• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
:34: Evet ya bılmıslık var... kadın 5 cocuk dogurmus..onun karsısında da konusuyorum.
Var var... yalnız suda dogum ekıbınde calısmıslıgım var benım.. hep ona dayanıyorum.
gormemısın dogumlar gormuslugu var mısalı..
Ya sen neler saydın oyle..
Kıtap okumayı cok severım -suan daha ıyı- ama bı ara buraları bıle okurken "ufffff" dıyordum... kıtaplarıma baslayacagım.
Ya bı de ıyı hatırlattın bı kanavıcem var bekleyen ben onu bıtıreyım yaaaaa.
bu kız bırakır mı acep.. babası bıle sınava gece calısıyor..onun yanında kalem tutmamız bıle ımkansız..
valla ıyı hatırlattın yaaa ben su kanavıceyı bı bulayım.

:)) Kızında kime benzediği belli oldu.Şaka bir yana bilgiler önemli tabii,birbirimize danışıyoruz düşündüğümüzde,sıkıldığımızda,sevinçlerimizde..Sevindim birşey bulduğuna,devam edebilirsin inşallah.

günaydın canım.benim bebeğimde ilk etapta hafta geriden geliyordu sat a göre.geç döllenme olabilirdedi drum. tabi çok düzgün beslenemiyordum onun etkisnin olduğunada inananıyorum.çünkü sonrasınrda düzenli bi beslenme günlüğü hazırladım kendime en çokta meyve yedim.yağlı yemek filan değilde hafif etli yemekler yedim ve çokça çorba tükettim.mercimek çorbası ayran çorbası havuçlu şehriyeli bir sürü yapıp yapıp yedim.sonra dr a gittim öncelikle maşallah diyecem kusura bakma kendi nazarım değmesin diye :nazar: haftasını doldurmuş 2-3 günde gelişimi öne geçmişti.hatta tekrar maşallah :nazar: boyu tıpkı babası gibi baya uzun çıktı :1: drum doğumu çokta etkilemeyeciğini söyledi.zaten sağlıklı olması yeterli.yalnız birazcık tombik doğabilir bebeciğin:emir_bebek: başkada kafana takılmasın.

hemen :nazar: :nazar: masaellahları sıralayalım..
ya ben yıyemıyorum oyle seyler:(... meyve yıyorum cokca.. ozellıkle ayva:)
ama o sulusey...ıghhhhh...

İkizlere laf yok,onların işi kolay değil paylaşımları şimdiki yerlerinden başladı :) Bir video izlemiştim,ikizleri yıkıyorlar suyun içinde tutuyorlar alınlarına kadar fln,onlarda anne karnındaki hisleri doğrultusunda birbirlerine sarılıyorlar :52: Çok güzeldi,ikizlerin gelişimlerine şahit olmak çok farklı bir deneyimdir şimdiden kıpırdamalarından büyüdükleri zamanlara kadar.Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.:nazar::nazar:
Amin canım hepimize ins..zor ama özel bi süreç bizi bekliyo iki bebek nası sığacak bilmiyorum karnıma:) iste tek sıkıntımız erken dogum riski bu yüzden ben sizler gibi rahat hamilelikler geciremicem 6,5 aydan sonra full dinlenmeye geçicem ve olabildiğince az kilo almaya çalışıcam cunku fazla kilo bebeklerimi erken doguma gönderebilir..ama onlar için herseyi yaparım yeterki sağlıkla sıhhatle gelsinler..
aaaa neden????.........
Cunku doktorum tanıdık ben onu arayıp bugun gelmek istiyorum dedim normalde hep gitmiştim boyle boyle..o da cok yogunmus daha rahat bakabilmek için çarşambaya ayarladı..1 aydır görmüyorum bebislerimi özledim de..napalım sabredicez 2 gun:)

:)) Kızında kime benzediği belli oldu.Şaka bir yana bilgiler önemli tabii,birbirimize danışıyoruz düşündüğümüzde,sıkıldığımızda,sevinçlerimizde..Sevindim birşey bulduğuna,devam edebilirsin inşallah.

an ıtıbarı ıle esımın yorumu "ya Emıne nereden cıktı buuuuu" :)))

