• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..

aslında tamda söylemek istediklerimi anlatmışsınız .sonuna kadar katılıyorum

günaydınnn :71:

kızlar cumartesi kontrolde çatlamaya başladığımı gördü doktor krem kullanabilirsin dedi.. Ben ısrarla öneri isteyince bephantol ü önerdi. Bende dün sipariş ettim yarın muhtemelen elimde olur. bebeyağı kullandığım halde faydasını görmedim. :5:
biraz erken atlamışsın bol krem kullan nemlendir kakao yağı iyi geliyor diye biliyorum,bu zamana kadar kilo aldın mı eğer birden kilo aldıysan onun da etkisi olur ayrıca fazla sıcak suyla duş alma cildi kurutuyor
Kizlar doktordan geliyorum inatla cinsiyeti söylemiyor of ya :( 17 de söylerim dedi bide kasik ağrım bacağında olan ağrım vardı onun icinde kalsiyum eksiklii var dedi ilac verdi ilacın yan etkilerini okudum korkunç kullanmaya korkuyorum yarın başka bir doktora daha gideceğim bakalım hayırlısı
hangi ilacı verdi sana benim bacak ağrılarım kalsiyum kullanmaya başlayınca kesildi caldımax-d kullanıyorum ben yan etkilerini ben de okuyunca korkmuştum ama yeterince süt ürünü tüketemiyorum maalesef
arkadaşlar uzun süredir giremedim 3 gün hastanede yattım gene kanama bu sefer daha çoktu ve kırmızıydı. gene bir sürü dr yok rısklı gebe uzmanı yok şu ıyı bu iyi.ıgne ılaç alttan üstten muane derken canım cıktı.. hepsinin dediği 9 ay boyunca yatacakmışım. rahım plesanta buyüdükçe damarlarım çatlıyormuş ...evde çok yurumek yasak. dışarda yürüyüş hareket yasak..psikolojım berbat ne yapacağımızı şaşırdık.bu arada bebek erkek.ıkılı testte yüzde 95 kız denmişti.ıkılı testte cinsiyet tahmınlerine inanmayın..
geçmiş olsun canım bana tahmin bile bildirmedi dr ikilide 16. haftalarda belli olur dedi
ya ben kontrollere gıdemıyorum.
Dıskapının dısından korkuyorum..
bı gun gıyındım "Hadı Emıne" dedım.. ve ıkı kere kustum:((...
2 ay oldu gormeyelı bebegı...
canım neden korkuyorsun yaa bak bebeği göreceğini düşün nasıl hareketlenmiştir şimdi o
:6:Benim doktorum 16. haftadan sonra organik boya ile boyayabilirsin dedi ama ben organik boyaların hikaye olduğunu düşünüyorum, sırf eşimin içi rahat etsin diye bekliyorum 16. haftayı tüm gün pc başındayız elimizde akıllı telefonlar radyasyon heryerde yediğimiz tavuğa kadar ne kadar zararlı olduğunu düşünürsek (ki hamile olduğumu öğrendiğimden beri tavuk yemiyorum) saç boyası o kadar da korkunç gelmiyor sadece iyi havalandırılmış biryerde yapılmalı bence o anda açığa çıkan gaza fazla maruz kalmamak için velhasıl 16+1 de bende boyayacağım saçımı.
canım kokudan ziyade zarar veren deri ile temas etmesi boyanın deriye gelmediği sürece boyayabilirsiniz, ama kana geçmemesi gerekiyor

Kendi oğluma kardeş istesem de, bu konu açılınca içinm cız ediyor aslında... Ben kendi kardeşimle dargınım. İki kardeşiz ama bir yıldır konuşmuyoruz. Hamile olduğumu, hastanede yattığımı bliyordur anne ve babamdan ötürü ama aramadı hiç... Garip ama aramasını da yüreğimden istemedim demek ki çok kırgınım ona...
Benim çocuklarım böye olmasınlar umarım. Yetiştirme tarzı çok önemli. Bizim büyüklerimiz hep kardeşler arasında ayırım yaptılar, bize kardeş olduğumuzu hiç hissettiremediler sonuç ta böyle oldu...

