• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
benim karnım baya büyük duruyo dün lc waikikiye gittim hamile koleksiyonu var ya baktm.hep pahalı oluyor inmiyor sanıyordum,kumaş pantolon ihtiyacım vardı güzel bi model 40 tl den 20 ye düşmüş yüzde 50 indirimle.bence bi karştırın bazı şeylerde indirim var.çok rahat bazen giyerim.bimdeki battaniyenin aynısını annem örüyor gerek yok dedim, diğer tulumu ve eşofmanı beğenmedim.a101deki de çok naylonsu geldi.özdilekteki battaniyeler çok güzel 30 tl bide outlet olanı var hafif model kayması oluyormuş. hiç göremedim mükemmel 17 tl . içime erkek doğuyo doktorda erkek olabilir dedi diye dayanamadım bi mavi battaniye aldım, her dakka gidip bebebeğimin battaniyesine bakıyorum teyzeleri :)

ben bugün işyetim çokk sıkıcı cumartesi çalışmasını hiç sevmiyorummm.benim için haftanın en zor günü bugün.benimde karnımda acayip gaz oluyor dışardan 6 aylık hamile gibiyim.ama ben çok fazla ilaç alıyorum onların yan etkiside olabilir.

bi ara kanaman olmuştu galiba, inşallah şimdi iyisindir

Arkadaşım ben de bayramda yorulduğumda olmuştu bana çok şükür şimdi bir sıkıntı yok Allah'a emanet bebeklerimiz zaten, ama biraz daha dinlenmeye özen göstermeliyiz :)

kesinlikle dr a gitmelisin

henüz değil önümüzdeki aydan itibaren lierac kullanmayı planlıyorum ama nemlendirme için bebe yağı da iyi olur bence

normal zamanda regl günlerindeysen normal merak etme canım benm dr um kahverengi pempe kanama değil bildiğin kırmızı kan olmadığı sürece gelme dedi:D

telaslanma cnm. dinlen bol bol.
icin rahat etmezse dr.una bir gorun

istersen bir doktorunu ara sor canım, belki gelmen gerekebilir der. İnşallah bir şey yoktur, adet dönemlerinde az da olsa lekelenme görmek normal diyorlardı ama..

Dr.um kahve lekeyi pek önemsemiyor gibi geldi bana da. Şuan adet günlerim içindeyim, dün çok araştırdım adet günlerinde bu tarz lekelenme yaşayan hamileler çok olmuş.. İnşallah benimde öyledir. Bugün de az az devam ediyor, şekil boyut renk vs bi değişiklik olursa tetikteyim acile filan giderim ama inşallah olmaz ve geçer.

Zehirlemeye anne karnında basladılar

Türkiyede Gıda terörü hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu.

Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı. Hamile bayanlara yazılan ‘Elevit’ adındaki ilaçlarda domuz jelatininin kullanılması tartışmaları daha da alevlendirirken uzmanlar, Bakanlığın artık harekete geçmesini gerektiğini söylediler.

Domuz olan her şey haramdır...

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, “Domuz jelatini gıda ve ilaçta yaygın olarak kullanılıyor. Sadece jelatin değil domuzun başka şekil almış halleri de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Jel kapsül denilen ürünler, endüstriyel ya da bitkisel ilaçlarda aynı riski taşıyorlar. Bitkisel jelatinler pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Dinimize göre bir şeyin helal olabilmesi için tayyib (saf) olması gerekiyor. Bu ürünlerin tayyib olduğunu söyleyemeyiz. Yani haramdır.” dedi.

Milli Gazete

Firma hayır diyemedi...

Gazetemizin tüm çabalarına rağmen üretici firma konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Telefonla ulaştığımız firma çalışanları çeşitli bahanelerle yetkililerin yerlerinde olmadığını söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştılar. Israrımız üzerine “Biz size dönüş yapalım” cevabı verildi. “Bu ilaçta domuz jelatini kullanılıyor mu?” sorumuza susarak karşılık veren firma yetkilileri bir anlamıyla duyulan kaygıları haklı çıkardı. Yetkililer açıkça hayır diyemedi.

Domuz, henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girdi…

Türkiye’de ‘gıda terörü’ hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu. Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı. Hamile bayanlara yazılan ‘Elevit’ adındaki ilaçlarda domuz jelatininin kullanılması tartışmaları daha da alevlendirirken uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının artık harekete geçmesini gerektiğini söylediler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından domuz ürünlerinin kullanım alanı oldukça genişledi. Önce kasaplık hayvan statüsüne alındı, daha sonra mutfağa girdi ve ardından tüm ürünlerde iyiden iyiye kullanılmaya başlandı. Tüm bunlar tartışılırken şimdi de ilaçların yapımında kullanılan domuz jelatini bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Hamile bayanlara doktorlar tarafından yazılan ‘Elevit’ adındaki ilacın içerisinde domuz katkısı bulunması dünyaya gelmemiş bebelerin henüz daha anne karnında zehirlendiğini gözler önüne serdi. Bakanlığın adeta önayak olduğu bu süreç, domuzu hayatımızın bir parçası haline getirdi. Bakanlık tarafından onaylanan domuz ürünleri yaygınlaşarak yediğimiz, içtiğimiz her şeye bulaştı. Domuz katkılı ilaçların gün yüzüne çıkmasıyla anne ve babaların kafalarında soru işaretleri oluştu. Uzmanlar bu duruma tepki gösterirken bazıları ise hastalarının doktorlar tarafından bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber canımı sıktı bende haftalardır elevit kullanıyorum çünkü. Katkı maddeli ürünlere bile dikkat ederken gidipte domuzlu şeyleri içine alıyor olmak çok kötü bi duygu. Bugünkü eleviti almadım almayı da düşünmüyorum, h.sonu geçsin aile hekimine gidip decavit yazdırmayı düşünüyorum inşallah..

