Merhaba
Allah kısmet ederse bende mayıs annesi olacağım... Adetim 3 gün gecikince HCG değerim 90 çıktı, dün tekrar bakıldı HCG 132 olmuş, sağlıkla devam eder inşallah, muayene oldum fakat daha çok küçük göremeyiz dedi doktorum. 28 Eylül cumartesi tekrar muayeneye gideceğim..
Hepimiz Hayırlı sağlıklı sıhhatli bebişlerimize kavuşuruz inşallah

hayırlı olsun cnm benim adetimde 2 gün geçmişti kan testim 203.98 çıktı salı günü tekrar kan vereceğim dış gebelik mi normal mi diye sana doktor bu konuda bir şey söyledimi. ayrıca başka testlerde yapılacak sen yaptırdın mı
cnm. senin degerin kotu degilki. neden dis gebelige bu kadar takildin dunden beri. hepimiz soyledik bosuna kendini de bebegini de uzme lutfen.
bir arkadas yeni yasadi dis gebelik. adet gunun de adet oldu. 12 gun surdu ama gebelik belirtim bardi dedi kan testi verdi 600 kusur cikti. ama 12 gun adet olmasina ragmen o degerle gebe olmasi mumkun degildi. dr.u dis gebelik oldugunu soyledi ve kirtaj oldu. yani seninki dis gebelik filan degil canim.
gebelik turleri:
kimyasal gebelik: kanda pozitiftir. ama bebek kesesi ve bebek gorulmez. genellikle kan degeri de giderek duser ve adet olunur. cunku dollenen yunurta tahme tutunamadan atilir. adet yaklasik 5 gun filan gecikir. bu durum dusuk olarak sayilmaz. ayrica korunmaz iliski yasayan cogu kadin bu durumu genelde yasar ama sadece bu ay adetim gecikti derler. ama biz test yaptigimiz icin erken ogreniyoruz. sonrada uzuluyoruz.
bos gebelik: yasadigim bor durum. ikinci gebeligemde basima geldi. 6+2 gunlukken kese ve bebek vardi. ancak 8+1 de kan gelince hastaneye gittim. bebek yoktu. yolc sac kesesi anormal buyumustu. bebegin gelisimi durdugu icin erimis ve bos gebelige donmustu. ama kanda beta degerim 32000 kusurdu. mecbur kurtaj oldum.
dis gebelik: bebegin kesesi rahme degil karin boslugu vs. gibi farkli bir bolgeye yerlesir. bazen tuplerde olur yerlesme. dayanilmaz agriya sebep olur. kurtajla sonlandirilir.
dusuk: ilk gebelimde basima geldi. 5. haftada kanamalar basladi. progestan kullanmama ragmen kanama hic kesilmedi. bebegin kalp atislari da goruldu ama ne yazikki durdu. evde dusuk yaptim ve tam olarak hersey dusmedigi icin kurtaj oldum.
simdiki gebeligim: 4+0 da kan testim 336 cikti. bor daha da kan vermedim. 5+1 de de kese goruldu cok sukur. simdi 7. haftayi bekliyorum.
kisacasi canim... senin suan gebeliginin sorunlu oldugunu hic dusunmuyorum. umarim aciklmalar yeterli olur canim. artik gebeliginin tadini cikar derim.