• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
burda kimler "sorunlu hamilelik" kimler "sorunsuz hamilelik" yaşıyor bilmiyorum..zaten bi defa yazdım sıkıntımla ilgili..ilk hamileliğin yaşayan bi insanın,iki defa bebeğini kaybetmiş bi insanı anlamasını beklemek zaten manasız biliyorum ama ben inan üzüldüm..ben öyle bi durumdayım ki 2014 mayıs anneleri topiğine yazmaya elim bile gitmedi haftalardır..boğazımda düğümleniyor herşey..korkularım öyle bi safhada ki kendimi toplayamıyorum..yazmamın sebebi de sizler sayesinde normal davranmaya çalışmaktı..ama insan acılarını geçmişte bırakamıyor..bırakmamalı da zaten..ben iki yavrumu, onların ultrason fotolarını, yaşadığım onca şeyi nasıl kaldırıp atabilirim? nasıl unutabilirm? nasıl ilk kez hamileymişim gbi davranabilirm..sana kırılmadım ama bu topik bana göre değil onu anladım..çünkü ben bebeğim doğacak mı diye düşünmekten bebek odam hangi renk olsun die düşünemiyorum üzgünüm...beşik almayı, kıyafet almayı düşünemiyorum üzgünüm..

verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ederim..hepinize hayırlı hamilelikler diliyorum..allah a emanet olun...

canım, aynı şeyleri paylaşıyoruz. ewt korkularımız var ve bizi bizden başka kimsede anlayamazmış bir kez daha anladım. benimde bu topikte bişeyler yazmayacağım belli oldu...

Ben de sizin gibi 3 sefer kotu tecrube yasadim ancak bu kadar alinmaniz yanlis bence evet bizi biz anlariz sorun yasamayan ya da ilk gebeligi olan bizi anlamaz. Bir de buna diger taraftan bakalim ben de dahil bir cogumuz paylastik kotu gunleri benim ilk basta moralim cok iyiydi negatif dusunmemeye soz vermistim ama okudukca aklima o gunler geldi ben de girdim o psikolojiye. Ve hic bunlari yasamayanlar da korktu. Dusunmemeye calis diyoruz ya kotu seyleri okudukca nasil uzaklasacagiz negatif dusunceden...tabiki duygularimizi paylasacagiz hepimiz yasiyoruz ayni korkulari ancak birbirimize moral vererek olsa daha guzel olur. Hepimiz hassasiz yanlis anlamalar olabilir.

Mesajı okudum tabi biraz üzüldüm, güya hem cinsleriz şurada :26:

Ama şu sorunlu hamilelik lafına çok güldüm, herkes sağlıklı bir gebelik geçirmek ister kimse daha kötüsünü istemez.

Başından sonuna kadar sağlıkla geçer ama Rabbim nasip etmezse o anda bir şey olur, Mevla elinden alır.

Onlar bize sadece emanet olarak geliyor.. Herkese sorunsuz hamilelikler diliyorum..

şu olaya katılıyorum olumlu düşünelim ki herşey güzel olsun. canı verende Allah, alanda Allah. kimse yarınını garanti edemez.
beni üzen nokta gidip başka yerde yazsınlar demeleri, hiç hoş değil.
ben bu hamileliğimin başında biraz korkuyordum ewet ama zaman geçtikçe ve daha önce düşük yapmış arkadaşları burada gördükçe daha bir motive oldum hatta hepsinin adını aldım.
demekki bir düşükle bir daha düşer mi korkusunun olmaması gerektiğini ve dünyada yiyecek ekmeği var ise hoplasanda zıplasanda onun yine dünyaya geleceğini görüyoruz. buda beni motive ediyor. şimdi bebeğimle daha mutluyum ve Allah nasip ederse sağlıkla doğuracağız.
Allah herkese hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar nasip eylesin.

İşte arkadaşım ben de onu diyorum;bebek odan hangi renk olsun diye düşünmüyorsun çünkü hep işin sorunlu kısımlarına kafayı takıyorsun. Benim ailemde,kardeşlerimde 3 tane özürlü var.Acaba benim bebeğim de özürlü mü olacak diye sabah akşam senin gibi tırnaklarımı yiyip,"negatife odaklanacağıma",böyle şeyleri kulak arkası yapmayı, "pozitife odaklanmayı" sabun köpüğü tatlı konularla oyalanmayı daha doğru buluyorum. Sizlere de bunu öneriyorum.Bırak bir sorun çıkacaksa zaten çıkacak.Senin kafa yorman bir şeyi değiştirmiyor. Sen de lütfen her gün bizimle tatlı düşler kur,lütfen..:16:

bazi seyleri uzulerek okudum. gebeliklerin sorunlu yada sorunsuz ilerleyecegini Allahtan baska hicbir varlik bilemez. onun icin kimse bir digerini anlamadan bu tavirda olmamaliydi bence. yazmak istedigim cok sey var ama yeri degil burasi.

umarim sorunlu gebeliklerden bikan arkadaslar kendileri bu duruma dusup gelip topikte yazmak zorunda kalmazlar.
Allah herseye saglikli gebelik ve hayirli bir dogum nasip etsin.
bu topige tekrar gelmek istemiyorum.
hoscakalin...

