• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Arkadaşlar buğün itibariyle 12+7 yiz 12+3 ken kontrol vardı. Çok şükür her şey normal cinsiyetimiz büyük ihtimal erkek. Çok hareketliydi her pozisyondan gösterdi kerata. Arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum oldum olası MULTİVİTAMİNLERE karşıydım. Doktor elevit başladı ama içip içmemekte kararsızım. İçmeyen var aranızda. Eşim doktor içmesende olur diyo kararsızımmm:( Birde doğal çatlak kremi bilen varmı varsa marka yazabilirmisiniz.

KIZLAR doktordan geldimbebişim Bağdat kurmuş göstermedi yine sonra Dr öksür falan dedi sonra bir tahminim var ama kesin değil göbek kordonu olabilir dedi erkek olarak tahmin etti yani.16. Haftada üçlü teste çağırdı

Üf gelirken ilk kazamı yaptım az önce bir adamla dikiz aynalarımız çarpıştı çizildi ayna. Çok üzgünüm. Eşimde diyor adam durmadı mı? Ben durmadımki adam dursun normal kaza değil diye durmadım ne bileyim arabamı Haziran'da aldım 0 hemde çok üzüldüm :( kendimi beceriksiz gibi hissediyorum şuan:26::50::50:

Son düzenleme:
kızlar benimkide tüp bebek 4 yaşına girecek birde oğlum var oda tüp bebek.şimdi karnımdaki minikte oğlumla beraber dondurulmuş embriyolar yani 5 yıl önceki. 2 embriyo transferim olmuştu 9. haftada birini kaybettim kanamam oldu.tek bebekle yola devam ediyoruz .bende transferden bu yana progestan,kan sulandırıcı iğne estrofem folbiol ve vitaminler kullanıyorum.çarşamba günü kontrolümüz var sanırım ilaçları keseceğiz. mayıs annelerinde epey tüp bebek varmış bu arada.daha önce benzer tecrübeleri yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim bebek tutunduktan sonra normal bir gebeden hiç farkımız kalmıyor.tüp bebek diye illaki çok dikkat edilecek bir durum yok aslında.doktorumun bana hep tavsiyesi tüp bebek yaptığını unut sen normal bir hamilesin şeklinde.kendinizi ne kadar rahat hissederseniz herşeyde o kadar yolunda gidiyor bence.inşallah hepimiz sağlıkla alacağız bebişlerimizi kucağımıza.

yazdıklarını okuyunca o kadar mutlu oldumki...Allah bagışlasın cocuklarını..ne şanslısın dondurulmusun varmış.. benım yok..ben de kalıtelı besıncı gune ıkı tane ulaştı ıkısı kondu ama tekı tuttu.6.haftadan berı dusuk tehdıtım var..kanamalarla ugrasıyorum ınsallah allahım bebegımı bana bagıslar.ben progestan kapsulu ve ıgnelerı 20 haftayakadar kullancakmısım. kan sulandırıcı aspırın kullanmıyorum..ne kadar sanslısın en azından deneyımlısın ne zaman ne olcagını bılıyorsun ben cok tedırgınım..ınsLLh bugunler gececek benım de kızım 4 yasına gırcek...ben de allah bana bunu bagışlarsa hemen gene tup tedavısıne baslayıp ıkı tane koydurmak istiyorum..ınsallah yeterınce yumurtam kalır.. benım hıc dondurulmusum olmuyor malesef..allah bebeklerımızı bıze bagıslasın.. bır de tup bebek cocuk dıger cocuklar gıbı saglıklı mı benım gordugum tup bebekler cok hareketlı zekı ve yaramaz oluyorlar...senın kı nasıl...bır de tup bebek olunca zor bulunan cocukları yetıstırırken genelde anne babalar çok şımaartıyor kıyamıyor..sen şımartmasan bıle annane babaanne sımartıyor :)tek olsunda sımarık olsun benı uykusuz bıraksın

