Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, hoşgeldiniz aramıza hayırlı olsun:) Sezeryan olursa bence zaten direkt Mayıs. 6 gün çok az bir süre normal doğumda da zamanında mı, erken mi, geç mi gelir onu bir tek Allah bilir:)selam kızlar foruma yeni üye oldum sayılır. tam olarak da kullanabiliyorum sayılmaz. ben de mayıs anneleri grubuna üye olayım dedim ama nasıl abone olacağım bilmiyorum. bir de benim SAT 24.08.2013 doğum 31 mayıs-6 haziran gibi görünüyor sizce mayıs annesimiyim haziran mı:)
Normal tabii, bir anda bir gün hissetmeye başlayacaksın hiç düşünme.benim ilk hamileliğim 15 haftadayım ama hissetmiyorum hareketlerini normal mi sizce
Hayırlı olsun ciciler:) Ben ilk bebeğimde grip aşıcı olmuştum. Astımım olduğundan ve o sene domuz gribi vakası cok oldugundan olmustum. Bir sorun yasamadım ama bu sefer henuz karar vermedim.günaydın kızlar, nasılsınız bugün?
tetanoz aşısı için ben de doktorumla görüşmüştüm, olacağım her ihtimale karşı. sağlık ocağından arayıp hatırlatma yaptılar. 20. haftada gideceğim. bu arada grip aşısı için sormadım ama olsam mı diye düşünüyorum herkes hasta.
hamile kıyafetlerine de geçtim artık küçük beyin hareketlerini hissedebiliyorum rahatsız olmasın içerde:)
Olmaz mı canım? Sabahları oğlumu yuvaya hazırlarken zavallı bebiş içerde şekilden şekile gidiyor. Ağrı sızı oluyor, oğluş gidince yarım saat oturuyorum kalkmadanselam kızlar, çocuk hareketlerini 1 haftadır çok net hissediyorum 14. haftadan beri hafif hafif hissediyordum ama değildir diyede düşündüm.
ilk oğlumu 20. haftada anca hissettim, 2. ye tecrübeli oluyoruz haliyle....
oturup kalkarken çocuğa ayakkabı giydirrirken artık zorlanmaya başladım sizde de varmı kızlar.
Ani hareketlerde çok anlık hafif acı hissi oluyor, ters bir hareket yapıyor o sırada herhalde dönmek gibi vs... Aslında doktor belli aralıklarla rutin idrar kontrolü yapmalı madem bu kadar önemliyse değil mi, basit birşey aslında. Benimki tuvalete sık gıdıyorum der demez hemen tahlil isterdi.merhaba kızlar nasılsınız?
benim göbeğimin altında bazen ağrı oluyor sonra bebeğin döndüğünü hissediyorum topak gibi oluyor ve hemen ağrı geçiyor.
tekmeler çok sert değil ama hissediliyor daha çok dönmeleri rahatsız ediyor. tecrübeden anlıyorum hareketlerini hisseden var mı başka? biri o sertlikleri idrar yolu demiş ben çoıcuk gibi yoruyorum umarım yanılmam
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inş. Benziyormuş diye yapılan yorumlara pek guven olmuyor. Tabii doktoruna bağlı, bazı doktorlar garantici oldugu için emin olmadan söylemek istemiyor. Bazıları da o konuda daha basarılı erkenden tutturuyor.bugün bebeğimin büyük ihtimalle kız olacağını öğrendik:)
hayırlısı bakalım, doktor 14 haftalık hamile olarak gözüktüğümü geç hamile kaldığımı söyledi.. kemik yapısı kıza benziyormuş, yanlız tecrübeli anneler 14. haftada yapılan tahmin ne kadar doğrudur?