Günaydın kızlar nasılsınız ? Bende hissetmeye başladım sanki pıtırcığımı içimde böyle pıt pıtlar hafifce bişeyler kayıyo sanki :9: sizler hissediyormusunuz ? :)

hemen :nazar: :nazar: masaellahları sıralayalım..
ya ben yıyemıyorum oyle seyler:(... meyve yıyorum cokca.. ozellıkle ayva:)
ama o sulusey...ıghhhhh...

ben tavuğa ağzımı sürmedim 4 ay boyunca.ama artık yemem gerektiğini anladım.tabi tavuğun eksikliğini balıkla kapatıyordum.elimden geldiğince balık tükettim ve yanına bol ekşili salata.zaten ekşiden bi türlü vazgeçemedim.en baştan beri tatlı hiç yiyemedim şimdilerde canım istesede yemiyorum artık.çünkü çikolata türü tatlıların bebeğime hiçbir faydasının olmadığını biliyorum.o yüzden yediğimin benden çok bebeğime yaraması için sağlıklı beslenmeye zorluyorum kendimi.ha ayvaya gelince.ne söyleyebilirimki.:1:çok başka bi meyve.gelde yeme:1::1: faydası kadar tadıda çok güzel.bende çok tüketiyorum.çok dediğimde günde yarım taneyi geçmez ama her meyveden yarım tane yiyince zaten çooookkk oluyo işte:1:

herkese günaydın bu arada benim haftasonum berbat geçti annemle kavga ettik.benim çok mızmız bir hamile olduğumu düşünüyormuş herşeye şikayet ediyormuşum bide bunları eşimin yanında söyledi. daha neler neler anlatmıyayım valla çok üzüldüm o kadar ağladımki cumartesi aklıma hep kötü şeyler geldi.bebeğime haksızlık yaptım hatta bir ara keşke olmasaydı dedim.insanın annesi böyle derse diğer insanlar ne yapar dimi.aslında hiçte mızmız biri değilim tek şikayet ettiğim gaz sorunum var bide göğüslerim çok acıyor dedim olayda bu.sanırım patlayacağı vardı bana düştü oda.hala çok üzgünüm hiç gitmek konuşmak istemiyorum öyle çok kırıldımki kimseyede dert yanamadım. düşünsenize eşimemi şikayet etseydim sustum ve saatlerce ağladım.annem oğluma bakıyor 4 senedir belki onun yorgunluğu var belkide başka bişey ama şimdi küsememde oğlum var arada.ama hala içim acıyor.sizinde kafanızı şişirmedim inşallah anlatınca rahatladım birazcık

Günaydın KIZLAR sohbet koyu :) Ben huzursuz bir gebelik geçiriyorum eşimin işleriyle başım dertte. Ortaklığı var 2 yıldır adam gibi para kazanamıyorlar. Defalarca konuştuk annesi. Babam ben. Anlamıyor.aynı tas aynı hamam.Senden ayrılırım diye tehdit bile ettim . Hemen savunmaya geçiyor.Bebeğim doğumdan sonra huzursuz bir bebek olacak diye çok korkuyorum. Ben bebeğime ne alabilirsem ne yapabilirsem o gibi görünüyor. Babasından pek bir beklentim yok açıkçası Buda beni çok mutsuz ediyor. Of ne yapayım ben

herkese günaydın bu arada benim haftasonum berbat geçti annemle kavga ettik.benim çok mızmız bir hamile olduğumu düşünüyormuş herşeye şikayet ediyormuşum bide bunları eşimin yanında söyledi. daha neler neler anlatmıyayım valla çok üzüldüm o kadar ağladımki cumartesi aklıma hep kötü şeyler geldi.bebeğime haksızlık yaptım hatta bir ara keşke olmasaydı dedim.insanın annesi böyle derse diğer insanlar ne yapar dimi.aslında hiçte mızmız biri değilim tek şikayet ettiğim gaz sorunum var bide göğüslerim çok acıyor dedim olayda bu.sanırım patlayacağı vardı bana düştü oda.hala çok üzgünüm hiç gitmek konuşmak istemiyorum öyle çok kırıldımki kimseyede dert yanamadım. düşünsenize eşimemi şikayet etseydim sustum ve saatlerce ağladım.annem oğluma bakıyor 4 senedir belki onun yorgunluğu var belkide başka bişey ama şimdi küsememde oğlum var arada.ama hala içim acıyor.sizinde kafanızı şişirmedim inşallah anlatınca rahatladım birazcık