Arkadaşlar inşallah böyle birşey yaşamazsınız ama yaşarsanız da tecrübe olsun. 2 hafta önce cuma günü kontrole gittim. Devlet hastanelerindeki yoğunluk sebebiyle özel hastaneye gidiyim rahat muayane olurum diye düşündüm. Randevu saatimde gittim ancak doktor sezeryan ameliyatında 10 dk sonra cıkacak dediler, bekledim. Sonra tekrar ameliyata girdi yarım saate çıkar dediler yine bekledim. Neyse 2 saat sonra sıram geldi ve doktorun odasına girdim. Ultrasona aldı beni. Birkaç defa karnımda gezdirdikten sonra tamam kalk dedi. Yani hiçbir görüntüde duraklayıp bakmadı bile. Hiç kanaman oldu mu dedi hayır dedim. Hiç gebelik belirtisi yaşadınmı falan gibi sorular sordu.Yani ona göre gebelik yok ya hiç oluşmadı yada düştü. Yorumsuz kaldı ama yüzündeki ifade yetti zaten. Beta hcg testi istedi. Onun çıkması için öğle arasının girmesiyle 3 saat falan bekledik eşimle. Nasıl bir 3 saat oldu tahmin edersiniz. Neyse en sonunda aldım sonucu. Sonuç iyiydi haftama göre. Doktorun odasına gittik. Bu sefer de normal doğuma gitmişti. Hemşireye sordum ya dedim en azından siz bişey söyleyin doktor yorum yapmıştır diye. Yasak söyleyemem dedi. O doktoru daha fazla bekleyemedim devlette başka bir doktora gittim. Ona durumu anlatınca dış gebelik olabilir dedi 10 haftayı gectiğim için de telaşlandı biraz ultrasonla bakalım eğer durum dediğim gibiyse ameliyata almamız lazım hemen dedi. Ve en nihayetinde ultrasona girdim. Bebeğim yerinde ve gayet normalmiş. Kalp atışını falan da gösterdi doktor. Tekrar gebelik haberini almış gibi oldum. Böyle şey olur mu diyo insan inanın. İlk doktor ben ordayken 3 doğuma girdi, sürekli gebelik takibi yapıyor, daha önce doğum yaptırdığı insanlar da vardı kontrole gelen hiçbirinde sıkıntı yaşanmamış. Ama benim başıma gelene bakın. Siz siz olun hemen telaş yapmayın ve tek doktorla yetinmeyin. İkinci doktordan Allah razı olsun.

Tüp bebek olan arkadaşlara gözünüz Aydın diyorum inş bebekleriniz sıkıca tutunup annelerini bırakmazlar bende iki aşılama bir tüp bebek yaptırdım sonuç negatif ve ikinci tüp bebek için regl olmayı beklerken kendiliğimden hamile kaldım bebeğim mucize bir şekilde geldi bana benimde düşük tehlikem vardı çok şükür atlattık tüp bebek döneminin çok stresli olduğunu negatif sonuç alıp yıkıldığım günleri unutmadığım için burdaki tüp bebekle hamile kalan arkadaşlara ne mutlu sizeki emeklerinizin karşılığını aldınız Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

ne kadar sanslısın cnm..Allah sana mucızenı yollamış. gozun aydın dusuk tehdıtınde sona ermış saglıkla bebegını al kucagına.. ıkı yıl boyunca heray gebelık testınde tek cızgıyı gormek cevre baskısı merkez secımı ve merkezlerın artık bunu tıcarete donusturmesı senın duygularını hıçe sayması drların soğuklugu açıklama yapmadan yoksunlugu benı psıkolojık olarak cok yıprattı.sonrakı kanamalı gunler ...yenı yenı moralım duzelıyor artık hayal kurmaya bıle basladım..ınsallah tup bebek olsun ya da olmasın tum hamıle arkadaslar sagsalım bebeklerını kucagına alsın...

Arkadaşlar buğün itibariyle 12+7 yiz 12+3 ken kontrol vardı. Çok şükür her şey normal cinsiyetimiz büyük ihtimal erkek. Çok hareketliydi her pozisyondan gösterdi kerata. Arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum oldum olası MULTİVİTAMİNLERE karşıydım. Doktor elevit başladı ama içip içmemekte kararsızım. İçmeyen var aranızda. Eşim doktor içmesende olur diyo kararsızımmm:( Birde doğal çatlak kremi bilen varmı varsa marka yazabilirmisiniz.