merhaba güzel anneler ben uzun zamandır yazamıyorum ama uzun zamandırda takipteyim herkesin cinsiyeti belli olmuş sanırım Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah benim doktor randevum 20 kasım inşallah belli olur bın kız istiyorum bir oğlum var aman sağlıklı olsunda heyecan dorukta dua edin lütfen 15+5 teyim ama hala bulantılarım devam ediyor ama yemek yiyorum sadece sabahları oluyor daha hiç birşey almadım bebişime....

Kendi oğluma kardeş istesem de, bu konu açılınca içinm cız ediyor aslında... Ben kendi kardeşimle dargınım. İki kardeşiz ama bir yıldır konuşmuyoruz. Hamile olduğumu, hastanede yattığımı bliyordur anne ve babamdan ötürü ama aramadı hiç... Garip ama aramasını da yüreğimden istemedim demek ki çok kırgınım ona...
Benim çocuklarım böye olmasınlar umarım. Yetiştirme tarzı çok önemli. Bizim büyüklerimiz hep kardeşler arasında ayırım yaptılar, bize kardeş olduğumuzu hiç hissettiremediler sonuç ta böyle oldu...

çok üzücü olmalı senin için heleki hamilelikte duygusallık ta var.inşallah barışırsınız sonuçta et tırnaktan ayrılmaz dimi.

haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..
Görüşlerimiz farklı canım sana da saygı duyarım..kendime ait kararları verebilmem için maddi güce ihtiyacım yok cok sükür ins da olmaz bundan sonra.. Vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek benim ilk gayem ama yapabilirim yapamam bilmiyorum önemli olan inandığım yolda yürümek ve yilmamak benim için..kolay oldugunu söylemedim zaten en zor meslek dedim demin..sunu da unutmamak lazım ben cocuklarımın sadece dünya hirsiyla büyümelerini istemiyorum benden onu görmelerini de istemiyorum..onlara ahiret inancı ve dunyanın geçici oldugu her türlü geçebileceği rahatlığını yaşatmak ve öğretmek gelecegi derken dunyaları yanında ahiretlerini de kurtarmak için çalısmalarını öğretmek istiyorum bunu için kendimi sürekli yetiştirmekde tabi..bi kadının Güçlü olması ekonomik özgürlüğü olmasi degildir tabi bu benim fikrim..
keşke bir çocuğun mutluluğu yeni oyuncaklarla olsaydı size bende katılırdım ancak çalışma hayatımdan öğrendiğim tek bişey var iyi eğitim almazsan sadece vasat bir hayatın olur.babadan kalacak mirasta olmadığına göre en azından bizde öyle çocuklarımın en üst düzeyde eğitim olanaklarına sahip olmasını isterim.biz iki kardeşiz çok şükürki abim doktor ben mühendis oldum annem ve babamın bizi okuturken ne hale geldiğini çok iyi biliyorum.bana babamdan geçen bir okuma okutma aşkı var.kardeş elbette harika bir şey benim bahsettiğim 4-5 çocuk doğursam onlara bakamam buna gücüm yetmez.bakımdan kastım sırf karınlarını doyurup sevgi şefkat vermek değil maalesef benim için.bu konuda belki acımasız görebilirsiniz beni ama iş hayatında yada sosyal hayatta çocuklarımın en iyi yerlerde olmalarını isterim ben.çocuklarıma bırakacak en iyi miras bu olur benim için. babamın hep bir lafı vardır keşke zengin olsam bir düzine çocuk yapardım der.düşünsene kimi doktor kimi mühendis kimi avukat hakim olmuş diye hep hayel kurar.ben bu yapıda yetiştirildim keşke imkanım olsa 2 değil 12 çocuk yapardım ama onlara verebileceğim gelecekte hayel kırıklığı olmamalı ....
Eğitim konusunda haklısın.. Anne donanımlı olmalı.. Ama kastettiğim meslek sahipliği degil..kendini yetiştirmek manasında söylüyorum nice doktor mühendisler tanıdım maalesef yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı..elimden geldiğince onlara gercek bi eğitim ve aile terbiyesi vermek isterim ama meslekleri konusunda isteklerine bağlıdır desteklerim ve yönlendiririm ve tabiki ugrasirim..sonuçta yukarıda yazdığım gibi önemli olan dünyada vasat bi hayatım olsun ne çıkar ama cocuklarım once niye dünyaya geldiklerini bilsinler her sartta mutlu olsunlar ve inandıkları uğruna yasasinlar..ben vasat anne olabilirim sorun degil..