Lütfen, bizde üzülüyoruz siz hoşcakalın derken..sadece bir kişi yüzünden böyle kararlar vermeyin,ben herkesin paylaşımını okuyorum,dua ediyorum..paylaşmak çok güzel bir şey...Bende mesajı görür görmez çok soğumuştum,ama neden o kadar paylaşım bulunduğum sayfamımı terkedeyim ki..:(((

sevgili arkadaşlarım ben de o mesajı okuduğum zaman sizin gibi hoş olmayan duygular içerisine girdim hatta içimden neler yazmak geldi de insanları kırmaktan korkarım ben. burası bir forum, paylaşım alanı iyi şeyleri de kötü şeyleri de paylaşıcaz biz burda birbirimize destek olmak için varız. bu topik kimsenin kendine özel topiği değil. ben o mesajı yok sayıyorum siz de öyle yapın lütfen. ayrıca şunu da unutmayın kişi bir ortamdan rahatsızlık duyuyorsa o ortama girmez ordakileri göndermeye hakkı yoktur. kimse kusura bakmasın. herkes bir değil kimi temkinlidir kimi de gamsız. kimse kimseyi yargılayamaz. lütfen aramızdan ayrılmayın.

Herkesin birbiriyle ayni dusunceyi paylasmasi mumkun degil.her toplulukta karsit gorus var diye cekilirsek kendi dusuncemizi savunmus olamayiz. Yanlis dusunuyorsam soyleyin her zaman olmuyor mu hayatta. Farkli dusunceler yuzunden biz niye fikrimizi soylemeyelim.

Şuan çok üzgünüm. Bana gelen özel mesajlara da üzüldüm. Özel mesajlarda gruptan ayrılmak isteyen arkadaşlar isimlerinin silinmesini istemişler. Bu duruma gelmek gerçekten üzücü. Hepimiz duygusal bir dönemdeyiz ve çok hassassız. Burası sosyal bir platform, herşey rahatlıkla paylaşılabilir ahlaki anlamda bir rahatsızlık verilmediği müddetçe. phekda ve Bunitonun sözlerine aynen katılıyorum. Ayrılmak isteyen arkadaşlara grup adına mesaj atıcam çıkmamaları konusunda karar onların tabiki de. Konunun burada kapanmasını rica ediyorum. Sadece şunu düşünün inşallah hepimiz mayıs annesi olarak burada olucaz ve çocuklarımızı birlikte büyütücez. Hepiniz benim kardeşlerimsiniz, iyi günde kötü günde yanınızdayım hepinizin, sizinde yanımda olmanızı dilerim. Sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize tekrar.

kaşıntın gebelikten olabilir canım cok uzun sürelimi?

canım kaşıntı konusunu doktorunla mutlaka görüşmen konusunda seni uyarmak istedim.bir arkadasım 9 ay boyunca kasındı karaciğer ile ilgili tehlikeli olmayan ve doğum yapınca hemen gecen bir problemi olmuştu.
normal de de çabuk kaşınan bir insanım ara ara oluyor bir başladımı durduramıyorum
Kizlarrrrr :-) Rabbime sukurler olsun kesemizi gorduk :16:
Ic gebelik veeee iki hafta sonra kalp atislarini duymaya gelecegim ins :emir_bebek:
Sanki simdi hamilelik haberimi aldim ohhh be :16:
5.0 mm boyuumuz teyzeleri :13:
Canim cogunu gecen ay yaptirmistim...
Kimyasal gebelik ile sonuclanmisti...
Onlari gosterdim...
Iki hafta sonra bakariz yine dedi daha erkenmis...
Bebisim 5mm ...ve 4 haftalik :16:
oyy yavrum gözün aydın geç mi yumurtladın bak benimde 5mm iken dr 4 haftalık bile değil çok küçük demişti 3 günde haftasına yetişmişti miniğim 12mm olunca seninde öle olabilir geç yumurtlamadıysan tabi
kızlar çatlaklar için ne kullanacaksınız ne zaman başlayacaksınız?????
ben liarac kullanmayı düşünüyorum 3-4. aydan sobra yani karnım çıkmaya başlayınca göğüslerime de sürmeyi düşünüyorum
kızlar salı günü dr ye gittim ve bebişimin kalp atışlarını duyduk. ilk hamileliğim düşükle sonuçlandığı için bu defa çok korkuyodum. o nedenle kalp sesini duymakla gözyaşlarımın akması bir oldu. Allah herkese yavrusunu kucağına almayı nasip etsin. AMİN...

