su cek cnm bol bol acıyor doğal acıcı :))

tuzlu su kullan burnuna çek, oturmaya yakın yastıklarla uyu, okyanus suyu varsa onu kullanabilirsin aslında. çok geçmiş olsun. ben de aralarda fena daralıyorum ama burun tıkanıklığı çok fena.
Kızlar böyle geçici şeyler deniyorum zaten durmadan enjektorle burnuma okyanus suyu gönderişim var ki kendimden igreniyorum kendimden
:nazar::nazar::nazar:kızım 1600 gr olmuş çok şükür herşey şimdilik yolında:nazar::nazar::nazar:

Maşallah kızına kaç haftalıksın

[SUP][/SUP]
Canım o an bebeğinin durduğu sekli alır karnın..benim iki bebegin kafası belli oluyo mesela genelde biri sagda biri aşağıda gibi..bazen ortada tamamen toplanıyo..yani onemli olan rahminin sımsıkı toplanıp kasilip tas gibi olması..gec kalmis olmazsın canım nst de belli olur zaten ciddi bi kasilma olsa..birde serviks boyu kisalmiyorsa bu kasilmalar bise ifade etmiyo

Saol canm gercekten cok ilgilendin sana dua edicem Allahim bebeklerini sagsalim kucagina aldirsin insallah.dua etmekten baska yapacak bisr yok simdilik ama bu hafta gidicem doktora bakalim nr dicek burda paylasirim cnm

Anladim.cnm saol.ya bnm top gibi degilde mesela gobegimin sol tarafi hafif tumseklesiyo sag tarafa dokunuyorum orasida sert ama ya nasil anlatsam karnim yamuluyo ama tas gibi oluyo ayni andada:( bende gunde bir manezyum iciyorum acaba ikiye cikartsami bugun asiri sık oldu sertlesmeler moralimi bozuyo ya bnm 25 haftalardan beridir var ve birde karnim hep sert o sertlesmeler disnda..canm peki srnin magnrzyum disinda kullandigin bi ilac varmi sertlesmeler icin? Magnrzyum yeterlimi acba? Doktora gidicrm sanirim buhafta yine
o sertleşmeler bendede oluyo bebiş yer değiştiriyo diye bazen sağda bazen solda şişik duruyor

var ben de de 28. hatta 27 de başlamış olabilir. ben önemsemedim karnım sertleşiyor top gibi oluyor dedim dr arada o önemli olabilir magnezyum başla gunde 1 doz şase dedi. sonra yine bir tel sırasında varmı kasılma dedi evet değince 2 şase sabah akşam iç dedi. ben 10 gundur 2 şase içiyorum. yine de aralarda sertleşiyor.

Benimde oluyordu bi ara ama şimdi pek olmuyor. Otururken karnımın bi bölgesi sertleşiyor ama ben onu bebeğim ittiriyor diyorum. Birde sağa yattığımda rahatsız olup ittiriyor. Ozaman sertleşiyor.

Anladim.cnm saol.ya bnm top gibi degilde mesela gobegimin sol tarafi hafif tumseklesiyo sag tarafa dokunuyorum orasida sert ama ya nasil anlatsam karnim yamuluyo ama tas gibi oluyo ayni andada:( bende gunde bir manezyum iciyorum acaba ikiye cikartsami bugun asiri sık oldu sertlesmeler moralimi bozuyo ya bnm 25 haftalardan beridir var ve birde karnim hep sert o sertlesmeler disnda..canm peki srnin magnrzyum disinda kullandigin bi ilac varmi sertlesmeler icin? Magnrzyum yeterlimi acba? Doktora gidicrm sanirim buhafta yine

Sertleşmen yer tümsekleşiyorsa o bebeğinin hareketi olabilir ki. Sırtını kafasını dayıyor olabilir.

hayırlısı olur inş cnm. :) bende normal doğum istiyorum ama bu korkuyla nasıl başa çıkıcam onu bilemiyorum:1:

perine masajı ve kegel egzersızı arastır bak ınternetten..
bır de sancın geldıgınde bacaklarını kendıne dogru cekmeye calıs nefes egzersızlerını ıhmal etme (1 derın nefesı mum sondurur gıbı huf huf huf huf seklınde verıyorsun) sancın geldıgınde yatma yuru! cok onemlı!

dogum yaparken bagırma..

bır de ınanırmısın bılemem ama "fatma anamızın eli" diye bı ot varmış hacdan gelen.. dogum sancın geldıgınde onu suya atıp kaynatıyormussun o açıldıkca vajına da acılıyomus...

bir de doguma yakın hurma ye..

bunlar bu forumdan ogrendıklerımın ozeti :))

benı bıraz olsun rahatlattı :) senı bılemem :) bı nefeste kurtulalım ınsallah..

Ben öğretmenim sınıfta disiplin kurmaya çalışmaktan kişiliğim bu hale geldi sanırım. Sokakta bi çocuk yaramazlık yapsa oğlum dikkat et diye bağırırken buluyorum kendimi :)) sanırım bizim kızda çekecek az biraz :))

Verdiğin bilegiler çok güzel, iyi ki sende mayıs annesisin :46::1:

Gün saymaya başladınmı yine :)))

Söylediğin iyi oldu canım yakın yerler bana, bende bi bakayım henüz bişey alamadık. Hayırlı olsun sizin mobilyanızda güle güle uyusunda büyüsün inşallah bebişin :)

Zamanında gelirler inşallah canım. Bakarsın sen istisna olursunnn :)))

İlginçmiş.. Bende bizim okuldaki hocaların birinden tereyağını duydum mutlaka dene bende hiç çatlak olmadı dedi..

sorma canım başladım yine ama bitti neyseki bugun 16.30 da inşallah kuzumu görcem sonra kesin yine 1 ay sonra gel dicek ama ben itiraz etcem:1:

Back
X