Canım bence annen bi anki yorgunlukla stresle söylemiştir. Yoksa annenin gerçekten böyle düşündüğünü sanmam. Sonra oda pişman olmuştur belkide. Annem ne derse desin onun kadar düşünen yoktur beni biliyorum sende öyle düşün

Olur bazen oyle üzülme annedir o da bunalmistir belki kime patlasın..anneler gercekten kızmaz hiç bi zaman bence coktan pişman olmuştur sana dediklerine..ama ben senin yerinde olsan küsmeyi falan düşünmem canım biraz kızgınlığın geçsin ara anneciğini bak oğluna da bakıyormuş ne kadar buyuk bi fedakarlık aslında..cunku yas ilerledikçe ne kadar sevse bile cocuk bakmak cok zor bi is..anneni ara sen bişeye mı kızdın neye üzüldün falan diye sor sende..alttan al anneciğini..sende hamilesin haklısın ama o da anne..

Sana da günaydın canım hiç sıkma canım arada olur öyle. gerçi eşinin yanında olması kötü olmuş ama insan bazen çok sevdiklerine böyle ani çıkışlar yapabiliyor. Hele ki annen o seni senden daha çok düşünür :34: bi anlık patlamış sadece annene sakin bir sekilde üzüldüğünü kırıldığını belirt o da hatasını anlar zaten :)

Günaydın KIZLAR sohbet koyu :) Ben huzursuz bir gebelik geçiriyorum eşimin işleriyle başım dertte. Ortaklığı var 2 yıldır adam gibi para kazanamıyorlar. Defalarca konuştuk annesi. Babam ben. Anlamıyor.aynı tas aynı hamam.Senden ayrılırım diye tehdit bile ettim . Hemen savunmaya geçiyor.Bebeğim doğumdan sonra huzursuz bir bebek olacak diye çok korkuyorum. Ben bebeğime ne alabilirsem ne yapabilirsem o gibi görünüyor. Babasından pek bir beklentim yok açıkçası Buda beni çok mutsuz ediyor. Of ne yapayım ben
Allah kolaylık versin canım..ins bi yola girer cok dua et bebeğinin bereketi babasının isi olur belki..bazen erkekler baslarını çarpıp kafa göz dağılmadan anlamıyorlar canım sen canını sıkma ins hersey yoluna girer zamanla..

tatlımmm annelere kızılmaz küsülmez :)) bi anlıktır bi gerilim olmuş geçmiş bitmiş. bak ne güzel 4 senedir ogluna bakıyormus.diğeride dogdugunda basucunda gormek istediğin kişi o olacak yine... hepimizin olmuyor mu boyle şeyleri. ama anneye kızgınlık gecer hemen. sen su an hamilesin duyguların hat safhada.kırgınlıgını çok yogun yasıyor olabilirsin. annende bir kadın nihayetinde duygudurum değişikliğini anlayabilirsin. sen boşver. sen ara anneni hiç bişeycik olmaz :)))

Günaydın herkese bende simdi doktordan geldim benim kiz hepten tembel çıktı. Oynamadi bir türlü doktor cikolata ge bol şekerli cay ic canim tekrar gel dedi.Gittim icti. geldim sonunda degistirmis pozisyonunuda cinsiyetimiz kız yine :) Secde pozisyonundaydi .Kuzum benim hareketleri hissetmemem normalmis zaten bu aralar çok uyuyormus.Hersey yolunda cok şükür. Darisi basiniza kizlar :)

ya böyle dış etmenlerden kaynaklanan şeyler çok sıkıyo insanı. seni anlıyorum canım. haklısın sonuna kadar ama boyle konular için seni terk ederim falan deme. sen onun eşisin. bence esler boyle konularda daha bi arkasında durmalı kocasının.
benimde cok gorustugum cok gelen giden bi kayınvalidem yok ama en ufak bişeyi bile sıkıyo beni.sorun yapıyorum kendime. başıma agrılar giriyo aksama kadar.bende seninle aynı seyleri dusunuyorum bebeğim huzursuz olacak diye :( sanırım su dönemde özellikle duyarsız olmayı ogrenmeliyiz.