ben de hamiş oldummmm :)
8 haftalık. mayısın 7-8 i doğum inşallah. nete çok sık giremiyorum mide bulantılarım yüzünden ama yine de yanlız olmadığımı bilmek güzel. Tüm güzel hamişleri öperim :)
hogeldin:3:
kızlarr neler yapıyonuss benm grip devam ediyo tam gaz mide bulantılarımda:43: :43: ama canım bugün baklava çekti eşime aldırdım yavaşyavaş aş eriyom galiba :49: sizler aş ermeye başladınız mı neler istiyo canınız
umarım tez zamanda geçer bulantı çok kötü birşey ben de sirkeli salata istiyorum durmadan:1:

baklava ısteyen hanımmmmm hanımmmmm dıkkat!!!
Asermeye kanmayalımmmm...hedefı belırleyelım ustune cıkmayalım:)))

Yaaa bısey demek ıstemedım.. ıstemedım... konuyu -aslında- onemsemedım..ama bısey soyleyemeden de duramadım.
hanımlar Allahaskına bır ıkı hafta sonra hepımız/hepınız cokkk rahatlamıs olacaksınız.. az sabır yaaa..
Ben de 3 dıs 2 kımyasal falan fılan amelıyatlar ılaclar umutlar hayalkırıklıkları yasadım.
Inanın ıkı taraftan da haberdarım.

Arkadaslar benim ki asermek degil bi canavarlik bence hergun cilek mandalina muz elma armut ayva cildirmak uzereyim hep eksi hep eksi hele ben koca pastayi bitiren bi insandim ama simfi kucuk bir cikolata yiyemiyom

Arkadaslar benim ki asermek degil bi canavarlik bence hergun cilek mandalina muz elma armut ayva cildirmak uzereyim hep eksi hep eksi hele ben koca pastayi bitiren bi insandim ama simfi kucuk bir cikolata yiyemiyom

Ben de öleyim tatlıya tahammülüm yok ve normalde tatlıya düşüklüyüm üç gün önce bi çikolata aldım hala yiyemedim bu benim için imkansız bişeydi .. Ekşi ekşi salatalar yapıp yiyorum

Ben de öleyim tatlıya tahammülüm yok ve normalde tatlıya düşüklüyüm üç gün önce bi çikolata aldım hala yiyemedim bu benim için imkansız bişeydi .. Ekşi ekşi salatalar yapıp yiyorum

tatlı yazarken bile yüzümü buruşturuyorum...ekşi ekşi ekşi....bir de tuzlu şeyler yemek istiyorum hatta bazen dire tuz atıyorum sofrada ağzıma ama çok zararlı tansiyon ödem hele hamilelikte riskli ama bastırıyor midemi yavv:50:yalnız farkettim topiğin %90 ı ekşi yiyor...aman tatlı yemeyelim zaten çok kilo alırız şeker çıkar. bu arada ekşicilere greyfurt tavsiye ederim şeker oranı düşük ve c vitamini deposu hastalıklardan korur bizi, bir de midesi kötü olanlara nane limon

Kakao yagi kullanlar da var ben badem yagi kullanmistim. Eger karniniz cikmaya basladiysa gogusleriniz sistiyse baslayin ne kadar erken o kadar iyi benim hic catlagim olmadi

lierac içerik itibariyle zarar verir mi diye düşünmeden edemiyorum açıkçası ben de doğal yağlar kullanma tarftarıyım.bir de bebanthol çatlak kremi varmış...