Çok geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonlarında, fark/tedavi edilmezse belli bir haftadan sonra erken doğum riski oluşuyor diye biliyorum. İyi düşünün iyi olsun; hemen tedavi olup atlatacaksınız inşallah son haftalarda rahat edersiniz bu sayede. Ev dışında kullandığımız tuvaletlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Artık tuvaletin içine uygun kısımlara bolca tuvalet kağıtları atıp öyle kullanmakta fayda var. Gözle görülmeyen sıçramalar dahi buna neden olabilir. Yani şunu demek istedim tuvalet iyi temizlenmemişse, siz oturmadan kullansanız dahi, tuvaletinizi yaparken içinden sıçramalar oluyor. Gözle görülüp hissedilebilecek birşey değil ama hastalık yapabiliyor işte...kızlar,idrarımda lökosit çıktı,dr uro care ve fitil verdi
aranızda kullanan var mı,düşük riski de var
lütfen bana cvp yazın,dr a sordum,düşecekse zaten düşer dedi
duymadım. cok gecmıs olsun. pekı ne oluyormus? nasıl duzelıyormus?arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. 17 haftalık hamileyim. Bebeğimin karın boşluğunda asit varmış. Hiç böyle bir şey duydunuz mu?
AAAAA nıye ugrayalım:)))Kilo takipleri:
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-...lo-takibi.html (2014 Mayıs Anneleri Kilo Takibi)
Anneler malum kilo alımları başlamıştır, diğer forumu da, yani kilo takibini de hatırlatıyım dedim, o tarafa pek uğrayan yok gibi de :)
Öptüm herkesi
Mayıs annesısın..sonra hazıran olursan sıkıntı yok 6gun ıle senı kabul ederız:)) hosgeldınnnn hayırlı olsunnnnselam kızlar foruma yeni üye oldum sayılır. tam olarak da kullanabiliyorum sayılmaz. ben de mayıs anneleri grubuna üye olayım dedim ama nasıl abone olacağım bilmiyorum. bir de benim SAT 24.08.2013 doğum 31 mayıs-6 haziran gibi görünüyor sizce mayıs annesimiyim haziran mı:)
hıssetmemen daha normal:))).... ben kızımda 23haftada hala "nıye hıssetmıyorum" dıye dovunuyordum..bu defa 13lerde nasıp oldu.benim ilk hamileliğim 15 haftadayım ama hissetmiyorum hareketlerini normal mi sizce
Benım kızım ablaları oluyor..yavassss:)))... hayırlı olsunar o zaman.. masaellahSavulun hanımlar kızlarınızı öpmeye geliyoruz vallahi gördüm bugün iki pipiliyi :):) Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin cok şükür herşey yolunda iki oğlum olacak kan hapı ve magnezyum verdi kramplarım vardı .onun dıında herşey yolunda şükür
Savulun hanımlar kızlarınızı öpmeye geliyoruz vallahi gördüm bugün iki pipiliyi :):) Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin cok şükür herşey yolunda iki oğlum olacak kan hapı ve magnezyum verdi kramplarım vardı .onun dıında herşey yolunda şükür
Bnde hamile olduğumun hiç farkında değilim hala ama hareket edince anlıyorum:) benim son aylarda çok canım yanıyordu hareketlerinden yumruk elini hissediyordum:)son geceler uykumdan uyanıyorum, kızımın benı tekmeledıgını sanıyorum.. sonra "kızım hamılesın yenısı bu" dıyorum:)))
Maşallaaah:) benim hep aşağda oynuyor aynı yer kıZımıda 7. Aydan sonra hep erken doğucak diye bekledik kafası kanaldaydı ve hep orda bişeyler hareket ediyordu doğumumda belki bu yüzden çok kolay oldubende 15. haftadan beri seyirme şeklinde hissediyodum ama artık dışardan bile hissediliyo tam yatarken hareket etmeye başladı eşime söyledim oda elini koydu dinledi seyirmeleri oda hissetti.
genelde ben hissediyodum dışardan hissedilmiyodu ama bi kaç kez eşimde yakaladı bazen çok bariz hareket ediyo.. balık gibi bi sağda hissediyorum bi solda![]()
Savulun hanımlar kızlarınızı öpmeye geliyoruz vallahi gördüm bugün iki pipiliyi :):) Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin cok şükür herşey yolunda iki oğlum olacak kan hapı ve magnezyum verdi kramplarım vardı .onun dıında herşey yolunda şükür
aynen canım henüz 1 kg aldım 17. haftadayız ve oğlusumun maşallahı var 217 gr 15 cm olmuş karnım çok yok bu hafta biraz belirmeye başladı şimdiye kadar bana da diyolardı bebek nerede bak gelişmeyecek karnın yok abuk subuk şeyler ama maşallah çok saglıklıyız gerisi boşş![]()
yanlış anlamadıysam doktor 4 litreden fazla su içeceksinmi dedi size.. yalnız kışın çok hareketli değilken ve özelliklede siz sürekli yatıyormuşsunuz 4 litreden fazla su zararlı bence bunu bi sağlıkçı olarak söylüyorum.. oturduğunuz yerde 4 litre su içmek vucudun su tutmasına neden olur.. geçmiş olsun bu arada inşallah bu sorunu atlatırsınız..