arkadaşlar uzun süredir giremedim 3 gün hastanede yattım gene kanama bu sefer daha çoktu ve kırmızıydı. gene bir sürü dr yok rısklı gebe uzmanı yok şu ıyı bu iyi.ıgne ılaç alttan üstten muane derken canım cıktı.. hepsinin dediği 9 ay boyunca yatacakmışım. rahım plesanta buyüdükçe damarlarım çatlıyormuş ...evde çok yurumek yasak. dışarda yürüyüş hareket yasak..psikolojım berbat ne yapacağımızı şaşırdık.bu arada bebek erkek.ıkılı testte yüzde 95 kız denmişti.ıkılı testte cinsiyet tahmınlerine inanmayın..

Çok geçmiş olsun canım :( Üzülme diyeceğim boş biliyorum korkular var işte. Allah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.

Bu arada kimseye fikrimi dayatmıyorum arkadaslar yanlış anlamayın her kadının belli bi ideali ve yasam çizgisi olmalı benim çizgim de bu herkese de fikrine de saygı duyarım burada gerginlik yapmak falan degil niyetim..televizyonda öğretilen kadın modeline uymadığımı biliyorum ama cok düşündüm bu benim kararım ve gayet eminim bu durumda kimse de bana haksızsin diyemez..sadece saygı duyulabilinir..Teşekkür ederim..

Bu arada kimseye fikrimi dayatmıyorum arkadaslar yanlış anlamayın her kadının belli bi ideali ve yasam çizgisi olmalı benim çizgim de bu herkese de fikrine de saygı duyarım burada gerginlik yapmak falan degil niyetim..televizyonda öğretilen kadın modeline uymadığımı biliyorum ama cok düşündüm bu benim kararım ve gayet eminim bu durumda kimse de bana haksızsin diyemez..sadece saygı duyulabilinir..Teşekkür ederim..

dünyada milyarlarca insan varsa bir o kadarda fikir var demektir.herkes birbirine saygılı olmalı düşünce dayatması diye bişey olamaz zaten.kişi kendi ne istiyorsa onu yapar asıl özgürlük budur.sen öyle düşünürsün ben böyle sonuçta hepimizin ortak gayesi evlatlarımız.kimse üzülmesin gerilmesin burada.

dünyada milyarlarca insan varsa bir o kadarda fikir var demektir.herkes birbirine saygılı olmalı düşünce dayatması diye bişey olamaz zaten.kişi kendi ne istiyorsa onu yapar asıl özgürlük budur.sen öyle düşünürsün ben böyle sonuçta hepimizin ortak gayesi evlatlarımız.kimse üzülmesin gerilmesin burada.
:) aynen..yani birisi ortaya fikrini attıgında saygı duymak medeni olan harekettir hepimiz anne olucaz ins önemli olan hepimiz iyi seyler istiyoruz cocuklarımız için..