Oyy git anneciğine sarılıver biraz daha ağla :) Gözlerim dolu dolu yazıyorum :) Oğlun arada olmasa bile küsme,kim bilir neye sıkılmıştır neleri atmıştır içine,belki senin sıkıntın bile onu üzmüş olabilir elinden birşey gelmediği için..Kimseye dert yanma zaten bence de eşinde arada kalmıştır,annene dert yan niye naz yaptırmıyorsun diye :) Annen de üzülmüştür,kendinide onu da üzme,üzülüp bebişide üzme :34:

Son düzenleme:

off canım ya üzüldüm benim ilh hamileliğimde 4. ayımda işten atıldım ve sonra 8.ayda eşim işten atıldı ve ev borcumuz vardı kredi ödüyorduk üstüne birde bebek gelecekti.ilk bebek herşeyi olsun istiyordum ama maddi durumlar çok kötüydü.bir şekilde aileler yardım etti herşeyini yaptım oğlumun ama öyle çok kaliteli olamadı maalesef herkes mothercare den zıbın kıyafet alırken ben pazardan aldım filan neyse çok zor günlerdi bebeğim doğdu 3 aylıkken işe başladım yedniden ne süt iznim oldu nede başka bişey eşimde doğumdan bir iki ay sonra iş buldu ama sonuç olarak yaşadığım stresler bebeğimin hep huzursuz sürekli ağlayan bir bebek olmasına sebep oldu oğlum2,5 yaşına kadar bana gece uykusu uyutmadı saat başı kalkardı halada çok agresif dediğim dedik bir çocuk.yani sana tavsiyem ne olursa olsun sakin olmaya çalış canım.bebekler tüm hislerimizi hissediyorlar cumartesi bende çok ağladım çok ama.karnımdaki minik sanki kayboldu içimde kocaman göbeğim küçücük kaldı bir anda.sancım başladı tuvalete koştum sanki kanamam oldu gibi geldi.ne bileyim zor işte içimizde bir can var ve herşey onların mutluluğu için

Canım bence annen bi anki yorgunlukla stresle söylemiştir. Yoksa annenin gerçekten böyle düşündüğünü sanmam. Sonra oda pişman olmuştur belkide. Annem ne derse desin onun kadar düşünen yoktur beni biliyorum sende öyle düşün

Olur bazen oyle üzülme annedir o da bunalmistir belki kime patlasın..anneler gercekten kızmaz hiç bi zaman bence coktan pişman olmuştur sana dediklerine..ama ben senin yerinde olsan küsmeyi falan düşünmem canım biraz kızgınlığın geçsin ara anneciğini bak oğluna da bakıyormuş ne kadar buyuk bi fedakarlık aslında..cunku yas ilerledikçe ne kadar sevse bile cocuk bakmak cok zor bi is..anneni ara sen bişeye mı kızdın neye üzüldün falan diye sor sende..alttan al anneciğini..sende hamilesin haklısın ama o da anne..

Sana da günaydın canım hiç sıkma canım arada olur öyle. gerçi eşinin yanında olması kötü olmuş ama insan bazen çok sevdiklerine böyle ani çıkışlar yapabiliyor. Hele ki annen o seni senden daha çok düşünür :34: bi anlık patlamış sadece annene sakin bir sekilde üzüldüğünü kırıldığını belirt o da hatasını anlar zaten :)

haklısınız tabi mutlaka üzülmüştür ama bende çok hasassım heleki eşimin yanında hoş olmadı zaten benimki gıcıktır bu konularda bak annen bile nazını çekemedi diyor o gün bu gündür.aslında ben nazlı değilimdir hiç keşke olsam belki olamadığım içindir bu yaşadıklarım

Annenden beklemedıgın bıseydı sanırım?!
Uzulme ya. sen acemı bı anne adayı degılsın kı. bıseyler soyluyorsan hakıkatı vardır.
Benım annem bana nelerrrr nelerrr dıyor.
gelıyor "kalk artık bu ne yatak ıyıce cektı senı..cık dısarı." ya da "aman cıkma aman hayat aksın sen kal yerınde" gıbı..
ustelık onun hamılelıklerıne sahıt olanlar ne ornekler verıyor -aynı seylerı yasamıs annem de-
ama annemı tanıyorum... guclu olayım dıye hep boyle davranır. bıldım bılelı oyledır. o yuzden kırılmam:))
sen de uzulme sakın aman!

Back
X