Elevit kullanmadım ilk gebeliğimde,şimdi de kullanmıorum,içindeki e vitamini katkısı domuzdan olduğu ile ilgili haberler çıktı,internetten araştırın isterseniz

dün gece ilk defa bebeğimle ilgili rüyalar gördüm kızlar:) önce birisi geliyo diyoki oğlun olacakmış hayırlıuğurlu olsun falan diyo. sonra karnımda derimin üstünde böyle minnacık bi bebek resmi görüyorum ama bayağı yukarda mideme yakın. görümcem geliyo diyoki aa bak bebeğinin resmi çıkmış burda ama bu yukarda bide aşağıda olması lazım. ikiz senin bebeklerin diyor:) bir anda o resim uzun saçlı bi genç kıza dönüyor. görümcem dio aa kızmış bak bu aşağıdakide erkektir falan diyo. ayy uyandım kafayı yicektim kızmı erkekmi diye:) ikiz olsa dicem biri kız diğeri erkek ama ikizde değilki :)
canım yaa ben de bebeğimle ilgili sık sık rüya görüyorum mesela dün geceki rüyamda bir hastane önünde bekliyoruz, ultrason cihazı kiralayan standlar var denemek için gidiyorum doppler cihazını deniyorum görüryorum bebeğimi 3 boyutlu..sobra hemen eşimi çağırıyorum onun da görmesini istiyorum derken takrar ultrasona girdiğimde kıyafetli falan doğmuş bir bebek görüyorum pembe elbiselerle öyle güzel gülüyorki....çok keyifli bir rüyaydı
günaydın güzel anneler,

Bugün nasılsınız ? Çok şükür akıntım azaldı, ama beni korkutmadı değil, tabii uzun süredir ( 3 hafta oldu görmeyeli :5: ) bebeğimi görmeyince evhamlanıyorum, nasıl geçecek bu 2 hafta...

Bir şey olmamıştır değil mi kızlar? Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, kanamam da olmadı çok şükür..
evham yapma tatlım birşey olmamıştır
Canım aynı şeyi dünde ben eşime söyledim uyuz mu oldum ben diye.bende çok kaşınıyorum nedeni acaba banyodan çıkıncada yarım saat sonra başlıyor. Geçen bacaklarımı kaşıdım kıpkırmızı olmuş kabarmıştı :S

canım ben elevit kullandım bir ara acayip midemi bulandırıyoprdu içindeki demirden ötürü tuvalet ve gaz problemim vardı dr a söyledim o da bıraktırdı o günden beri rahatım folidoce kullandım bu zamana kadar ama onu da 1 haftadır düzenli kullanmıyorum devlete gittiğimde kan ilacı yazmıştı ama almadım kendi dr uma gidince onun tavsiyesine uyacağım
kızlar cildiniz gerildiği için kaşınıyodur. bol nemlendiri sürün banyodan çıkınca;)

Evet cnm olabilir gerçi bebe yağı sürüyorum ama karnıma ve üst bölgeme sürüyordum tüm vücuda süreyim artık en iyisi:49::49:

Yemek bende hala yapamıyorum..soğanı görmek bile beni ogurtüyor:(

Banyo kremleri var ya canım banyodan çıkmadan sürüp durulayip çıkınca bir derece nemlenmis oluyosun benimde cildim baya kurudu ama kaşıntı olmadı sanırım banyo kreminden..
kızlar ben de de banyodan sonra arttı kaşıntı hatta banyodan sonra bebe yağıyla bir güzel masaj yaptım heryerime nemlensin diye ama ona rağmen kaşındı acaba yağdan mı kaynaklandı diye düşündüm sonra...şimdi şükür kesildi kaşıntı, ben şimdilik bebe yağı kuolanıyorum hormonlardan ötürü ayva tüylerim kıllaşmaya başladı o yüzden aldığım badem yağını kullanamıyorm 4. aya kadan bebe yağıyla idare ederim sonra da lierac kullanmayı düşünüyorum bir arkadaşım çok mennun kaldı tabi hiç karnını kaşımamış ve çatlağı da yok
KIZLAR doktordan geldimbebişim Bağdat kurmuş göstermedi yine sonra Dr öksür falan dedi sonra bir tahminim var ama kesin değil göbek kordonu olabilir dedi erkek olarak tahmin etti yani.16. Haftada üçlü teste çağırd

