• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Badem yağı kıllandırıyor yalnız dikkat edersen hep saç bakımı için veriyorlar badem yağını kılları besliyor ayva tüyleri bildiğin kıl oluyor bilgin olsun beni uyarmışlardu
Zaten gebelık ılerledıkce gobekte de kılların cogaldıgını farkedeceksın.. kan oranı kat kat artıyor malum..
günaydın kızlaarrr:) geçmiyor günlerrr... bu 8 ay nasıl geçecek bilemiyorum ben günleri geçiremezken:S kızlar bu gece ilk defa benim kasık ağrım oldu normalde dinlendiğim de geçerdi acaba gün içinde yorulduğum içinmi oldu yoksa gece ters bir hareket mi yaptım hatırlamıyorum.. ama uykum gitti o yüzden çok uykusuzummm.. bugün geçmicek sanırım..
dün bulanan midem bugün iyi geri geçti çok şükür:) pazartesiyi iple çekiyorum yine görücem miniğimi:)
Rahım buyuyoooooorrr ne guzel o bısey catlarcasına olan sancılar....
slm cnm bende grip oldum bol bol mandalin yiyorum
dün burnuma kulaklarıma vikis sürdüm
ballı limonlu sıcak su ve doğal ıhlamur içerek gribi ilerletmemeye çalışıyorum inş. hemen geçer ya
Anne olacaksın.. ve vıcks hayatından tamamen cıkacak.. ınternetten bı arastır oldukca zararlı... sımdıden kullanma derım..
onun yerıne (bebegıne de kullanabılecegın Cold-mıx ya da bebekler ıcın olan (ama cold-mıx de bebege uygulanabılıyor) baby-mıx kullan.
arkadaşım benim ilk hamileleliğim,önceden bi şey yaşamadım,ama geçen gün çok enerjik ve mde bulantım olmamış şekilde uyandım ve çok telaşlandım ve buraya yazdım,Allah razı olsun arkadaşlar burada ferahlattı beni,telaşlanmamamı söylediler,yol gösterdiler
tabi ki sevncimizi,üzüntümüzü,tedirginliklerimizi yazıcaz,bu demek değildir ki bizler sorunluyuz
arkadaşımızın ifade ediş şekli yanlış olmuş,yoksa kötü niyetli yazdığını düşünmek istemiyorum bende

günaydın kızlar
ben de akşam çok fenalaşıyor mide bulantıları,durmadan uyuyorum
greyfurt demişsiniz ben de hemen bi bardak sıkayım
Elden ayaktan dusecek kadar... bulantılar kusmalar ıle ugrasan son gunune kadar 7-10 kez cıkaran bırı olarak sunu soyleyeyım;
ben caresını bulamadım.. ama hafıf gecırenler ya da zaten ılk 4aya kadar bulantıyı kusmayı yasayacak olanlara..
Sırayla lımon yagı koklamak..yesılelma...lımonlu su...zencefıl.. onerırım.
Lımon yagı koklamak ılk donem ıyı gelmıstı ama sonra benım ısıme yaramadı.
Hatta anı cıkartmalarım oldugundan bır cantama dokmustum lımonyagını ve hep o cantayı kullandım epey sure..
Her mıdem kalktıgında kafamı cantama gomuyordum..:)komıkkk gunlerr..

vicks kullanmanın zararlı olabileceğini hiç düşünmemiştim hatta dün forumdan bakmıştım gebelikte gribi tedavi etmek için doğal yöntemler ne kullanabilirm diye burdan okumuştum onu burun tıkanıklığını açsın diye
bir daha kullanmam umarım bi zararı olmaz ya :(

yooo oyle kolay degıl mınıklere zarar vermek!...aklında bulunsun.
Cok enteresan seylerın zararlı oldugunu farkedeceksın zamanla.
Cok degısık bı kıtap okumaya basladın..sımdıden hayırlı olsun..
Cok guzel ama yaaaaa...

Zaten gebelık ılerledıkce gobekte de kılların cogaldıgını farkedeceksın.. kan oranı kat kat artıyor malum..

Rahım buyuyoooooorrr ne guzel o bısey catlarcasına olan sancılar....

Anne olacaksın.. ve vıcks hayatından tamamen cıkacak.. ınternetten bı arastır oldukca zararlı... sımdıden kullanma derım..
onun yerıne (bebegıne de kullanabılecegın Cold-mıx ya da bebekler ıcın olan (ama cold-mıx de bebege uygulanabılıyor) baby-mıx kullan.

