Ben ingiltere'de yasiyorum ve ilgiyle ve biraz da imrenerek yazilarinizi takip ediyorum.burada hamileliginizi markette satilan idrar testiyle belirliyorsunuz hepsi bu kadar:) sonra 8 hafta boyunca evinizde 12.haftaniza kadar bekliyorsunuz ilk ultrason icin. Bir de bir iki hafta oncesinde bir kereye mahsus kan verip, hastanede hamilelik dosyaniz aciliyo. Hepsi bu:) hamile oldugunuzu ogrenir ogrenmez size tek soylenilen sey; folik asit al bir de grip asisi ol. Ikinci ve son ultrasonda 20.hafta. ingilizler bu isi mumkun oldugunca basit ve rahatindan aliyorlar. Sizler gibi yakin takibe alinmak icin Allah korusun mutlak bir komplikasyon olmasi gerekiyor. Sayenizde once kese sonra kacinci haftada kalp atisi burada sizden ogreniyorum:) dogal olarak muhabbete aktif olarak katilamiyorum:):)[/QUOTE
Ya aslını istersen çok da mantıklı bence aslında o kadar da ağır bir durum değil hamilelik tabi kötü şeyler yaşayanlar mutlaka vardır ama gerçekten ben de biraz abarttığımızı düşünüyorum, işin kötü tarafı kafanı devamlı bebişine takıyorsun aman kalbi attı mı, herşey normal mi diye tabi önemli tüm bunlar ama bence biraz da oluruna bırakmak lazım ne demişler sakınan göze çöp kaçarmış belki ilerde birgün ultrosonun da ne kadar zararlı birşey olduğu çıkacak ortaya kimbilir o yüzden biraz da eskilere annelerimize falan bakıp kendimiiz rahatlatmamız lazım sanırım :)
Hakli olabilirsin canim.burda ilk uc ay tumuyle kendi basinasin ve stres edecek test yada scan sonuclari yok:) kanamanda yoksa benim gibi 12.hafta scan de sok olabilme ihtimalinde var tabi. Tabi hersey Allah'in takdiri.Rabbimiz bize kaldiramayacagimiz yuku vermez.Trdeki doktorum ilk 3 ayda olan dusuklere sukretmemi soylemisti.sonrasinda cok buyuk imtihana neden olabilecek rahatsizliklar olabiliyormus Allah muhafaza.Rabbim hepimize saglikli evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin ins.