Üf gelirken ilk kazamı yaptım az önce bir adamla dikiz aynalarımız çarpıştı çizildi ayna. Çok üzgünüm. Eşimde diyor adam durmadı mı? Ben durmadımki adam dursun normal kaza değil diye durmadım ne bileyim arabamı Haziran'da aldım 0 hemde çok üzüldüm :( kendimi beceriksiz gibi hissediyorum şuan:26::50::50:
geçmiş olsun canım birşey değilmiş allah büyük kazlardan korusun dikkatli ol

kızlar bu haftalarda omega 3 ve kalsiyum tüketimimize dikkat etmemiz gerekiyor bol bol süt içmeli ceviz balık yemeliyiz ayrıca zeytin ve zeytinyağı da herkes için olduğu gibi biz anne adayları için de önemli besin kaynaklarından unutmayalım...bu arada tatlı ekmek patates pirinç makarna... tüketimine dikkat edelim bir arkadaşımda gebelik şekeri çıktı dr dışardan yemek yemesini yasakladı...bol protein tüketmeye çalışalım hem bbeğin zekasını etkiliyor hem de diabetten koruyor protein...et süt ürünleri baklagiller yumurta...protein açısından zengin ürünler ayrıca bademde ve brokolide kasiyum varmış

Son düzenleyen: Moderatör:
yazdıklarını okuyunca o kadar mutlu oldumki...Allah bagışlasın cocuklarını..ne şanslısın dondurulmusun varmış.. benım yok..ben de kalıtelı besıncı gune ıkı tane ulaştı ıkısı kondu ama tekı tuttu.6.haftadan berı dusuk tehdıtım var..kanamalarla ugrasıyorum ınsallah allahım bebegımı bana bagıslar.ben progestan kapsulu ve ıgnelerı 20 haftayakadar kullancakmısım. kan sulandırıcı aspırın kullanmıyorum..ne kadar sanslısın en azından deneyımlısın ne zaman ne olcagını bılıyorsun ben cok tedırgınım..ınsLLh bugunler gececek benım de kızım 4 yasına gırcek...ben de allah bana bunu bagışlarsa hemen gene tup tedavısıne baslayıp ıkı tane koydurmak istiyorum..ınsallah yeterınce yumurtam kalır.. benım hıc dondurulmusum olmuyor malesef..allah bebeklerımızı bıze bagıslasın.. bır de tup bebek cocuk dıger cocuklar gıbı saglıklı mı benım gordugum tup bebekler cok hareketlı zekı ve yaramaz oluyorlar...senın kı nasıl...bır de tup bebek olunca zor bulunan cocukları yetıstırırken genelde anne babalar çok şımaartıyor kıyamıyor..sen şımartmasan bıle annane babaanne sımartıyor :)tek olsunda sımarık olsun benı uykusuz bıraksın

inşallah sende alacaksın sağlıkla bebişini kucağına. benimde ilk haftalar kanama olmuştu çok şükür şimdi yok.tüp bebekler yaramaz akıllı oluyor demişsin o konuda bir genelleme yapamam ancak benim oğlumda çok yaramaz ve gerçekten çok akıllı.şımartmak konusunda ise çok haklısın zor bulununca kıymetli oluyorlar keratalar bütün çocuklar kıymetlidir ama uğruna anneleri ne kadar acı çekiyor bilmiyor bizim ufaklıklar.uykusuz günler benim en büyük korkum oğlum 2,5 yaşına kadar gece uykusu uyutmadı bana saat başı kalkardı halada uykuyu hiç sevmez.inşallah kardeşi ona benzemez.çalışırken gece uykusuz kalınca çok fena oluyor insan çünkü.

inşallah sende alacaksın sağlıkla bebişini kucağına. benimde ilk haftalar kanama olmuştu çok şükür şimdi yok.tüp bebekler yaramaz akıllı oluyor demişsin o konuda bir genelleme yapamam ancak benim oğlumda çok yaramaz ve gerçekten çok akıllı.şımartmak konusunda ise çok haklısın zor bulununca kıymetli oluyorlar keratalar bütün çocuklar kıymetlidir ama uğruna anneleri ne kadar acı çekiyor bilmiyor bizim ufaklıklar.uykusuz günler benim en büyük korkum oğlum 2,5 yaşına kadar gece uykusu uyutmadı bana saat başı kalkardı halada uykuyu hiç sevmez.inşallah kardeşi ona benzemez.çalışırken gece uykusuz kalınca çok fena oluyor insan çünkü.

