• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar benim kanamam 2 haftadır yoktu ara ara azıcık geliyordu...cuma günü babaannemi kaybettim daha cok gelmeye başladı endişeliyim doktora gidecem fakat her kanamamda dr aynı şeyi söylüyor bebekte sıkıntı yok bebekte sıkıntı yok başka doktora gitsem mi acaba ? sağ ve sol tarafımda ara ara acıyo.:5:

kanama nasıl olursa olsun ciddiye alınmalı bence bence doktora git canım mutlaka için rahatlar. boşver doktorda ne derse desin onlar alışıklar inanki

Canım telaş vermek istemem ama kanamam var diyosun muhtemelen üzüldüğün içindir basın sagolsun bu arada..ama bi doktora daha görün bari benim de icim rahat etmedi sen boyle yazınca..iğne falan verdi mı doktor? Neden oluyomuş kanama?

saç limelide nedir ilk defa duydum

kirpik rimeline benzer. watson da var.(26 tl) benim çok beyazım vardı saçlarımı açamıyordum, saç rimeli sürüyorum. yıkanınca çıkıyor.ben de bu beyazları napıcam derken yeni öğrendim.

haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..

ne güzel yazmışsın ne güzel özetlemişsin arkadaşım,senin gibi kadınları görmek mutlu ediyor beni,,,
bende çok isterim çok çocuğum olsun,büyük ailem olsun ama bu çok mumkun görünmüyor günümüz şartlarında,eşimle çok iyi mesleklere sahip olmamıza rağmen çocukların geleceği için endişelenmiyor değiliz( ikinciye gebeyim)
hepsini bırak akşam eve bir gidiyorum, harap halde kızı bakıcıdan al doyur oyna,yatır ve sonra ertesi günün yemeğini yap varsa diğer işler vs. bende evde kalıp çocuklarıma bakabilirim ama çocuklarımın ve kendimin hayat standartları için ben çalışmayı tercih ediyorum,kendime saygım aileme olan saygım için,babacığım tek maaşla bizleri okutmak için anası ağladı, çok şükür mesleklerimizi aldık, şu saatten sonra evde oturmak hem kendime hemde aileme saygısızlık olur:72:

Cocuk doğurmaktan kastım yetiştirmek üretmek manasında arkadasım tabiki seri üretime bağlayıp sokağa salmak fikrinde degilim bunun boyle kastî basitlestirilmesinden dolayı da kırgınım..yanlış anlaşıldıysam duzelteyim..tabiki fikrine saygı duyuyorum öğrendiğin ve yetiştiğin kaynaklara da saygı duyuyorum..kimsenin yasam tarzını da yanlış diye değerlendirmedim ayrıca yaptıysam da özür dilerim lanse gibi bi durum da yok ayrıca hepimiz fikir beyanında özgürüz diye biliyorum :) zira sizde fikirlerinizi beyan ettiniz demin hemde beni suçlayarak yine de anlayış gösterdim saygı duyduğumu belirttim..ama benim fikirlerimden ve tarzımdan rahatsızlık duyuyorsaniz bu kendi probleminiz bunu da biliyo olmanız gerekir bu kadar üniversite bitirdikten sonra diye düşünüyorum..

bu arada tüm arkadaslarımızdan da özür diliyorum bu konu bu kadar tatsizlassin diye yazmamıştım fikirlerimden hayallerimden bahsetmiştim..;)