Elden ayaktan dusecek kadar... bulantılar kusmalar ıle ugrasan son gunune kadar 7-10 kez cıkaran bırı olarak sunu soyleyeyım;
ben caresını bulamadım.. ama hafıf gecırenler ya da zaten ılk 4aya kadar bulantıyı kusmayı yasayacak olanlara..
Sırayla lımon yagı koklamak..yesılelma...lımonlu su...zencefıl.. onerırım.
Lımon yagı koklamak ılk donem ıyı gelmıstı ama sonra benım ısıme yaramadı.
Hatta anı cıkartmalarım oldugundan bır cantama dokmustum lımonyagını ve hep o cantayı kullandım epey sure..
Her mıdem kalktıgında kafamı cantama gomuyordum..:)komıkkk gunlerr..

benimde çok kötü geçiyor günlerim. doktora söledim aşırı kusma olduğunu.bana bunun için ilaç verdi allaha şükür kusmalarım çok azaldı.

yooo oyle kolay degıl mınıklere zarar vermek!...aklında bulunsun.
Cok enteresan seylerın zararlı oldugunu farkedeceksın zamanla.
Cok degısık bı kıtap okumaya basladın..sımdıden hayırlı olsun..
Cok guzel ama yaaaaa...

ya sabah işe geleceğim için sabaha kadar iyileşeyim kendimi iyi hissedeyim diye sürmüştüm vicksi
akşam ayaklarımın altına da sürüp sonra çorap giydim bak şimdi ehvamlandım Allahım kötü bişey olmaz inş. :(
ama bugun kendimi çok iyi hissediyorum burnumun tıkanıklığı kulaklarımın yanması geçti morel olarakta çok iyidim
bi daha kullanmam ama :(
bir de hamilileliğimiz kışa denk gelecek ne yapacaz bilmiyorum
Allahım yardım etsin hepimize

slm cnm bende grip oldum bol bol mandalin yiyorum
dün burnuma kulaklarıma vikis sürdüm
ballı limonlu sıcak su ve doğal ıhlamur içerek gribi ilerletmemeye çalışıyorum inş. hemen geçer ya

valla ben çok kötüleştim yaa geceleri uyuyamıyorum kalkıp viks yapıyorum ballı ılık su nane limon herşeyi deniyorum ama banamısın demiyo bide ben 2 sene önce burnumdan ameliyat oldum şimdi yine tekrarladı gecelri uyutmuyo genizlerim tıkalı offf :43::43::43:

Kızlar bugün doktora gittim veeee çok şükür bebeğimin kalp atışlarını gördüm. çok mutluyum. inşaAllah henüz duymayan bütün hamişler bu sevinci en yakın zamanda yaşarlar. bu sefer olacağını hissediyordum ama yine de korkuyla girdim doktora Rabbime hamdolsun miniğimin pıt pıt sesini duydum. :nazar:

Ben de kokulara çok hassasım. tatlıcıyımdır ama tatlıya pek izin vermiyor hafif talılar yiyebiliyorum sadece. turşu sevmem turşu yiyorum hadi hayırlısı :1:

hayırlı olsun canım.Allah hepimize hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder inşallah. benim de ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı. onedenle yazmış olduğun korkuları da mutluluğu da çok iyi anlayabiliyorum. gözümüz aydın diyeyim :)

canm sana mide bulantıların için hap mı verdi benimde çok fazla bulantım ilaç olarak ne kullanıyorsun

evet canım hap verdi.sabah akşam aç karnına birer tane alıyorum. normalde deli gibi, içim dışıma çıkarcasına defalarca kusuyodum. şükürler olsun ilaçtan sonra çok çok rahatladım. 1.30 lira gibi çok da cüzi fiyatı var.isim vermem sakıncalımı bilmiyorum. onedenle şimdilik adını yazamıyorum.

dün sağlık ocağına kan verdim bugn alcam sonucu cnm bakalım inş. Kektendir, zzaten şuan kepekli ekmek kullanıyorum inş. Riskimiz olmaz

arkadaşına da geçmiş olsuun cnm dün aç karnına kan verdim bakalım bu defa yüksek çıkacak mı yine

inş. Diyete gerek kalmaz cnm , tatlıyı çok sevmem ama yasak olan şeyler tatlı gel,r ya inş. Gerek kalmaz

inşl. canım sen yinede hamileliğin ve sonrasında yediklerine dikkat et şeker yapıcı şeyler yeme şeker sadece tatlıda yok ki:50: mercimek çorbası,pirinç,beyaz ekmek,patates vs vs bunların hepsi vücutta şekere dönüşüyor..hamilelikte annenin şeker hastası olmaması çok önemli çünkü direk bebeği etkiliyor dikkat et canımm

ya sabah işe geleceğim için sabaha kadar iyileşeyim kendimi iyi hissedeyim diye sürmüştüm vicksi
akşam ayaklarımın altına da sürüp sonra çorap giydim bak şimdi ehvamlandım Allahım kötü bişey olmaz inş. :(
ama bugun kendimi çok iyi hissediyorum burnumun tıkanıklığı kulaklarımın yanması geçti morel olarakta çok iyidim
bi daha kullanmam ama :(
bir de hamilileliğimiz kışa denk gelecek ne yapacaz bilmiyorum
Allahım yardım etsin hepimize

