Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yurtdisindayim ve 14. haftada doktorum kan testi uzerinde israr ile duruyor, bir kac yeri daha arastirdim, yurtdisinda bu testler zorunlu gibi birsey, herkes oneminden bahsediyor. Zaten kan testi sonunda %97 lik yuzde disinda riskli kisimda isen karindan sivi alarak tekrar ediliyor test ve yanilma payi neredeyse yok. Ayrica ultrason ile ense kalinligindanda anlasiliyor sonuc. Ben testlerin yaptirilmasindan yanayim, eger doktor onemli degil diyor ise uzgunum doktorlarada guvenemiyorum o zaman.
Bende ise baslamayi planliyordum hatta deliler gibi ariyordum ama hamilelik bas gosterince vazgectim. Orgu su aralardaki hobim, cok rahatlatiyor tavsiye ederim.
hangi il canım.nereye gidiyorsun doktora?
Kızlar daha yeni öğle yemeğinden geldim, yolda iş arkadaşlarım taşıdılar kalçama kramp girdi ve yürüyemedim yolda. Ağlaya ağlaya işe geldim böyle bir durum yaşayanınız var mı![]()
Günaydın arkadaşlar,
herkese iyi sabahlar,sağlıklar.
2 li test karından ultrason ile mi ölçülüyor?vajinal ultrason ile mi?
daha önce yaptıran anneler bilgi verebilir mi?
ya kızlar benden hormon testi istediler 230 tl ya pahalı değil mi![]()
Kızlar daha yeni öğle yemeğinden geldim, yolda iş arkadaşlarım taşıdılar kalçama kramp girdi ve yürüyemedim yolda. Ağlaya ağlaya işe geldim böyle bir durum yaşayanınız var mı![]()
Arkadaşlar merhaba;
Eminimki hepiniz folik asit kullanıyorsunuzdur.Benim tirodim olduğu için sabahları güne tiroid hapları ile başlıyorum zaten.boş mideye hap kabus gibi.Folik haplarımı almakta zorluk çekiyorum 1 haftadır sallıyorum.Önemli olduğunu biliyorum aslında ama... fındık ceviz badem dende tiksindim .onlarıda tüketemiyorum.9.haftamızda bebeğin beyin ve zeka gelişimi çekilleniyor sanırm..Açıkçası korkmaya başladım.Aranızda kullanamayan ve başka alternatif bulan var mı?
sevgiler
Arkadaşlar merhaba;
Eminimki hepiniz folik asit kullanıyorsunuzdur.Benim tirodim olduğu için sabahları güne tiroid hapları ile başlıyorum zaten.boş mideye hap kabus gibi.Folik haplarımı almakta zorluk çekiyorum 1 haftadır sallıyorum.Önemli olduğunu biliyorum aslında ama... fındık ceviz badem dende tiksindim .onlarıda tüketemiyorum.9.haftamızda bebeğin beyin ve zeka gelişimi çekilleniyor sanırm..Açıkçası korkmaya başladım.Aranızda kullanamayan ve başka alternatif bulan var mı?
sevgiler
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
İkili test için gebeliğin 11-14 haftaları arasında anneden kan alınır (aynı normal kan tahlillerinde alındığı gibi). Bu kanda β-hCG ve PAPP-A düzeyleri ölçülerek, annenin yaşı ve diğer bazı özellikleri ile formule edilerek bilgisayar yardımıyla sonuç belirlenir. Bu teste ikili test denir. Eğer bu formüle bebeğin ense kalınlığı (NT) de eklenirse elde edilen sonucun doğruluk oranı daha net olur, bu teste kombine test (ikili kombine test) denir. Yani kombine test, ikili test ile ense kalınlığınının kombine edilmesi sonucu yapılan bir testtir. İkili test taraması ile down sendromlu bebeklerin %65'i tespit edilebilirken, kombine test ile %85'i tespit edilebilir. Her iki test de down sendromlu bebeklerin tamamını tespit edemez, down sendromlu bebek taşıyan gebeliklerin bir kısmında bu testlerin sonucunda risk yüksek gelmeyecektir, normal gelecektir.
İkili test sonucunda bu kromozomal anomalilerin bebekte kesin olarak var olup olmadığı tespit edilemez sadece bebekte bu anomalilerin olma riski normalden yüksek mi değil mi sorusunun cevabı alınır. Eğer risk normalden yüksek çıkarsa bebekte bu anomaliler kesin var mı sorusunun cevabını almak için CVS veya amniosentez yöntemleri uygulanır.
ikili testi yaptırmayan doktor kötü değildir size anlatır ve yaptırmak isteyip istemediğinizi sorar.Çoğu anne adayıda ikili testi yaptırmaz kesinliği tamamen olmadığı ve müdahale şansı olmadığı için.ÜÇLÜ TEST daha önemlidir.Çünkü Üçlü testte ikili testten farklı olarak nöral tüp defekti denilen anomalilerin de riski belirlenebilir, bunu sağlayan üçlü testte ölçülen AFP (alfafötoprotein) değeridir. Nöral tüp defektleri bebeğin sinir sistemi ile ilgili omurulik hasarları (halk arasında bebeğin sırtında açıklı olması) veya beyin hasarları ile ilgili anomalilerdir.
Özel fiyatı mı bu? Bende özele gidiyorum doktorum testlerimi tahlillerimi başka yerde yaptırıp getirebileceğimi söylemişti böyle bir şansın vardır.
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Yanılma payı her zaman var canım internette okursan görebilirsin.. Ki şahit oldugum iki kişi de var kuzenim ve bi arkadasım bu yanılma payı yüzünden hamilelikleri rezil oldu ama sonuçta saglıklı bebekler doğurdular.. Evet ihtimal olarak tahmin edebilirler ama hiç bir zaman kesin sonuc yok..zaten teşebbüs şansları yok bebeğe..down sendromu varsa var yoksa da yok bunun bi çaresi yok..ayrıca karından sıvı alınırken bebeğine zarar gelen bi sürü insan da var..tabi aldırmayı düşünen yaptırabilir ben düşünmüyorum..doktorum da gerekli görmedi hata payı cok fazla dedi bende gayet güveniyorum cunku doktorum gercek hayatta cok yakın tanıdığım bir insan.. Yaşadığın yerde mecbur olabilir bilmiyorum eger prosedür olarak yaptırsam bile dikkate almazdim..batılı doktorluk anlayışını iyi bilirim pek tasvip de etmem açıkcası cunku biz makine değiliz..hayatli suurlu ve duygulu varlıklarız..Ben yurtdisindayim ve 14. haftada doktorum kan testi uzerinde israr ile duruyor, bir kac yeri daha arastirdim, yurtdisinda bu testler zorunlu gibi birsey, herkes oneminden bahsediyor. Zaten kan testi sonunda %97 lik yuzde disinda riskli kisimda isen karindan sivi alarak tekrar ediliyor test ve yanilma payi neredeyse yok. Ayrica ultrason ile ense kalinligindanda anlasiliyor sonuc. Ben testlerin yaptirilmasindan yanayim, eger doktor onemli degil diyor ise uzgunum doktorlarada guvenemiyorum o zaman.
Bende ise baslamayi planliyordum hatta deliler gibi ariyordum ama hamilelik bas gosterince vazgectim. Orgu su aralardaki hobim, cok rahatlatiyor tavsiye ederim.
İnanılmaz rahatladım.Çok teşekkür ederim.Folik asite gebe kalmadan önce başlamıştım zaten,umarım faydası olmuştur.Allahım hepimize güzel huylu,sağlıklı akıllı,vatana millete faydalı çocuklar nasip etsin :) Herşey onlar için.