çocuk doğurmaya karşı değilim, öyle olsa hamilelik forumunda anne adayı olarak yazıyor olmam kadar saçma bir şey daha olmazdı herhalde :)) hepimiz fikir beyanında özgürüz, o yüzden bende sizin fikrinize katılmadığımı, gerekçesiyle beraber söyledim. bunda kırılacak, gerilecek ya da rahatsızlık duyulacak bir şey yok.
hastanede 2 yan odamı paylaşan bir yenidoğan uzmanı arkadaşım var. kadın, 38 yaşında, 6 senedir evli, sağlıklı, çocuğu henüz yok. yenidoğan uzmanı olmak için çocuk uzmanlığının da üzerine bir kez daha ihtisas yapmak gerekiyor ve bu araya çocuğu sıkıştırabileceğiniz bir kariyer planı değil maalesef. bu yıl Allah nasip ederse artık o da bebeği olsun istiyor. çünkü artık gebe kalması oldukça riskli hale gelmeye başladı. benim bebeğim zamansız doğarsa, ya da Allah korusun bir hastalığı ortaya çıkarsa bebeğimi ona emanet edeceğim.
bir kadın kendi annelik duygusunu tatmin etmeyi yıllarca geciktirip başkalarının bebeklerini kurtarmayı seçebiliyorsa, bir kadının yapabileceği en kutsal, en iyi şeyi bence o yapmıştır.
annelik elbette zor, elbette kutsal ama yalnızca 'anne' olmak benim için yeterli bir tatmin aracı değil. düşüncenize olabilir deyip geçemememin, tepki verme ihtiyacı duymamın sebebi, çevremdeki böyle insanların fazlalığıdır.
hayallerinize ulaşmanız dileği ile..

kirpik rimeline benzer. watson da var.(26 tl) benim çok beyazım vardı saçlarımı açamıyordum, saç rimeli sürüyorum. yıkanınca çıkıyor.ben de bu beyazları napıcam derken yeni öğrendim.
canım saçların ne renk hint kınası kullanabilirsin
Kızlar benim kanamam 2 haftadır yoktu ara ara azıcık geliyordu...cuma günü babaannemi kaybettim daha cok gelmeye başladı endişeliyim doktora gidecem fakat her kanamamda dr aynı şeyi söylüyor bebekte sıkıntı yok bebekte sıkıntı yok başka doktora gitsem mi acaba ? sağ ve sol tarafımda ara ara acıyo.:5:
tatlım başın sağolsun, bence dr a görün ya da öncesinde ara madem bebekte sıkıntı yok deyip duruyor, kanamam arttı de bakalım ne diyecek dr un iine sinmezse de başka bir dr a daha görünürsün

kızlarr ben bir tablo yaptım kendime sizlere de fikir vermesi açısından paylaşacağım inşallah ama önce dosyayı yükleyebilmem lazım:1:

Ama işin çok güzel canim benim annem ebe hemsireydi.Surwkli hastahanedeydi biz okuldan geldigimizde millet zili caldiginda annesi acar kapiyi sicacik karsilar mis gibi yemek kokulari gelirdi biz ise anahtarimiz boynumuzda gelirdik evde yemegimiz hep olurdu isitir yerdik ama hic bir zaman annemi karsilamasi gibi olmazdi o ev... Ben bankaci olucakdim simdi görüyorum arkadaslarimi yok pahasina saat 9 lara kadar çalışıyorlar. Benim oglum 9:30 dedinmi uyur.Okul cok yordugu icin.Ben goremicekdim oğlumu ne anladim ozaman ben hayattan .Senin harika bir isin var gerçekten sanslisin.

Yazdıklarını görünce okadar üzüldümki. Bende hemşireyim. Umarım ileride benim çocuklarımda böyle düşünmez. Çünkü ben doğacak çocuklarıma iyi bir gelecek sunabilmek için çalışıyorum. Tıpkı annen gibi :)

Biz 4 kardeşiz ve büyüdükte sunu anlıyorum ki kalabalık aile olmak cok güzelmiş bende cocuklarımın kalabalık olmasını istiyorum su an ikizlere hamileyim ve allah nasip ederse en az 6 tane cocuğum olsun istiyorum..çalışmıyorum çalısmayı da düşünmüyorum bebislerimle büyümek ve onlarla bi aile olmak onlara yemek yapmak yeri gelince sıkıntılarını çekmek istiyorum.. Bu arada cok cocuk demek iyi bi gelecek ve vatana millete bi kadının yapabileceği en buyuk iyilik demek..ve bence en zor meslek de annelik..hiçbir maddi ücreti olmadıgı gibi kimse seni basarından dolayı tebrik etmez..ama onları iyi görmek bile anne için yeterlidir..bu yüzden kariyerime evde cocuklarimla devam edicem ins..haksız miyim kızlar :)