Bebegın dogdugunda neler yapacaksan onları..
Yanı serum fızyolojık ıle burnunu rahatlatabılırsın..
Basına sogan koyabılırsın (ozellıkle "suan bıseyım yok ama sankı olacagım" dedıgın gece sogan koy kırılsın mıkroplar)
cold-mıx...cok tıkandıgın zaman bır ıkı damla yastıgına damlatırsın..
Zaten bebek dogdugunda bunlar senın basucu dolabında hazır bulunması gereken ve hıc zararı olmayan seyler.
:nazar: benım kızım hıc hastalanmadı bugune kadar.
Hıc ılac kullanmadım cok sukur... Rabbım saglık versın hepsıne rahıme dutugu andan omurlerını tamamlayana kadar ınsaellah.

evet canım hap verdi.sabah akşam aç karnına birer tane alıyorum. normalde deli gibi, içim dışıma çıkarcasına defalarca kusuyodum. şükürler olsun ilaçtan sonra çok çok rahatladım. 1.30 lira gibi çok da cüzi fiyatı var.isim vermem sakıncalımı bilmiyorum. onedenle şimdilik adını yazamıyorum.

bebeğe yan etkisi yoktur dimi ben ne olursa olsun sanki bebeğe yan etkisi olur diye panik yapıyorum yok canm ismini yazma bende haftaya kontrole gitcm kalp atışlarını dinlicem inşl. doktoruma söylerim o zaman

kızlarr neler yapıyonuss benm grip devam ediyo tam gaz mide bulantılarımda:43: :43: ama canım bugün baklava çekti eşime aldırdım yavaşyavaş aş eriyom galiba :49: sizler aş ermeye başladınız mı neler istiyo canınız

benim ilk aş ermem tavuk dürüm oldu şaka gibi :)

valla ben çok kötüleştim yaa geceleri uyuyamıyorum kalkıp viks yapıyorum ballı ılık su nane limon herşeyi deniyorum ama banamısın demiyo bide ben 2 sene önce burnumdan ameliyat oldum şimdi yine tekrarladı gecelri uyutmuyo genizlerim tıkalı offf :43::43::43:

ılık suyun içine kaya tuzu karıştır burnuna cek aynı sorun bende de var bunu yapınca rahatlıyorum canım

bu arada herkese günaydın topik karışmış biraz sanırım
lütfen kimse gitmesin zaten burda birbirimize destek olmak için varız
sabahları hafif miğde bulantılarım oluyor ama geçiyor
hergün tost yiyebilirim ve yumurtadan tiksindim :(
inanlmaz bel ağrısı cekiyorum geceleri çok şükür bundan başka sorunumuz yok ::)

benimde çok kötü geçiyor günlerim. doktora söledim aşırı kusma olduğunu.bana bunun için ilaç verdi allaha şükür kusmalarım çok azaldı.
Ilacı ve serumu tercıh etmedım ben.
hep gececegını umut ede ede edeee son gune kadar dayandık.
Bı de annem ve ablamdan ogrendıgım hıcbırseyın bı ıse yaramadıgı..
Annemın mıdesıne gırmısler.. kanama olmus vs... vs... yanı ben genetıgı yenemeyecegımı ogrendım.
O sebeple gun sayıyorum...mesela suan hıııııc bıseyım yok..
Ve 2sınde baslayacak dıyebılıyorum...-azıcık umudum var bısey olmaz belkı dıye ama..heyhhhatttttt-

Kızlar bugün doktora gittim veeee çok şükür bebeğimin kalp atışlarını gördüm. çok mutluyum. inşaAllah henüz duymayan bütün hamişler bu sevinci en yakın zamanda yaşarlar. bu sefer olacağını hissediyordum ama yine de korkuyla girdim doktora Rabbime hamdolsun miniğimin pıt pıt sesini duydum. :nazar:

Ben de kokulara çok hassasım. tatlıcıyımdır ama tatlıya pek izin vermiyor hafif talılar yiyebiliyorum sadece. turşu sevmem turşu yiyorum hadi hayırlısı :1:

gözün aydın canımm ayy darısı bizlere diyelimm:emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar kitaplar için biraz erken biliyorum ama. Facebook'da Annelik Akademisi diye aratın. Sabiha Paktuna Keskin'in 3 kitabından birini seçip sadece kargo ücretini ödeyerek temin edebiliyorsunuz. 3 gün önce başvurmuştum 6tl kargo üceti ile bugün elimde.
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin | Boyut Yayın Grubu

Arkadaşlar aman diyeyim!! Sektörden biri olarak sizleri uyarayım. Sabiha Paktuna Keskin, bir nörologtur. Bir nörolog, psikolog yada psikiyatrist veya çocuk gelişimi uzmanı değildir. Ancak sınırlarını bilmeyen, etik ihlaller yaparak, insanların hayatıyla oynamış, yalan yanlış bilgiler satan bir kişidir. Hatta kendisi bu nedenlerle mahkemeye verilmiş ve lisansı alınma tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır.

Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler? serisi dünyaca ünlü bir kitaptır. Oldukça yararlıdır. Dünyanın bir çok farklı yerinde uzmanlar tavsiye eder. 3-4 seri olması gerekiyor. Yani dogumdan sonrası ile ilgili de var.

Bilginiz olsun...

Öptüm!

bebeğe yan etkisi yoktur dimi ben ne olursa olsun sanki bebeğe yan etkisi olur diye panik yapıyorum yok canm ismini yazma bende haftaya kontrole gitcm kalp atışlarını dinlicem inşl. doktoruma söylerim o zaman

aynı benim gibi evhamlısın galiba :) ama doktorum verdi. vermese ağzıma almam. ki bunu ben daha önce de ablam ve kardeşim hamileliklerinde kullanırlarken görmüştüm.kendi doktorları da bunu vermişti. ama bana çok iyi geldi şükür.

Kızlar belki ayıp olacak ama; ben sizlerden şikayetçiyim. Bu forum "Mayıs 2014 anneleri".Yani nasipse mutlu mesut bebeğine sahip olacak annelerin forum sayfası. Ama her sayfada yok önceki bebeklerinizi nasıl düşürmüşsünüz, yok kanamış mı,düşecek mi vs yazıyorsunuz ve içim bunalıyor.Biz aklımıza kötü şeyler getirmeyelim,stres olmayalım, pozitif şeyler düşünelim vs diyoruz siz habire olumsuz şeyleri anlata anlata bitiremiyorsunuz. Hamileyiz biz kızlar!

Solanin senden ricam başka bir topic daha açılsın ve "sorunlu hamilelikler" başlığıyla orda konuşulsun bu konular.Gerçekten okudukça şişiyorum ve aklıma getirmek istemediğim tüm felaket senaryoları "daha önce yaşanılan anı"lar olarak her gün burda ballandıra ballandıra anlatılıyor.

çok sinirlendim yazmayayım dedim ama dayanamadım..bende bu topiğe başlarda yazdım ama 3.gebeliğimdede bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum..hamileliğin kendisi zaten bir risk hiç bir şeyin garantisi yok doğurup kucağına alana kadar o yüzden bana göre her hamilelik risklidir...kayıp yaşayan insanların daha stresli olması normal senin bunu idrak etmen zor aslında hamilelik insanı daha duygusal vijdanlı yapar ama gördüğüm kadarı ile sen o vijdandan nasip alamamışsın insan olarakki burada yazan hassas içi yanmış anneleri sorunlu gebelik diye kategorize edip dışlamışsın...sen kimsin ki rahatsız oluyorsan okuma arkadaşımmm çok normal bi hamilelik yaşıyorsan zaten ne danışacaksınki burada sen girme öyleyse...yada şöyle söyleyeyim çok moralin bozuluyorsa o arkadaşları teselli edip pozitif enerji ver onlara arkadaşlar pozitif olun iyi düşünün de...sen insanlıktan nasibini almamaış kabanın birisin kusura bakma..zaten hamileliğim devam etseydide bu yazılardan sonra ve bunlara destek verenleri görünce allaha havale eder ve birdaha yazmazdım...insanların moralini bozmaya hakkınız yok biraz duygusal olun lütfen anne olacaksınız siz:)))

Kızlarrr yarın sabah kalp atışı için kontrolümüz var. Çok heyecanlıyım. İnşAllah hayırlı haberler alırız.

Bi de bişey sorucam. Arada hapşuruyorum, o anda kasıklarıma acayip bi ağrı giriyo. Bi kaç saniye sürüyo.

gözün aydın canım çok sevindim:emir_bebek::13:

Back
X