senin kararın, hayata bakışın bu olabilir fakat, bir kadının vatanı milleti için yapabileceği en iyi şey çocuk doğurmaktır, çok çocuk iyi gelecektir haksız mıyım kızlar dersen, bende sana haksızsın derim, hatta bi daha desen yine derim. hep derim.
çünkü benim dünya görüşüm de budur. evde oturup çocuk doğurmayı tercih eden kadına hiç bir lafım olmaz, ama bunun yapılabilecek en iyi şey olarak lanse edip, dolayısı ile benim yaşam tarzımın doğru olmadığının söylenmesine, televizyondan izleyip öğrendiğim kadarıyla değil , 31 yaşına kadar bitirdiğim iki fakülte, yaptığım uzmanlık ve doktorluk mesleği sayesinde her gün onlarca insanla karşılaşıp edindiğim tecrübe ile söylebilirim ki 'haksızsın'.

vay anasını sonucu fakslayan yerlerde mi var yahu :D ben onbinbeşyüz kez arayınca öğrenebilmiştim :D hayırlı olsun bu arada ofertacım:)

aslında yazdıktan sonra bende böyle yorum alacağımı biliyordum canımcım fakslayan abim kendisi kadın doğum uzmanı ikili testimi o yapmıştı :27: yoksa nerdeee öyle ilgili hastane doktor

Kızlar benim kanamam 2 haftadır yoktu ara ara azıcık geliyordu...cuma günü babaannemi kaybettim daha cok gelmeye başladı endişeliyim doktora gidecem fakat her kanamamda dr aynı şeyi söylüyor bebekte sıkıntı yok bebekte sıkıntı yok başka doktora gitsem mi acaba ? sağ ve sol tarafımda ara ara acıyo.:5:

Kizlar şimdi ikili test sonucumu aldim cok iyi dedi dr. Hcg 25.8 çıkmış neydi bu erkekmi kizmi:))

benim de 25,9 çıkmıştı doktorum bu hafta %80 erkek dedi ultrasonda ama ne kadar doğrudur bilemem benim ikili test sonucuna göre cinsiyet tutmuş oluyor allah herkesin kalbine göre versin sağlıklı evlatlar nasip etsin.

senin kararın, hayata bakışın bu olabilir fakat, bir kadının vatanı milleti için yapabileceği en iyi şey çocuk doğurmaktır, çok çocuk iyi gelecektir haksız mıyım kızlar dersen, bende sana haksızsın derim, hatta bi daha desen yine derim. hep derim.
çünkü benim dünya görüşüm de budur. evde oturup çocuk doğurmayı tercih eden kadına hiç bir lafım olmaz, ama bunun yapılabilecek en iyi şey olarak lanse edip, dolayısı ile benim yaşam tarzımın doğru olmadığının söylenmesine, televizyondan izleyip öğrendiğim kadarıyla değil , 31 yaşına kadar bitirdiğim iki fakülte, yaptığım uzmanlık ve doktorluk mesleği sayesinde her gün onlarca insanla karşılaşıp edindiğim tecrübe ile söylebilirim ki 'haksızsın'.
Cocuk doğurmaktan kastım yetiştirmek üretmek manasında arkadasım tabiki seri üretime bağlayıp sokağa salmak fikrinde degilim bunun boyle kastî basitlestirilmesinden dolayı da kırgınım..yanlış anlaşıldıysam duzelteyim..tabiki fikrine saygı duyuyorum öğrendiğin ve yetiştiğin kaynaklara da saygı duyuyorum..kimsenin yasam tarzını da yanlış diye değerlendirmedim ayrıca yaptıysam da özür dilerim lanse gibi bi durum da yok ayrıca hepimiz fikir beyanında özgürüz diye biliyorum :) zira sizde fikirlerinizi beyan ettiniz demin hemde beni suçlayarak yine de anlayış gösterdim saygı duyduğumu belirttim..ama benim fikirlerimden ve tarzımdan rahatsızlık duyuyorsaniz bu kendi probleminiz bunu da biliyo olmanız gerekir bu kadar üniversite bitirdikten sonra diye düşünüyorum..

bu arada tüm arkadaslarımızdan da özür diliyorum bu konu bu kadar tatsizlassin diye yazmamıştım fikirlerimden hayallerimden bahsetmiştim..;)

Back
X