Kızlar kitaplar için biraz erken biliyorum ama. Facebook'da Annelik Akademisi diye aratın. Sabiha Paktuna Keskin'in 3 kitabından birini seçip sadece kargo ücretini ödeyerek temin edebiliyorsunuz. 3 gün önce başvurmuştum 6tl kargo üceti ile bugün elimde.
http://hediye.annelikakademisi.com/form.aspx

Son düzenleme:

canım bende acı ekşi hele limon hastasıydım.şimdi eser kalmadı ne acı yiyebiliyorum ne ekşi.eşim bile hayret ediyo bana.şekerli şeyler çekiyo canım.öncede tatlıyla aram yoktu.tam tersi oldu bende:)))

normal de de çabuk kaşınan bir insanım ara ara oluyor bir başladımı durduramıyorum

oyy yavrum gözün aydın geç mi yumurtladın bak benimde 5mm iken dr 4 haftalık bile değil çok küçük demişti 3 günde haftasına yetişmişti miniğim 12mm olunca seninde öle olabilir geç yumurtlamadıysan tabi

ben liarac kullanmayı düşünüyorum 3-4. aydan sobra yani karnım çıkmaya başlayınca göğüslerime de sürmeyi düşünüyorum

hogeldin:3:

umarım tez zamanda geçer bulantı çok kötü birşey ben de sirkeli salata istiyorum durmadan:1:

inşl. canımmm üstüne bide grip olunca çok berbat oluyo:ssz: sirkeli salata faydalıdır canım ye bolboll :49:

yaa kızlar bu elevitteki folik asit hamileler için yeterli değil sanırım 400mg nerdeee 0,8 mg nerde sizlere drlarınız ne verdi ben önceden folicplus kullanıyordum son gittiğimde sadece elevit verdi ona folik de var dedi ama miktar çok az gebelikte en az 400mg almak gerekiyor günde kafam karıştı acaba ekstra folikasit de mi alsam

Kızlar kitaplar için biraz erken biliyorum ama. Facebook'da Annelik Akademisi diye aratın. Sabiha Paktuna Keskin'in 3 kitabından birini seçip sadece kargo ücretini ödeyerek temin edebiliyorsunuz. 3 gün önce başvurmuştum 6tl kargo üceti ile bugün elimde.
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin | Boyut Yayın Grubu

Kitap bende araştırmaya başladım. Pedagog Adem Güneş'in kitap setini aldık. Daha çok işin psikolojik boyutu o, birde bebek bakımı ile ilgili kitap arıyorum. Üye olduğum kitap sitelerinde inceleyeceklerimi favorilere ekledim, okuyucu yorumlarını araştırıp eleme yaparak karar vereceğim inşallah..

canım bende acı ekşi hele limon hastasıydım.şimdi eser kalmadı ne acı yiyebiliyorum ne ekşi.eşim bile hayret ediyo bana.şekerli şeyler çekiyo canım.öncede tatlıyla aram yoktu.tam tersi oldu bende:)))

Benimde tatlı derken bile midem bulanırdı, ama şimdi daha tahammülkar oldum tatlıya karşı, hatta ara ara istiyorum bile, ama ekşiseverlik de devam bende. Sanırım artık hislerim karıştı :1:

Yarın sabah randevumuz var keseyi görmek için. Bugünden beri heyecan yaptım yine kendimi dinleyip dinleyip belirtiler kayboldu herhalde yaa diye canımı sıktım sanki hamile değilmişim herşey rüyaymış gibi geldi bazende.

Bir de bende son 2 gündür baş dönmesi başladı kızlar :44: midem öyle pek bulanmıyor ama başım acayip dönüyor.

Yarın 5+6yız inşallah, dualarınızı bekleriz dr dan güzel haberlerle dönmek için :16:

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin | Boyut Yayın Grubu

Çok güzel bir paylaşım, teşekkürler..
İlk çocuğumuz olacak kısmetse, ben üçüncüsünü seçtim.

Yarın sabah randevumuz var keseyi görmek için. Bugünden beri heyecan yaptım yine kendimi dinleyip dinleyip belirtiler kayboldu herhalde yaa diye canımı sıktım sanki hamile değilmişim herşey rüyaymış gibi geldi bazende.

Bir de bende son 2 gündür baş dönmesi başladı kızlar :44: midem öyle pek bulanmıyor ama başım acayip dönüyor.

Yarın 5+6yız inşallah, dualarınızı bekleriz dr dan güzel haberlerle dönmek için :16:

ınş canım güzel haberle bekliyoruz.ya ben üç hafta önce gördüm keseyi.acaba benmi erken gördüm yoksa sizmi anlamadım.herkes keseyi yeni görecez falan yazıyo.ben hamilelikten süphelenip evde test yaptım silik cıktı.dr a gittim ama kesin hamileyim diyemiyodum.hatta dr evde test yaptım çıktı ama tam bilemiyorum dedim.bana niye öyle diyosun hamilesin dedi ultrasondan baktı.şaşırdım açıkcası ilk gebeliğim ve tam bilmiyodum neyin ne oldugunu.bana keseyi gösterdi ilk gittiğimizde.keseyi görmek için ayrı bir gün gitmedim.sadece kalp atışını duymadık o da bu haftaydı ben gitmedim biraz büyüsün istedim.haftaya gitcem inş.ama kalp atışını duyana kadar hala emin olamıyoruz eşimde bende..