Bende bir sayfayı takip ediyorum. Çok hoş şeyler yapıyorlar keçelerden. İnsanın evi renk renk keçelerle doldurup bebişi için birsürü şey yapası geliyor.
Eki Görüntüle 880426 Eki Görüntüle 880427 Eki Görüntüle 880428 Eki Görüntüle 880429 Eki Görüntüle 880430 Eki Görüntüle 880431 Eki Görüntüle 880432
.
Benım kızım ablaları oluyor..yavassss:)))... hayırlı olsunar o zaman.. masaellah![]()
Çok sevindim canım,sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
Bnde hamile olduğumun hiç farkında değilim hala ama hareket edince anlıyorum:) benim son aylarda çok canım yanıyordu hareketlerinden yumruk elini hissediyordum:)
Maşallaaah:) benim hep aşağda oynuyor aynı yer kıZımıda 7. Aydan sonra hep erken doğucak diye bekledik kafası kanaldaydı ve hep orda bişeyler hareket ediyordu doğumumda belki bu yüzden çok kolay oldu
Maşallaah prenslerin geliyor sağlıkla kucağına al inşallaaah
Merhaba arkadaşlar,
hafta sonu nete giremedim, o kdr çok şey yazmışsınız ki oku oku işten güçten anca bitirebildim.
ben yaklaşık 10 gün önce nezle olmuştum 3-4 gündür geçti. geçti ama özellikle akşamları çok kötü öksürüyorum.
ve karnımın alt kısmına ara ara şiddetli ve beni korkutan ağrılar giriyor.
ben de acaba bebek sık ve şiddetli öksürmekten dolayı zara görmüşmüdür. bebeğin aşağıya inmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
ayrıca öksürüğe ne iyi gelir?
slm kızlar..buaralar kendimi çok mutsuz ve yorgun hissediyorum.. çok çabuk sinirleniyorum ve herşeye ağlıyorum..sizde böyle şeyler yaşıyormusunuz? yoksa bnmi olup olmdk herşyi dert ediniyorum kendime?
Merhaba kızlar,
Ben normalde 2014 Nisan annesiyim Allah nasip ederse ama malum bizim topic sıkıntılı şuanda o yüzden kapalı:)Burada neler oluyor diye bakmak istedim.Ve sizden önce yaşamış olduğum anlar aklıma geldi her anı çok güzeldi.Tabiki stres korku her daim var ve kucağımıza alana kadar hiç bitmeyecek ama anneliği yaşayıp onu benimsemek paha biçilemez bir duygu.Sizin zamanınızdayken 2li-4lü test sıkıntılarını yaşardım çok şükür bir sorun çıkmadı şuana dek umarımda çıkmaz(hiçbirimizde)Şimdi büyüdükçe erken doğum riskini düşünmeye başlıyor insan Allah yazdıysa bozsun.İnşallah hepsi zamanında sağlıklı sıhatli gelirler.Bende 2 gündür stresliyim dün karnımda biraz sertlik vardı netten araştırayım dedim araştırmaz olaydım kasılmadan girip erken doğumdan çıktılar:)İlk hamilelik olunca insan çok tedirgin oluyor gerçekten ama o içindeki pıt pıtları tekmeleri duyunca bütün kara bulutlar dağılıyor kafamda.Dua etmekten başka birşey gelmiyor bizlerin elinden ne yazık ki.Siz siz olun hiç birşeyi kafanıza takmayın sadece onun iyi olduğunu ve kucağına sağlıkla alacağınızı düşünün.Pozitif düşünce olumlu şeyleri beraberinde getirir.Hepinize testleriniz de ve hamileliğinizde başarılar diliyorum:)Umarım sağlıkla alırız kucağımıza cücüklerimizi:)Sağlıcakla kalın.....