Doktora sormadım ama canim ben hergün kullanıyorum mecburen bir sikinti olmuyor bende severek kullaniyorum.Ilerleyen aylarda gobusum sigmayabilir belki :49:

bende her gün araba kullanıyorum mecburen çalıştığım için. şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. hatta bayram tatilinde inebolu ya gittim-geldim kendim. ama doktora bende sormadım açıkcası!!!
sormakta yarar vardır...

Araba deyince aklıma geldi kızlar biz k.peder ile ortak kullanıyoruz arabayı, aynı binada oturuyoruz zaten. Araba k.pederin eşim de babasıyla çalıştığı için araba ortak ama benim ailem başka şehirde oturuyor gidip gelmek zor oluyor, biz annemlere gidecekken k.validem başka yere gitmek istiyor araba onların tabi gidiyorlar. Bu yüzden araba almaya karar verdik bi süredir bakıyoruz ama net bi karar veremedik. Yalnız benim kafamda soru işaretleri var, eşimin sülalesiyle çok yakın yaşıyoruz, birisi ister diğeri ister versen olmaz vermesen olmaz nasıl olacak bilmiyorum.. Acaba en başta, annemlere rahat gidebilmek için alıyoruz diğer türlü pek kullanmayacağız mı desek sağda solda konuşurken... açıkçası pişman olmaktan korkuyorum, bi de araba için bileziklerim gidecek zaten..

bende araba hergün kullanıyorum mecburen işe gidip gelmek için bide İstanbul trafiğinde.oğlumdada hep kullanmıştım taki son aya kadar göbeğimden direksiyona yanaşamayınca bırakmıştım araba kullanmayı bir şeyde olmamıştı tek zorluk emniyet kemeri takarken sıkıcı oluyordu.

şimdi iyiyim teşekkür ederim.Aslında bebekler ikizmiz o kanamada birini kaybetmişiz.şimdilik iyi gidiyor herşey bakalım hayırlısı

geçmiş olsun canım.inşallah artık hiç bir sorun olmaz. aslında riskli zamanları atlattık sayılır

geçmiş olsun canım.inşallah artık hiç bir sorun olmaz. aslında riskli zamanları atlattık sayılır

doktorum hala ilaçlarımı kesmedi 6 kasımda randevum var belki o zaman keser ilaçlarımı benimki donmuş embriyo transferi donmuşları uzun süre desteklemek iyi olur diyor.artık iğne olmaktan bıktım 2 eylülden beri her gün 2 iğne oluyorum.ama dediğin gibi risk azalmaya başladı.

Araba deyince aklıma geldi kızlar biz k.peder ile ortak kullanıyoruz arabayı, aynı binada oturuyoruz zaten. Araba k.pederin eşim de babasıyla çalıştığı için araba ortak ama benim ailem başka şehirde oturuyor gidip gelmek zor oluyor, biz annemlere gidecekken k.validem başka yere gitmek istiyor araba onların tabi gidiyorlar. Bu yüzden araba almaya karar verdik bi süredir bakıyoruz ama net bi karar veremedik. Yalnız benim kafamda soru işaretleri var, eşimin sülalesiyle çok yakın yaşıyoruz, birisi ister diğeri ister versen olmaz vermesen olmaz nasıl olacak bilmiyorum.. Acaba en başta, annemlere rahat gidebilmek için alıyoruz diğer türlü pek kullanmayacağız mı desek sağda solda konuşurken... açıkçası pişman olmaktan korkuyorum, bi de araba için bileziklerim gidecek zaten..

Şahsi fikrim,annenlere gidecekken araba konusunu kayınpederinizle birebir halledin,eşinizde konuşabilir.O da eşine çocuklar ayarlamıştı annelerine gidecekler der herhalde di mi? :) Son zamanlarında,doğumda,doğumdan sonra da lazım olacak tabi ki ama en azından minik ve senin için birikiminizi bozmayın derim.Allah korusun öyle birikimlerin olası sağlık problemleri için harcanması gerektiğini düşünüyorum lazımda olabilecektir minik yoldayken,geldiğinde :)).Allah'ın izniyle miniğinizi kucağınıza alınca,sağlık problemide çıkmazsa (inşallah) ondan sonra da alabilirsiniz.O zaman size hep lazım olacağı için çok isteyende olmaz.:34:

Kızlarrrr Nasılsınız

Bu aralar kontrole gidenler olmuş. Bir sürü güzel haber gelmiş çok şükür. Cinsiyet öğrenen oldu mu ? Ya da doktorlarınız şu haftada belli olur diye bir bilgi verdimi. Benimde 12+4 te kontrolüm var. Acıbadem Hastanesine gidiyorum. Birçok hastaneye göre makineleri daha gelişmiş. Acaba bişey söylermi çok merak ediyorum.

