verdiğin cevaplar için teşekkür ederim cnm.
Çok önemli bir sınavım var Ocak ayında. bundan sonraki hayatımda mesleki ve maddi açıdan büyük yer teşkil eden bir sınav. onun stresi var. çok çalışmam lazım. eşim çalışmamam için elinden geleni ardına koymuyor. dizi için, bilgisayar oyunu için bile benimle kavga ediyor. o kadar kendi keyfine düşkün ve şımarık ki.. geçen kavgamızda şiddet bile uyguladı bana.
hamilelik zaten ayrı bir psikoloji. üstüne hamileliğin başında %90 düşecek lafını duydum, sonra down sendromu riskimiz yüksek çıktı, sınavım var ve bir de eşimle uğraşıyorum. ayrıca gribim. 4 aydır midem bulanmadı dün öksürmekten afedersiniz kusacaktım. bebişim için endişeleniyorum. İnşallah hem fiziksel hem psikolojik olarak iyileşirim.
Şaka mı yapıyorsun tm bu anlattıkların kötü hissetmene yeter de artar. Çok üzüldüm gerçekten. Her anne adayı bu özel dönemde anlayısı huzuru hak eder, her kim bunu ondan alıyor esirgiyorsa Allah ona akıl fikir versin...
Sınavın Spk gibi birşey mi acaba? Sen etrafında olana gözünü kulağını kapatıp çalışmana odaklan. Ben üniversite sınavına hazırlanırken ablamla babam sonuna dek sesini açıp maç izlerlerdi, ben yine de sınavı kazandım. Sen de dersine odaklanmaya çalış.
Kavgalar konusuna gelince, acaba yeni evli olabilir misin? Çünkü evliliğin başlarında bir de hamilelik gibi iki taraf içnde stresli bir durum varsa çok kavga olabiliyor.Aile büyüklerinizden senin güvenebileceğin ama onun çekindiği, saygı duydugu biri yok mu mesela biraz onunla dertleşsen. Yardım istesen. Uygun bir dille kadınların bu dönemde çok hassas oldugunu, sana yumusak ve anlayıslı davranması gerektıgını vb istediğin şeyleri anlatsa eşine...
Ben balayı dönüşü hamile kalmıştım oğluma. Yeni evliydik, bebek çok istiyorduk zaten. Sonra yeni evli olmanın cilveleri işte, çok kavga etmeye başladık. Hamile halimle maaşallah eşimde hiç alttan almayınca sinirden hop oturup hop kalkıyordum. Sonra annesiyle dertleştim biraz bu konuda, o da sağolsun hiç benim konustugumu çaktırmadan birkaç kez konustu onunla. Sonra cok değişti eşim gerçekten. Şimdi de ikinciye hamileyim, evlilik oturunca kavgalar cok azalıyor şimdi böyle bir sorunumuz olmadı henüz mesela. İnşallah sizde de öyle olur.
Testlerim kotu cıktı demıssın, şuanki durumun nedir doktor ne diyor?
Bahsettiğin her konuya birşey yazabildim ama şiddet konusunda nutkum tutuldu. İnan ne yapmış olabileceğini düşünemedim. Sen hamilesin üstelk?!? En iyisini sen bilirsin muhakkak ama ciddi bir şiddet uygulaması ise çok üzücü, düşündürücü?