bu mayıs annelerinin en sıkıntılı tedirgin anne adayı olarak yazmış oldugun moral verici şeyler için teşekkür ediyorum. Ben eskiden herşeyi kafaya takardım ay borçlar bıtsın ay çocugum neden olmuyor ay ev alalım o bu derken en önemli şeyin sağlıklı olmak olduğunu şimdı daha ıyı anlıyorum..burdakı arkadaslar bılır herhafta bende bırsey cıkıyor:)))artık bende dalgaya alıyorum drun danışmadakı kızlar adımı soyadımı telefonda sormuyorlar bıle dırek yazıyorlar:)))olumlu düşünelim ki olumlu olsun ...karındakı sertlık bende de olmustu. karnın alt tarafında çok sevınmıştım ay bebegım hareket edıyor dıye :))))sonra arkadasımın uyarısıyla gıttık enfeksıyon cıktı bırde bende gaz çokmuş. senınkı de gaz olabılır. ben artık ne yıyecegımı sasırıyorum baklıyat gazını alsakta gaz yapıyor hele sütler hazır sütten tire süte geçtım.. tıre süt harıka ama mafettı benı aşırı yaglı ve bana gaz yaptı. sütü bıle suyla karıştırıp ıcıyorum. senınkı de gazdır ya da dra gıt cnm ıcın rahat etsın.. sızın tpoıc neden kapandı sorması ayıp:)
bu mayıs annelerinin en sıkıntılı tedirgin anne adayı olarak yazmış oldugun moral verici şeyler için teşekkür ediyorum. Ben eskiden herşeyi kafaya takardım ay borçlar bıtsın ay çocugum neden olmuyor ay ev alalım o bu derken en önemli şeyin sağlıklı olmak olduğunu şimdı daha ıyı anlıyorum..burdakı arkadaslar bılır herhafta bende bırsey cıkıyor:)))artık bende dalgaya alıyorum drun danışmadakı kızlar adımı soyadımı telefonda sormuyorlar bıle dırek yazıyorlar:)))olumlu düşünelim ki olumlu olsun ...karındakı sertlık bende de olmustu. karnın alt tarafında çok sevınmıştım ay bebegım hareket edıyor dıye :))))sonra arkadasımın uyarısıyla gıttık enfeksıyon cıktı bırde bende gaz çokmuş. senınkı de gaz olabılır. ben artık ne yıyecegımı sasırıyorum baklıyat gazını alsakta gaz yapıyor hele sütler hazır sütten tire süte geçtım.. tıre süt harıka ama mafettı benı aşırı yaglı ve bana gaz yaptı. sütü bıle suyla karıştırıp ıcıyorum. senınkı de gazdır ya da dra gıt cnm ıcın rahat etsın.. sızın tpoıc neden kapandı sorması ayıp:)
Canım bende nisan annelerinin evhamlısıyım bakma bunları yazmama olması gereken bunlar evet ama insanın yapısında tedirginlik varsa hayatının her döneminde devam ediyor ve hamilelikte en üst seviyeye çıkıyor.Sanırım bu kaçınılmaz:)Bende idrar yolu enfeksiyonu çok yaşıyorum geçen ay kullandım ilaç ama tekrar etti sanırım şuan bol su içiyorum.Aman sakın ihmal etmeyin benim sık enfeksiyon olmamın tek sebebi suyu az içmemdir.Yarın sağlık ocağına gidicem tetenoz aşım var orada tahlil yaptıracam tekrardan sonra doktoruma göstericem.Randevum 21 aralıkta ama o zamanı bekleyemem sonuçları çıkınca hemen gösteririm.Enfeksiyon diyip sakın basite almayın Allah korusun sonuçları üzücü olabiliyor heleki sık geçiriyorsanız 2 kat dikkat edin.Sirkeli su ile taharet alın bir sakıncası yok.Yapan ve iyi sonuç alan çok arkadaşımız oldu bu konuda.Topic konusuna gelince bir kaç arkadaş feyste 2014 nisan anneleri olarak grup açtılar herkes oraya kayınca topicte kimse kalmaz oldu sanırım adminlerden de uyarı geldi tam olarak bilmiyorum ama şuan kapalı.
bende haftaya yaptırcam 3lü taramayı çarşamba gibi falan giderim heralde:) ozman karşılaştırırız olmazsa:)