Daha önce kayıp yaşadım, bebeğim sağlıklı olsun kucağıma alayımda başka bişey istemem dedim. Ama yinede merak ediyorum işte. Acaba nasıl, acaba kızmı olacak erkek mi.

Bir tek ben böyle değilimdir heralde dimi. Hepimiz önce sağlıklı hayırlı evlat olsun diyoruz ama içinizden de mutlaka acaba cinsiyeti ne diye bir merak sorusu geçiyodur.

İlk öğrenen haber versin lütfen. Bakalım en erken ne zaman öğreniliyormuş :))
canım 11.haftada bebeklerin cinsiyetleri belli oluyor. fakat göstermeyebiliyorlar yada risk alınmak istenmiyor. ama ikili taramada büyük ihtimal en azından tahminde bulunabiliniyor:)

Bu haber canımı sıktı bende haftalardır elevit kullanıyorum çünkü. Katkı maddeli ürünlere bile dikkat ederken gidipte domuzlu şeyleri içine alıyor olmak çok kötü bi duygu. Bugünkü eleviti almadım almayı da düşünmüyorum, h.sonu geçsin aile hekimine gidip decavit yazdırmayı düşünüyorum inşallah..

Inanmıyorum bende elenir kullanıyorum ne olacak şimdi ? Ne yapacağız

canım 11.haftada bebeklerin cinsiyetleri belli oluyor. fakat göstermeyebiliyorlar yada risk alınmak istenmiyor. ama ikili taramada büyük ihtimal en azından tahminde bulunabiliniyor:)

Benimki hiçbir tahminde bulunmadı istersen 14. Haftada gel bakalım dedi sadece. Belki kapatmıştır

Dr.um kahve lekeyi pek önemsemiyor gibi geldi bana da. Şuan adet günlerim içindeyim, dün çok araştırdım adet günlerinde bu tarz lekelenme yaşayan hamileler çok olmuş.. İnşallah benimde öyledir. Bugün de az az devam ediyor, şekil boyut renk vs bi değişiklik olursa tetikteyim acile filan giderim ama inşallah olmaz ve geçer.

Benim doktorumda kahve rengi akıntıyı önemsememişti. Kırmızı olursa riskli demişti. Sonra progestanı bir arttırdı geçmişti kendiliğinden

Kızlarr ikili testi yaptırmayı düşünmediğimi yazmıştım. Doktorumu aradım. Sigortam karşılamıyo diye 700 e yakın ödeme çıktı. Nasıl yapalım dedim ücrette çok yüjsek geldi bana dedim. Ücret almicam dedi. Ben hallederim dedi. Sağolsun herşeyde yardımcı oluyor. O öyle deyince bende artık yok yaptıramam diyemedim. Ayın 9 unda gidicem. İnşAllah güzel sonuçlar alırız. Dualarınızı esirgemeyin.

Kızlar bende Dr dan geldim şimdi büyümüş bebeğim çok şaşırdım bebek halini almış 11+4 teyim cinsiyet tahmini yapmadı gerçi totosunu dönüp yatıyordu yavruşum

Herkese merhaba,
Umarım bıraktığım gibi hamişsinizdir hepiniz. Geçmişi okuyamadım. Tahmin ettiğiniz gibi çok üzgünüm bir tarifi yok, moralimde çok bozuk. Pazartesi durumumu öğrendikten sonra saf saf dolaştm diyebilirim. 3 gün denetlemeydim mecburen bu psikolojiden uzaklamak zorunda kadım. Ancak her boşlukta aklımdan çıkmadı. Çok şükür kanamam olmadı henüz. Pazartesi günü için eşim dr.umdan randevu almış kürtaj için. İçim bomboş garip bir duygu ama dr.um bebeğinin kalbi atıyor demesi için dua ediyorum. (atmadığını blilsemde :43::43::43:) Yakın zamada da hamile kalmayı düşünmüyorum.

Size danışmak istediğim bir konu daha var. Kızımdan önce 2 defa kalp durması nedeniyle bebek kaybettikten sonra genetik tetkik sonucunda pıhtılaşma bozukluğumu öğrendim. Kızımdan sonra bu 2. hamileliğim ve aynı şekilde 2 bebek daha kaybetmiş olacağım. Sizce bu bebekte neden kaybettiğimi araştırtmalımıyım. Çünkü her ikisindede kızımdaki tedavinin (clexan+aspirin) aynısını uyguladık.

Bu arada topiği kimse devir almamış, lütfen biriniz alın bu şekilde sizi bırakmak istemiyorum. Söz pazartesi ye kadar kaldığım kısımdan bu güne kadar eklenmek isteyenleri listeye ekler ve kendimi de listeden çıkartarak teslim ederim.

Back
X