Eşinin durumu çok iyiyse haklısında tabiki. Benim eşimin durumu çok iyi değil oyüzden çocuklarıma iyi bir gelecek kurabilmek için çalışmak zorundayım :)

kızlar excel dosyası ekleyemiyorum eklentilerden mi yapılıyor zira oradan yapmaya çalıştım dosya yüklenmiyor

ne güzel yazmışsın ne güzel özetlemişsin arkadaşım,senin gibi kadınları görmek mutlu ediyor beni,,,
bende çok isterim çok çocuğum olsun,büyük ailem olsun ama bu çok mumkun görünmüyor günümüz şartlarında,eşimle çok iyi mesleklere sahip olmamıza rağmen çocukların geleceği için endişelenmiyor değiliz( ikinciye gebeyim)
hepsini bırak akşam eve bir gidiyorum, harap halde kızı bakıcıdan al doyur oyna,yatır ve sonra ertesi günün yemeğini yap varsa diğer işler vs. bende evde kalıp çocuklarıma bakabilirim ama çocuklarımın ve kendimin hayat standartları için ben çalışmayı tercih ediyorum,kendime saygım aileme olan saygım için,babacığım tek maaşla bizleri okutmak için anası ağladı, çok şükür mesleklerimizi aldık, şu saatten sonra evde oturmak hem kendime hemde aileme saygısızlık olur:72:

anneliğin zorluğu hakkında tecrübem yok, bildiklerim yalnız rivayete dayalı. ilk bebeğimi bekliyorum. bir kadın için ülkemiz şartlarında çalışmak hiç kolay değil, hem anne olup hem çalışmak muhtemelen daha da zor olacak. hamileliğimi ilk 3 ay işyerimde hiç kimseye söylemeden geçirdim ben. tam tempo çalıştım. hiç kolay olmadı. çünkü şube değişikliği yapmam gerekiyordu ve hamile olduğum öğrenilirse bu gerçekleşmeyecekti, ve hatta işsiz kalma durumuyla karşı karşıya kalabilirdim. burada yazan arkadaşları okudukça, ev hanımlarına ilk defa özendim, evde kalıp bebeğime bakamayacak olmaktan dolayı üzüldüm. hatta bir ara bu eziyeti çekmektense istifa edip bebek ele gelinceye kadar evde kalmayı bile düşündüm. sonra ev hanımı olan annem beni kendime getirdi. hadi kendi çektiğinden vazgeçtin, seni yetiştiren kişilerin emeğini nasıl boşa çıkarırsın, nasıl bu kadar çabuk vazgeçebildiğine inanamıyorum, hem çalışıp hem çocuk yetiştiren bu kadar kadından senin farkın ne dedi. ertesi gün gidip patronumla konuştum, durumumu ve düşündüklerimi anlattım. kendisi de aynı yoldan geçen 2 çocuk sahibi kadın patronumdan da aynı tepkiyi aldım. son güne kadar hepimiz gibi işe devam edeceksin, en kısa sürede de geri döneceksin, hastalar ihmale gelmez dedi. çok zor olacağını bildiğim halde ben o gün hayatımda bunun gibi iki kadın olduğu için çok mutluydum.