sen hamılelıgın boyunca hep çalıştın mı. ben öğretmenim 40 gunluk rapor hakkım bıtıyor bes bes kullandık.aralıkta çalışmaya baslamam gerek.. ben de gıtmeyı ıstıyorum...cunku 4 ayım bıtıp beşe gırmış olacağım. Ama annemler eşim asla gıtmeyeceksın heyet raporu alcaz dıyorlar yanı doguma kadar evde olacakmışım.. Eşime de kızamıyorum kaç aydır o da tedırgın korkuyor kanamalardan dolayı..ben riske atamam dıyor çocuklar karnına çarpar vurur bırsey olur gıbı senaryolar yazıyorlar.Drum yazarım ama hareket etmek şartıyla dıyor. Ben de evde aşırı derece de sıkılıyorum saat başı evde bes tur atıp yuruyorum.. ben de normal hamıleler gıbı işe gıtmek ıstıyorum

sen hamılelıgın boyunca hep çalıştın mı. ben öğretmenim 40 gunluk rapor hakkım bıtıyor bes bes kullandık.aralıkta çalışmaya baslamam gerek.. ben de gıtmeyı ıstıyorum...cunku 4 ayım bıtıp beşe gırmış olacağım. Ama annemler eşim asla gıtmeyeceksın heyet raporu alcaz dıyorlar yanı doguma kadar evde olacakmışım.. Eşime de kızamıyorum kaç aydır o da tedırgın korkuyor kanamalardan dolayı..ben riske atamam dıyor çocuklar karnına çarpar vurur bırsey olur gıbı senaryolar yazıyorlar.Drum yazarım ama hareket etmek şartıyla dıyor. Ben de evde aşırı derece de sıkılıyorum saat başı evde bes tur atıp yuruyorum.. ben de normal hamıleler gıbı işe gıtmek ıstıyorum

ben ilkindede çalıştım şimdide çalışıyorum.birde mühendisim öyle çokta masabaşı sayılmaz işim şantiyelerdeyim hep.ama bende kanama yaşadıktan sonra arkadaşlarımdan destek alıyorum onların ofis işlerini ben yapıyorum benim şantiye işlerimede onlar gidiyor şimdilik doğuma kadar ofis içinde kalacağım. bu şekilde. tabi en iyisini sen ve ailen bilir ama evde otur otur daha zor bence.ben çok evhamlıyım evde olsam hep kendimi dinlerim biliyorum çalışmak iyi geliyor bana.

çalışan arkadaşlar, işyerinize söylediniz mihamileliğinizi?
internet haberlerde günde 7,5 saatten fazla çalışmayacağımızı yazıyor ama burdaki herkes normal mesai saatlerinde çalışıyor galiba:(

internet haberlerde günde 7,5 saatten fazla çalışmayacağımızı yazıyor ama burdaki herkes normal mesai saatlerinde çalışıyor galiba:(

ben söyledim ama hiç oralı olmadılar hemde hiççççççç.bide üstüne cumartesi öğleye kadar çalışıyorum .Bakanlığa şikayet etsem ciddi cezalar var ama neyse diyorum

ben ilkindede çalıştım şimdide çalışıyorum.birde mühendisim öyle çokta masabaşı sayılmaz işim şantiyelerdeyim hep.ama bende kanama yaşadıktan sonra arkadaşlarımdan destek alıyorum onların ofis işlerini ben yapıyorum benim şantiye işlerimede onlar gidiyor şimdilik doğuma kadar ofis içinde kalacağım. bu şekilde. tabi en iyisini sen ve ailen bilir ama evde otur otur daha zor bence.ben çok evhamlıyım evde olsam hep kendimi dinlerim biliyorum çalışmak iyi geliyor bana.

çalışabilen arkadaşlara çok imreniyorum.. keşke beni de yollasalar ..Gerçi benim okuldaki öğrenciler aşırı yaramaz pek disiplin yok okulda.Sınıflar 40 kişi ama gene de evde olunca insan kendini çok dinliyor.. kitap okumaktan örgü örmekten puzzle yapmaktan kısaca herşeyden bıktım..Yine de buna da şükür...Aralık ayından itibaren kendime program yapacagım.. bir saat yürüyüs ve çarşı pazar dolaşmak istiyorum..dondurma yemek istiyorum ama malesef hepsi daha yasak:(

Canım benim iş yerim dedi ki herkes bir şekilde fedakarlık yapıyor sende yapacaksan kal yoksa da şartlarımız bu dediler :50:

ben söyledim ama hiç oralı olmadılar hemde hiççççççç.bide üstüne cumartesi öğleye kadar çalışıyorum .Bakanlığa şikayet etsem ciddi cezalar var ama neyse diyorum

Bakanlığa ben de şikayet etmeyi düşünüyorum aslında, sene başında sözleşmemi yenilemezlerse ben de çok pis şikayet ederim hem de dava açarım hamileyim diye beni işten çıkardıkları için, o kadar ki sinirleniyorum.