ınş canım güzel haberle bekliyoruz.ya ben üç hafta önce gördüm keseyi.acaba benmi erken gördüm yoksa sizmi anlamadım.herkes keseyi yeni görecez falan yazıyo.ben hamilelikten süphelenip evde test yaptım silik cıktı.dr a gittim ama kesin hamileyim diyemiyodum.hatta dr evde test yaptım çıktı ama tam bilemiyorum dedim.bana niye öyle diyosun hamilesin dedi ultrasondan baktı.şaşırdım açıkcası ilk gebeliğim ve tam bilmiyodum neyin ne oldugunu.bana keseyi gösterdi ilk gittiğimizde.keseyi görmek için ayrı bir gün gitmedim.sadece kalp atışını duymadık o da bu haftaydı ben gitmedim biraz büyüsün istedim.haftaya gitcem inş.ama kalp atışını duyana kadar hala emin olamıyoruz eşimde bende..

Sağol canım inşallah..

Ben günümü geçtikten sonra evde test yaptım, pozitif çıktı. Birgün ara verdim sonraki gün tekrar yaptım o da pozitif, sonra haftasonu girdi araya, tekrar hafta başı olunca beta hcg baktırmaya gittim aile hekimliğine, orda da çıktı ve ultrason için dr a yönlendirildim. Yarın da o dr randevum var işte bakalım inşallah hayırlısıyla keseyi görürüz, kalp atışı için erken olabilir belki bilemiyorum, benimde ilkim bu :) bende diken üstündeydim sürekli ama sanırım rahat olmak gerekiyor biraz ve akışına bırakmak..

Sağol canım inşallah..

Ben günümü geçtikten sonra evde test yaptım, pozitif çıktı. Birgün ara verdim sonraki gün tekrar yaptım o da pozitif, sonra haftasonu girdi araya, tekrar hafta başı olunca beta hcg baktırmaya gittim aile hekimliğine, orda da çıktı ve ultrason için dr a yönlendirildim. Yarın da o dr randevum var işte bakalım inşallah hayırlısıyla keseyi görürüz, kalp atışı için erken olabilir belki bilemiyorum, benimde ilkim bu :) bende diken üstündeydim sürekli ama sanırım rahat olmak gerekiyor biraz ve akışına bırakmak..

aynen bende diken üstündeyim canm.ve kalp atışını duymadık diye kimseyede sölemedik.içimiz içimizi yiyo eşimle.insan paylaşmak istiyo ailesiyle yakınlarıyla:(( bir tek ablam biliyo başkada kimse bilmiyo..iş arkadaşlarıma dahi söleyemedim.her gün yüzyüze bakıyorum..emin olup sölediğimde de inş. allah kısmet ederse büyümüş olacak.bu defa da çok mu ayıp olur acaba gizlemiş gibi diye düşünüyorum..allahtan burda herşeyi paylaşabiliyorum en azından deneyimli anneler var...

arkadaşlar kimse kötü niyetli değildir eminim ama ben onu okuduğumda şok oldum ya..benim elim titriyo mayıs anneleri topiğine yazarken..sorunlu hamilelik die bi grup açılsın ne demek ya..benim normale dönmeme böyle mi yardımcı olcak tartışmayı başlatan arkdaş?? bi sorsun kendine ya?? bana çok umut oldu gerçekten artık hiç kötü bişe düşünmüyorum içim açıldı site site geziyrum bebek odası için..sorunlu hamilelik yaşayanlara böyle mi pozitif olmayı öğretecez? allahım kimseyi sorunlu hamilelik yaşayanları anlamak mecburiyetinde bırakmasın diyorum başka da bişe demiyorum..bana az ya da çok hak veren arkadaşlar ya başına böle bişe gelmiştr ya da empati yeteneğine sahip bi insandır..azıcık da olsa hak vermeyenlerin de canı sağolsun ne diyelim...ben inanın tartışma çıksın diye yazmadım..o kadar kötü hissettim ki yazmak zorunda kaldım..burdaki diğer arkadaşlar inanın canınızı sıkmak değil niyetim..hepinizden çok çok özür dilerim inanın yazdıklarımızdan etkilendiyseniz hakkınızı helal edin..ben sadce bunu ifade ediş şekline tepkiliyim..kusuruma bakmayın..ister olumsuzsun diyin ister duygusal ama durum bu..topik kaldığı yerden devam ederse ben de memnun olurum o yüzden sizi üzmemek adına yazmıycam..lütfen yanlış anlamayın..allah a emanet olun..

Back
X