Çalışan anne çalışmayan anne tartışması her zaman olur. İkisinide yaşadım. Artıları ve eksilerini tartarsan kesinlikle çalışan anne derim. Nden mi bir kere çok planlı ve programlı oluyorlar ev hanımının 1 gunde yapabileceği işi onlar 2 saate yapıyorlar. Cocukları ile daha kaliteli zaman geçiriyorlar. Çalıştığım zaman kızıma daha çok vakit ayırıyordum. Çevremde bir sürü ev hanımı var hiç biride oturup çocuğuyla oyun oynamıyor bile. Ayrıca ev hanımlarının çoğu antidepresan kullanıyor nedenmi aynı şeyleri yapmaktan bıkmış usanmış olduklarından. Çalışan anne işe gidiyor aklı dağılıyor stres atıyor bir nevi farklı ortam ona telepati gibi geliyor. Ekonomik özgürlük onu. Güçlü kılıyor. Çalışan anne olupta çok çocuk yapan çocuklarını çok iyi yetiştiren anneler vr bende çocukken annem çalışsa diye imrenirdim. Çalışan arkadaşlaqrımın anneleri istediklerini alırdı bizde konu komşunun eskileriyle büyürdük. Çalışan anne yemek yapıyor ama çocuğu ısıtıyor hiç birşeyden mahrum kalmıyor aksine anne belki daha özentili yapıyor herşeyi içindeki vicdan azabını yenmek için

Yazdıklarını görünce okadar üzüldümki. Bende hemşireyim. Umarım ileride benim çocuklarımda böyle düşünmez. Çünkü ben doğacak çocuklarıma iyi bir gelecek sunabilmek için çalışıyorum. Tıpkı annen gibi :)
Kiyamam üzülme lütfen ne biliyim biz annemize hasret büyüdük. Annemin nobetten çıkışını heyecanla beklerdik.Tam gelirdi bir doğum haberi gelirdi sevincimiz kursagimizda kalirdi.Hep bizim için bizim gelecegimiz icin çalıştığını soylerdi.Oylede oldu.Ozel okullara gittim özel dershanelere universiteyi bitirdim.simdi ikinciyi okuyorum .su an is hayatina girmek istesem girerim.Ama ben tercihimi cocuklarimla doya doya yaşamayı sectim.Ev hanimi olmak degil hayalim yanlis anlasilmasin cocuklarimi büyütüp ondan sonra calismak isterim imkanim var ve ben bunu böyle degerlendiriyorum.
Sen üzülme yine söylüyorum çünkü annem iki gunde bir 24 saat nobet tutar ardından eve geldiginde bile hastasi arardi doguma giderdi.Cok yogundu hep.Simdi dusunuyorumda ne cok sorumluluk üstlenmiş annecim gozlerinin alti hep cizgilerle dolu uykusuzluldan, calismaktan yorgunlukdan Annelerin hakki ödenmez.

Son düzenleme:

Bende aynı dertten muzdaribim kayınvalıdemler bakırkoydeler onlara gıttıgımde bakırkoy meydanda erkul kozmetık var aynı marka orda 16 lira yolunuz duserse ordan alabılırsınız

Evde ailesi ve çocuklarıyla ilgilenerek ailesine katkıda bulunan annelere de, evinin geçimi ya da idealleri için çalışmayı seçen annelere de saygı duymak gerekir. Hangi yolu seçmiş olursa olsun; evlat yetiştirmenin ne kadar zor ve önemli bir görev olduğunu anlayan ve bu yola gönül veren annelere selam olsun... Bazı anneler tanıyorum çalışmadığı halde çocuğunu bakıcılar büyüttü, anne tüm gün dışarda gezdi. Ne anneler tanıyorum çalışırken çocuğuna yetişebilmek için perişan oldu ama hiç vazgeçmedi.

Herkes kendi durumu içinde değerlendirilebilir bu yüzden kimsenin tercihini eleştirmem. Ben yıllarca çalıştım hem de gece gunduz demeden... Sonra eşimle tanıştım, yaşım 33 tü... Evlenip çocuğumuz olduğunda onu kendin yetiştirmek, evde ona bakmak ister miydin dedi? Düşündüm kabul ettim... Bize çocukken tamamen babaanne baktığı ve anne pek ilgilenmediği için , evde kendi çocuklarımı büyütmek, tüm hayatımı onlara adamak bana terapi gibi oldu. Kendi çocukluğum ile oğlumun çocukluğu arasındaki farkı görmek muhteşem bir duygu...