Canım benim iş yerim dedi ki herkes bir şekilde fedakarlık yapıyor sende yapacaksan kal yoksa da şartlarımız bu dediler :50:

Bakanlığa ben de şikayet etmeyi düşünüyorum aslında, sene başında sözleşmemi yenilemezlerse ben de çok pis şikayet ederim hem de dava açarım hamileyim diye beni işten çıkardıkları için, o kadar ki sinirleniyorum.

ben daha söyleyemedim, sadece müdürlerim biliyor ama İK ya sölemedim.
benim işim rahat ama otobüsle gidip geldiğim için akşamları çok kalabalık oluyor, bazan nefes alamıyorum.
kimsede yer vermiyor (bir an önce karnımız çıksın :))

işten çıkaramazlar hamilesin iş mahkemesine gidersen mahvolurlar gerçi öyle bişey yaparlarsa hiç durma.bende şikayet etmeyi düşündümde bu arada geçen ay iş kazası oldu belki iş müfettişleri kendiliğinden gelir diye bekliyorum :27:

işten çıkaramazlar hamilesin iş mahkemesine gidersen mahvolurlar gerçi öyle bişey yaparlarsa hiç durma.bende şikayet etmeyi düşündümde bu arada geçen ay iş kazası oldu belki iş müfettişleri kendiliğinden gelir diye bekliyorum :27:
Canım sen iş yerini söyle ben şikayet edeyim, benimkini de sen şikayet et :52:

Canım sen iş yerini söyle ben şikayet edeyim, benimkini de sen şikayet et :52:

maalesef özel sektör işte.oğlumda 3,5 aylıktı işe başladım ve süt iznimi bile kullandırmadılar bana. o zamanlar çok yeniydim sesim çıkmamıştı şimdi düşündükçe kendime çok kızıyorum .düşünsene bütün gün emziremiyordum sağmakla filan uğraşıyordum şantiyede göğüslerimden sütlerin şakır şakır aktığını üstümün başımın ıslandığını çok bilirim.hep devlete gireyim istedim ama allah kısmet etmedi.bu kez ama söke söke tüm haklarımı alacağım diyordum dakika bir günlük çalışma hakkımı bile savunamıyorum yine işine gelirse diyorlar.bide benim patronun iki kızı var bekar haldende anlamıyor.

maalesef özel sektör işte.oğlumda 3,5 aylıktı işe başladım ve süt iznimi bile kullandırmadılar bana. o zamanlar çok yeniydim sesim çıkmamıştı şimdi düşündükçe kendime çok kızıyorum .düşünsene bütün gün emziremiyordum sağmakla filan uğraşıyordum şantiyede göğüslerimden sütlerin şakır şakır aktığını üstümün başımın ıslandığını çok bilirim.hep devlete gireyim istedim ama allah kısmet etmedi.bu kez ama söke söke tüm haklarımı alacağım diyordum dakika bir günlük çalışma hakkımı bile savunamıyorum yine işine gelirse diyorlar.bide benim patronun iki kızı var bekar haldende anlamıyor.

canım, bazı işyerleri çok acımasız olabiliyor. dediğin gibi hak aramak gerekiyor.

Canım evli olsalarda halden anlamadıklarına emin olabilirsin, ben de aynısını yaşıyorum zaten. Ben de devlet için her iki yıl da bir koşturuyorum ama nafile, belki bu yıl doğumdan sonra çalışabilirim ya da erken izne ayrılıp çalışırım diye düşünüyorum ama yine yalan olacak biliyorum. Benim eşimin durumu iyi olduğu için sürekli bana baskı yapıyor zaten, işten çık işten çık diye. Çıksam işten ne yapacağım ki milletle misafirliğe mi gideyim ne yapayım yani sanki boşuna okudum 5 yıl :44:

Back
X