Hangi yolu seçmiş olursa olsun, anne kelimesinin hakkını veren tüm annelerin ellerinden öpüyorum.

hamile gibi değil de böyle kilo almış göbek çıkmış gibi karnım var. otobüste hala yer vermediklerine göre ben ayaktayken demekki hala belli değil hamileliğim :)

Evde ailesi ve çocuklarıyla ilgilenerek ailesine katkıda bulunan annelere de, evinin geçimi ya da idealleri için çalışmayı seçen annelere de saygı duymak gerekir. Hangi yolu seçmiş olursa olsun; evlat yetiştirmenin ne kadar zor ve önemli bir görev olduğunu anlayan ve bu yola gönül veren annelere selam olsun... Bazı anneler tanıyorum çalışmadığı halde çocuğunu bakıcılar büyüttü, anne tüm gün dışarda gezdi. Ne anneler tanıyorum çalışırken çocuğuna yetişebilmek için perişan oldu ama hiç vazgeçmedi.

Herkes kendi durumu içinde değerlendirilebilir bu yüzden kimsenin tercihini eleştirmem. Ben yıllarca çalıştım hem de gece gunduz demeden... Sonra eşimle tanıştım, yaşım 33 tü... Evlenip çocuğumuz olduğunda onu kendin yetiştirmek, evde ona bakmak ister miydin dedi? Düşündüm kabul ettim... Bize çocukken tamamen babaanne baktığı ve anne pek ilgilenmediği için , evde kendi çocuklarımı büyütmek, tüm hayatımı onlara adamak bana terapi gibi oldu. Kendi çocukluğum ile oğlumun çocukluğu arasındaki farkı görmek muhteşem bir duygu...

Hangi yolu seçmiş olursa olsun, anne kelimesinin hakkını veren tüm annelerin ellerinden öpüyorum.
Sonuna kadar katılıyorum:46: Bende annemle yapamadiklarimi oğlumla doya doya yapıyorum arada bana göre her iki durumuda bildiğim için dağlar kadar fark var .Her anne kutsaldir hiçbir annenin hakki ödenmez. ..

hamile gibi değil de böyle kilo almış göbek çıkmış gibi karnım var. otobüste hala yer vermediklerine göre ben ayaktayken demekki hala belli değil hamileliğim :)

canım ben de öyle oluyorum bazen kilo almış gibi bazen hamile gibi göbeğim değişken resmen bunun sebebi de bağırsak sorunlarım ve gaz, son 1 haftadır alt karnım şişti göbeğime gaz da eşlik edince yer veriyorlar bazen.ama kızlar çoğu zaman göbeğim gözlerine girdiği halde başlarını çeviriyorlar insanlık ölmüş

İyi akşamlar hanımlar ben geldim bugün dra gittik ama suratım 5 karış çıktım drdan öncelikle bebeğimiz namaz kılar pozisyondaydı uyuyordu cinsiyetini öğrenemedik ama durumunun nasıl olduğunuda öğrenemedik drumu hiç beğenmiyorum ,hiç bir bilgi vermedi sadece ultrasona girmek için 25 tl vermiş oluyorum her gidişimde bu sefer aynısı oldu ve bütün keyfim kaçtı kendime gelemiyorum ben ne için gidiyorum özele ya bir bilgi alamayacaksam devlet hastanelerinede giderim drumu değiştircem hemen bi dr arayışına girdim ve haftaya tekrar randevu alıp gitmeyi planlıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum eşimde benim gibi düşünüyor oda gıcık oldu suratımdan anladıki o açtı konuyu başka dra gidelim dedi ben bugün sadece ultrasona girmek için mi 25 tl verdim dedi ve bebeğimiz nasıl,boyu ne kadar olmuş,kaç haftalık gözüküyor, vs hiçbişey söylemedi kendi baktı tamam dedi 9 aralıkta gel dedi ve çıktık.

Back
X